HIN – Automatisk logging sikrer bedre ESD-beskyttelse

ESD beskyttelse

HIN – Automatisk logging sikrer bedre ESD-beskyttelse

ESD-beskyttelse er vigtig for elektronikvirksomheder og især den personlige ESD sikring er en vigtig parametre. IEC61340-5-1 opstiller grænseværdier for test af sko og håndledsbånd. Men ét er test, noget andet opsamling af relevante data og fejlrisici.

Man kan nok ikke besøge en producerende elektronikvirksomhed uden at skulle sikre sig mod elektrostatiske udladninger (ESD), når man skal ind i den mere følsomme del af produktionen. ESD-sikring af produktionsområderne giver ikke bare mening. Det er i mange tilfælde også et kundekrav til de ordreproducerende elektronikvirksomheder.

Med certificeringer og standardiseringer overalt, så burde man vel også være sikker på, at ESD-beskyttelsen er i orden i alle virksomheder – og ikke mindst de ISO9000/-1-certificerede af slagsen. ESD-standarden, der hedder IEC61340-5-1, er en vejledende ”standard”, som opstille brugbare normer for forskellige aspekter af ESD sikring som gulve, borde, tøj, sko og håndledsbånd. Mange benytter i dag et papirbaseret system, hvor der kan opstå menneskelige fejl, og derfor kan data blive fejlbehæftede.

HIN forhandler en løsning, der kommer problemerne omkring manglende sikkerhed og sporbarhed i styring af ESD-sikkerheden effektivt til livs. Et meget fint HIN-agentur er nemlig amerikanske Desco, der har udviklet SmartLog Pro2-systemet, og det er et system, der automatisk tester og logger de individuelle medarbejdere hver gang de udfører en test.

Netop Sporbarhed har fået en stigende betydning for mange producenter af elektronik, og med SmartLog Pro2 opnår man netop dén sporbarhed, som gør ESD-beskyttelsen af de potentielt følsomme områder i elektronikproduktionen øges.

Læs hele artiklen her

LÆS også: Kabelsøger og kablemærkning fra HIN
HIN A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger