Industrilim

Industrilim

Industrilim er som navnet siger lim rettet mod det industrielle marked og vil oftest have en noget anden karakter end almindelig forbrugslim. Industrilim kan være trælim, hotmelt og andre limtyper som indgår i industrielle processer. Industrilim kan eksempelvis være 1-komponent eller 2-komponent, ligesom industrilim kan være en polyurethanlim.

Leverandører af Industrilim:

AAG Aalborg Gummivarefabrik A/S

Sundsholmen 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 15 80 22
E-mail: info@aag.world

web

Se hele vores produktprogram og profil her

DANLUBE A/S

Tune Parkvej 5
4030 Tune
Tlf.: +45 70 25 12 80
E-mail: info@danlube.dk

www.danlube.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Diatom

Industriholmen 51
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 77 36 00
E-mail: info@diatom.dk

www.diatom.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

PayBack Danmark ApS

Hjulmagervej 1
4300 Holbæk
Tlf.: 93 87 93 86
E-mail: info@pld.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RG Rom Gummi A/S

Jupitervej 26-30
7620 Lemvig
Tlf.: 97 82 20 33

web

Se hele vores produktprogram og profil her

SEAB Danmark A/S

2640 Hedehusene
Baldersbuen 15 F
Tlf.: 45 82 15 00
E-mail: info@seab.dk

www.seab.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

ViscoTec Nordic (tidl. Scanmaster)

Svogerslev Hovedgade 48
4000 Roskilde
Tlf.: +45 45828090
E-mail: info@viscotec-nordic.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

En af de mest almindelige anvendelser af industrilim er i fremstillingsindustrien. Her bruges de til at samle dele i produkter som biler, fly, elektronik og møbler. I bilindustrien anvendes lim for eksempel til at sammenføje metal, plastik og glas i bilens karrosseri og interiør. Dette forbedrer bilens strukturelle integritet og reducerer vægten, hvilket igen forbedrer brændstofeffektiviteten.

I luftfartsindustrien er industrilim afgørende for at sammenføje letvægtsmaterialer som kompositter og aluminium. Disse materialer bruges til at bygge fly, der er både stærke og lette. Limen skal kunne modstå ekstreme temperaturer og trykforhold for at sikre sikkerheden og holdbarheden af flyene.

I elektronikindustrien bruges industrilim til at sammenføje komponenter på printplader og i andre elektroniske enheder. Disse limtyper skal være elektrisk isolerende og varmeledende for at beskytte de følsomme komponenter mod overophedning og elektriske fejl. De skal også være modstandsdygtige over for kemikalier, der bruges i fremstillingsprocessen.

Byggeindustrien bruger også industrilim til en række forskellige formål. Lim bruges til at fastgøre gulvbelægning, fliser, tapet og isoleringsmaterialer. Disse limtyper skal være stærke, holdbare og modstandsdygtige over for fugt og temperaturændringer for at sikre, at materialerne forbliver på plads over tid.

I træbearbejdningsindustrien anvendes industrilim til at sammenføje træstykker i møbler og andre træprodukter. Disse limtyper skal være stærke og fleksible for at kunne håndtere træets naturlige bevægelser uden at knække eller svækkes. Polyurethanlim og epoxy er populære valg i denne industri på grund af deres stærke vedhæftning og modstandsdygtighed over for fugt.

Inden for medicin bruges industrilim til at fremstille medicinske enheder og udstyr. De anvendes til at sammenføje plast- og metaldele i ting som katetre, sprøjter og implantater. Disse limtyper skal være biokompatible, hvilket betyder, at de ikke må forårsage reaktioner, når de kommer i kontakt med menneskekroppen.

Samlet set spiller industrilim en vital rolle i mange forskellige sektorer ved at tilbyde løsninger, der sikrer holdbarhed, pålidelighed og effektivitet. Uden industrilim ville mange af de moderne produkter og strukturer, vi tager for givet, ikke være mulige at fremstille med samme præcision og kvalitet


Nye og forbedrede LOCTITE hurtiglime
Henkels nye serie af hurtiglime, primere og aktivatorer hjælper dig med at arbejde mere sikkert uden at gå på kompromis med ydelsen.

Mange af de almindelige ingredienser i hurtiglime og tilhørende primere og aktivatorer er kommet i myndighedernes søgelys i store dele af verden. Den nyeste innovation fra Henkel – en serie af opgraderede LOCTITE hurtiglime – er lavet af mere globalt acceptable råmaterialer.

Sundere, sikrere – og lige så pålidelig som altid

Henkels nye LOCTITE-serie kombinerer forbedrede sundheds- og sikkerhedsegenskaber med den høje kvalitet og pålidelighed, som LOCTITE normalt leverer. Henkel har i udviklingen af serien fjernet kemikalier, som er nævnt i GHS, et globalt harmoniseret system til klassificering og mærkning af kemikalier. Opgraderingen af formlen er ikke sket på bekostning af ydelsen: LOCTITE er så stærk som nogensinde.

LOCTITE 402: Stjernen i den nye serie af hurtiglime

LOCTITE 402 er den mest hurtighærdende lim i årtier, udviklet til fremtidens behov ved automatiserede samlebånd. Limen er baseret på en patenteret formel, der overgår markedet i varmeydelse og udholdenhed, og virker ved ekstreme driftstemperaturer på op til 135 °C. LOCTITE 402 limer hurtigt og stærkt på en lang række plast-, gummi- og metalsubstrater – herunder materialer, der er vanskelige at lime. LOCTITE 402 er ideel til sammenføjning af smådele i højhastighedsproduktion og hurtige reparationer på farten.


Øget produktivitet, lavere omkostninger og reduceret kulstofaftryk med ny DOWSIL™ EA-3838 Fast Adhesive
DOW har lanceret en avanceret, to-komponent silikonelim, som opnår stærk limstyrke på kun fem minutter. Hurtig hærdning ved stuetemperatur og ingen brug af primer bidrager samlet til en øget produktivitet, lavere omkostninger og reduceret kulstofaftryk.

DOW, en global og markedsledende producent af avanceret silikonemateriale, har netop introduceret DOWSIL™ EA-3838 Fast Adhesive, som er en alsidig, to-komponent silikonelim, der hærder ved stuetemperatur og ikke kræver brug af primer eller varme. Hurtig hærdning tillader hurtig håndtering af de sammenføjede komponenter og en hurtig monteringsproces. Limen henvender sig til producenter af husholdningsapparater, bilelektronik, belysning, rumfart m.m., som ønsker en øget produktivitet, lavere omkostninger og reduceret kulstofaftryk.

DOWSIL™ EA-3838 kan bruges på mange forskellige overflader, bl.a. glas til metal, glas til malet metal og glas til plast. Den er ligeledes velegnet til limning af komponenter med forskellig termisk ekspansionshastighed. DOWSIL™ EA-3838 Fast Adhesive hærder ved stuetemperatur og opnår stærk limstyrke på kun fem minutter. Derudover kan hærdningen fremskyndes ved at bruge varme.

Funktioner og fordele

• To-komponent, ikke-korroderende, neutralhærdende lim og tætningsmiddel
• Opnår hurtig og homogen hærdning i dybden og udvikler hurtig styrke ved stuetemperatur
• Ikke-selvnivellerende pastakonsistens
• Hurtig hærdning tillader hurtig håndtering af de sammenføjede komponenter og en hurtig monteringsproces
• God, holdbar vedhæftning til en lang række underlag
• UV- og vejrbestandig
• Stabil fra -50° C til 180 °C

Et standard blandingsforhold på 2:1 forenkler forarbejdningen. Til applikationer, der kræver længere åbentid for f.eks. at lette repositionering, kan blandingsforhold på 3:1 eller 4:1 anvendes.

Anvendelse

• Komponenter med forskellige termisk ekspansionshastighed
• Ved behov for en hurtig homogen hærdning gennem hele det klæbende tværsnit og en tidlig vedhæftningsudvikling
• Til montering af bilelektronik, hvor der er behov for en fleksibel, stærk binding
• Limning af glas til metal, glas til malet metal eller glas til plast, f.eks. i ovne, køleskabe og små husholdningsapparater.

Læs mere på Diatom A/S' hjemmeside

Har du spørgsmål til DOW DOWSIL™EA-3838, kontakt produktchef Andreas Gerbaulet på tlf. 3634 2708 eller e-mail ag@diatom.dk.Cookie-indstillinger