Tilslutningsklare igus hybridkabler reducerer installationsplads, vægt og konstruktionstid

Nye readycable hybridkabler, der er velegnede til drevteknologi fra Siemens og SEW-EURODRIVE

Spar installationsplads og -vægt med kun ét kabel til strøm og data: Det er nemt med igus readycable hybridkabler. Nye i serien er tilslutningsklare kabler, der passer til SEW-EURODRIVE med MOVILINK DDI og Siemens SINAMICS S210 med OCC. Ud over PUR fås sidstnævnte også med en yderkappe fremstillet af PVC. Makroer til EPLAN Electric P8 software fremskynder kabelplanlægningen med omkring 50 %.

At reducere kompleksiteten af automatiseringsløsninger, samtidig med, at der spares penge, tid og installationsplads, er et erklæret mål for ingeniører over hele verden. Dette gælder også for kabelplanlægning. Her er såkaldt hybridteknologi blevet en af de helt store trends de seneste år. Mens servodrevsystemer normalt krævede flere kabler til transmission af energi og data, kombinerer hybridkabler simpelthen lederne. “Hybridteknologi er en banebrydende udvikling, som vi som kabelspecialist er hundrede procent overbeviste om er vejen frem,” siger Markus Hüffel, Produktchef readychain og readycable hos igus. “Vi udvider derfor løbende vores portefølje af tilslutningsklare hybridkabler fra readycable serien for at tilbyde vores kunder en hurtig, pålidelig og økonomisk attraktiv løsning til kontinuerlig brug i energikæder.”

Optimer projektplanlægningen med just-in-time levering, gratis skæring og makroer til EPLAN Electric P8

Den seneste tilføjelse til readycable serien omfatter to modeller: et hybridkabel til motorer fra SEW-EURODRIVE, en tysk producent, med MOVILINK DDI interface og et hybridkabel til Siemens servodrev, der passer til SINAMICS S210. Ud over PUR kan yderkappen være fremstillet af det billigere polyvinylchlorid (PVC). “Lean industrielle processer i kabling, kort lev.tid og stor lagerbeholdning muliggør hurtig levering af de nye hybridkabler leveret direkte fra lageret – i den ønskede længde, uden skæretillæg, tilslutningsklar siger Hüffel. For at reducere projektplanlægningstid leverer igus også direkte links til makroerne til EPLAN Electric P8 planlægningssoftware på deres hjemmeside. Det gør det muligt at trække og slippe kablerne ind i den digitale kabelplan som byggesten, hvilket reducerer kabelplanlægningstiden med op til 50 %.

Fejlsikker kontinuerlig brug i energikæder

Som alle kabler i readycable serien har de nye hybridkabler en stærk ydre kappe, en trækaflastet kerne, bevægelsesoptimerede snoede ledninger, en snoet struktur med en kort pitchlængde og en fyldt ekstruderet inderkappe. “Dette design og disse materialer af høj kvalitet gør vores nye hybridkabler fejlsikre i kontinuerlig brug i energikæder, selv i kompakte applikationer,” siger Hüffel. Materialer med god elektromagnetisk kompatibilitet forhindrer energi- og dataoverførselslederne i at have en negativ indflydelse på hinanden. Alle modeller har gennemgået flere millioner testcyklusser i det 3.800 kvadratmeter store igus testlaboratorium. igus tilbyder derfor en chainflex kabelgaranti på 36 måneder. De leverer også et online værktøj, hvor kunderne kan beregne den forventede levetid for deres specifikke applikation.

LÆS også: Sådan gør igus det nemmere for industrivirksomheder at komme i gang med Internet of Things
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger