Høreværn

En arbejdsgiver skal afmærke de områder, hvor der aktuelt er krav om brug af høreværn. Det skal ske med påbudsskilt med høreværnssymbol. Der findes to typer høreværn: Ørepropper som anbringes i øregangene og ørekopper som dækker ørerne. Ved korrekt og konsekvent brug kan ørepropper mindske støjbelastningen med 10-20 db og ørekopper med 20-30 db. Personlige værnemidler, korrekt påtagning og aftagening af værnemidler ved patienter i isolation - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om høreværn:


LUUPO

Tlf.: Poul 20 69 46 71/E-mail: pj@luupo.dk
Tlf.: Allan 65 38 27 57/E-mail: ap@luupo.dk
Tlf.: Casper 28 29 01 28/E-mail: cb@luupo.dk

www.luupo.dk

Kompetencer: Slibeprodukter, Slibematerialer, Skæring, Savning & Spåntagning, Polering, Slibeprodukter, Børstning, Håndværktøj, Elværktøj, Luftværktøj, Kemi, Personlige Værnemidler, Tilsatsmaterialer

Læs mere om LUUPO


Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Kompetencer: Alt i metaller og Stål, Blankt stål, Byggestål, Konstruktionsstål

Læs mere om Sanistål A/S


Teknidan Handelsselskab ApS

Lundsbjerg Industrivej 29
6200 Aabenraa
Telf.: 74 61 36 36
E-mail: salg@teknidan.dk

www.teknidan.dk

kompetencer: Værktøj, Skær-Slib, Svejs-Gas, Teknik, Indretning og Inventar, Beklædning og Værnemidler, Befæstelse, Lejer, Transmission, Forbrug-Kemi

Læs mere om Teknidan Handelsselskab ApS


Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Kompetencer: befæstelse, befæstigelse, nitter, blindnitter, Lean, produktionsoptimering, indkøbsoptimering, besparelser, reduktion i tidsforbrug, reduktion i vareforbrug, reduktion i spend, konsolidering, vending, kanban, automatisering, six sigma, kaizen, SCM, supply chain management, partnerskab, international partner, global leverandør, international leverandør, VMI, leverandørstyret lager, genbestilling, full service, tegningsvarer, special-befæstelse, duplex, super-duplex, Zinkflake, HDG, A2, A4, rustfri, DIN, NORM, ISO, PPE, værnemidler, forbrugsartikler, standardartikler, automatisk genopfyldning, Skruer, Bolte, møtrikker, skiver, handsker, sikkerhedsbriller, høreværn, masker, PPE

Læs mere om Würth Industri Danmark A/S


Mere viden om høreværn:

Høreværn er ikke en permanent løsning på støjproblemer. Virksomheden skal løbende vurdere forholdene for at finde andre tekniske eller organisatoriske erstatninger for høreværn. Arbejdsgiveren skal sørge for, at medarbejderne bruger høreværn, så snart de begynder på arbejde, der vurderes at være høreskadeligt. Det vil sige, at også belastninger under 85 dB(A) kan betyde, at man skal bruge høreværn.
Typer af høreværn - Der findes to typer høreværn: Ørepropper, som anbringes i øregangene - Ørekopper, som dækker ørerne.
Ørepropper
Nogle ørepropper er lavet, så de kan udvide sig. Man trykker dem sammen og placerer dem i øregangen helt inde i øret. Hvis de er placeret rigtigt, giver de en god dæmpning. Nogle propper er forsynet med bløde flanger, der presser mod øregangen. De giver sædvanligvis en dæmpning, der ligger lidt under de propper, der kan udvide sig. Individuelt tilpassede propper bliver fremstillet efter et aftryk af øregangen. Nogle typer har en ventil, der kan udskiftes, så dæmpningen kan ændres. Der findes en særlig ventil, der er fremstillet, så propperne dæmper omtrent lige kraftigt ved alle frekvenser. De anvendes derfor ofte af musikere. Der findes også propper med bløde flanger, der er velegnede for musikere.
Ørekopper
Der er forskel på ørekoppers dæmpning, specielt over for lavfrekvent støj. Der findes særligt kraftige kopper, der er særligt effektive over for lavfrekvent støj. Nogle høreværn kan man folde sammen og fx hænge i bæltet, så man altid kan nå dem. Elektroniske høreværn er ørekopper med mikrofoner på ydersiden og højttalere på indersiden, så lyden udenfor gengives inde i høreværnet. Elektronikken i et høreværn skruer ned for høje lydstyrker, mens lyd med lavt niveau gengives uændret inde i høreværnet. Elektroniske høreværn kan også være forsynet med radio. Radioen må ikke kunne skrues op til et sundhedsfarligt niveau. Forskellige former for kommunikationsudstyr kan være indbygget i et høreværn


3M – Tredje generation fra 3M PELTOR er det bedst sælgende høreværn
3M lancerer tredje generation af sine bedste sælgende høreværn. Høreværn til alle der ønsker at tale i mobil i støjende omgivelser uden at skulle afbryde deres arbejde

Som noget nyt kan man nu tilslutte to mobiler trådløst til 3M PELTOR WS ALERT XPI. Derudover er støjreduktionen forbedret, og batterilevetiden er tredobbelt fra 24 til 72 timer.

"Med vores nye opdaterede høreværn kan man tale i sin private telefon, og når arbejdstelefonen ringer, høres et signal i høreværnet om, at en anden samtale venter", fortæller Peter Fridh Product Manager for 3M. Dermed undgår man at miste vigtige opkald fra kunder."

Også når man lytter til musik på den ene telefon, så slukkes musikken automatisk, når et opkald modtages på den anden telefon. Støjreduktionen under telefonopkald er også blevet forbedret i forhold til tidligere modeller.
 "Den støjreducerende mikrofon gør det muligt at tale i telefon selv i støjende omgivelser, så man kan holde kontakten med omverdenen, selv når man er midt i et job", fortsætter Peter Fridh. Hænderne er konstant frie, mens du taler med kunder og planlægger arbejde, og man kan være til rådighed for sine børn, når de ringer.

Et lavere lydniveau
En anden forbedring, der er ønsket af mange brugere er, at lydniveauet begrænses til 82 dB, som er grænsen for, at man ikke lider høretab, i stedet for at det blot sænkes efter et par timer, som i tidligere modeller.

Tekniske nyheder i 3M PELTOR WS ALERT XPI

- Bluetooth MultiPoint, gør det muligt at tilslutte op til to mobiltelefoner
- Auto-Pairing for nem tilslutning til mobiltelefonen
- Klargjort til kommunikation med fremtidige apps
- Play, Pause og Skip styres direkte på de nye høreværn
- Push To Listen til nem aktivering af medhørsfunktionen
- En stemme oplyser frekvensen ved søgning af FM-radiostationer
- Længere batteritid


HONEYWELL LANCERER HOWARD LEIGHT FIRM FIT-ØREPROPPER MED OPTIMERET KOMFORT OG BESKYTTELSE
Honeywell har i dag lanceret sine nye Howard Leight Firm Fit-ørepropper, som har en blødere, mere komfortabel pasform og forbedret støjbeskyttelse i forhold til andre cylinderformede ørepropper.

På baggrund af kundernes tilbagemeldinger er Howard Leight Firm Fit-ørepropperne for nylig blevet forbedret for at give en bedre brugeroplevelse for de personer, der foretrækker en fastere pasform, så de kan "mærke" ørepropperne i ørerne, og som er vant til de velkendte cylindriske eller tøndeformede ørepropper.

"De nye Howard Leight Firm Fit-ørepropper er yderst komfortable, giver en mere effektiv beskyttelse af hørelsen og påfører mindre pres på øregangen end nogen andre cylindriske ørepropper," siger Erik Liljestrand, der er lokal produktleder for øjen-, ansigts-, hoved- og høreværn hos Honeywell Safety Products Nordic. "Faktum er, at jo mere komfortabel øreproppen er, jo længere vil arbejderne bruge den, hvilket giver en bedre beskyttelse af medarbejdere og øget sikkerhed for anvendelse, og dermed mindskede risiko for skader.

Uafhængige laboratorietest udført af Michael & Associates, Inc viser, at sammenlignet med andre ørepropper af skum giver Firm Fit-ørepropperne bedre støjbeskyttelse med en dæmpning på SNR 37 dB for kategorien, og de er 40 % blødere end de fleste cylinderformede ørepropper, der aktuelt er tilgængelige.

Desuden er Firm Fit let at rulle ned og indsætte, og der er masser af tid til at justere dem for en ordentlig pasform. De har en lysorange farve for høj synlighedsidentifikation og fås i versioner med og uden snor.

Howard Leight Firm Fit-ørepropper kan fås fra førende industrielle sikkerhedsforhandlere. Få mere at vide på www.honeywellsafety.com.


Zekler Bluetooth høreværn, Zekler 412RDB
Endelig er den her! Den er bedre og har som den eneste på markedet en kraftig justerbar mikrofon. Desuden er opkoblingen ganske problemfri - nem at tilslutte, en fornøjelse at bruge. - Samme Bluetooth system som i en af Tysklands mest eksklusive biler.

Zekler Bluetooth høreværn, Zekler 412RDB

Endelig er den her! Den er bedre og har som den eneste på markedet en kraftig justerbar mikrofon. Desuden er opkoblingen ganske problemfri - nem at tilslutte, en fornøjelse at bruge.
- Samme Bluetooth system som i en af Tysklands mest eksklusive biler.

Lyt trådløst til din yndlings musik, radiostation, tal i telefon eller anvend høreværnet uden nogen form for lydkilde. Zekler høreværn med Bluetooth®teknologi er designet med niveau-af¬hængigt medhør, så du altid har kontakt med omgivelser¬ne, selv når der modtages et indgående telefonopkald. Lydkilden slukkes automa¬tisk under indgående opkald og derefter starter den op igen efter afsluttet telefonop¬kald. Du behøver heller ikke at justere lydstyrken, når du befinder dig i et uregelmæs¬sigt støjmiljø, det adminis¬trerer høreværnet for dig. En robust mikrofon med meget effektiv støjdæmp¬ning for klar og tydelig kom-munikation.

Kontakt Skydda Danmark A/S for nærmeste forhandler. Fås i butikkerne fra uge 11.

(Bluetooth`en er denne samme som i Audi)