Isoleringspuder

Isoleringspuder

En isoleringspude, også kendt som en termisk isoleringspude, er en enhed designet til at isolere og bevare varme i forskellige applikationer. Disse puder bruges typisk til at minimere varmetab og bevare energi i industrien og andre områder, hvor temperaturkontrol er afgørende. Isoleringspuder er normalt fremstillet af isoleringsmaterialer, der har høj termisk modstand og lav varmeledningsevne.

Dette gør det muligt for puden at fungere som en barriere, der forhindrer varme i at slippe ud eller trænge ind i en given enhed eller struktur.

Generelt er isoleringspuder nyttige, når der er behov for at bevare eller kontrollere varme i forskellige processer, apparater eller systemer, og de bidrager til at forbedre energieffektiviteten og driftsøkonomien i industrien og andre brancher.

Leverandører af Isoleringspuder:

BEWI INSULATION DANMARK A/S

Lundagervej 20
8722 Hedensted
Tlf.: 76 74 16 11
E-mail: order-dk.insulation@bewi.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Nogle fælles anvendelser af puderne:

  1. Industrivarmerør: Isoleringspuderne bruges ofte til at omringe varmerør og varmeledninger i industrielle anlæg. Dette hjælper med at bevare varmen og forhindre varmetab, hvilket resulterer i mere energieffektive systemer.
  2. Rørisolering: Isoleringspuderne kan også bruges til at isolere rør og beholdere, der transporterer varme- eller kølemedier. Ved at isolere rør og beholdere reduceres varmetab, hvilket sparer energi og forbedrer effektiviteten af varme- eller kølesystemet.
  3. Apparatisolering: Isoleringspuderne kan anvendes til at isolere varmeapparater, tanke, ovne eller andre varmekilder for at reducere varmetab og forbedre processens kontrol og effektivitet.
  4. Termisk beskyttelse: Isoleringspuderne bruges også til at beskytte operatører og personale mod skoldninger eller forbrændinger fra varmeoverflader.

Isoleringspuder kommer i forskellige former, størrelser og materialer, der er velegnede til forskellige temperaturkrav og applikationer. Når man vælger isoleringspuder, er det vigtigt at overveje den ønskede varmeisoleringseffekt, temperaturområde, brandhæmmende egenskaber og holdbarhed af materialet.


HI nyt – STEFFCA – Isoleringsløsning reducerer gasforbruget
HI nyt – STEFFCA – Isoleringsløsning reducerer gasforbruget

KUNDECASE - Specialdesignet isoleringspuder fra STEFFCA er nu monteret hos AKD Brande - Andels-Kartoffelmelsfabrikken Danmark, som producerer kartoffelbaserede ingredienser, der eksporteres til det globale fødevaremarked.

Se Leverandører af Isoleringspuder her

De stigende gaspriser, samt en vision om en ansvarlig værdikæde, der positivt bidrager til at opfylde FN’s verdensmål for klima gjorde, at AKD Brande kontaktede os. De var på udkig efter en isoleringsløsning, som kunne optimere energiforbruget på deres forsyningsinstallationer.

Løsningen på AKD Brandes problem blev STEFFCAs isoleringsløsning, som er skræddersyede isoleringspuder til flanger, ventiler, pumper, kompensatorer, motorer etc.

GASFORBRUG OG KLIMAMÅL
René Jeppesen, salgschef hos STEFFCA forklarer ”STEFFCAs isoleringsløsninger er højaktuelle lige nu på grund af de stigende energipriser, som gør ondt på os alle, men så sandelig også på grund af et større fokus på FN’s verdensmål for klima. Vi har derfor rigtig travlt, da der jo, som det kan ses i energiberegningen, er rigtig mange penge at spare på gasregningen, men også i klimaregnskabet”.

ENERGIBEREGNING
Efter opmåling udarbejdes en energiberegning på de enheder, som skal isoleres. Beregningen viser energiforbruget før og efter isolering af enhederne, og opmålingen er samtidig grundlaget for de skræddersyede isoleringspuder, som syes til de pågældende enheder.

Leverandører af blindflanger

Med isoleringsløsningen fra STEFFCA kan AKD Brande opnå følgende besparelse årligt,
ifølge beregning fra Nordic Green Solutions:

Reducere energiforbruget med 2.149.632 kWh

Reducere naturgasforbruget med 176.823 m3 (svarer til årsforbruget hos 120 parcelhuse)

Reducere CO2-udledningen med 430 tons CO2

TILSKUD TIL ENERGIBESPARELSE
Via vores samarbejde med energirådgivere kan vi hjælpe vores kunder med at opnå tilskud til investering i en STEFFCA isoleringsløsning. Tilskuddet kan dække op til 50% af investeringen.

Isoleringspuderne fra STEFFCA er en meget relevant løsning for mange virksomheder, der i disse tider er på udkig efter muligheder, for at reducere energiforbruget og CO2-udledningen. Projektet hos AKD Brande er et godt eksempel på, hvor stor en besparelse der faktisk kan findes. Medregner man tilskuddet fra Energistyrelsens Erhvervspulje, som vi har hjulpet AKD Brande med at opnå, bliver isoleringsløsningen en rigtig god investering.

Lars Dahlgaard Jensen fra Nordic Green SolutionsCookie-indstillinger