Spartelmasser

Spartelmasser - der findes spartelmasser til både indendørs og udendørs brug. Spartelmasserne kan være på vand eller mineralsk basis. Leverandører af spartelmasser finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end spartelmasser , så brug søgefeltet under denne boks.

Leverandører af og viden om spartelmasser:


Borup Kemi I/S
Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk
Kompetencer: Kemikalier

Læs mere om Borup Kemi I/S


Cuwilak A/S

Cuwilak

Notgangen 5 C
2690 Karlslunde
Tlf.:+45 46 15 31 99
E-mail: cuwilak@cuwilak.dk

www.cuwilak.dk

Kompetencer: Afdækning, Industrilakering, Overfladebehandling, Pulverlakering, Rådgivning, Slibning, Softcoating, SpartlingVådlakering

Læs mere om Cuwilak A/S


Ardex – Klimaforandringer øger fugtpresset på slidte facader




Voksende regnmængder skaber større behov for fugtsikring af bygningsfacaderne

Det gælder ikke mindst nu, hvor skybrudssæsonen er over os, og kraftige regnskyl kan få vandet til at trænge ind i bagvedliggende konstruktioner. Producenten Ardex anbefaler, at man giver facaden et hurtigt sommertjek, så man kan få fikset skader og slitage i tide.

Ifølge DMI er nedbørsmængden i Danmark i løbet af de seneste 150 år vokset med 100 mm, og inden for de seneste år har voldsomme skybrudshændelser medført skader på bygninger for milliarder af kroner. Alene i 2014 lød regningen på 650 mio. kr. for ødelagte huse og inventar som følge af skybrud, viser en opgørelse fra Forsikring & Pension.

Den voksende nedbørsmængde øger ikke kun presset på afløb og kloaknet. Også bygningernes klimaskærme sættes under pres af vandet, der via utætheder og huller i bl.a. tag, facader og fuger omkring vinduer og døre kan trænge ind til de bagvedliggende konstruktioner. Resultatet kan blive skimmel og råd, der er svære at komme af med igen, når de først har fået fodfæste.

Forstærk bygningens første forsvarslinje
- Er der bare mindre revner eller sprækker i facaden, kan kraftig regn presse sig igennem og skabe problemer med fugtophobning i trækonstruktioner og isolering. Hvis tagrender og nedløbsrør samtidig er tilstoppede eller utætte, så vandet får mulighed for at løbe direkte ned ad facaden, øger det kun risikoen for fugtskader.
Det forklarer teknisk chef Carsten Rasmussen fra Ardex, der er en af verdens førende producenter af hurtigt hærdende og hurtigt tørrende materialer til gulve og vægge. Han anbefaler at give facaderne et hurtigt sommertjek og få udbedret eventuel slitage og skader, før de udvikler sig til større problemer:
- Facaden udgør sammen med taget bygningens første forsvarslinje mod vind og vejr, og det er derfor en god idé at få tjekket dem efter for utætheder. Ud over de problemer med råd og skimmel, som revner i facaden kan forårsage, ser det jo heller ikke pænt ud med store fugtskjolder, afskallet maling eller løst puds på facaden som følge af indtrængende fugt, siger han.

Spar tid på genopretning af slidte facader
Ardex har udviklet spartelmassen ARDEX F5 til hurtig genopretning af slidte facader, før der f.eks. påføres maling, der kan ruste facaden til at stå imod skybrud. Spartelmassen hærder på blot 24 timer, og samtidig er den fiberforstærket, så den kan påføres i alle lagtykkelser. Derudover hæfter den på langt de fleste overflader uden forudgående primning eller grunding, og den kan overmales med alt fra silikonemaling til mineralpuds.
- Tidsbesparelserne gør, at mureren og maleren vil kunne bruge samme stillads, og bygherre får dermed færre omkostninger, ligesom man kan vælge den facadeafslutning, der passer til bygningens stil. På den måde bliver projektet til at overskue, uanset om man som privat boligejer eller offentlig bygherre vil have facaden godt klædt på til at tackle de øgede vandmængder, understreger Carsten Rasmussen.

 


Malere kan spartle sig til mere forretning




Traditionen tro var både stemning og faglighed helt i top på årets største begivenhed i malerbranchen, Nyborg Stævnet, d. 15.-17. januar. Det gjaldt ikke mindst hos udstilleren ARDEX, hvor malermestrene blev klogere på, hvordan man udvider forretningen med krævende spartelopgaver på gulve og vægge.

Ikke uden grund har det årligt tilbagevendende Nyborg Stævne, som afholdes af Danske Malermestre og i år fandt sted d. 15.-17. januar, udviklet sig til malerbranchens helt store trækplaster: Messen byder nemlig på et højt fagligt niveau i uhøjtidelige rammer.

Spartelopgaver åbner forretningsmuligheder
Særligt hos udstilleren ARDEX, som er fast deltager på Nyborg Stævnet, var der god stemning begge messedage. De besøgende malermestre var især interesserede i at høre om, hvordan de via ARDEX' specialiserede produkter hurtigt kan føje krævende spartelopgaver på gulve og vægge til opgavelisten.
- Som maler har du i dag en masse muligheder for selv at udføre en lang række spartelopgaver, som tidligere var forbeholdt andre faggrupper. Vi oplever, at flere og flere udvider forretningen på denne måde. Tendensen er, at den enkelte håndværker bliver mere alsidig, så faggrænserne flyder ud. Det kommer ikke mindst maleren til gode, forklarer teknisk konsulent Allan Petersen fra ARDEX.

Bl.a. åbner vægdesignsystemet PanDomo op for, at maleren kan arbejde kreativt med farver og struktur på væggene. Derudover har ARDEX udviklet gulvspartelmasser til hurtig og effektiv spartling af gulve, som efterfølgende skal påføres epoxy- eller betonmalinger. Endelig giver ARDEX' standardvægsortiment mulighed for f.eks. hurtig reparationsspartling. 

Branchetræf for fulde omdrejninger
Helt i tråd med den uformelle atmosfære, der kendetegner Nyborg Stævnet, havde ARDEX medbragt en miniracerbane, hvor deltagerne kunne dyste om at vinde et gavekort. Den viste sig at være et stort hit, fortæller Allan Petersen: 
- Miniracerbanen er en god anledning til at komme i snak og mødes ansigt til ansigt med de mennesker, som man ikke ser så meget til i det daglige. Det er det, der er så fantastisk ved messen: Folk mødes på kryds og tværs for at blive klogere på, hvad der rører sig i branchen. Samtidig styrkes relationerne, og man får knyttet nye forbindelser.
Ud over den store leverandørudstilling kunne deltagerne på årets Nyborg Stævne få et aktuelt indblik i den seneste udvikling via debatoplæg og foredrag med bl.a. direktør Ole Draborg fra Danske Malermestre, tidl. Klima- og Energiminister Lykke Friis (V) samt livsstilsekspert Christine Feldthaus.


Gulvspartelmasse med dobbelt forarbejdningstid sikrer storformatfliserne




De populære storformatfliser stiller ekstremt høje krav til et plant undergulv. Derfor har ARDEX lanceret en gulvspartelmasse, som takket være en forarbejdningstid, der er dobbelt så lang som traditionelle gulvspartelmasser, gør det betydeligt lettere for mureren at udføre de eftertragtede gulve med storformatfliser.

Fliser i storformater er meget populære, og tendensen går i retning af både større og tyndere fliser. Dette stiller store krav til murerens udførelse af undergulvet, for hvis ikke undergulvet er helt plant, inden storformatfliserne udlægges, er der høj risiko for, at fliserne slår revner eller knækker inden for kort tid. 

Nye fliseformater stiller ekstremt høje krav
- De industrielt fremstillede storformatfliser, som vi ser i dag, kan være ekstremt tynde og fås samtidig i størrelser på helt op til 1 x 3 m. Det siger sig selv, at de dimensioner stiller ekstremt store krav til et plant undergulv. Er der blot den mindste ujævnhed, risikerer man, at fliserne simpelthen knækker, når gulvet efter endt arbejde bliver taget i brug, forklarer Carsten Rasmussen, der er teknisk chef hos ARDEX. Han fortsætter:

- Problemet opstår især ved overgangene mellem rum, som lægges sammen, eller mellem forskellige støbninger af pudslaget. Her skal mureren ofte bruge lang tid på at påføre genopretningsmørtel på pudslaget for at sikre et helt plant undergulv. Selv om man gør sig umage, kan det alligevel være svært at få lavet helt præcist, og da fliserne skal have 100 pct. fuldklæbning, kræver det efterfølgende mere arbejde ved fliselægningen.

Dobbelt op på forarbejdningstiden
For at lette den førhen så tidskrævende og besværlige opretning og nivellering af pudslag, har ARDEX lanceret en ny gulvspartelmasse, som gør det langt enklere at udføre gulve med storformatfliser. ARDEX K 39, som den nye gulvspartelmasse hedder, har en forarbejdningstid på 40 min. både i spanden og på gulvet. Det er dobbelt så lang forarbejdningstid som traditionelle gulvspartelmasser.

- Den lange forarbejdningstid gør, at man trygt kan spartle selv store gulvarealer uden at risikere noget, for synlige overgange mellem spartellag kan efterspartles undervejs. Derudover gør de gode flydeegenskaber, at man langt lettere får et optimalt resultat med gulvspartelmassen end med et pudslag. Det gør i øvrigt også, at der ikke skal bruges og transporteres så mange materialer pr. opgave, påpeger Carsten Rasmussen.

Den nye ARDEX K 39 er desuden velegnet til genopretning af eksisterende betongulve, ligesom den også kan bruges til undergulve, som efterfølgende skal belægges med f.eks. linoleum, PVC- eller PVC-designbelægninger.

ARDEX K 39 kan med fordel anvendes sammen med fliseklæberen ARDEX X 78, som har en ekstremt smidig konsistens, der sikrer 100 pct. vedhæftning af fliser og klinker og på den måde bidrager yderligere til at give en solid og langtidsholdbar løsning.


Produktlanceringer i uformelle rammer




Traditionen tro deltog ARDEX i årets Scandinova gulvmesse, hvor producenten præsenterede to nye spartelmasser og to nye lime med store arbejdstids- og kvalitetsmæssige gevinster for gulvlæggerne.

Traditionen tro deltog ARDEX i årets Scandinova gulvmesse, hvor producenten præsenterede to nye spartelmasser og to nye lime med store arbejdstids- og kvalitetsmæssige gevinster for gulvlæggerne.  

For syvende år i træk lagde Scandinova Herlev i går grund til den årlige gulvmesse, som hvert år tiltrækker hundredvis af gulvlæggere og andre interesserede med bl.a. nye produktlanceringer, konkurrencer, auktion og en catwalk, hvor de kvindelige modeller demonstrerer den nyeste mode inden for håndværkertøj. Producenten ARDEX var traditionen tro blandt de mange udstillere.

- For os er Scandinova-gulvmessen altid en god anledning til at møde kunderne i øjenhøjde og udveksle erfaringer i hyggelige og uformelle rammer. Stemningen i år var helt forrygende, og vejret var med os hele dagen, fortæller teknisk konsulent hos ARDEX Allan Petersen. 

Større effektivitet og højere kvalitet
Med på gulvmessen havde ARDEX medbragt 4 produktnyheder til de deltagende gulvlæggere, som dagen igennem desuden havde mulighed for at opleve produkterne blive demonstreret af konsulenterne. Især den nye gulvspartelmasse ARDEX K 39 var der stor interesse for, forklarer Allan Petersen:

- ARDEX K 39 har dobbelt så lang forarbejdningstid både i spanden og på gulvet som traditionelle gulvspartelmasser. Det gør, at du kan spartle selv meget store gulvarealer i én enkelt arbejdsgang, så du sparer tid på udførelsen. Samtidig undgår du at få overgange mellem spartellag, som efterfølgende skal slibes ned eller efterspartles.

Miniracerbane og kroophold
Derudover præsenterede ARDEX bl.a. den nye spartelmasse ARDEX K 11 til spartling og genopretning af cement- og anhydritpudslag, støbeasfalt, betongulve og andre undergulvstyper. Spartelmassen var bl.a. blevet brugt til at støbe den miniracerbane, som deltagerne kunne prøve på ARDEX' stand, hvor vinderen blev præmieret med et kroophold for to.

- Racerbanen matcher fint den stemning, der er på Scandinova-gulvmessen, for selv om det selvfølgelig er alvor, må det også godt være lidt sjovt. Ud over racerbanen havde vi også en konkurrence, hvor man kunne vinde et kroophold for to, hvis man købte 1 ton spartelmasse på standen. Det var der en hel del af deltagerne, som benyttede sig af, så vi ser frem til at kåre den heldige vinder, lyder det fra Allan Petersen.  

Ud over de to spartelmasser præsenterede ARDEX også de to nye limprodukter ARDEX PREMIUM AF740 og ARDEX PREMIUM AF2100, der som ARDEX-systemprodukter giver særlig god vedhæftning og et lugtfrit indeklima, når de anvendes sammen med andre ARDEX-produkter


Ny gulvspartelmasse optimerer gulvlæggerens arbejdsdag




Nu er det slut med tidskrævende efterspartlinger og støvende sliberi, når gulvlæggeren udfører store undergulvsarealer. Den nyudviklede ARDEX K 39 gulvspartelmasse har dobbelt så lang forarbejdningstid som traditionelle gulvspartelmasser, så nu kan hele undergulvet spartles i én arbejdsgang.

Den lange åbentid gør det muligt at spartle overgange, længe efter at spartelmassen er udlagt. Dermed slipper gulvlæggeren for at bekymre sig om ujævnheder og overgange mellem spartellag.
For mange gulvlæggere er udførelsen af store undergulvsarealer til storformatfliser eller designergulve ofte en tidskrævende proces. Dels sætter traditionelle gulvspartelmassers korte forarbejdningstid en øvre grænse for, hvor stort et areal der kan udføres med en enkelt spartelblanding. Dels opstår der ofte ujævnheder og synlige overgange mellem spartelblandingerne, som efterfølgende skal spartles over, fyldes ud eller slibes ned, så undergulvet bliver helt plant.
Traditionelle spartelmasser giver masser af udfordringer
ARDEX lancerer derfor nu den nyudviklede gulvspartelmasse ARDEX K 39, som løser udfordringerne og dermed letter gulvlæggernes arbejdsdag betragteligt. Carsten Rasmussen, som er teknisk chef hos ARDEX, forklarer om baggrunden for udviklingen af den nye gulvspartelmasse:
- Problemet med de traditionelle gulvspartelmasser er, at de gør det svært for gulvlæggeren at opnå det helt plane undergulv, som ofte kræves i dag, når der efterfølgende skal lægges f.eks. storformatfliser, PVC-designbelægninger eller linoleum ovenpå. Ofte skal man bruge meget tid og energi på at efterspartle og slibe undergulvet for at få helt bugt med ujævnhederne, ligesom slibearbejdet selvfølgelig skaber masser af støv, siger han.
Forarbejdningstid på op til 40 min.
ARDEX K 39 kan som noget helt unikt forarbejdes i op til 40 min. både i spanden og på gulvet. Det er dobbelt så længe som traditionelle spartelmasser, og det betyder, at gulvlæggerne kan udføre selv meget store undergulvsarealer i en enkelt arbejdsgang. På den måde reduceres risikoen for synlige overgange mellem spartelblandinger.
- Desuden betyder spartelmassens unikke MICROTEC-teknologi, at ARDEX K 39 flyder jævnt og hurtigt ud og på den måde nivellerer sig selv med et helt plant undergulv som resultat. Man undgår derfor at skulle forholde sig til ujævnheder og sparer både tid og besvær under udførelsen, fortæller Carsten Rasmussen.
Ud over den nye spartelmasse har ARDEX også netop lanceret gulvlimen ARDEX PREMIUM AF 740, som har et højt monteringshug, er let at påføre og meget drøj at arbejde med. Den egner sig bl.a. til limning af linoleum, og sammen med ARDEX K 39 giver den nye gulvlim en særlig god vedhæftning af f.eks. linoleums- og tæppebelægninger. Dermed bliver det nu endnu lettere for gulvlæggeren at udføre krævende designopgaver uden problemer.