Lim

Lim

Lim – Limning kan sammenlignes med lodning. Forskellen er, at bindemidlet ved limning er en plasttype i stedet for som ved lodning et metal. Betingelsen for, at en limsamling kan holde, er, at der er sket en befrugtning af emneoverfladen. Limen skal slutte sig helt tæt til overfladen lige fra toppen til bunden af overfladens ruheder. Limen kan kun befugte overfladen, hvis den har en lavere overfladespænding end den overflade, der skal limes.

Leverandører af Lim:

AAG Aalborg Gummivarefabrik A/S

Sundsholmen 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 15 80 22
E-mail: info@aag.world

web

Se hele vores produktprogram og profil her

DANLUBE A/S

Tune Parkvej 5
4030 Tune
Tlf.: +45 70 25 12 80
E-mail: info@danlube.dk

www.danlube.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Diatom

Industriholmen 51
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 77 36 00
E-mail: info@diatom.dk

www.diatom.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

LEIF HARDING MADSEN


Haraldsborgvej 93
4000 Roskilde
Tlf.: 46 36 33 00
E-mail: leif.harding@mail.dk

www.lhmtools.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

PayBack Danmark ApS

Hjulmagervej 1
4300 Holbæk
Tlf.: 93 87 93 86
E-mail: info@pld.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RG Rom Gummi A/S

Jupitervej 26-30
7620 Lemvig
Tlf.: 97 82 20 33

web

Se hele vores produktprogram og profil her

SEAB Danmark A/S

2640 Hedehusene
Baldersbuen 15 F
Tlf.: 45 82 15 00
E-mail: info@seab.dk

www.seab.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

TITGEMEYER Skandinavien A/S

Lunikvej 32
2670 Greve
Telefon +45 43 60 09 66
Fax +45 43 69 02 19
E-mail: info@titgemeyer.dk

www.titgemeyer.com

Se hele vores produktprogram og profil her

ViscoTec Nordic (tidl. Scanmaster)

Svogerslev Hovedgade 48
4000 Roskilde
Tlf.: +45 45828090
E-mail: info@viscotec-nordic.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Afhængig af hvilke molekyler der kommer i kontakt med hinanden i grænselaget mellem materiale og lim, opstår der bindinger, som kan være af forskellig styrke.
Betingelsen for at opnå tilstrækkelig tæthed, er at mindst et ar materialerne former sig efter det andet.
I gamle dage varmede smedene jernet op og hamrede det sammen i glødende tilstand.
- Ved svejsning smeltes emneoverflade og svejsetråd sammen.
- Ved lodning smeltes tilsatsmaterialet og danner kontakt med emneoverfladen.
- Ved limning er det limen, der skal forme sig efter emneoverfladen.
Valg af lim
Der er to hovedkrav:
- Lim samlingen skal holde.
- Limen skal kunne anvendes.
Det er en god ide at opstille en kravprofil til limfugen. Før man begynder at tænke i epoxy, polyurethan, cyanoakrylat eller andre typer, bør man gøre sig klart, hvilket egenskaber man har brug for, herunder:
- Hvad er højeste og laveste anvendelsestemperatur for limen?
- Vil fugen blive udsat for vand, opløsningsmidler eller andre kemikalier? Hvilke?
- Hvilke kræfter skal fugen overføre?
- Hvordan belastes fugen?
Svarene på disse spørgsmål vil give et fingerpeg om de materialegenskaber, en lim bør have: - Plastisk - elastisk - eller hård.
Ved det videre valg kan lim leverandørens kataloger være til god hjælp.
Det er ikke altid muligt at finde limen, som med sikkerhed opfylder alle kravene. I tvivlstilfælde kan det være klogt at rådføre sig med leverandøren.


Saint-Gobain lancerer nyt sortiment af lim og klæbemidler
Saint-Gobain Abrasivestilbyder effektive og brugervenlige løsninger, der gør det muligt for kunderne at skære, forme og overfladebehandle alle typer materialer, selv i de mest komplekse og krævende anvendelser.

Saint-Gobain lancerer OneBond: et nyt varemærke med lim og klæbemidler til vedligeholdelse, reparation og monteringer. Virksomheden, som er førende leverandør af slibeprodukter, udvider således sit produktudbud med sekundlim, filler-lim, gevindsikring og gevindtætning.

OneBond tilbyder højtydende, holdbare løsninger til en sikker og effektiv behandling af udstyr og værktøj i forbindelse med reparation og vedligeholdelse.

Traditionelle mekaniske sammenføjningsmetoder som svejsning og mekanisk montering kan ofte være dyre og tidskrævende løsninger. Limens teknologi er udviklet specifikt som et alternativ til de traditionelle metoder, samtidig med at brugeren kan reducere sine omkostninger og spare tid.

– Med OneBond tilbyder vi sikre, brugervenlige og praktiske lime, der er designet til at spare tid, kræfter og omkostninger i forbindelse med montering og vedligeholdelse. Uanset om der er brug for høj klæbeevne, modstandsdygtighed over for temperatur og andre forhold, fleksibilitet, en hurtig hærdehastighed eller viskositet, findes der en løsning blandt det nye sortiment fra OneBond, siger Joakim Baringe, som er Sales Director for Distribution Markets Scandinavia hos Saint-Gobain Abrasives.

Mere nyt fra Saint-Gobain Abrasives

Det nye sortiment består af et bredt udvalg af løsninger til en række almindelige anvendelser.

– Vores sekundlim hærder hurtigt og kan anvendes på mange forskellige materialer. OneBonds filler-lime er kraftige, slidstærke og holdbare under krævende forhold. Gevindsikringerne og gevindtætningerne har en unik formular uden giftstoffer samt en fremragende kemisk holdbarhed ved anvendelse til pumper, gearkasser, motordæksler og kabinetter, hvilket eliminerer lækage og korrosion. Vores produktudbud omfatter et godt udvalg af klæbeevner, gevindsikringer og muligheder for udfyldning af huller. Med OneBond kan vi forbedre og effektivisere brugernes forretning, fortæller Erik Møller, der er salgschef i Danmark hos Saint-Gobain Abrasives.

OneBond vil i en nær fremtid udvide sit sortiment af lim og klæbemidler til eftermarkedet for biler, byggebranchen samt gør-det-selv-markederne i hele Europa.

Gå til www.onebondadhesives.com, eller kontakt din lokale salgsrepræsentant for at få flere oplysninger om OneBond og det nye sortiment.


VEIDEC – En stærk lim – til en super lækker pris!
Lige nu giver vi dig 50% rabat på vores CA-lim, RUBBER FLEX!

Du køber 2 – og får 2 ekstra gratis.
Du køber 4 – og får 4 ekstra gratis.

Og så videre...

Med dette tilbud fejrer vi også premieren på vores nye satsning,
Super deal of the month. Hver måned, året rundt, lancerer vi specielle

rabatter på udvalgte produkter til alle vores erhvervskunder.

Det er det, vi kalder en god start af det nye år...   💚

RUBBER FLEX er specielt udviklet til limning
steder udsat for stød, vibrationer eller

ved store temperaturforskel.

✅ Økonomisk at bruge. Kan normalt bruges til den sidste dråbe uden at limen hærder i spidsen eller i pakken for tidligt.

✅ Limer hurtigt, inden for 15-45 sekunder på mange forskellige typer materialer og kombinationer af disse. Fremragende til gummi, metaller og plast.

✅ Meget høj trækstyrke – klæbeforbindelsen bliver ofte stærkere end basismaterialet, og jo tyndere limlaget er, jo stærkere er samlingen.

✅ Tåler meget lave temperaturer fra -55 °C og høje temperaturer kontinuerligt op til +120 °C og midlertidigt +140 °C.

✅ Anvendes meget let og ergonomisk uden anstrengelse.


Teknologisk Institut – Blåmuslinger inspirerer til ny biobaseret læderlim
Med inspiration fra blåmuslinger og ingredienser fra for eksempel rejeskaller og alger vil forskere og industri erstatte industrilime, der indeholder sundhedsskadelige opløsningsmidler.

Hvordan kan det være, at fugt og vand kan få sko og andre læderprodukter til at gå op i limningen, mens blåmuslinger i saltvand uden videre klæber sig fast til sten og klipper, helt upåvirket af havets bølgeslag?

Blåmuslingens eminente klæbeevne er den primære inspirationskilde i et MUDP-projekt støttet af Miljøstyrelsen, hvor et bredt konsortium bestående af Dana Lim A/S, Angulus Sko, Søren Lund Møbler A/S, Aarhus Universitet og Teknologisk Institut er gået sammen om at udvikle en effektiv biobaseret lim til læderindustrien.

- Opløsningsmidler eller solventer er stærkt sundhedsskadelige og derfor uønskede både i arbejdsmiljøet og miljøet generelt. Ved at udfase dem skaber vi derfor et bedre arbejdsmiljø for dem, der producerer og anvender solventbaserede lime. Samtidig vil producenter og leverandører være på forkant med en lovgivning, der løbende bliver skærpet, fortæller specialist i materialekemi Simon Frølich (ph.d.) fra Teknologisk Institut, der er leder af projektet.

Muslingelim til operationssår
Forskere fra blandt andet Aarhus Universitet har ved at studere blåmuslinger tidligere kortlagt, hvad det er for kemiske håndtag, muslingerne drejer på for at fastgøre sig til våde overflader. Denne viden har ført til udviklingen af en ny limteknologi, der for eksempel påtænkes at blive brugt til at lukke sår efter operationer.

Blåmuslingernes effektive lim består af små elastiske tråde, og i enden af disse findes et såkaldt MFP-protein (mussel-foot protein), der får trådene til at hægte sig fast.

- En interessant egenskab ved muslingernes lim er desuden, at den kan hærde under vand og er selvreparerende. Det er egenskaber, som det er muligt at efterligne – og dermed skabe en lim med helt unikke evner, fortæller professor Henrik Birkedal fra Aarhus Universitet.

En hjælp til den grønne omstilling
Det er limproducenten Dana Lim, som sammen med specialisterne udvikler den nye lim, der skal målrettes blandt andet til møbler og fodtøj, hvor der ofte bruges læder. Hos Dana Lim glæder man sig over udsigten til en ny type lim med en grønnere profil:

- Bæredygtighed er højt på dagsordenen overalt, også hos producenter, der anvender lim i deres produkter. Derfor vil en ny biobaseret lim, der er mindst lige så effektiv som eksisterende solventbaserede lime, kunne yde et bidrag både til vores og vores kunders grønne omstilling, fortæller teknologichef Erik Andersen fra Dana Lim.

Ingen muslinger kommer til at lade livet
Den nye lim bliver fremstillet syntetisk. Det betyder med andre ord, at der ikke vil indgå blåmuslinger i limen. Til gengæld skal det kemiske råmateriale være biobaseret. Hvilken biomasse der skal indgå i limen, har specialisterne ikke lagt sig fast på, men i projektet laves der forsøg med blandt andet rejeskaller og alger.


Nyheder og Indlæg om Lim


Seneste om Lim
Cookie-indstillinger