Carmo overskudsmateriale bliver til designertasker

Vi har indgået en ny samarbejdsaftale med den svenske taskeproducent Hinza, som hvert år vil omdanne 10 tons af vores overskudsplast til designertasker.

Fremover vil op til ti 10 tons af vores overskudsplast tage en kort tur over sundet fra Carmo til Hinza i Perstorp i Sverige. Her vil plastmaterialet blive omdannet til slidstærke og moderigtige designertasker.

Materialerne stammer fra Carmos produktion of komponenter til medicoindustrien, og er derfor af den allerhøjeste kvalitet. Af samme grund forventer man, at taskerne vil kunne holde resten af livet. Hvis man alligevel ønsker at skille sig af med tasken, kan plasten smeltes om og genbruges på ny, og man kan dermed tilføje endnu en livscyklus til overskudsmaterialet.

Der bruges ca. 0,61 kg PP-overskudsplast pr. taske. Benytter Hinza de forventede ti tons plast om året, vil genbruget svare til en besparelse på ca. 22,000 kg udledt CO2 i forhold til, hvis materialet var blevet brændt som småt brændbart.

Et perfekt match

Da man hos Hinza besluttede, at den nye kollektion skulle bestå af genbrugsplast, satte man jagten ind på den rette leverandør. Det viste sig dog svært at finde et genbrugsmateriale, der opfyldte produktkravene og som kunne leveres i tilstrækkelige mængder inden for kort geografisk afstand. Til dette formål hyrede man derfor Orbit Supply Chain AB, en svensk virksomhed specialiseret i at levere genanvendt plastmateriale.

Læs mere her

LÆS også: Carmo jobopslag – Opstiller/plastmedhjælper til sprøjtestøbeproduktion til dag- eller aftenhold
Carmo A / S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger