UR10-robotter revolutionerer lakeringsprocessen hos dansk virksomhed

UR10-robotter revolutionerer lakeringsprocessen hos dansk virksomhed

I den danske virksomhed Brandt A/S er UR10-robotter fra Universal Robots blevet en del af den daglige drift. Og de er med til at forbedre produktionsprocesserne for virksomheden.

Brandt A/S, som er en virksomhed med mere end 60 års erfaring inden for lakeringsindustrien, har taget et stort teknologisk skridt ved at implementere Universal Robots UR10-robotløsninger i deres produktionsproces for at opnå ensartet kvalitet i deres produkter og samtidigt øge effektiviteten.

Virksomheden, der specialiserer sig i vådlakering, har tidligere stået over for udfordringer med manuelle processer, der ikke altid kunne levere den nøjagtighed, de stræbte efter. Dette ledte til en søgen efter automatiseringsløsninger, hvilket førte dem til Universal Robots, og nu har Brandt A/S indført avancerede UR10-robotter i deres lakeringsproces.

– Vi er meget begejstrede for nu at introducere UR10-robotter i vores lakeringsproces. Vi har søgt med lys og lygte efter nogle robotter til vores touch up-afdeling, men nu ser det ud til, at vi er rigtig tæt på. Vi er startet med to robotter, men vi har også andre platforme, hvor vi skal have robotter implementeret, for det er den vej, det skal gå. Robotter og digitalisering er vejen frem, tror vi på, siger Rene Damgaard Hansen, der er CEO for Brandt A/S.

Den revolutionerende tilgang til lakeringsprocessen har da også allerede vist sig at være en stor succes for Brandt A/S.

– Før vi fik robotterne, stod der en mand og håndsprøjtede 24/7. Nu har vi vores Mimic kørende, som optager vores bevægelser, når vi står og maler, og så kopierer den faktisk vores bevægelser over på robotarmen, fortæller Team Leader for Powder Coating hos Brandt A/S, Sune Andersen.

Den nøjagtighed og ensartethed, som robotterne bringer til processen, har ikke kun frigjort medarbejdere fra rutinemæssige opgaver, men har også forbedret produktkvaliteten, forklarer Sune Andersen.

– Vi får forbindelse til robotten, så liner vi spray-pistolen op, så vi kan tracke vores egne bevægelser. Robotten registrerer hver start på møblerne, så vi kører bare programmet igen og igen.

Automatiseringen af robotten er muliggjort gennem et tæt samarbejde mellem bl.a. Brandt A/S og Universal Robots.

– Man behøver faktisk ikke at have en særlig stor batch, før det kan betale sig at sætte en malerrobot i gang på den måde. Og så kræver det ikke en stor uddannelse at benytte sig af robotten, fortæller Sune McDonald Bertelsen, der er Country Manager hos Universal Robots.

Nordbo Robotics og G.A. Hansen har også været vigtige aktører i implementeringen af UR10-robotterne hos Brandt A/S. Cobotten fra Universal Robots er nemlig implementeret med Nordbo Robotics programmeringsenhed og G.A Hansens Gema Pulverboks. Disse komponenter sikrer tilsammen, at UR10-robotterne kan lave en fuldstændig ensartet kvalitet fra gang til gang.

Brandt A/S’ succesfulde integration af UR10-robotter markerer en vigtig milepæl i deres stræben efter kvalitet og effektivitet. Med stærkt samarbejde og teknologisk innovation viser de vejen for branchen mod automatiseringens fordele.

LÆS også: Universal Robots uddeler pris og præsenterer deres nyeste cobot for første gang i Danmark på R-24
Universal Robots A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger