Schneider Electric Danmark A/S opretholder påbuddet mod SG Armaturen A/S og beskytter LK FUGA-designserien

Schneider Electric Danmark A/S opretholder påbuddet mod SG Armaturen A/S og beskytter LK FUGA-designserien

Dermed har Vestre Landsret i dag stadfæstet Sø- og Handelsrettens kendelse mod SG Armaturen A/S’ afbryderserie, SG Install.

Schneider Electric Danmark A/S takker Vestre Landsret for en velovervejet og grundig behandling og kan med glæde konstatere, at landsretten stadfæster det foreløbige påbud mod SG Armaturen A/S’ afbryderserie, SG Install, i Danmark.

Landsrettens afgørelse betyder, at SG Armaturen A/S forbydes at producere, udbyde, markedsføre, sælge, eksportere og importere afbrydere og stikkontakter i SG’s Install-serie og relaterede produkter i Danmark. Afgørelsen styrker Schneider Electric Danmark A/S’ ophavs-, design- og markedsføringsrettigheder.

I 2022 indbragte Schneider Electric Danmark A/S en sag om kopiering af Schneider Electrics LK FUGA®-designserie fra Lauritz Knudsen A/S for Sø- og Handelsretten i København. Retten fandt det sandsynligt, at SG Armaturen A/S’ afbryderserie, SG Install, krænkede Schneider Electric Danmark A/S’ rettigheder til afbryderserien, LK FUGA, i henhold til ophavsretsloven, designloven og markedsføringsloven og nedlagde et foreløbigt forbud mod, at SG Armaturen A/S producerer, udbyder, markedsfører, sælger, eksporterer og importerer afbrydere og stikkontakter i SG’s Install-serie samt underordnede produkter i og fra Danmark. Sagen blev anket til landsretten, som nu har truffet afgørelse om at stadfæste det foreløbige forbud.

Landsretten er enig i, at den ophavsretlige beskyttelse ikke kun gælder kontaktfladernes konkave form, men også komponenternes overfladekvalitet og de enkle og helt rene linjer i LK FUGA-designserien, som må betragtes som et selvstændigt design, der findes i alle moduler i LK FUGA-designserien.

”Vi er glade for landsrettens beslutning om at opretholde det foreløbige påbud, da det ikke kun støtter Schneider Electric, men også bidrager positivt til det danske design- og produktionsmiljø. Resultatet skaber optimisme for vores investeringer i dansk design og produktion, samtidig med at det signalerer beskyttelse af ophavsret, design, markedsrettigheder og innovation i Danmark. Vi er forpligtet til at beskytte vores intellektuelle ejendom, støtte fair konkurrence og fremme innovation og udvikling til gavn for forbrugerne generelt,” siger Thomas Träger, CEO for Schneider Electric Danmark.

SG Armaturen A/S skal inden 14 dage betale 500.000 kr. i sagsomkostninger i Landsretten til Schneider Electric Danmark A/S[1].

Dansk designikon
I 1981 præsenterede Lauritz Knudsen A/S det banebrydende nye design af LK FUGA-modulsystemet til stikkontakter, udviklet og designet af designeren Jørgen Juul. Siden da har LK FUGA været det mest udbredte stikkontaktdesign i Danmark og er blevet anerkendt af flere designere som Jasper Morrison og den globale designautoritet Wallpaper[2].

Schneider Electric har investeret betydelige beløb i design (herunder høje sikkerhedsstandarder), opdatering og markedsføring af LK FUGA-serien, som fortsat produceres i Danmark på Laurits Knudsen-fabrikken i Ringsted, hvor der er flere end 120 ansatte. Schneider Electric har over 200 specialister ansat på sit innovationscenter i Kolding, som sikrer, at produkter og løsninger inden for energistyring løbende forbedres og udvikles.

Schneider Electric vil vurdere næste skridt på baggrund af landsrettens afgørelse.


[1] Beløbet forrentes i overensstemmelse med rentelovens § 8a.

[2] https://www.wallpaper.com/design/danish-design-i-like-it-exhibition-copenhagen

LÆS også: Dansk teknologi giver nyt liv til ridsede alufælge og kan spare tonsvis af CO2-udledning
Schneider Electric Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger