Bænke

Bænke har flere funktioner i byrummet, både som sidde og hvileplads for byens borgere, men også som elegant udsmykning. Bænke i byrummet vil oftest være boltet solidt fast, for at sikre mod tyveri.

Leverandører af og viden om Bænke:


DUTRA ApS

Falstervej 21
5800 Nyborg
Tel.: +45 5363 5767
E-mail: dutra@dutra.dk

www.dutra.dk

Kompetencer: Skraldespande, Hundepose dispenser, Bænke/Borde, Kummer, Espalier, Træriste, Pullerter, Rørstandere, Nedstøbningsrør, Cykelstativer, Sokkelaffugter, Markeringssøm, Værn, Legeplads

Læs mere om DUTRA ApS


NEWTEK ApS

Kærvej 39
5220 Odense SØ
Tlf.: 21 24 24 54
E-mail: mny@newtek.dk

www.newtek.dk

Kompetencer: Byrum, urban, pullerter, cykelstativer, ladestationer til el-cykler, bænke, soldrevne løsninger, LED belysning

Læs mere om NEWTEK ApS


Peoples.dk

Fåredammen 11
5300 Kerteminde
Tlf.: 66 14 14 76
E-mail: salg@peoples.dk

web

Kompetencer: Affaldssortering, indendørs affaldssortering, affaldsspande, affaldsstationer, afrydningsmøbler, borde, bænke, plantekasser, pullerter, askebægre, miljøskabe, kantinemøbler, skraldespande, læhegn, fodhegn, skjulere, toiletudstyr, dispensere, papirkurve

Læs mere om Peoples.dk


Mere viden om Bænke:

Bænke produceres i flere forskellige materialer, men oftest i enten træ eller stål.


DUTRA – Har du mødt Brema?


25.aug 2023


Med Bremas smukke design, der kombinerer pulverlakeret stål og valgfri fyrretræ eller hårdtræ, vil den være et flot tilføjelse til ethvert offentligt rum

Leder du efter den perfekte udendørs bænk til dit næste projekt? Så kan Brema være en fantastisk kandidat til det! Brema er en stilren løsning, til det moderne bolig byggeri, det inkluderende tov i byrummet eller til parken hvor forbigående har brug for et lille hvil.

Med Bremas smukke design, der kombinerer pulverlakeret stål og valgfri fyrretræ eller hårdtræ, vil den være et flot tilføjelse til ethvert offentligt rum. Stellet er lavet af pulverlakeret stål, hvilket gør den holdbar og robust.

Brema er også praktisk, med huller i bunden af stellet, der gør det muligt at fastgøre bænken til underlaget, så den er stabil og sikker at bruge. Skruerne er i rustfrit stål, hvilket giver ekstra styrke og holdbarhed til bænken.

Alt i alt kan Brema være den perfekte bænk til det offentlige rum. Hvis du er interesseret i at lære mere, så tøv ikke med at kontakte os


DUTRA – Contoure og Sira kunne være buddet på det perfekte match!


24.feb 2023


Vores elegante træbænk Contoure og standalone skraldespand Sira er to unikke produkter, der komplimenterer hinanden perfekt hvad angår funktionalitet og æstetik. Contoure er en træbænk, der er skabt med tanke på moderne design og den er ideel til parker og moderne bylandskaber. Understellet er lavet af stål, og trælamellerne kan vælges i enten fyrretræ eller hårdttræ, alt efter hvilket træ der passer bedst ind i dit projekt.

Sira er en standalone skraldespand, der er fremstillet i galvaniseret stål, der er cortenstål farvet. Denne skraldespand er designet med små udskæringer, så man kan se ind til inderspanden, og den er yderst velegnet både i bybilledet og i de grønne områder. Sira kan tømmes nemt fra toppen - derudover er det muligt at låse Sira op med en trekantsnøgle, for at åbne og løfte inderspanden op for tømning.

Sammen skaber Contoure og Sira en harmonisk og funktionel løsning i ethvert miljø. Kunne du tænke dig at høre mere om de to produkter, skal du ikke tøve med at kontakte os!


DUTRA – Bænke i genbrugsplast til Stillinge Kirke
DUTRA har leveret 10 nye bænke i Genbrugsplast til Stillinge Kirkegård i Slagelse. Vi blev kontaktet fordi at man ønskede en løsning hvor der blev skabt flere opholdssteder for de besøgende rundt på kirkegården.

DUTRA har været med i hele processen, fra ide til beslutning, hvor der blandt andet har været lagt vægt på at bænkene skulle være bæredygtige, ergonomiske samt vedligeholdsfri.

Dette kunne vores genbrugsplastbænk "Plastia" opfylde.

Klik her for at se mere


DUTRA – Skal der være plads til mange…
Set Amburgo fra DUTRA er et enkelt og stilfuldt møbelsæt, som fås med både hårdttræ og imprægneret fyrretræ. Stellet er stål, pulverlakeret i den farve, du ønsker. Og skal der være plads til mange, får man her en flot løsning, når man samler flere sæt.

Se mere om Set Amburgo her


Rambøll – Fra spildevandsslam til udendørsbænk
Resultatet af et forsøg, hvor silikatsand fra spildevandsslam genanvendes som delvis cementerstatning i beton, har nu materialiseret sig som en fysisk bænk til fri afbenyttelse. Bænken er opstillet foran Rambølls hovedkontor i København som et konkret eksempel på den cirkulære tilgang.

Hvordan kan man genindvinde en ellers knap ressource som fosfor og fremstille et vigtigt materiale som beton på en mindre miljø- og klimaskadelig måde? Det spørgsmål har en samarbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra DTU BYG, BIOFOS, EasyMining og Rambøll stillet sig selv – og svaret er nu kommet og opstillet i fysisk form uden for Rambølls hovedkontor i Ørestad i København.

Først i verden med fuldskalaanlæg

Samarbejdet drejer sig om udnyttelse og videreudvikling af den såkaldte ’Ash2Phos’ teknologi fra EasyMining, hvor fosfor, jern og aluminium genanvendes fra spildevandsslamaske. Tilbage er tungmetaller som sendes til deponi og en askerest kaldet silikatsand, som kan bidrage til en mere miljøvenlig betonproduktion. 

Læs også: Rambøll vinder store rammekontrakter for HOFOR på vandområdet

Som de første i verden er EasyMining i færd med at bygge fuldskalaanlæg med den nye teknologi, og det forventes, at silikatsandet kan erstatte 10-30 % af cement i betonen, uden at det ændrer betonens egenskaber. 

Den røde bænk på billedet er fremstillet af denne type beton, mens bænken i baggrunden er fremstillet på traditionel vis, for at folk kan prøve at mærke forskel. Den røde farve i silikatsandsbænken skyldes en høj koncentration af jernoxider.  

Fosfor er en vigtig men knap ressource

Udover at silikat-sand kan bidrage til mere bæredygtig beton, adresserer Ash2Phos-teknologien ligeledes dagsordenen for cirkulær økonomi, idet alle ressourcer i spildevandsslam genbruges. 

Fosforen fra spildevandsslammet genindvindes til primære fosfater, der eksempelvis skal bruges i dyrefoder eller som gødning. Fosfor er et afgørende element for alle former for liv, men det er en meget begrænset ressource. EU har derfor tilføjet fosfor på deres liste over kritiske råmaterialer, og genbrug af fosfor står højt på EU's dagsorden.

En af de globale affaldskilder, der har det højeste fosforindhold, er spildevandsslamaske, og mange lande i Europa indfører i disse år nye lovgivninger, som kræver genindvinding af fosfor fra spildevandsslam. 

Du kan læse mere om EasyMining og Ash2Phos-teknologien her