Vindmøllegeneratorer

Vindmøllegeneratorer er en af flere typer generatorer. Vindmøllegeneratorer er noget usædvanlige i forhold til andre generatorer, der er tilsluttet elnettet. En af grundene er, at denne generatortype er tilpasset en effektkilde (vindmøllens rotor), som leverer meget varierende mekanisk effekt. Leverandører af vindmøllegeneratorer finder du i listen på denne side - Få mere at vide om generatorer her eller se beregning af generator størrelse her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om vindmøllegeneratorer:

AS SCAN

Fabriksvej 14
6960 Hvide Sande
Tlf.:  97 31 10 45
E-mail: info@as-scan.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

MK-Tech


Stenbukvej 31, Ejby
4623 Lille Skensved
Tlf.: 29 65 12 53
E-mail: mk-tech@mail.dk

www.mk-tech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Prevas A/S

Hedeager 3, 8200 Århus,
Lyskær 3EF, 2730 Herlev
Niels Jernes Vej 14, 9220 Aalborg
Tlf.: 33 15 90 90

email: info@prevas.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Stemas Maskinsalg A/S

Tolsagervej 2
8370 Hadsten
Tlf.: Jylland/Fyn: 86 43 49 00 / Sjælland: 57 61 46 67 - 46 15 36 00
E-mail: stemas@stemas.dk

www.stemas.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Tima A/S

Ryttermarken 10
3520 Farum
Tlf.: 36 34 25 50
E-mail: tima@tima.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Polytech beviser produktlevetid med Rain Erosion Tester fra R&D Test Systems




"Gør det rigtigt første gang" er motivationen bag Polytechs produkt til forkantsbeskyttelse, som er testet og verificeret af regn-erosion testeren (RET) fra R&D Test Systems.

Et væsentligt og stigende problem i vindindustrien er påvirkningen af regndråber og andre partikler på forkanterne af vindmøllevinger, der roterer med høj hastighed. Erosion på vingerne er et problem, da det kan reducere møllens ydeevne betydeligt og kan føre til strukturelle skader på vingenerne. Oveni, er reparation af vindmøllevinger, især offshore, ekstremt dyrt, så enhver løsning, der kan forhindre erosion, har OEM'ernes og parkejernes interesse.

"Branchen har i årtier forsøgt at forhindre erosion af vingerne. I dag har de fleste vindmøllevinger en eller anden form for forkantsbeskyttelse, men der er stor forskel på deres ydeevne og holdbarhed," forklarer Michael Drachmann Haag, Materials Specialist hos Polytech.

Nyt test-setup

I 2018 investerede Polytech i et nyt regn-erosion testsystem, fordi industrien bevægede sig mod mere standardiseret former for test. Polytech valgte R&D Test Systems’ Rain Erosion Tester, da den allerede på det tidspunkt var OME’ernes fortrukne anlæg. Rain Erosion Testeren blev leveret og installeret i foråret 2019.

"Vi tror på en holistisk tilgang, når vi udvikler løsninger til vores partnere i vindindustrien. Derfor har vi investeret betydelige ressourcer og udviklet in-house kompetencer til at teste materialer og produkter på vores akkrediterede testanlæg i Bramming," forklarer Michael Drachmann Haag.

En valideret levetid for produktet

Med det nye testsystem kunne Polytech bevise levetiden og holdbarheden af deres eksisterende forkantsbeskyttelse 'ELLE', en forkortelse for 'Everlasting Leading Edge'. ELLE™ består af præstøbte sektioner af robuste, men bløde og fleksible polyuretan-skaller. I skrivende stund er ELLE™ installeret på mere end 20.000 møller verden over.

Polytech fulgte DNV-RP-0573 til at forudsige holdbarheden af ​​ELLE™. Som en del af denne proces har produktet gennemgået en omfattende test af regn-erosion efter DNV-RP-0171. ELLE™-prøver blev udsat for tusindvis af timers kontinuerlig test af regn-erosion, efterfulgt af 25 ugers aldring (saltspray og lave temperaturer), og derefter yderligere flere hundrede timers regn-erosionstest.

Polytechs testsytem til regn erosion fra R&D Test Systems er rygraden i Polytechs test-setup. Kombineret med forskellige interne miljøtests kan Polytech nøjagtigt forudsige en forkantsbeskyttelses levetid. Ved hjælp af Rain Erosion Testeren kunne Polytech påvise, at ELLE™ softshell er af den bedst mulige kvalitet og det mest holdbare materiale på markedet til at beskytte vindmøllevinger mod erosion.

Meget høj udnyttelse af testtimer

Med god planlægning og hjælp fra RET automationssystemet kan Polytech opnå en meget imponerende udnyttelse på 82% af testmaskinens kapacitet. Det kan de gøre, da systemet giver mulighed for at udføre test med automatisk billeddokumentation, mens alarmsystemet overvåger maskinen. Desuden har maskinen integreret fjernadgang og SMS-service, som gør det muligt for operatøren at styre systemet fra alle steder, så maskinen også kan køre i weekender og ferier.

Samarbejde med R&D Test Systems

Polytech har siden starten efterspurgt specielle features til maskinen, som R&D Test Systems har arbejdet løbende på at udvikle. Samarbejdet har resulteret i et tæt partnerskab omkring drift og videreudvikling af maskinen.

I øjeblikket arbejder Polytech og R&D Test Systems sammen på at implementere en ny kameraløsning, som vil forbedre billederne af testemnerne, når maskinen kører. Ved at have billeder af endnu bedre kvalitet bliver det nemmere at vurdere erosionsmønstrene på testemnerne, og kunderne kan også drage fordel af disse forbedrede billeder i testrapporterne. Dette er essentielt for Polytech, da de ikke kun tester deres egne produkter, men også fungerer som et akkrediteret testcenter og laver testrapporter med billeder af andre løsninger til forkantsbeskyttelse.

"Vi er meget glade for vores samarbejde med Polytech, som overvejer yderligere udvikling og opgraderinger af Rain Erosion Testeren. Det er vigtigt for os, at vi har et partnerskab med vores kunder, og vi bestræber os altid på at forbedre vores service og support," afslutter Niels Pedersen, Key Account Manager hos R&D Test Systems.

Industriens foretrukne Rain Erosion Tester

R&D Test Systems har i løbet af det seneste årti leveret mere end 14 maskiner med det specifikke formål at udvikle og evaluere erosion på vingers forkanter.

Rain Erosion Testeren fra R&D Test Systems er blevet den foretrukne testmetode inden for vindindustrien, da den tilbyder et dokumenteret niveau af repeterbarhed og opfylder DNVs anbefalede metode (DNV-RP-0171) til test af beskyttelsessystemer på vindmøllevinger. Maskinen er baseret på et 3-vinget helikopterprincip med testemner formet som forkanterne på en standard vindmøllevinge.

Polytech:

Polytech er en global partner i vindindustrien med faciliteter over hele verden. Virksomheden leverer holistiske løsninger inden for lynbeskyttelse, forkantsbeskyttelse, vingeovervågning og -optimering, transport og effektoptimerende og strukturelle komponenter


Rambøll rådgiver på HOFOR’s to havvind-mølleparker i Øresund




Havvindmølleparkerne Aflandshage og Nordre Flint er en del af Danmarks grønne omstilling og Københavns ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Tilsammen vil de to vindmølleparker kunne give en besparelse på 75.000 tons CO2 og dække, hvad der svarer til strømforbruget i mere end 400.000 husstande. Rambøll er valgt som bygherrerådgiver og rådgiver på vindmøllefundamenter.

Tilladelsen til at undersøge, om havvindmølleparkerne Aflandshage og Nordre Flint kunne etableres ud for København blev givet i 2019, og forundersøgelserne blev afsluttet i december 2020. Nu har hovedstadsområdets forsyningsselskab HOFOR valgt rådgivere på de to vindmølleparker.

Kontrakterne til Rambøll indebærer al teknisk bygherrerådgivning i forberedelsen og opførelsen af de to parker (forudsat myndighedernes godkendelse), herunder rådgivning om indkøb, udførelse og etablering af fundamenterne, som havvindmøllerne i de to parker skal stå på. Rambøll har PEAK Wind og JUM-BO Consulting med som underrådgivere. 

Rambøll har arbejdet med havvind siden 1989 og har været rådgiver på halvdelen af verdens havvindmølleparker. 

”Vi har specialiserede medarbejdere med en markedsledende erfaring og viden om at udvikle, etablere og drive havvindmølleparker, som er gearet til at håndtere de kommercielle, tekniske og kontraktuelle aspekter af disse projekter. Jeg er glad for, at vi kan stille denne viden og erfaring til rådighed for HOFOR”, siger Søren Juel Petersen, global markedsdirektør i Rambølls offshore vindforretning.

Nordre Flint vil blive opført i et område i Øresund 12 kilometer øst for København og vil bestå af 16-40 havvindmøller med en installeret effekt på 160 MW. Aflandshage skal placeres i Øresund 10 kilometer fra Amagers sydspids og vil omfatte 25-63 havmøller med en samlet kapacitet på 250 MW.

”Fra et teknisk perspektiv er disse projekter både spændende og udfordrende på grund af de store variationer i jordbundsforhold og vanddybder og på grund af projekternes stramme tidsplan. Tidsplanen er jo nødvendig for opfyldelse af den politiske ambition om CO2-neutralitet i 2025”, siger Søren Juel Petersen.

De to havvindmølleparker forventes opsat i 2023-2024, når resultaterne af forundersøgelserne, miljøkonsekvensrapporten og de offentlige høringer er vurderet af Energistyrelsen. Vindmølleparkerne vil derefter i 30-35 år kunne levere grøn strøm til bl.a. hovedstadsregionen, hvor elforbruget er stort og de kommende år forventes at stige yderligere



Cookie-indstillinger