Døre

Døre - definitionen på døre er: åbning eller en indgang med døre i en dørkarm med hængsler. Døre kan være åben, stå på klem eller være lukket. Mange døre har ofte en låsemekanisme samt et dørgreb. Leverandører af døre finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end døre, så brug søgefeltet under denne boks.

Leverandører af og viden om døre:


DAN-doors A/S

Industrivej 19
8660 Skanderborg
Tlf.: +45 87 93 87 00
E-mail: dd@dan-doors.dk

www.dan-doors.dk

Kompetencer: Branddøre, Brandgardiner, Brandskydeporte, Bændelgardiner, Hurtigporte, Hængslede døre, Industriporte, Porte, Profildøre, Skydedøre, Ståldøre, Svingdøre, Thermoporte

Læs mere om DAN-doors A/S


Door System A/S

Doorsystem

Hovvejen 148
8361 Hasselager
Tlf.: 8692 1171
E-mail: info@doorsystem.dk

www.doorsystem.dk

Kompetencer: BranddøreHurtigporte, Rulleporte, Skydedøre

Læs mere om Door System A/S


KONE A/S

Marielundvej 10
2730 Herlev
Tlf: 35 87 80 00
E-mail: denmark@kone.com

www.kone.dk

Kompetencer: Installation, modernisering og service af elevatorer, rulletrapper, rullefortove samt automatiske døre og porte

Læs mere om KONE A/S


KRONE VINDUER A/S

Aalborgvej 576, Harken
9760 Vrå
Tlf.: 96 24 28 60
E-mail: info@krone.as

www.krone.as

Kompetencer: Døre, Indeklima, Naturlig ventilation, Vinduer, Branddøre, Ventilationsvinduer, Skydedøre, Glashjørner, Fleksibilitet, Store størrelser

Læs mere om KRONE VINDUER A/S


MX Door ApS

Messevej 12
9600 Års
Tlf.: 97 99 17 00
E-mail: info@mxdoor.dk

www.mxdoor.dk

Kompetencer: Branddøre, brandskydeporte, sikkerhedsdøre, brandporte, ståldøre, glaspartier, rammedøre, ledhejseporte, brandjalousier, vertikale brandporte, brandgardiner

Læs mere om MX Door ApS


NASSAU A/S

Krogagervej 2
5750 Ringe
Tlf.: 63 62 23 46
E-mail: info@nassau.dk

www.nassau.dk

Kompetencer: Porte, industriporte, ledhejseporte, lavenergiporte, hurtigporte, portåbner, garageporte, facadedøre, aludøre, termodøre, economydøre

Læs mere om NASSAU A/S


Tektra A/S

Birkegårdsvej 20-22
8361 Hasselager
Tlf.: 87 38 88 88
E-mail: tektra@tektra.dk

web

Kompetencer: Porte, turboporte, brandporte, branddøre, docking systemer, læsseramper, hydrauliske læsseramper, mekaniske læssebroer, slusehuse, porttætninger, ledhejseporte, industriporte, garageporte, sidefoldeporte, langramper, bændelgardiner, pendulporte, løfteborde, døråbnere, service og reservedele, gaffeltrucks, rengøringsmaskiner

Læs mere om Tektra A/S


Vesti Olsen A/S


Bukkerupvej 92
4340 Tølløse
Tlf.: 59 18 00 22
E-mail: mail@vesti-olsen.dk

www.vesti-olsen.dk

Kompetencer: Vi bygger primært i hoved-, og totalentreprise – og vi bygger i HELE Danmark

Halbyggeri, industribyggeri, stålhaller, værkstedsbyggeri, bilhuse, kontorbyggeri, domicilbyggeri, institutionsbyggeri, landbrugsbyggeri, ridehaller og ride stalde.

Læs mere om Vesti Olsen A/S


Door System – Flere vælger en serviceaftale på døre og porte
Hos den østjyske dørproducent Door System oplever man lige nu, at flere kunder vælger at tegne en serviceaftale. Kunderne ønsker en fast samarbejdspartner, der er med til at sikre, at alle døre og porte fungerer, som de skal.

Serviceaktiviteterne hos Door System har over en længere periode været i stærk fremgang, og flere kunder vælger at tegne en serviceaftale. Door System har specialiseret sig i dør- og portløsninger til fødevare- og medicinalindustrien samt detailhandlen, og det er blandt andet detailkæder, der vælger at indgå en samlet serviceaftale for alle deres butikker.

Har man mange døre og porte, kan det også være en stor fordel at tegne en serviceaftale, ikke mindst på de lovpligtige årlige eftersyn på branddøre og automatiske døre. Hos Door System får man en fast pris pr. dør, og kender således omkostningen fra starten. Herudover har man inkluderet fri telefonsupport i aftalen.

Følge serviceopgaverne online

”En serviceaftale hos os inkluderer også en online service, således man altid kan bestille og følge serviceopgaverne direkte på nettet. Alle vores montører er online, og man kan både se og få opdaterede statistikker på dørene umiddelbart efter, at der har været besøg fra teknikeren”, fortæller Brian A. Jakobsen, service- og montagechef hos Door System.

Udvidet garantiperiode

Door System har egen produktion på fabrikken i Hørning og står inde for, at alle komponenter i porte og døre opfylder alle gældende krav fra myndigheder og kunder. Virksomheden tilbyder en udvidelse af garantiperioden, forudsat man får servicen på produkterne. Perioden aftales ved indgåelse af ordre om levering.

Kan rykke hurtigt ud

”Vi fremstiller alle døre og porte på vores fabrik i Hørning og kan rykke hurtigt, hvis beskadigede dele eller komponenter skal udskiftes. Vores servicetelefon er åben 24 timer i døgnet, alle ugens dage. Derfor kan du altid få hjælp, hvis der skulle opstå problemer”, siger Brian A. Jakobsen.

Læs mere om Door System serviceaftaler

Har du spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger om vores serviceaftaler, er du meget velkommen til at kontakte Brian Ankjær Jakobsen på telefon 42 14 52 10 eller på e-mail baj@doorsystem.dk


Service og montage fylder mere og mere hos Door System
Hos Door System oplever vi fortsat stor vækst i serviceaktiviteterne, både montage af nye døre og porte og service på eksisterende dørløsninger. Ny projekt- og montagekoordinator skal være bindeled mellem salg, PTA, produktion og kunder.

Hos Door System fortsætter aktiviteterne inden for serviceområdet med at vokse, og serviceafdelingen bliver en stadig større og vigtigere del af forretningen. Aktiviteterne omfatter både montage af nye døre og porte samt service på eksisterende dørløsninger. Og vi varetager ikke kun service og montage af egne døre. Der er også selvstændige serviceopgaver på produkter og mærker fra andre leverandører.

Lovpligtige eftersyn på branddøre og automatiske døre er også en vigtig del af serviceydelserne. Brandsikkerhed har stor opmærksomhed hos virksomhederne, ikke mindst i forhold til medarbejdernes sikkerhed på arbejdspladsen, men selvfølgelig også omkring sikring af produktionsapparatet.

Ny projekt- og montagekoordinator

Til at koordinere de mange projekter og montageopgaver har vi derfor ansat Søren Vedsted. Søren skal som projekt- og montagekoordinator være bindeled mellem salg, PTA, produktionen og kunderne. Han skal klargøre og planlægge montageopgaverne, herunder varetage kommunikationen med kunderne, og sørge for at alt er klar på pladsen.

Med ansættelsen af Søren er vi i den danske serviceafdeling nu oppe på 18 medarbejdere med 14 kørende montører, teknisk supervisor Kurt Larsson, service- og montagechef Brian Ankjær Jakobsen, servicekoordinator Susanne S. Jørgensen samt projekt- og montagekoordinator Søren Vedsted.

Serviceaftaler

Mange virksomheder vælger at tegne en serviceaftale med Door System. Særligt hvis man har mange døre og porte, kan det være en fordel. Man får en fast pris pr. dør, og kender omkostningen fra starten. Herudover er der inkluderet fri telefonsupport i aftalen.

”Vi gør meget ud af, at det meste kan løses på stedet af kundens egne folk. Som eksempel kan nævnes vores nye portstyring, hvor vi hurtigt kan hjælpe kunden videre over telefonen, bl.a. takket være de farvede kabler og displayet”, fortæller service- og montagechef Brian A. Jakobsen.

”Vores montører er fastlønnede og skal ikke tjene deres penge på ekstra service og reparationer. Vi skifter kun det, som giver værdi for kunden. Der kommer ingen overraskelser. Det er fair hele vejen igennem, og vi er kundens samarbejdspartner på sidelinjen og er med til at sikre, at alt fungerer, som det skal”, siger Brian A. Jakobsen.

Læs mere om Door System serviceaftaler

Har du spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger om vores serviceaftaler, er du meget velkommen til at kontakte Brian Ankjær Jakobsen på telefon 42 14 52 10 eller på e-mail baj@doorsystem.dk


Vokseværk i serviceaktiviteterne hos Door System
Door System oplever stor vækst i serviceaktiviteterne, og det omfatter både montage af nye døre og porte og service på eksisterende dørløsninger. Ny servicekoordinator på fabrikken I Hørning skal hjælpe med at bringe de mange serviceopgaver sikkert i mål.

Hos den østjyske dørproducent Door System fortsætter aktiviteterne inden for serviceområdet med at vokse, og serviceafdelingen bliver en stadig tørre og vigtigere del af forretningen.

Aktiviteterne omfatter både montage af nye døre og porte og service på eksisterende dørløsninger. Og Door System varetager ikke kun service og montage af egne døre. Der er også selvstændige serviceopgaver på produkter og mærker fra andre leverandører.

Lovpligtige eftersyn på branddøre og automatiske døre er også en vigtig del af serviceydelserne. Brandsikkerhed har stor opmærksomhed hos virksomhederne, ikke mindst i forhold til medarbejdernes sikkerhed på arbejdspladsen, men selvfølgelig også omkring sikring af produktionsapparatet.

I den danske afdeling er man nu 12 kørende montører, service- og montagechef Brian Ankjær Jakobsen, teknisk supervisor Kurt Larsson samt nyansat servicekoordinator Susanne S. Jørgensen, der skal være med til at styre aktiviteterne og sørge for, at opgaverne bliver løst, som det er aftalt med kunden.

Matcher markedets høje servicekrav I Danmark benytter Door System sig udelukkende af egne montører, som er erfarne, veluddannede og trænede i at løse service- og montageopgaverne.

”Vi har i dag en serviceafdeling, som er i stand til at udføre service- og montageopgaver på et højt niveau og kan håndtere og matche de krav, som markedet og vores kunder stiller. Vi er landsdækkende og løser opgaver overalt i Danmark, og har også stor fleksibilitet i vores set-up”, fortæller Brian Ankjær Jakobsen, service- og montagechef hos Door System.

”Samtidig tror jeg, det er en vigtig parameter, at alle vores montører er fastlønnede, og opgaverne udføres med stor kvalitet i hver eneste detalje. Vi er sat i verden for at sikre, at dørløsningerne fungerer optimalt ude hos kunden, og vi skifter kun det, som giver værdi for kunden”, siger Brian Ankjær Jakobsen.

Nyt online-system til at styre serviceopgaverne
Til at styre alle serviceopgaver har Door System udviklet et helt nyt online-system, der kan håndtere kommunikationen og koordineringen af servicearbejdet mellem kunden og Door System. Systemet giver mulighed for at følge serviceleverancerne tæt og sikre, at kunderne til enhver tid får den hjælp og kvalitet, som de har brug for.

Online-systemet blev udviklet sidste år i forbindelse med Door Systems store serviceaftale med Danish Crown, der også omfattede serviceopgaver på Danish Crowns fabrikker på nærmarkederne i bl.a. Sverige og England. Her anvendte Door System udenlandske servicepartnere, og online-systemet kunne styre kommunikationen mellem de enkelte fabrikker, Door System og servicepartnerne.

”Vi må også erkende, at det tager tid at indføre et sådant nyt system. Det er en ny måde at arbejde på og giver nye rutiner. Er man fortrolig med online-tilgangen, er det et super værktøj, men vil man hellere tage telefonen og ringe til os, er det selvfølgelig også helt okay. Men systemet giver os helt sikkert nogle nye muligheder, både i forhold til vores danske kunder, men også i forhold til eksport og udenlandske serviceopgaver”, fortæller Brian Ankjær Jakobsen.


Indretningsguide – sådan bliver rummet mere lyst og åbent
Hvad end det drejer sig om et kontorareal, et soveværelse, et køkkenalrum eller en stue, så kan et mere lyst og åbent rum gøre underværker for rummets indtryk og stil
Et mørkt og lukket rum eller lokale kan virke dystert og kan virke ineffektivt på dem, der eventuelt skal arbejde i lokalet. Men hvad nu hvis rummet bare er lille, og der ikke kommer særlig meget lys ind ad de små vinduer, der sidder i den ene væg? Der findes forskellige tiltag, der kan gøre et lukket og mørkt lokale mere åbent og lyst. Et klassisk element, der har været brugt til at give boliger verden over et bedre lysindfald i mange år, er franske døre. Franske døre er egentlig blot almindelige døre, men med glas i fyldningerne mellem trærammerne. Ofte er det dobbeltdøre, men det findes også i enkeltdøre. Glasruden i dørene giver en sammenhæng mellem rummene og kan tilføje et bedre lysindfald til et mørkt rum. Derudover giver dørene en følelse af åbenhed og mere plads, og de er derfor et godt element for at skabe mere lys og give en bedre stemning i et lille rum. Grønne planter En anden ting, der kan skabe lys, liv og en bedre stemning i et ellers mørkt og dystert rum, er grønne planter. Planter tilføjer ilt til rummet og får det til at lyse op. Undersøgelser har vist, at ved at være omgivet af grønne planter, kan vi mennesker blive mindre stressede og derved få færre sygedage. Derudover gør de os mere effektive, og grønne planter er derfor en rigtig god tilføjelse til et kontormiljø. Lyse elementer Det siger måske sig selv, men i et lille og mørkt rum er det vigtigt at placere lyse elementer for at forbedre stemningen. Hvis rummet har mørke trægulve, kan lyse tæpper give rummet en blød følelse. Og lyse møbler, hvad end det er kontormøbler, en seng, spisebord og stole eller en sofa er også at foretrække i små rum.

SWEDOOR satser på digitale døre til arkitekter
Digitaliseringen har i høj grad ramt byggebranchen, hvor flere og flere tegnestuer anvender digitale BIM-modeller til design af bygninger

Denne udvikling har dørproducenten SWEDOOR taget til sig, og en stor del af produktsortimentet tilbydes nu som BIM-objekter til gratis download med endnu flere på vej.
- Introduktionen af BIM-modeller kommer til at ændre byggebranchen for altid, siger Peter Sejling, salgsdirektør for JELD-WEN Nordeuropa. JELD-WEN er en af Europas førende dørproducenter og forhandles i Danmark under navnet

SWEDOOR. Han fortsætter:
- Takket være større digitalisering af designfasen gøres produktinformation meget let tilgængeligt for arkitekter og ingeniører på alle tider af døgnet og uden omkostninger. Arbejdsgangen effektiviseres markant, samtidig med at bygningerne kvalitetssikres på et endnu højere niveau, også over lang tid.

Man kan sammenligne en BIM-model med et digitalt byggesæt, som består af forskellige legoklodser, kaldet BIM-objekter. Objekterne kan fx være vægge, gulve eller døre, der alle udgør hver sin legoklods i det samlede byggesæt (BIM-modellen). Hvert BIM-objekt indeholder alle vigtige informationer om produktet – fx kan en dør fra SWEDOOR indeholde information om størrelsesvariationer, design- og tilvalgsmuligheder, isoleringsværdig, brand- og lydegenskaber, monteringsvejledninger, miljøcertifikater samt anden dokumentation, der kræves i forskellige faser i byggeriet.

Ved at udbyde sine produkter som BIM-objekter til design og beregning af en bygning er SWEDOOR med til at gøre arbejdet meget lettere for arkitekter, bygningskonstruktører og entreprenører. Dertil kommer også fordelene ved fx projektering, tilbud og ordreprocesser for både kunder og leverandører, der alle i stigende grad efterspørger større effektivitet og digitale muligheder.
- Hele byggebranchen kommer på sigt til at spare både tid og penge, for BIM-informationerne skaber en ubrudt informationskæde fra design og konstruktion til vedligeholdelse og til sidst nedrivning ved slutningen af bygningens levetid mange år senere, siger Peter Sejling.

SWEDOORs BIM-objekter er gratis, og i dag tæller dørproducenten allerede over 150.000 unikke downloads – et antal, som vokser støt hver dag. Det har givet dørproducenten blod på tanden til at tage skridtet fuldt ud:
- Det er vigtigt, at vi hele tiden er opmærksomme på, hvor markedet bevæger sig hen, og branchen er tydeligvis moden til, at vi får udviklet BIM-objekter på vores komplette produktsortiment. Dette bliver et strategisk skridt fra vores side at satse på digitale døre, og vi håber, at det kan mærkes ude hos arkitekterne og på tegnestuerne landet over, slutter Peter Sejling.

SWEDOOR tilbyder i dag mere end 200 produktfamilier som BIM-objekter, og flere ligger parat. Objekterne er tilgængelige i Revit og Archicad via app’sene fra BIMobject. De kan også downloades via swedoor.dk/bim eller på bimobject.com.


Swedoor – Døre med flere formål skaber mere plads
Med lidt kreativ snilde kan døren nu blive en aktiv spiller i boligindretningen, for eksempel som spejl, tavle eller whiteboard

Døre med ekstra funktioner viser sig især praktiske i mindre boliger. 

Dørens rolle i hjemmet har udvidet sig. Fra kun at adskille to rum kan den nu gå ind og tage flere praktiske roller. Enten som indbygget spejl, der åbner op for ekstra plads i boligen, eller som kreativ tavle eller whiteboard, der med personlige tegninger og små huskelister, omdanner døren til levende kunstværker. Dørproducenten JELD-WEN, der markedsføres som SWEDOOR i Danmark, arbejder løbende med at præsentere nye og spændende dørløsninger:

- Det handler om at tænke muligheder frem for begrænsninger, og hvis man integrerer helt almindelige byggematerialer, som for eksempel døren, med boligens øvrige interiør, givet det nye indretningsmuligheder. Udvalget af døre med ekstra funktioner bliver hele tiden større, så det handler blot om at være lidt kreativ og tænke den klassiske åbne- og lukkefunktion på lige fod med andet interiør i hjemmet, siger Peter Sejling, salgsdirektør for Nordeuropa i SWEDOOR.

Tag de skjulte kvadratmeter i brug
Døre med flere funktioner er især det oplagte valg, når det kommer til at få det meste ud af boligens størrelse. Og ifølge Peter Sejling er det i høj grad folk fra storbyerne, der har fordele at hente ved at udskifte den klassiske dør med en model med muligheder:
- Netop når flere og flere foretrækker at flytte til de større byer og bo på mindre, men dyrere kvadratmeter, skal de sørge ekstra for at inddrage alt pladsen i boligen. Ved at integrere noget så simpelt som et spejl i døren, frigives ekstra vægplads, der skaber mere luft i rummene eller afviger pladsen til andre, nødvendige møbler, fortælle Peter Sejling.
Foruden de praktiske funktioner, som en dør kan indeholde i dag, er der samtidig andre måder at åbne op for den dyrebare plads. For eksempel med en skydedør, der på ganske diskret vis forsvinder ind i væggen og optager dermed minimal gulvplads. En anden mulighed er at vælge en glasdør, der lader lyset strømme ind og bidrager til en langt større rumfornemmelse i boligen. 


Vahle – Unikke pinolhængte døre hitter hos arkitekterne
Som de eneste i Danmark kan Vahle fremstille pinolhængte døre helt efter arkitektens design.

Det giver meget frie hænder til at skabe rumoplevelser, hvor dørene bliver fuldstændigt integreret i helheden, fortæller arkitekt MAA Marianne Jørgensen fra Praksis Arkitekter.

I modsætning til traditionelle sidehængslede døre er pinolhængte døre monteret med skjulte hængsler i top og bund. Det gør dem bl.a. mere fleksible at projektere med for arkitekten. Hos Vahle, som er blandt Danmarks førende leverandører af projekttilpassede døre i massivt træ, har man imidlertid taget de pinolhængte dørkonstruktioner skridtet videre: Her kan dørene nemlig designes fuldstændigt, som arkitekten ønsker det - uanset om de skal udformes til brandgodkendelse eller i overhøjder på op til 3,00 m.
- Vi er, så vidt jeg ved, de eneste i Danmark, som kan fremstille pinolhængte døre med så stor en grad af frihed for arkitekten. Pinolhængte døre er generelt mere letgående, når de åbnes og lukkes, fordi vægten fordeler sig anderledes, og dørbladet kan derfor fremstilles i større formater end på sidehængslede døre, fortæller salgschef Bo Vejen fra Vahle og fortsætter:
- Som noget helt unikt kan vi lave dørblade på op til 1,30 x 3,00 m, så man eksempelvis kan få en dobbeltdør i størrelsen 2,60 m x 3,00 m, der kan åbnes og lukkes fuldstændigt ubesværet. Dobbeltdøren kan f.eks. udføres med glat overflade eller overflade i glas og samtidig overholde brandkrav. 

En fuldstændigt integreret del af helheden
- De pinolhængte døre giver meget frie hænder til at skabe rumoplevelser, hvor døren bliver en fuldstændigt integreret del af helheden. Du kan f.eks. lave gennemgående trægulve eller loftsflader på tværs af rum, der ikke brydes af bundlister eller gerigter. En anden mulighed er helt ens vægflader med rene gennemgående linjer, fordi døren kan laves, så den forsvinder helt. 

Det forklarer arkitekt MAA Marianne Jørgensen fra tegnestuen Praksis Arkitekter, der generelt arbejder ud fra en stærk bevidsthed om kontekstens betydning for arkitekturen.

Dørene blev skræddersyet til projektet
Praksis Arkitekter har samarbejdet tæt med Vahle om udformningen af en pinolhængt dør på et af tegnestuens seneste projekter for en privat bygherre. Her fremstillede Vahle døren, så den bl.a. takket være en unik bredde på mere end 1,30 m kunne 'gemmes væk' i en niche i væggen. Dermed understreger dørdesignet på elegant vis den åbenhed, som indskriver sig naturligt i resten af projektet, forklarer Marianne Jørgensen:
- Overordnet set er pinolhængte døre lette at arbejde med, fordi du ikke er afhængig af, hvor dørplanet skal sidde. Dermed kan det passes ind i resten af projektets formsprog. I tilfældet med projektdøren, der blev udformet sammen med Vahle, var det afgørende, at den helt skulle forsvinde, så man kunne opleve husets indre som et åbent forløb med direkte naturkig, ubrudte, rene linjer osv. Det var en udfordring, men det lykkedes, og resultatet er blevet superflot, understreger hun.     

Blandt de mange øvrige arkitekttegnede byggerier, som Vahle de senere år har fremstillet projekttilpassede pinolhængte døre til, er Lundgaard & Tranbergs Tietgenkollegiet og det helt nye Copenhagen Plant Science Center, der begge ligger i København. Her er dørene udformet med samme kunstnerisk udsmykkede overflade som resten af væggene for at sikre, at de fremstår fuldstændigt integrerede, og samtidig overholder de brandkravene.


SWEDOOR – Digitalt designværktøj til indvendige døre
Et online designværktøj fra SWEDOOR, som hjælper med at vælge ny yderdør, er på kort tid blevet meget populært og udvides nu med en funktion til indvendige døre også. Designværktøjet bruges både af slutbrugere og som salgsværktøj hos forhandlere.
Dørproducenten JELD-WEN, der er står bag dørbrand'et SWEDOOR, har udviklet et brugervenligt, digitalt designværktøj, hvor brugeren kan se og afprøve et væld af døre i forskellige modeller, design og farver. Da værktøjet først blev lanceret sidste vinter, var det kun tiltænkt valg af yderdøre, men efterspørgslen på samme mulighed for indvendige døre har været så stor, at SWEDOOR nu udvider den digitale løsning til også at indeholde samme mulighed for indvendige døre. Med få klik åbnes programmet, og brugeren kan nu se både yderdøre og indvendige døre i forskellige, visuelle boligscenarier. Programmet bruges både af private slutbrugere, professionelle håndværkere og SWEDOORs forhandlere som et rådgivningsværktøj i en salgssituation. Det er muligt at printe opsætningen og tage den med til byggemarkedet for at bestille, eller den kan mailes direkte fra programmet. Indretningsplanerne kan desuden deles på sociale medier.

Usynlige dør-opgraderinger forbedrer akustik og brandsikkerhed på Det Kgl. Teater
Dørene i Det Kgl. Teaters store sal er netop ved at blive udskiftet for at forbedre akustik og brandsikkerhed. De nye specialfremstillede døre er lavet i nøjagtig kopi af de gamle, men rummer desuden akustik- og brandsikringsfunktioner samt integrerede dørpumper. ”Det har været afgørende for projektets succes, at opgraderingerne ikke ændrer synligt på teatersalens udseende,” forklarer arkitekten.

Det Kgl. Teaters fredede teaterbygning på Kongens Nytorv i København er i øjeblikket i gang med at få udskiftet dørene til teatersalen. De første nye døre er netop blevet færdigmonteret, og arkitekt maa og partner Camilla L. Nybye fra Rønnow Arkitekter, der står i spidsen for projektet, fortæller:

- Hovedårsagen til dørudskiftningen er, at de gamle døre ikke i tilstrækkelig grad skærmede af for udefrakommende støj under forestillingerne. Men derudover påpegede brandrapporterne også, at dørene ikke ydede den nødvendige brandsikring, så vi var nødt til at få dem udskiftet. 

Skæve vinkler overalt
Det Kgl. Teaters nye døre fremstilles af dørproducenten VAHLE, som arkitekten har håndplukket til opgaven på baggrund af firmaets specialekspertise og mange års erfaring med at levere krævende replicadøre til fredede og bevaringsværdige bygninger. Camilla L. Nybye forklarer:

- Selve fremstillingen af dørene stiller meget høje krav til leverandørens ekspertise og håndværk, idet de udføres i nøjagtig kopi af de eksisterende døre kombineret med de rigtige tekniske funktioner. Derudover kræver et projekt som dette et stort forarbejde forud for selve produktionen.

- En af de største udfordringer er, at bygningen er fyldt med skæve vinkler, så ikke to døre er helt ens i målene, og dørene har skullet opmåles og fremstilles individuelt med plads til justeringer undervejs. Et afgørende aspekt ved at lave den her type udskiftninger er netop, at alle oprindelige detaljer så vidt muligt skal bevares, så de opgraderinger, der sker, ikke ændrer synligt på bygningens udseende, pointerer hun.

Integreret brandsikring og lydtætning
VAHLE har fremstillet de nye døre til Det Kgl. Teaters store sal, så alle synlige detaljer er identiske med detaljerne på de oprindelige døre, mens målene er justeret ca. 2 mm for at muliggøre justeringer under montagen. Samtidig er dørene fremstillet med integreret brandsikring og lyddæmpning samt skjulte dørpumper, som sikrer, at dørene går i ét med salens væg, når de lukkes.

Stålbøjler forenkler montagen
Selve monteringen af de færdige døre i Det Kgl. Teaters store sal står entreprenøren INTERN for, og firmaet har forinden været inde i salen og foretage nøjagtige opmålinger af dørene samt af gulvet, der skråner i flere retninger.

- Fordi der er tale om en fredet bygning, skal vi kunne udføre montagen uden at 'gribe ind i' omgivelserne. Det har krævet præcise opmålinger, da de nye stålkarme skulle bygges ind i de gamle og noget skæve trækarme. Samtidig har VAHLE sørget for at levere dørene med nogle særlige hjælpebøjler, som har gjort, at vi kunne montere de skjulte dørlukkere uafhængigt af de eksisterende karme, hvilket lettede arbejdet betragteligt, påpeger direktør i INTERN, Niels Henrik Rasmussen.

Hele arbejdet med udskiftningen af dørene i teatersalen forventes afsluttet d. 31. august 2014.

For yderligere information, kontakt:
Ole Mølby | Direktør, VAHLE A/S | + 45 87 59 23 01 | om@vahle.dk


Sygehusdøre skal have mange funktioner
Dørene på de nye supersygehuse skal ikke blot adskille to rum men også have en række funktioner, som bidrager positivt til sygehusmiljøet, fx i forhold til hygiejne og robusthed. Producenterne må lægge sig i selen for at imødekomme nuværende og fremtidige krav fra sygehusbyggerierne, lyder det fra dørproducenten Swedoor.

Bygherrerne bag de kommende moderne danske supersygehuse lægger ikke skjul på, at de har høje forventninger til både materialer, kvalitet og leverandører, hvad angår byggematerialer og interiør til sygehusene. Ser man fx ser på dørene, så kræver et sygehus for det første mange forskellige typer: Røntgendøre, skydedøre, døre med glasudskæringer, døre med persienneruder, stålpartier og mange andre. Dernæst skal dørene ikke blot være indgange og udgange fra et rum - der er en klar forventning om, at døren i sig selv bidrager positivt til det omkringliggende miljø med forskellige funktionaliteter.

- I dag skal sygehusene have langtidsholdbare løsninger på de produkter og materialer, som indgår i indretningen. Døren skal fx imødekomme krav til forskellige funktionaliteter, alt efter hvor i huset den skal sidde. Den skal være hårdfør og kunne klare at blive brugt konstant. Derudover skal den naturligvis også være meget nem at rengøre - ikke mindst på grund af det stigende fokus på hospitalshygiejne, fortæller Søren Nør, salgschef i Swedoor, som har leveret dørløsninger til sygehussektoren siden 70'erne.

Høje materiale krav
Ifølge Søren Nør vælger beslutningstagerne på sygehusene derfor ofte laminatdøre med plastkanter, som er hårdføre og kan holde til stød og slag. I andre miljøer vælges stålpartier med vinduer. Selve karmdelen er altid af stål, fordi den skal kunne holde til hård belastning, fx fra tunge sygesenge, der støder på karmen. Dørløsningerne består med andre ord altid af materialer, som kan klare mosten på et travlt sygehus.

Der bliver også stillet store krav til rengøringsvenligheden. Et sygehus skal være så bakteriefrit som muligt for at mindske smittefaren i en bygning, som huser mange forskellige patienter og typer af sygdomme.

- Sygehusene vælger ofte materialer som laminat, plast og stål, fordi de er lette at holde rene. Overfladerne skal være glatte og uden søm og skruehuller - der må ikke være revner, sprækker og huller, hvor bakterier og andet snavs kan samle sig.

Udvikling af nye teknologier
I dag er det muligt at få døre, som tjener adskillige formål, og når indretningsarkitekterne vurderer fx hvilken dør, der skal bruges hvor, bliver der lagt stor vægt på rummets behov. Det kan være, at døre skal have sparkeplade, specielle hængsler, glasudskæring eller specifikke brand- og lydcertificeringer. Arkitekterne tænker i samlede løsninger, og derfor må leverandørerne også lægge sig i selen og ikke blot imødekomme nuværende krav, men også udvikle til morgendagens behov.

- Det handler om at være i løbende dialog med arkitekterne og produktudvikle efter deres behov. For vores vedkommende har det især drejet sig om fremtidige godkendelser ift. brand- eller lydkrav i vores nye løsninger, fortæller Søren Nør og fortsætter:

- Men det kan også være helt praktiske interne produktionsløsninger, som fx udvikling af ny produktionsteknologi, så setup'et på fabrikken er klar til at tage imod efterspørgslen, og vi kan levere til tiden. 

Certificeringer vinder frem
Helt konkret leverer Swedoor lige nu forskellige døre, stålkarme og stålglaspartier til DNU (Det Ny Universitetshospital) i Aarhus, som bliver Danmarks største hospital. Som et helt nyt serviceprodukt stiller dørproducenten desuden to mand til rådighed i to dage på DNU for at uddanne montørerne i at montere dørene og karmene korrekt.

- Service er og bliver bare en konkurrenceparameter, og her skal vi også nytænke for at bevare pladsen i førerfeltet, lyder det fra Søren Nør.

Og når han ser på udviklingen og fremtidens store trends inden for byggematerialer til indretning af sygehuse, forudser han desuden større krav om miljøcertificeringer, som i dag ikke er et primært krav:
 
- Vores døre er FSC- og PEFC-certificerede, men det er på nuværende tidspunkt ikke et must. Jeg er dog overbevist om, at bæredygtighed i større grad finder vej ind i sundhedssektoren inden for en overskuelig fremtid, slutter Søren Nør.


Døre i overhøjde åbner for en verden af nye arkitektoniske muligheder
Nu giver VAHLE arkitekterne endnu friere hænder, for specialproducenten kan som den eneste i EU tilbyde glatte døre i overhøjde med mulighed for indbygning af skjulte hængsler, lydisolering og brandsikring i henhold til EI30 og EI60. Dørene specialfremstilles fuldstændig efter arkitektens ønske og kan bl.a. anvendes til kundevendte områder i domicilbyggerier både herhjemme og i resten af Europa.
Som EUs eneste producent kan danske VAHLE nu tilbyde projekttilpassede glatte døre i overhøjder med skjulte hængsler, lydsikring op til 30 dB eller 35 dB og brandsikring i henhold til EI30 eller EI60. VAHLEs direktør Ole Mølby forklarer om den nye lancering: - Vi giver arkitekten helt frie hænder til at vælge præcis det udtryk og den funktionalitet, som passer til projektet. Farver, størrelser, funktioner og materialer kan kombineres frit, og dørene kan f.eks. indgå som en del af et samlet indretningsmiljø, hvor detaljer og materialer fra vægge, gulve eller lofter indgår i dørene. På den måde kan dørene f.eks. være med til at løfte udtrykket i kundevendte områder og områder med mange besøgende i domicilbyggerier både herhjemme og i resten af EU. Projekttilpassede branddøre i overhøjde VAHLEs specialfremstillede glatte døre kan leveres i højder på op til 3,10 m, hvis der ikke stilles krav om brandsikring. Stilles der derimod krav om brandsikring, kan dørene med almindelige hængsler leveres i højder på op til 2,76 m og med skjulte hængsler i højder på op til 2,40 m. - Dørene kan samtidig efter arkitektens ønske leveres med tilpasset besætning som f.eks. låseautomatik eller dørpumper, ligesom et bredt udvalg af låsekasser gør det muligt at tilpasse dørene ned i mindste detalje. Selve dørbladet kan endvidere males, fineres eller forsynes med spor fuldstændig efter arkitektens ønske, pointerer Ole Mølby. Derudover er dørene brandtestet på Dansk Brandsikrings Institut i Hvidovre og kan fremstilles, så de overholder kravene i de fælleseuropæiske standarder for brandklassifikation EI30 og EI60. Det gør, at dørene kan specificeres til byggeprojekter inden for hele EU. Både æstetik og funktionalitet VAHLEs fleksible grundkoncept for dørproduktionen gør, at producenten nu kan opdragere ethvert design til at overholde krav til både lydisolering og brandsikring. Arkitekten behøver derfor ikke at gå på kompromis med æstetikken for at få funktionaliteten med og kan tegne præcis den dør, som passer til projektet, hvorefter VAHLE fremstiller den med de specifikationer, den skal opfylde. - På den måde tilbyder vi en slags 'sandkasse', hvor der er frit slag for leg og kreativitet. Fordelen ved glatte døre i overhøjde er bl.a., at de tilfører en ekstra elegance til byggeriet, uden at gå på kompromis med det rene, minimalistiske udtryk, som er meget efterspurgt. Dermed åbner de for en hel verden af nye muligheder, fortæller Ole Mølby. For yderligere information, kontakt: Ole Mølby, direktør, VAHLE A/S Tlf.: + 45 87 59 23 01 E-mail: om@vahle.dk

KPK lancerer 6 dages Quick-levering
KPK Døre & Vinduer lancerer nu Quick-levering på ned til 6 dage på døre og vinduer på mål. KPK Døre & Vinduer A/S med hovedsæde og produktion i Nykøbing Mors tilbyder nu muligheden for 6 dages levering på størstedelen af virksomhedens produktsortiment, når det haster.

Det gælder blandt andet vindues- og dørprodukter i træ med 2- eller 3-lags ruder, træ/alu med 2- eller 3-lags ruder, faste- og sidepartier, rammedøre, vinduesdøre mv.:
- Der er kommet mere fart på byggeriet den seneste tid, og vi kan konstatere, at håndværkerne i stigende grad efterspørger hurtigere levering. Det er på vej til at blive et konkurrenceparameter, og vi vil så vidt muligt hjælpe håndværkerne med at kunne leve op til det, som kunderne forventer, forklarer salgs- og marketingchef Piet Hyldahl fra KPK Døre & Vinduer og fortsætter: - Derfor kommer vi nu med muligheden for ned til 6 dages levering på vores produkter Træ og Træ/Alu. Det er vel at mærke vinduer og døre, der laves individuelt på mål.
Optimering af en række interne processer og nogle meget dedikerede medarbejdere muliggør den korte produktions- og leveringstid. KPKs produktion på Mors kører i forvejen efter lean-principper og med den nyeste teknologi, og det er alt sammen med til at optimere processen:
- Vi skal naturligvis først og fremmest være sikre på, at vi kan tilbyde den samme kvalitet - også når vi "quick-leverer". Det kan vi, og derfor tilbyder vi også markedets længste garanti-periode på disse produkter - nemlig 10 år, fortsætter han.
Piet Hyldahl forklarer supplerende, at Quick-levering på ned til 6 arbejdsdage kun er mulig, fordi KPK producerer alle sine døre og vinduer selv. Herved har virksomheden kontrol over hele produktionsprocessen:
- Vi er jo en mere end 35 år gammel virksomhed, der gennem alle årene har valgt at bibeholde produktionen her i Danmark. Det giver nogle gode danske produktionsarbejdspladser, men det giver os også en række fordele i relation til både fleksibilitet og kvalitet. Det udnytter vi nu til at skære af leveringstiden, når det haster mest for vores kunder - fra bestilling til levering, slutter han.
KPK har afsat en del af produktionen til Quick-levering og kan allerede nu modtage bestillinger med 6 dages levering.
Fakta om Quick-levering
KPK Døre & Vinduer tilbyder nu Quick-levering på 6 dage. Leveringen sker mod en merpris i forhold til eksisterende listepriser og omfatter følgende produkter:
 Døre og vinduer i Træ med 2-lags eller 3-lags ruder
 Døre og vinduer i Træ/Alu med 2-lags eller 3-lags ruder
 Skrå eller profil kehl
 Energisprosser
 Fastepartier og sidepartier
 Rammedøre til facade og terrasse
 Vinduesdøre
 Standardfarverne: Hvid RAL- 9010, Antik-hvid RAL-9001, Lys Grå KPK-7086, Antracit grå RAL-7016,
Sort RAL 9005
 Træ/Alu elementer kan leveres i 2-farvet i en kombination af de 5 farver.
 Standard beslåning
 Standard energiglas samt Sahara, Satinato og lamineret klar glas
 Frisede fyldinger til Træ
 Glatte fyldinger til Træ og Træ/Alu
 Standardtilbehør: Klikventil, lysningsnoter, sikringsbeslag, aflåselige paskvilgreb, de 3
dørgrebsformer med besætning.
For yderligere oplysninger kontakt venligst:
 Salgs- og marketingchef Piet Hyldahl, KPK Døre & Vinduer A/S, dir. tlf. 9670 2411, mobil 4013 3477
og piet.hyldahl@kpk-vinduer.dk

Læs mere på www.kpk-vinduer.dk


Danskerne er gået fra papdøre til massive døre
En dør er ikke længere bare en dør. I dag skal den både være massiv, moderne, bæredygtig og støjdæmpende. I hvert fald hvis man ser på de danske tal fra SWEDOOR, verdens største dørproducent. Her er salget af massive døre i Danmark tredoblet på blot 10 år – et tydeligt tegn på, at danskerne er blevet meget mere bevidste om deres valg af døre.

Danskerne er gået fra papdøre til massive døre

En dør er ikke længere bare en dør. I dag skal den både være massiv, moderne, bæredygtig og støjdæmpende. I hvert fald hvis man ser på de danske tal fra SWEDOOR, verdens største dørproducent. Her er salget af massive døre i Danmark tredoblet på blot 10 år - et tydeligt tegn på, at danskerne er blevet meget mere bevidste om deres valg af døre.

Danskernes smag for indvendige døre har udviklet sig markant gennem de seneste år. Døren er ikke længere en biting, som skal indkøbes til boligen. Døren er blevet moderne, har fået signalværdi og er dermed blevet et bevidst element i boligindretningen.

- Den indvendige dør indtager tydeligvis en mere markant rolle i boligindretningen end hidtil og betragtes i dag som et element i hjemmet, der kan være med til at signalere, hvem man er som person og hvilke værdier, man har, fortæller Kirsten Haarbo, produktchef for indvendige døre i SWEDOOR, verdens førende dørproducent.

Massive døre hitter
Det er især de massive døre, som har vakt interessen hos de danske boligejere. En massiv dør har træ eller træmateriale hele vejen igennem i modsætning til en celledør, som oftest består af pap i midten. De forskellige kernematerialer bevirker, at der både er forskel på tyngden i døren og på dørens støjdæmpende egenskaber. Ofte er der også forskel på malingskvaliteten, udvalget og prisen.

Hos SWEDOOR ses det sort på hvidt, at interessen i massive døre er stærkt stigende i Danmark:

- På blot 10 år er vores danske salg af massive døre tredoblet, hvilket både er en imponerende stigning, men også en interessant udvikling. Den indvendige dør har pludselig fået signalværdi for danskerne, siger Kirsten Haarbo.

Vi stiller krav til døren
Hun mener, at grunden til denne udvikling kan ligge i, at i en moderne verden, hvor mange har et travlt liv uden for boligen, er det blevet vigtig at opbygge en oase derhjemme.

- Fordi hjemmet i stigende grad er et åndehul i en travl hverdag, bliver valg af inventar et meget bevidst valg. Man tager ikke bare den første eller den billigste, men stiller krav og spørgsmål til produktegenskaber og bæredygtighed. Der er også mange flere designmuligheder med massive døre, hvilket giver anledning til helt specielle dørløsninger. Så nej, en dør er ikke længere bare en dør, slutter Kirsten Haarbo.

________________________________________

Om SWEDOOR
JELD-WEN Northern Europe er en del af den amerikanske dørproducent JELD-WEN Windows & Doors, som med aktiviteter på fire kontinenter er verdens største inden for sit felt. I Skandinavien markedsføres vores produkter under varemærket SWEDOOR.

JELD-WEN Northern Europe er også Europas ledende inden for produktion og markedsføring af døre. Virksomheden har 17 salgs- og produktionsenheder i syv lande, hvor mere end 2.700 dedikerede medarbejdere arbejder for at realisere en vækststrategi, som bl.a. skal gøre JELD-WEN markedsledende.

Northern Europe omsætter samlet for mere end 300 mio EUR årligt. I Danmark er JELD-WEN nr. 73 på Top 1000 over danske virksomheder.

Læs mere om SWEDOOR på www.jeld-wen.dk.

________________________________________

For yderligere information, kontakt venligst:
• Produktchef Kirsten Haarbo, JELD-WEN Door Solutions, mobil 40 83 50 72 eller e-mail kh@jeld-wen.biz

• Presseservice: Helle Jespersen, Conexia PR, mobil 60 60 97 36 og e-mail helle@conexiapr.dk