130 chauffører skifter til mere bæredygtigt arbejdstøj: – Det bør brede sig til hele branchen

De første medarbejdere har allerede trukket i det mere bæredygtige arbejdstøj.

Kampen for klima og bæredygtighed har fået tag i transportbranchen, og nu trækker de første af i alt 130 chauffører og terminalarbejdere fra Bach & Pedersen Fragt A/S i verdens første miljøvaredeklarerede arbejdstøj. Det vil få en positiv effekt på virksomhedens samlede klimaregnskab og vognmand forventer nu, at flere fra branchen følger trop.

Se Leverandører af Arbejdstøj her

Når chaufførerne i det landsdækkende transportfirma Bach & Pedersen Fragt A/S, som er en del af Danske Fragtmænd, møder ind på arbejde, trækker de i spritnyt arbejdstøj. I løbet af de kommende måneder vil hele virksomheden løbende tage skiftet til mere bæredygtige klæder.

Modsat den mundering, der blev hængt i skabet før weekenden, er der tale om arbejdstøj med en klimapåvirkning, der kan spores til mindste detalje. ‘Fristads Green’ står der i kraven, og logoet har selskab af miljøvaredeklarationer og OEKO-TEX-certificeringer, der blandt andet vidner om op til 50 % lavere vandforbrug, genanvendte materialer og en mere bæredygtig produktionskæde.

Anden nyhed om Arbejdstøj

Virksomhedens klimaregnskab får samtidig et lidt grønnere resultat end ugen forinden.

– Vi har taget skiftet, fordi det er en del af vores ansvar for kloden og klimaet. Med det nye arbejdstøj falder vores samlede klimaaftryk, og det kommer både os og vores kunder til gavn, da det også påvirker deres klimaregnskaber positivt. Den udgift, som er forbundet med at investere i det mere bæredygtige arbejdstøj, tager vi gerne på os som vores eget lille bidrag til klimaet, siger Torben Spanggaard Bach, direktør, Bach & Pedersen Fragt A/S.

Fristads Green-kollektionen er verdens første miljøvaredeklarerede arbejdstøjskollektion. Den er udviklet af svenske Fristads og distribueres i Danmark af virksomhedens danske pendant, Fristads Kansas. Her ser man Bach & Pedersen Fragts tøjskift som et tegn på, at investeringer i bæredygtige løsninger betaler sig.

– Det har taget tid og kostet penge at udvikle kollektionen og indhente de certificeringer, der gør, at vi kan love et mere målbart og bæredygtigt alternativt. Derfor er det fantastisk, at virksomheder som Bach & Pedersen Fragt vælger os til af netop den grund. Før blev vi valgt på grund af overvejelser om kvalitet og sikkerhed, og selvom det stadig er vigtigt, er bevidstheden om det fælles ansvar for klimaet blevet mindst lige så vigtigt, siger Kim Hansen, salgsdirektør, Fristads Kansas.

Anden nyhed om Arbejdstøj

Investeringer i mere bæredygtige løsninger vil især få en positiv og synlig forskel, når ESG-rapportering bliver standard for danske virksomheder i løbet af de kommende år.

– Det bør brede sig til hele branchen

Bach & Pedersen Fragt håndterer omkring en million forsendelser hvert år i samarbejde med Danske Fragtmænd A/S. De beregner samtlige forsendelsers Co2-aftryk, hvilket blandt andet inkluderer brændstofforbrug, vedligeholdelse af vognpark og administrativt energiforbrug.

Med investeringen i det bæredygtige arbejdstøj bliver klimaregnskabet nu anderledes.

– Det har været en øjenåbner for os, at det ville få positiv indvirkning på vores samlede udledning, og jeg ved, at vores kolleger i Danske Fragtmænd ser på lignende løsninger. Arbejdstøjet er ikke det første man tænker på, når man tænker transport og klimaaftryk, men det viser, at man skal se på alle dele af forretningen for at gøre en forskel. Arbejdstøjet har været en nem og effektiv måde at tage et væsentligt skridt, så det bør da også brede sig til hele branchen, siger Torben Spanggaard Bach, direktør, Bach & Pedersen Fragt A/S.

Transportvirksomheden har arbejdet målrettet med deres Co2-udledning siden 2022. Udover det mere bæredygtige arbejdstøj har de blandt andet installeret solceller på flere af deres lastbiler, så batterierne holder i længere tid. Selskabet er også medejer af Auning Transport Aps, hvor man ligeledes vil skifte det konventionelle arbejdstøj ud med mere bæredygtige modeller.

Den løbende udskiftning af arbejdstøjet skal sikre, at Bach & Pedersen Fragt A/S kan etablere en hensigtsmæssig genanvendelsesproces for det tøj, der nu har udtjent sit formål, og som medarbejderne skal returnere, når de får nyt arbejdstøj udleveret.

Find Leverandører af Arbejdstøj, Håndværktøj og anden Værktøj her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger