Pallereoler

Pallereoler anvendes på rigtig mange lagre, da paller meget ofte bruges til at opmagasinere produkter og anden materiale. Pallevogne og gaffeltrucks kan så lægge de enkelte paller på plads på selve pallereolen, hvilket også gør at man kan opmagasinere i højden på lageret

Leverandører af og viden om pallereoler:


BLEVA A/S

Bøgildsmindevej 29
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 11 12 11
E-mail: info@bleva.dk

www.bleva.dk

Kompetencer: Arbejdsborde, Bordvogne, Lagerindretning, Lagerkasser, Lagerløsninger, Lagerreoler, Lagervogne, Løfteudstyr, Løftevogne, Palleløftere, Pallereoler, Pallevogne, Plastkasser, Platformsvogne, Reolsystemer, Stabelkasser, Tip containere, Værkstedsvogne

Læs mere om BLEVA A/S


Constructor Danmark A/S

Rorupvej 1
4320 Lejre
Tlf.: +45 46 32 80 08
E-mail: coda@constructor.dk

www.constructor.dk

Kompetencer: Dybdestabling, Dækreoler, Gennemløbsreol, Grenreoler, Hyldereoler, Lagerautomat, Lagerindretning, Lagerinventar, Lagerreoler, Langspændsreol, Mezzanin, Mobile pallereoler, Pallereoler, Palleudtræk, Plastkasser, Reolkontrol, Shuttle, Småvarereol, Stålreoler, Vægsystem

Læs mere om Constructor Danmark A/S


EUROPE RACKING DENMARK

Centervej 22
DK-4180 Sorø
Tel: +45 2388 8328
E-mail: henrik.carlsen@europe-racking.com

www.europe-racking.dk

Kompetencer: Dækreoler, Flytbare vægge, Grenreoler, Lagerreoler, Mezzaniner, Net vægge, Pallereoler

Læs mere om EUROPE RACKING DENMARK


Hans Høj Lagerinventar A/S

Allévej 60 C
2635 Ishøj, Danmark
Tlf.: 70 27 35 00
E-mail: office@hhl.dk

www.hhl.dk

Kompetencer: Affaldshåndteringsudstyr, Arkivreoler, Cykelstativer, Dækreoler, Gitterbure, Grenreoler, Ladvogne, Lagerindretning, Lagerkasser, Lagerreoler, Løfteborde, Løftevogne, Omklædningsskabe, Opbevaringsskabe, Pallereoler, Pallevogne, Reolsystemer, Stabelbare transportrammer, Stålreoler, Sækkevogne, Tipcontainere, Værkstedsvogne, Værkstedsinventar

Læs mere om Hans Høj Lagerinventar A/S


Max-Consult ApS

    

 

Max Frandsen
Tlf.:+45 8161 4790
E-mail: max@max-consult.dk

www.max-consult.dk

Kompetencer: Intern transport, Akkumulerende conveyor i samarbejde med ContiFlow, Emnetransport for emner op til 100kg i samarbejde med svenske MH Modules AB, Løfteborde i samarbejde med svenske Marco AB, Palleconveyor og nøglefærdig special automatik i samarbejde med Gipo Sp. z.o.o., Transfervogne og håndteringsudstyr i samarbejde med Q-System, Lagerreoler og indretning i samarbejde med Lagerteknik.dk, Volume scanning af emner eller paller i samarbejde med Scaletronic, Standardconveyor, Specialconveyor, Reolconveyor, Palleconveyor, Båndconveyor, Contiflow-conveyor

Læs mere om Max-Consult ApS


Plastipol-Scheu Nordic ApS

H. P. Hansens Plads 32
4200 Slagelse
Tlf. 69 15 70 75
Mail: info@plastipol-scheu.dk

www.plastipol-scheu.dk

Kompetencer: Kompetencer: Producent og leverandør af bilindretning til alle typer af varebiler til den professionelle bruger. Producent og leverandør af lager- og arbejdspladsindretning, lagerkasser, stabelkasser, lagerreoler, arbejdsborde, plastkasser, lagerløsninger, reolsystemer mm.

Læs mere om Plastipol-Scheu Nordic ApS


RAJA PACK

Tlf.: 44 58 77 00
E-mail: info@rajapack.dk

www.rajapack.dk

Kompetencer: Emballage, tape

Læs mere om RAJA PACK


Reol Hansen ApS

Søbækvej 2
8740 Brædstrup
Tlf.: 75 75 44 55
E-mail: jens@reolhansen.dk

www.reolhansen.dk

Kompetencer: Lagerinventar, lagerreoler, pallereoler, letpallereoler, grenreoler, specialreoler, dækreoler, arbejdsborde, filebænke, reoler med kasser, plastkasser, mezzanin

Læs mere om Reol Hansen ApS


Reollageret.dk

Industrivej 51
6740 Bramming
Tlf.: +45 2481 2844
E-mail: info@reollageret.dk

www.reollageret.dk

Kompetencer: Grenreoler, Lagerreoler, Pallereoler, Plastkasser, Værksteds Inventar

Læs mere om Reollageret.dk


Skov Industri A/S

Gl Grandvej 4
5580 Nørre Aaby
Tlf.: 63424242
E-mail: firma@skov-industri.dk

www.skov-industri.dk

www.skærmvæggen.dk

Kompetencer: Akustik, Støjdæmpning, Ruminddeling/kontor/kontrol- og pauserum, Renrum, Flytbart rum, Smith Reoler, Mezzanin, Akustikregulering, Skærmvægge

Læs mere om Skov Industri A/S


Thanex A/S

Hovedkontor:
Theilgaards Allé 17
4600 Køge

Jylland kontor:
Marsalle 113
8700 Horsens

Tlf.: 46 18 69 69
E-mail: info@thanex.dk

www.thanex.dk

Kompetencer: Dybdestabling, Dækreoler, Gennemløbsreol, Grenreoler, Hyldereoler, Lagerautomater, Lagerindretning, Lagerinventar, Lagerreoler, Mezzanin, Mobile pallereoler, Nethylde, Pallereoler, Plukreoler, Reoleftersyn, Rullebaner, Shuttle, Sikkerhedsudstyr, Stål reoler, Værksted indretning

Læs mere om Thanex A/S


SSI SCHÄFER – PR 600 pallereoler til WIDEX


29.mar 2022


Widex i Allerød har valgt at få installeret PR 600 pallereoler med udtrækshylder fra SSI SCHÄFER. Derudover har SSI SCHÄFER monteret en traverskran over reolanlægget, så medarbejderne hos Widex nemt og ergonomisk korrekt kan løfte tunge støbeforme af og på hylderne. Widex er meget glade for deres nye lager, hvor levering og installering er gået lige efter planen.

Det multifunktionelle PR 600 pallereolsystem til store lastbærere fra SSI SCHÄFER skaber overblik og giver mere effektive opbevaringsprocesser. Der er mulighed for en bred vifte af applikationer takket være individuelt tilbehør. Derudover imponerer systemet med maksimal fleksibilitet samt ubegrænset modularitet og skalérbarhed. 


Constructor – Pallereoler kan være løsningen til opbevaring af pladskrævende gods


10.feb 2022


Produkter findes i alle former, størrelser og vægtklasser - og hvis de skal lagerføres - skal de opbevares sikkert, samtidig med at pladsen skal udnyttes.

Hvis godset er pladskrævende og tungt, er det fristende simpelthen at opbevare det på paller direkte på gulvet, men det er ikke den bedste udnyttelse af lagerets kvadratmeter. Derimod kan det udgøre en sikkerhedsrisiko for personale og trucks.

Heldigvis har pallereoler alsidigheden til at opbevare stort set ethvert produkt, inklusiv tungt og pladskrævende gods der kan stå på alle palletyper – uanset om det er euro-, chep-, genbrugspaller eller netkasser.

Hvad består pladskrævende og tunge artikler af? Det kan være alt fra stakke af mursten til længder af stål, tønder til metalcontainere med føldder. Alle har de brug for at blive opbevaret, men samtidig skal de ikke hindre at din lagerlogistik er velfungerende.

Uanset produkttype er der altid en passende lagerløsning. Herunder ses forskellige systemer med pallereoler der alle kan opbevare pladskrævende gods.

Pallereoler

Standard pallereoler der består af vertikale gavle med horisontale bjælker, hvorpå godset hviler.

Dette er en af de mest almindelige og effektive løsninger, da den kan opbevare gods i forskellige længder, bredder, højde og vægtklasser. Fordelene er:

 • Lagerpersonale har adgang til alle paller, til enhver tid
 • Reolen giver adgang fra alle positioner, der er ikke behov for at flytte rundt på paller
 • Mulighed for lagerkontrol
 • Stor fleksibilitet: reolen kan justeres til at opbevare forskellige vægtklasser, højder og længder.

Pallereoler er ideelle, når du ønsker hurtig, regelmæssig og let adgang til lagergodset. Imidlertid er der behov for en plukkegang mellem hver reolrække, og derfor er denne lagerløsning ikke lige så kompakt som andre alternativer.

Se mere her


Constructor – Facts om nye kontra brugte pallereoler
I en verden med fokus på bæredygtighed, hvor vi opfordres til at genbruge, giver det mening at købe brugte pallereoler. Eller gør det?

Før du køber brugte pallereoler, er det værd at opveje fordele og ulemper i forhold til nye. Her er nogle vigtige parametre:

 1. Sikkerhed
 2. Historik
 3. Garanti
 4. Supplement
 5. Reoleftersyn
 6. Værdi for pengene

Sikkerhed

Sikkerhed

Lagermiljøet er et såkaldt risikomiljø, der involverer mennesker og maskiner, f.eks. tunge gaffeltrucks.

Derfor er sikkerhed altafgørende, og hvis du overvejer at købe brugte pallereoler, bør du sikre dig at reolerne er grundigt undersøgt af en sagkyndig.

Først og fremmest er det vigtigt at tjekke om der er nogen skader eller mangler. Selv en skade der kan virke ubetydelig, kan få omfattende konsekvenser.

Formålet med undersøgelsen er at sikre at pallereolerne er fuldt funktionsdygtige og kan klare belastningen fra paller, der kan være tunge.

Historik

En ulempe ved at investere i brugte pallereoler er at du måske ikke kender reolernes historik. Med nye pallereoler, der kommer direkte fra producenten, kan du være sikker på at den overholder alle gældende normer og krav. Den leveres med korrekte beslag og tilbehør – det giver komplet arbejdsro.

Brugte pallereoler kommer imidlertid ikke nødvendigvis med samme garanti. Og sælger er heller ikke nødvendigvis den første ejer af pallereolerne. De har måske været opstillet på forskellige steder gennem årene, og er nu ved at være i slutningen af deres levetid.

Andre spørgsmål man kan stille er: Har de været udsat for påkørsler gennem tid, er de blevet vedligeholdt? Ved pallereoler gælder reglen om ”alle bække små ..”, for det der kan se ud som et lille bump, kan i virkeligheden være en række af bump. Og så kan det næste bump være kritisk og betyde at reolen falder sammen.

Garanti

Med nye pallereoler følger altid en garanti fra producenten. Det betyder at du er sikret, hvis der skulle opstå nogen problemer.

Hvis f.eks. reolen har en fabrikationsfejl el.lign., vil du være berettiget til en erstatning eller reparation.

Med brugte pallereoler har du ikke samme sikkerhed.

Evt. omkostninger til reparation eller udskiftning vil sandsynligvis falde tilbage til dig selv.

Supplement

Dette punkt er ret vigtigt. For hvis du har brug for at reparere reolerne, og den er udgået, kan du have store udfordringer i at finde dele til reparationer.

Reoleftersyn

Reoleftersyn

Før du køber brugte pallereoler, skal du tjekke dem for tegn på slitage og skader.

Hvis du ser blot et af følgende, skal du genoverveje indkøbet: Løse dele, manglende understøtning, rustne dele, bøjede stag, dårlig svejsning, mix af dele fra forskellige leverandører.

Det kan være en god ide at lade en sagkyndig gennemgå de brugte pallereoler og komme tilbage med en fuld rapport, før du køber reolerne. Nogle fejl og mangler kan let udbedres, andre er så alvorlige at du bør afstå fra købet.

Værdi for pengene

Værdi for pengene

I udgangspunktet koster brugte pallereoler mindre end nye. Men for at få det rigtige regnestykke skal alle elementer med. De nye pallereoler kommer med en garanti fra producenten, og de har en længere holdbarhed end de brugte.

De brugte pallereoler kan have småskader som hurtigt viser sig at være alvorlige.

Det koster nedetid og udgifter til reparation. Så de penge der spares ved indkøbet, kan vise sig at være dyrt tjente.


Constructor – Værd at vide om 8 pallesystemer
Pallereoler har gennem årtier været det mest populære valg til opbevaring af pallegods

Lige siden man fik øjnene op for fordelene ved at sætte paller i en reol, frem for opbevaring på gulvet, har pallereoler været nøglen til effektiv lagerlogistik.

Pallereoler er stadig førstevalget for producenter, grossister, 3PL virksomheder og selv museer verden over vælger pallereoler til deres magasiner.

Princippet bag pallereoler i har ikke ændret sig meget gennem årene, det har derimod udvalget og typerne af gods, der opbevares. Andre vigtige parametre er tilgængelighed, fart og sikkerhed. Alle disse ændringer har resulteret i udviklingen af forskellige konfigurationer af pallereoler, der har hver sine fordele.

Med så mange variationer og optioner at vælge imellem – og så mange kombinationsmuligheder, hvordan vælger du så det system, der er rigtigt for dig?

Det bedste sted at starte, er med en tjekliste over nøglefaktorer, der gør sig gældende på dit lager. De oftest forekommende er:

 • Utilstrækkelig kapacitet
 • Manglende mulighed for at møde skiftende behov og lager
 • Uudnyttet plads over reolerne
 • Ineffektiv og langsom plukkeproces
 • Spildplads til gange
 • Behov for bedre personaleudnyttelse
 • Afhængig af specialtrucks

Alle pallereoler kan løse disse udfordringer i større eller mindre grad, så det er nu et spørgsmål om at vælge det system, der løser de udfordringer, som du prioriterer højest.

Lad os se på mulighederne, og hvad de hver især tilbyder:

1. Standard pallereoler

Kan opbevare pallegods i højder op til 30 meter, hvilket giver stor stabilitet og ubegrænset adgang til alle pallepladser.  Med mange bjælketyper kan systemet skræddersys til netop dine behov.

Stort udvalg af tilbehør, der spænder over indlæg til tromler, køregangssikring, truckværn og rygnet.

2. Smalgangsreoler

Dette kan være den rigtige løsning, når der er begrænset gulvplads. Systemet giver fuld tilgængelighed til alle paller kombineret med hurtigt ordrepluk.

Med en højde, der kan gå op til 12 meter, kan reolerne opbygges, så de er tilpasset kundens håndtering, enten med man-up plukketruck eller med en konventionel smalgangstruck.

3. Gennemløbsreol

Gennemløbsreoler er perfekte til godshåndtering efter FIFO (First In First Out) princippet. 

Pallerne kører stabilt på ruller i fuld bredde eller ruller i dobbelt spor. Pluk sker fra reolens front, når den forreste palle er plukket, ruller den næste automatisk frem.

4. Mobile pallereoler 

Mobile pallereoler (MOVO) kan være det ideelle valg, hvis du ønsker at spare plads eller øge lagerkapaciteten. Det er en teknisk og fleksibel løsning, der er velegnet til opbevaring af alle typer lagergods.

Systemet har flere fantastiske fordele som besparelse i omkostninger til energi, drift og rengøring, fuld adgang til hver enkelt palle, og fritløbende vogne, der kan flyttes manuelt i tilfælde af strømsvigt.

5. Shuttle-system

En semi-automatisk lagerløsning til kompakt opbevaring, der kan håndtere pallegods efter både FIFO (First In First Out) eller LIFO (Last In First Out) princippet. Det er velegnet til både kølelagring, føde- og drikkevareproduktion. 

Håndteringen er effektiv og sparer tid, da der ikke er behov for truckkørsel i reolgangene.

6. Dybdestablingsreoler

Skaber større effektivitet ved at reducere den tid, der bruges til indlagring og pluk i reolen. Systemet kan frigøre helt op til 90% af den tilgængelige gulvplads, sammenlignet med konventionel palleopbevaring.

Med en begrænset lagerrotation og håndtering via FILO (First In Last Out) princippet, er dybdestablingsreoler et godt valg til opbevaring af sæson- eller kølevarer.

7. Push back reoler

En dynamisk lagerløsning, der består af pallereoler og rullebaner. Paller indlagres og plukkes fra samme side af reolen, dette reducerer truckkørsel. Push back reoler kan give ekstra lagerplads på områder, der er svare at anvende, f.eks. over køregange.

Systemet udnytter gulvpladsen fuld ud, og håndteres med LIFO (Last In First Out) princippet. Der kan opbevares op til 10 paller i dybden.

8. Palleudtræk

En effektiv løsning, der gør det muligt at flytte paller frem og tilbage efter skuffemetoden, selv med en fuld last på op til 1000 kg. Det ergonomiske design giver et godt arbejdsmiljø og øger plukkeeffektiviteten.

Med palleudtræk i dine pallereoler kan du på samme plads, øge antal palle- og plukkelokationer.

Kort fortalt:

 • Håndtering af blandet gods: Standard pallereoler, Smalgangsreoler, Mobile pallereoler, Push back reoler.
 • Fleksibilitet: Standard pallereoler, Smalgangsreoler, Mobile pallereoler.
 • Kompakt opbevaring: Dybdestablingsreoler, Shuttle-system, Gennemløbsreoler, Mobile pallereoler.
 • God til FIFO: Standard pallereoler, Smalgangsreoler, Shuttle-system, Gennemløbsreoler, Mobile pallereoler.

Har du brug for mere information?

Hvis du har brug for hjælp, gode råd om design eller en teknisk udfordring, er Constructor et godt sted at starte. Som landsdækkende leverandør af lagerløsninger kan vi tilbyde analyse, rådgivning og support. Kontakt os her.


Paniloc kører kampagne
Er du opmærksom på at du iflg. Arbejdstilsynet, skal forsyne dine pallereoler med nethylder eller lignende, hvis du har bjælkeaflæg

KAMPAGNE: Er du opmærksom på at du iflg. Arbejdstilsynet, skal forsyne dine pallereoler med nethylder eller lignende, hvis du har bjælkeaflæg over blandt andet: Plukkepladser, gennemkørsler, flugtveje, el-tavler, samt brandskabe? Pt kan Paniloc tilbyde dig helt nye nethylder (885x1100 mm) for 250 kr. pr/stk ekskl. moms.

Nethylderne kan klare en belastning på 1000 kg pr. hylde. Hvis du er i tvivl om hvorvidt det er noget du har brug for, er du velkommen til at kontakte os, så kommer vi gerne forbi til en uforpligtende gennemgang.

se mere på www.paniloc.dk


Constructor – Undgå personskader i dine pallereoler
Hvert år sker der en del ulykker i forbindelse med håndtering af varer og gods i pallereoler. Mange af disse ulykker kan undgås, såfremt pallereolerne og miljøet omkring disse er udformet i.h.t. reglerne om sikkerhed

Mange af disse ulykker kan undgås, såfremt pallereolerne og miljøet omkring disse er udformet i.h.t. reglerne om sikkerhed.

Brancheforeningen FLAM har i tæt samarbejde med Arbejdstilsynet udarbejdet en vejledning, der præciserer reglerne for sikring af plukkepladser i pallereoler.

Vejledningen bekræfter ligeledes at der altid skal monteres nethylder eller tilsvarende i områder, hvor der foregår plukning eller andre arbejdsfunktioner. Eksempler på sådanne områder er:

 • Plukkepladser
 • Gennemkørsler
 • Flugtveje
 • Monterede slangevindere samt brandskabe
 • Monterede el-tavler el.lign.

Fokus på lagersikkerheden

Det er en integreret del af Constructor’s produktportefølje at sikre en positiv indflydelse på vore kunders generelle forretning. Robuste helse- og sikkerhedsprincipper er nødvendige for at kunne skabe et etisk og lovligt arbejdsmiljø. Dette medfører naturligt klare fordele. Med de rigtige arbejdsmetoder og procedurer på plads vil du som virksomhed være godt på vej til at:

 • Forebygge arbejdsulykker og dårligt arbejdsmiljø
 • Opretholde et passende vedligeholdelsesniveau

Imidlertid betyder helse & sikkerhed mere end blot at assistere dig med at opnå sikker drift og vedligehold af vore produkter.  For os drejer det sig om at levere en komplet pakke. Et samarbejde med os vil gøre dig i stand til at:

 • Afholde lokale sikkerhedsseminarer – for alt dit personale
 • Udføre regelmæssige kontroller – overhold lovkrav ved at opretholde sikkerheden gennem hele produktets levetid
 • Vurdere og dokumentere enhver risikofaktor
 • Levere komplette kalkulationer & dokumentation
 • Give vejledning om helse- & sikkerhedsmæssig lovgivning omkring vore produkter

Constructor er medlem af brancheforeningen FLAM (Foreningen Lagerindretning og Materialehåndtering). Foreningens medlemmer har forpligtet sig til at overholde danske og fælleseuropæiske normer, standarder og lovgivningsmæssige regler, at yde kvalificeret rådgivning og at levere produkter og ydelser, der fuldt ud lever op til disse standarder.


Constructor – Pak godset
Hvordan du får mere (lager) plads for mindre (penge og nedetid)

Constructor har leveret lagerløsninger gennem årtier. Vi arbejder med virksomheder og organisationer i alle størrelser, og fra stort set alle brancher, f.eks. medicinal, fødevarer, biler og e-handel. Mens hver kunde har sine egne specielle krav, der er unikke for deres produkter, er der et fælles krav for alle: mere plads.

Mærker du presset?
Der er flere veje til at opnå mere plads. At bygge nyt lager eller udvide det eksisterende er det første, de fleste tænker på, men høje omkostninger kan ikke kun stå i vejen for dette, de kan ofte være unødvendige. Ved at anvende de produkter der findes på markedet I dag - mange af dem er udviklet af Constructor I samarbejde med vore kunder - kan du opnå det samme resultat uden at udvide arealet eller sprænge budgettet. Så hvad kan du gøre for at opnå det, du ønsker?

Herunder kan du læse om de mest populære produkter og løsninger, som er pladsbesparende lagerløsninger, der allerede hjælper kunder over hele Europa med at få mere for mindre.

Mobile pallereoler (MOVO)
MOVO hjælper med at reducere omkostningerne til nybygning eller til at udnytte den eksisterende lagerplads bedre. Systemet udnytter gulvpladsen, da der kun er én plukkegang åben ad gangen. Du kan forøge din lagerkapacitet med op til 80% og spare 40% gulvplads, sammenlignet med standard pallereoler.

Mobile småvarereoler
Når du kombinerer småvarereolen Hi280 med mobile vogne, opnår du en kompakt lagerløsning. Systemet kan anvendes til opbevaring af smådele eller arkiv, og det har en høj grad af sikkerhed med mulighed for at låse vognene sammen.

Mezzaniner
En mezzanin-konstruktion er et prisbilligt alternativ, som kan skabe ekstra gulvplads i din eksisterende bygning. På en enkel og fleksibel, men stadig meget effektiv måde, kan du kombinere stolper og bjælker til en robust, multi-funktionel installation.

Systemet inkluderer højkvalitets trapper, gelænder og tre forskellige pallesluser som kan tilpasses selv de mest komplekse krav til opbevaring. Alt kan demonteres og genbruges, hvilket gør mezzaninen til en langt mere økonomisk løsning end en betonkonstruktion.

Kunder, der er klar til at automatisere dele af lageret, har endnu flere muligheder.

IPN Paternoster
Dette semi-automatiske system udnytter højden og er perfekt til opbevaring på et begrænset areal. Ved brug af batch-picking funktionen, kan IPN Paternoster nedsætte plukketiderne med op til 60%.

Tornado Lagerautomat
Denne state-of-the-art lagerautomat reducerer plukketider og minimerer plukkefejl, samtidig med at du øger lagerkapaciteten og forbedrer arbejdsprocessen. Tornado Lagerautomat er brugervenlig, let at konfigurere og vedligeholde og så kan den integreres med de fleste warehouse management systems. Med TORNADO Lagerautomat får du en effektiv og sikker håndtering af dine lagervarer, samt mere lagerplads på 70% mindre gulvplads.

Vil du gerne vide mere?
Her kan du få flere produktinformationer, downloade brochurer og case studies: www.constructor.dk


Intego flytter 80 ton tung reol på 3,5 dag
Da Dantherm A/S stod overfor flytningen af en stor pallereol, var hastigheden og ikke mindst det, at produktionen kunne fortsætte afgørende

En lokal leverandør mente, det ville tage 24 dage, men Intego kom i mål med opgaven næsten syv gange så hurtigt.

”Det gik over al forventning. Selvom det jo ikke gik, som vi havde planlagt – for det gik jo meget hurtigere,” indleder Niels Johnson, der er PTD Manager hos Dantherm A/S i Skive.

Integos maskin- og fabriksflytningsafdeling havde estimeret, at flytningen ville tage en uge. Det var et oplæg, som Niels først var betænkelig ved, da det andet tilbud, han havde indhentet, lød på 24 dage: ”Jeg havde lagt lidt elastik ind, hvis det tog længere tid. Men at Intego så kommer i mål på den halve tid af deres bud, fordi de har det rigtige udstyr og viden, det er godt gået!”

Dantherm er førende leverandør af produkter og løsninger til indeklima. Her vækker flytningen og projektets hastighed begejstring, fordi det har afgørende betydning for deres produktion.

Flytningen sikrer en optimeret produktion
Reolen er 6 meter høj, 25 meter bred, 10 meter dyb og rummer i alt tre etager, som hver i sær har plads til ca. 12 paller med færdige produkter. Det er en gennemløbsreol med princippet ”first in – first out”:

”Vi havde brug for plads til ekstra reoler i vores forsendelsesområde. Efter flytningen har vi fået 700 flere produktpladser på lageret. Det betyder, at vi har fået mindre truckkørsel, fordi vi ikke længere skal opbevare produkterne forskellige steder, men har plads til dem et sted. Samtidig har den mindre kørsel og produktflytning også en arbejdsmiljømæssig gevinst,” fortæller Niels.

Inden der blev taget hul på flytningen af reolen, skulle man flytte de otte kraner, der er koblet til produktionslinjen. Kranerne blev flyttet efter arbejdstid, så de var klar til brug dagen efter: ”Intego flyttede kranerne og lavede belastningsprøverne om aftenen, så de var sikkerhedsgodkendt, når vi mødte ind om morgenen. Under hele projektet har vi kunne fortsætte produktionen, fordi Integos montører har taget hensyn og har haft en god dialog med både mig og mine ansatte.”

Kræver det rette udstyr og et sammentømret team
Om årsagen til, at flytteopgaven ikke tog længere tid, siger Claus Kristoffersen, der er leder for Integos Maskin- og fabriksflytningsafdeling følgende: ”Den tid, hvor reolen var skilt ad, var afgørende for Dantherm, der var presset på reolplads. I stedet for at skille hele reolen ad, så flyttede vi nogle mindre sektioner ad gangen. Det kan vi kun, fordi vi har det rigtige udstyr og den viden, som det kræver at flytte op til 40 tons på en gang.”

Selvom Claus og sit team har mange års erfaring inden for branchen, så er der ikke en opgave, som er ens: ”Vi havde fire af vores garvede montører på opgaven, som havde korrespondancen med Dantherm, hvilket gør sagsstyringen nemmere for kunden. De er vant til at arbejde med maskin- og fabriksflytning, og derfor ved de, hvordan de tilrettelægger arbejdet, så produktionen kan fortsætte, og flytteopgaven er til mindst mulig gene for kunden uanset opgavetypen.”