Fiberbeton

Fiberbeton er beton som er tilsat fibre, hvorved brudforlængelsen øges, og materialet bliver mindre sprødt. Fibrene er oftest af stål, glas eller plast. Fiberbeton er normalt sværere at støbe end almindelig beton. Beregn dit cementforbrug, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om fiberbeton og fibercement:


Mere viden om Fiberbeton:

Fiberbetons store brudforlængelse muliggør, konstruktioner uden armering, store sammenhængende pladefelter i belægninger, tanke og tynde skaller samt facade- og tagplader.


CONFAC overtager specialist i fiberbeton
Magnus Holm - 'grand old man' indenfor dansk fiberbeton

- overdrager ejerskabet af fiberbetonfabrikken A/S Magnus Holm med tretten medarbejdere og Europas eneste robot til fremstilling af elementer i fiberbeton til CONFAC Holding A/S.

- Da vi blev præsenteret for Magnus Holms ønske om at overlade livsværket til yngre kræfter og så virksomhedens avancerede fremstillingsmetoder af højt forædlede specialprodukter i fiberbeton, var vi ikke i tvivl om at nichevirksomheden rummede et stort potentiale, som vi gerne ville stå i spidsen for at udfolde
- Ikke alene er der tale om en bundsolid pionervirksomhed med 45 års erfaring i udvikling af fiberbetonprodukter og konstante overskud de seneste fem år. Der er også tale om en særdeles kompetent medarbejderstab på tretten dedikerede medarbejdere plus ’Robert’, der er Europas eneste robot til fremstilling af fiberbetonelementer.
- På den baggrund ser vi overtagelsen som et nyt stærkt aktiv, og vi glæder os til sammen med ledelse og medarbejderne i A/S Magnus Holm at føre den veldrevne virksomhed ind i en spændende fremtid med masser af positive udfordringer i støbeskeen.

Det siger Frank Laursen – medstifter og medejer af CONFAC Holding A/S – i en kommentar til at CONFAC Holding A/S nu overtager fiberbetonfabrikken A/S Magnus Holm, der fremadrettet vil være et selvstændigt søsterselskab til betonelementfabrikken CONFAC A/S i Randers.

’Business as usual’
Frank Laursen pointerer, at A/S Magnus Holm fortsætter på den nuværende adresse i Øster Alling ved Auning, og han understreger, at samtlige medarbejdere fortsætter som hidtil med Lone Mikkelsen som daglig leder, ligesom virksomhedens stifter Magnus Holm - om end i begrænset omgang – vil være tilknyttet som ekspertrådgiver.

Samtidig slår Frank Laursen fast, at ejerskiftet hverken får konsekvenser i forhold til fremadrettede tilbud eller indgåede aftaler med underleverandører og kunder.
- A/S Magnus Holm vil fortsat agere som selvstændig virksomhed, med tætte og langvarige samarbejdsrelationer i forhold til både underleverandører og kunder. Som nye ejere er det vores ambition dels at fastholde og videreføre virksomhedens velfungerende aktiviteter og grundlag, dels at sikre det nødvendige spillerum for yderligere udvikling af virksomheden.
- Vi er overbeviste om, at vi med friske øjne kan føje nye spor til virksomhedens udvikling, og vi ser A/S Magnus Holm som en perfekt platform i arbejdet med at komplementere produktprogrammet hos søsterselskabet CONFAC A/S, slutter Frank Laursen fra CONFAC Holding A/S, der for øvrigt før sommerferien tog hul på en udvidelse af betonelementfabrikken i Randers, som fremover vil få fordoblet produktionskapaciteten.


Fibercement fra kælder til kvist
Byggematerialet fibercement kædes ofte sammen med bølgeplader, men materialet vinder stigende indpas på andre produktgrupper i byggeriet også. Et opholdssted i Nordjylland har netop bygget tre bygninger beklædt med fibercementprodukter fra top til tå.

Den Gamle Smedje, et socialpædagogisk opholdssted i Bislev syd for Aalborg, har for nylig opført tre nye bygninger, hvor fibercementprodukter er i fokus. Projektet drejer sig om tre boliger, der skal fungere som udslusningsboliger for de unge og består af to beboelseshuse og et fælleshus med køkken og vaskerum.

Under projekteringen var bygherres krav til byggematerialer meget simple: De skal matche naturen, og de skal være "så vedligeholdelsesfrie som muligt". Derfor besluttede man sig for at være kreativ med de mange forskellige fibercementprodukter, der i dag findes på markedet, for at udnytte materialets robusthed og holdbarhed.

Produkter fra hele paletten
Med på sidelinjen som rådgiver var Cembrit, leverandør af byggematerialer i fibercement, og Den Gamle Smedje valgte følgende fibercement-produkter:

• Cembrit bølgeplader B6 sortblå på taget
• Koksgrå HardiePlank® brædder på facaden
• Cembrit PLAN Perle på stern, underbeklædning og vindskede
• Cembrit Natur HD på sokkel
• Cembrit Windstopper 9 mm som membran under gulvet

Den store rækkevidde i produkter og anvendelsesmetoder gjorde det til et interessant og anderledes projekt at tage del i, lyder det fra Cembrit:

- Den Gamle Smedje er et eksempel på et byggeprojekt, som er gået hele vejen, og vi glæder os virkelig over, at der er nogen, som vælger at sætte så mange af vores forskellige løsninger i spil i ét projekt. Vi håber, at flere får øjnene op for, at fibercement kan og er meget mere end bølgeplader, forklarer Mogens Fisker, adm. direktør i Cembrit.

Trævinduer vandt over plast
Ud fra kravet "så vedligeholdelsesfrit som muligt" ville plastvinduer og -døre være et oplagt match til fibercementprodukterne på facaden. Men det valgte Den Gamle Smedje dog fra:

- Det ville være optimalt, hvis hele bygningen kunne være vedligeholdelsesfri, men vi besluttede os for at montere trævinduer frem for plastvinduer, fordi vi synes, det giver et varmere udtryk i bygningen. Så de tre huse blev alligevel ikke helt vedligeholdelsesfrie - men det er et bevidst valg, slutter Brian Eskildsen, som er håndværksmæssig pædagog og har stået i spidsen for byggeriet.

De nye udslusningsboliger har fået tilnavnet "Bakken" og huser i dag to unge, som snart er på vej ud på egne ben.

________________________________________

Hvad er fibercement?
Som navnet antyder, består fibercement hovedsageligt af cement, der ved blanding med fibre opnår en langt højere styrke, end man eksempelvis kender fra beton. Det gør fibercement ideelt som byggemateriale, fordi det er let og stærkt, hvilket betyder at der er mange forskellige anvendelses muligheder.