CG Jensen skal genopføre Grøndalsbo

CG Jensen skal genopføre Grøndalsbo

121 familier mistede deres hjem, da beboelsesejendommen Grøndalsbo i Vanløse nedbrændte i marts 2022. Nu indgår ejerforeningen E/F Grøndalsbo aftale med CG Jensen om genopbygning.

121 familier mistede deres hjem, da beboelsesejendommen Grøndalsbo i Vanløse nedbrændte i marts 2022. Nu indgår ejerforeningen E/F Grøndalsbo aftale med CG Jensen om genopbygning.

Efter en lang udfordrende periode er der nu gode nyheder for beboerne i ejerforeningen E/F Grøndalsbo, Nedrivningen af den brandhærgede ejendom er overstået og planerne for genopførelsen er blevet klarlagt.

Efter en udbudsproces med stor interesse fra flere totalentreprenører er vinderen nu fundet. CG Jensen er valgt som totalentreprenør med AFRY A/S som arkitekt- og ingeniørrådgiver og skal stå i spidsen for genopførelsen af Grøndalsbo.

“Vi er meget glade for at have fundet den rette entreprenør til at genopbygge Grøndalsbo. Det har været en lang proces, men nu kan vi se frem til at komme i gang med projektering af byggeriet og byggepladsarbejderne”, siger Michael Daniel Andersen, formand for E/F Grøndalsbo.

Originalt udtryk, men efter moderne standarder

Forud for aftaleindgåelsen med CG Jensen er der foregået et omfattende planlægningsarbejde. Den 11.740 kvadratmeter store ejendom skal efter aftale med Københavns Kommune genopføres med arkitektur og bygningskrop som før branden, men efter moderne standarder og bygningsreglement. Samtidig har der været et afklaringsforløb med hver ejer i forhold til indretning af selve boligen.

”Vi glæder os meget til at genskabe et hjem for familierne. Samtidig bliver det en fagligt spændende opgave for os, da vi skal opføre et hus, der udadtil og størrelsesmæssigt skal ligne det originale, men indadtil leve op til nuværende krav – for eksempel til isolering og teknik, der jo fysisk fylder noget mere i dag”, siger adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen.

E/F Grøndalsbo og bygherrerådgiveren Emcon vil arbejde tæt sammen med CG Jensen A/S og de øvrige involverede parter for at sikre, at genopbygningsprocessen forløber som planlagt. Arbejdet med projekteringen begyndte i oktober 2023 og selve byggearbejderne forventes opstartet i efteråret 2024.

Målet er, at boligerne står indflytningsklare i sommeren 2026.

LÆS også: CG Jensen – Skurby på genbrugsprojekt kører på grøn strøm
CG Jensen A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger