BEWI – De fleste vælger besværlig og usikker radonløsning

De fleste vælger besværlig og usikker radonløsning

Som en af de førende leverandører af radonsikring i Danmark har BEWI opbygget kvalificeret viden om radons påvirkning af indeklima og sundhed samt løsninger, der sikrer mod indtrængning. Med BEWI Radonplade og BEWI Radon Connect får du sikkerhed for, at du til hver en tid kan nedbringe radonindholdet i indeklimaet med op til 99%. Løsningen er bygbar, robust og sikker.

Stærke traditioner i byggebranchen spænder ben

I Danmark er byggebranchen forbundet med traditioner og solide byggedyder, men vores stærke byggetraditioner har også en bagside, som medfører, at vi i stor grad bygger, som vi altid har gjort. Dette gør sig blandt andet gældende, når der skal sikres mod radon.

I branchen har vi haft en lang tradition for, at radonsikring udføres med en murfolie og fugning, som ved korrekt udførelse (måske) sikrer, at radon ikke trænger ind i vores boliger og bygninger. Desværre har metoden vist sig ikke altid at være så effektiv, som vi troede, men traditionen ”sidder fast” i os, og det gør det vanskeligt at indføre nye og mere sikre løsninger i branchen.

Det foreskrives, at man radonsikrer en bygning ved en kombination af tætning og trykudligning. BEWI anbefaler, at begge metoder anvendes, da en god tætning skaber optimale forudsætninger for sugpladens effekt.

– Der kan opstå udfordringer med sikringen af radondugen, når der er forskellige faggrupper inde over et projekt. VVS’eren kan komme til at lave huller i betonentreprenørens radonsikring uvidende om, at dette lukker radon ind i bygningen. Det kan også forekomme, at elektrikeren laver huller i dugen, når der føres el og efterfølgende glemmer at tætne den. Vi ser også eksempler på, at nogle skærer huller i dugen, hvis der er kommet vand på den for at lukke vandet ud og glemmer at tætne den. Det er derfor en udsat foranstaltning, hvor det ret sent i byggeprocessen kan gå helt galt, fortæller Martin Bendix, R&D Manager hos BEWI Insulation Danmark A/S.

Læs mere her

LÆS også: Genanvendt GreenLine-isolering fra BEWI bidrager positivt til klimakrav i Coop Byen
BEWI INSULATION DANMARK A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger