CG Jensen leverer beton- og stålentreprisen til nyt CO2 fangstanlæg

CG Jensen leverer beton- og stålentreprisen til nyt CO2 fangstanlæg

CG Jensen leverer beton- og stålentreprisen til nyt CO2 fangstanlæg

Ørsteds kommende Carbon Capture anlæg ved Avedøreværket skal opfange og lagre CO2. Anlægget bliver et af de første af sin slags i Danmark og skal være med til at nedbringe Danmarks CO2 aftryk.

”Det er en anlægstung byggeriopgave, der ligger perfekt til CG Jensen, da vi kan bringe stort set alle vores egenproduktionsenheder i spil – fra byggeri, stål og beton til ramning, jord, kloak & forsyning. Ydermere passer opgaven som fod i hose, da vi gerne vil bidrage med tiltag, der kan være med til at eliminere CO2 udledning”, siger Jens Bastrup, divisionschef i CG Jensens division Byggeri.

CG Jensen skal som en del af opgaven opføre to relativt komplekse bygninger bestående af stål og beton samt en række omkringliggende betonfundamentplader. Endelig skal medarbejderne opføre flere tværgående rørbroer, der skal være med til at transportere CO2’en, når den efter en række processer bliver omsat til flydende form.

”Det er en teknisk udfordrende opgave, hvor vi blandt andet skal støbe kraftige konstruktioner i stor højde – og undervejs skal eksterne aktører ind med en del procesudstyr, inden vi kan lukke bygningerne. Vi har heldigvis haft mulighed for at præge projektet i en tidlig fase sammen med bygherrens rådgiver, hvor vi har udviklet et mere produktionsvenligt design, der skal eliminere risici og give bygherren Ørsted en større sikkerhed i forhold til tidsplanen”, siger Jens Bastrup, divisionschef i CG Jensens division Byggeri og tilføjer:

”Tid er afgørende, da Ørsted er bundet op på en stram tidsplan. Projektet har stor opmærksomhed fra vores side og vi har besluttet en række tiltag, der skal sikre en god fremdrift og et godt forløb. Vi er netop gået i jorden – og vi startet på fuldt blus fra dag ét.”

Uvurderlig medarbejdererfaring

Det er en anderledes opgave, der venter CG Jensens medarbejdere.

”Det er tungt ingeniørarbejde og det ligner ikke almindelige bygningsarbejder. Herudover skal vi pilotere på flyveaske, men heldigvis har vi medarbejdere, der har erfaring med den type opgaver”, siger Jens Bastrup, divisionschef i CG Jensens division Byggeri.

Senior projektchef for opgaven, Reza Hannani og projektchef Jesper Sørensen har således været med til at opføre konstruktioner til andre værker. I flere årtier var Jesper Sørensen fast husentreprenør på Asnæsværket, imens Reza Hannani har været med til at opføre Nordeuropas på det tidspunkt største kul distributionsanlæg ved det daværende Stigsnæsværket. Herudover har de begge bidraget til at opføre et stort forbrændingsanlæg i Hørsholm. 

”Tunge konstruktioner er mit hovedfag gennem 37 år. Jeg har interesse for de store maskiner, de tunge ting, tunnelarbejder og ting under vand, jeg er ikke så meget til nusseri”, som Reza Hannani formulerer det.

Projektchef Reza Hannani vil bruge sine mange års erfaring med omhu.

”Det er vigtigt at være langsynet og være klar over eventuelle udfordringer, så du kan forebygge dem. Hvis du skal have produktionen til at fungere optimalt, skal du være løsningsorienteret og have tilrettelagt arbejderne rettidigt og så skal du have de rigtige kompetencer i organisationen.” CG Jensens arbejder skal efter planen afleveres primo maj 2025

Læs artiklen her

LÆS også: Vellykket bromontage over Hillerødmotorvejen
CG Jensen A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger