3D Scannere

3D Scannere til Præcise Målinger

En 3D-scanner er et elektronisk enhed, der bruges til at opnå tredimensionelle (3D) digitale repræsentationer af fysiske objekter eller omgivelser. Den registrerer og måler objekters geometri, form og tekstur ved hjælp af forskellige teknologier og sensorer. Herefter genereres en nøjagtig digital model eller repræsentation af det scannede objekt, der kan anvendes til forskellige formål.

Leverandører af 3D Scannere:

3D Prima / Prima Printer Nordic AB

Kantyxegatan 25 F
213 76 MALMØ
Tlf.: + 46 40 684 97 90
E-mail: info@3dprima.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Protech Danmark ApS

Kokbjerg 14
6000 Kolding
Tlf.: +45 76 83 81 07
E-mail: info-dk@protech.dk

www.protech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Zebicon a/s

Hedegårdsvej 11
7190 Billund
Tlf. 76 50 91 52
E-mail: info@zebicon.com

www.zebicon.com

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om en 3D Scanner:

3D scannere anvendes f.eks. til metrologi og er et avanceret værktøj, der bruges til at opnå præcise målinger af fysiske genstande i tre dimensioner. Den bruger billedfremstillingsteknologi til at optage og analysere objekters geometri og dimensioner med stor nøjagtighed.

Der er forskellige typer af 3D-scannere, der anvender forskellige metoder til at indsamle data:

  1. Fotogrammetrisk scanner: Bruger flere billeder taget fra forskellige vinkler for at opnå en 3D-model. Ved hjælp af specielle algoritmer kan softwaren analysere overlappende punkter på billederne og beregne objektets 3D-koordinater.
  2. Laserbaseret scanner: Sender laserstråler mod objektet og måler afstanden til forskellige punkter ved hjælp af tidsforsinkelse eller faseforskydning. Dette giver præcise målinger af objektets overflade og genererer en punktsky, der kan konverteres til en 3D-model.
  3. Struktureret lys-scanner: Projicerer et mønster af struktureret lys på objektet og bruger kameraer til at registrere deformeringen af mønstret. Ved at analysere deformationen kan scanningssoftwaren beregne objektets form og generere en 3D-model.
  4. Tids-of-flight-scanner: Sender en pulserende lyskilde mod objektet og måler tiden, det tager for lyset at vende tilbage til sensoren. Ved at kombinere denne tidsforsinkelse med kendskabet til lysets hastighed kan scanneren beregne afstanden til forskellige punkter på objektet.

Protech – Professionelle 3D-scannere fra SHINING 3D
Protech – Professionelle 3D-scannere fra SHINING 3D

Vi har udvidet vores sortiment med 3D-scannere til metrologi og reverse engineering. SHINING 3D's brugervenlige scannere leverer måledata med høj præcision og nøjagtighed til alle typer digitaliseringsopgaver. Vores 3D-scannere er det ideelle valg til det nye Accuracy Center i Stratasys GrabCAD Print Pro.


Zebicon præsenterer innovativ håndholdt 3D scanning på HI 2023
Zebicon præsenterer innovativ håndholdt 3D scanning på HI 2023

På HI Tech & Industrimessen 2023 præsenterer målevirksomheden Zebicon a/s en teknologisk nyhed.

Et højdepunkt på messen er den nye T-SCAN hawk 2, en håndholdt 3D laserscanner udviklet af ZEISS. T-SCAN hawk 2 er en alsidig løsning, der er designet til at transformere kvalitetskontrol, reverse engineering og dokumentationsprocesser.

Et karakteristisk træk ved systemet er dets mobilitet - hele udstyret kan nemt pakkes ned i en kuffert, hvilket gør det nemt at udføre præcise målinger på forskellige lokationer. Den nyskabende håndholdte 3D scanner, der officielt blev lanceret den 31. januar 2023, markerer sin første optræden på årets HI-messe, som finder sted den 3.-5. oktober 2023.

Forbedret design og avancerede funktioner er blandt nøgleelementerne i T-SCAN hawk 2

Besøgende på Zebicons stand, vil have mulighed for at opleve live-demonstrationer af den nye 3D scanner.

Mere nyt fra Zebicon

Kasper Krogh, teknisk direktør hos Zebicon, deler begejstringen, ”De besøgende vil blive præsenteret for en 3D scanner, der er hurtigere, lettere og mere brugervenlig end sin forgænger. Den nye T-SCAN hawk 2 vejer under 1 kg, hvilket giver øget ergonomi under scanning.

En anden forbedring er scannerens hurtige justering af scanningsopløsningen, der muliggør høj opløsning ved små detaljer og lavere opløsning ved store emner op til 4 meter.”

Kasper Krogh fortsætter, ”På messen vil besøgende også opleve, at hele workflowet, fra dataindsamling til inspektion og rapportering, kan udføres direkte i ZEISS Quality Suite-softwaren.”

Mød Zebicon på stand K8252

Zebicon er en ZEISS Certified Metrology Partner og forhandler af optisk måleudstyr inden for 3D scanning, CT scanning og optisk 3D koordinatmåling.

På HI Tech & Industrimessen vil Zebicon fremvise et bredt udvalg af måleudstyr, herunder 3D scannerne T-SCAN hawk 2, ATOS Q, ATOS 5 og den fuldautomatiske løsning, ATOS ScanBox 4105.

Mød Zebicon på stand K8252 og udforsk de seneste innovationer inden for 3D scanning og 3D software.


Protech introducerer scannere fra SHINING 3D
Protech introducerer scannere fra SHINING 3D

Nu introducerer Protech SHINING 3D's udvalg af 3D-scannere til metrologi og reverse engineering.

I mere end 15 år har SHINING 3D udviklet 3D-digitaliserings- og scanningsteknologi til reverse engineering eller reproduktion af overflader samt kvalitetskontrol. Virksomheden tilbyder 3D-scannerløsninger, der passer både til professionelle brugere samt uddannelsesformål.

Sammen med softwaren Geomagic Control X og Geomagic Design X får brugerne af SHINING 3D's scannere en kraftfuld løsning til en bred vifte af anvendelsesområder.

SHINING 3D's brugervenlige scannere leverer højpræcise og nøjagtige måledata til alle typer af digitaliseringsopgaver. 3D-scannings resultaterne er godt integreret med den nye Accuracy Center-funktion i Stratasys GrabCAD Print Pro. SHINING 3D's 3D-scannere til metrologi er ideelle til kvalitetskontrol af dine 3D-printede applikationer.

Kontakt vores sælgere for yderligere information:

Thomas Tønnesen - tt@protech.dk - Telefon: 7683 8107

Jakob Hoffland - jakob.hoffland@protech.dk - Telefon: 2688 3838Cookie-indstillinger