Dieselgeneratorer

Fordele ved Dieselgeneratorer – Pålidelig og kraftfuld elektricitet
Dieselgeneratorer er kraftfulde enheder, der omdanner dieselmotorens energi til elektricitet, hvilket gør dem ekstremt pålidelige. Disse generatorer spiller en afgørende rolle i at sikre uafbrudt strømforsyning i mange applikationer. Bl.a. i hospitaler, fabrikker og byggepladser.
Deres robuste design og dieselteknologi gør dem velegnede til brug under ekstreme forhold og i afsidesliggende områder, hvor adgang til elektricitet kan være begrænset. Diesel-generatorer findes i forskellige størrelser og kapaciteter for at imødekomme forskellige behov. Lige fra bærbare enheder til nødsituationer til store industrielle generatorer til kontinuerlig drift.
Leverandører af Dieselgeneratorer:
KVA Diesel ApS
Borrisvej 10, Astrup
6900 Skjern
Telf.: 97 36 41 11
E-mail: Info@KVA-Diesel.dk
Stemas Maskinsalg A/S
Tolsagervej 2
8370 Hadsten
Tlf.: Jylland/Fyn: 86 43 49 00 / Sjælland: 57 61 46 67 - 46 15 36 00
E-mail: stemas@stemas.dk
Tima A/S
Ryttermarken 10
3520 Farum
Tlf.: 36 34 25 50
E-mail: tima@tima.dk
Mere viden om Dieselgeneratorer:
De fleste moderne dieselgeneratorer er udstyret med avancerede kontrolsystemer, der automatiserer drift, overvåger ydeevne og diagnosticerer fejl for at sikre pålidelig og effektiv drift. Vedligeholdelse af dieselgeneratorer er afgørende for at sikre deres langvarige ydeevne og pålidelighed. Dette inkluderer regelmæssig service, udskiftning af slidte dele og inspektion af brændstof- og kølesystemer.
Diesel-generatorer er også vigtige komponenter i nødstrømsystemer, der sikrer, at kritiske tjenester som hospitalsudstyr, sikkerhedssystemer og kommunikationsinfrastruktur forbliver operative under strømafbrydelser eller nødsituationer. Alt i alt spiller dieselgeneratorer en afgørende rolle i moderne samfund ved at sikre pålidelig strømforsyning til en bred vifte af applikationer og industrier. Med deres robuste design, avancerede teknologi og alsidighed er de en uundværlig del af vores elektriske infrastruktur.
Diesel-generatorer kan leveres med automatisk opstart ved strømsvigt, hvilket giver sikkerhed for, at der altid vil være strøm tilstede. Dieselgeneratorerne kan også leveres med elektronisk AVR hvilket sikrer ren kvalitets-strøm og fås med fjernbetjening.
Stemas – Få tryghed med en Himoinsa nødstrøms- eller stationær generator

En generation af dieselgeneratorer i fuld fart Med Himoinsa kvalitetsprodukter i Stemas’ produktportefølje siden 2016, er der igennem mange år sikret mange virksomheder mod strømsvigt. Himoinsa har mange år på bagen som producent af bl.a. dieselnødstrømsgeneratorer til både store og små erhverv.
Himoinsa har mange år på bagen som producent af bl.a. dieselnødstrømsgeneratorer til både store og små erhverv. Med de stadig støt stigende energi- og strømpriser – og ikke mindst en trussel om lukning af strøm – søger flere og flere virksomheder tryghed ved køb af en nødstrøms- eller stationær generator, der helt tager over for det almindelige elnet.
”Vi oplever for tiden en voldsom efterspørgsel på nødgeneratorer til mange forskellige grene af erhvervslivet, hvor en reel trussel om strømafbrydelse kan have fatale konsekvenser, derfor overvejer mange danske virksomheder at søge beskyttelse med en nødstrømsgenerator fra os”
Det fortæller Stemas’ salgs- og produktchef for Himoinsa, Jeppe Birkedal og fortsætter:
”Det er lige fra de små hjemmekontorer, der vil sikre at de kan få strøm på deres computer og andet grej, landmænd der har en bedrift, der ikke tåler at miste strømmen og til store industri-virksomheder, der vil sikre sig mod økonomiske tab i forhold til stillestående produktion eller tab af lager, der evt. skal opretholde en given temperatur osv.”
Skibes overskudsvarme omdannes til strøm med ny løsning fra Alfa Laval i Aalborg

Overskydende varme fra blandt andet udstødningsgas, der tegner sig for halvdelen af energien fra forbrændt brændstof på et skib, kan omdannes til elektricitet med en ny innovativ enhed, der bliver produceret hos Alfa Laval i Aalborg.
Vejen mod en CO2-neutral søfart går blandt andet via ny teknologi, og det arbejder man målrettet med hos Alfa Laval i Aalborg. Virksomhedens nye E-PowerPack er en banebrydende alt-i-en-enhed, som kan implementeres på eksisterende skibe, og som kan forbedre et fartøjs energieffektivitetsindeks (EEDI/EEXI) og kulstofintensitetsindikator (CII) ved at omdanne overskudsvarme fra eksempelvis udstødningsgas til elektricitet.
E-PowerPack bliver produceret hos Alfa Laval i Aalborg, som er koncernens globale center for marineaktiviteter, og som har et særligt fokus på grønne teknologier til skibsfarten.
- Ved at udnytte energi, som ellers blot ville være gået tabt, kan rederierne både spare penge på deres brændstofforbrug, styrke deres miljøprofil og forblive konkurrencedygtige, når reglerne omkring emissioner strammes, forklarer Lars Skytte Jørgensen, Vice President for teknologiudvikling i Alfa Lavals marinedivision.
Vejen til en maritim branche med en netto-nuludledning af CO2 går blandt andet via netop en maksimal udnyttelse af den energi, der allerede er ombord på skibe. Overskudsvarme er en lettilgængelig, men også en underudnyttet energikilde ombord, selv om den tegner sig for hele 50 procent af energien fra forbrændt brændstof. Også overskydende varme fra flydende kilder som damp og væsker kan bruges til at generere gratis strøm ombord.
- E-PowerPack kan bruges til alle typer store skibe som tankere, krydstogt- og containerskibe og fungerer med alle typer brændstof. Det er således en løsning, som nemt kan implementeres i rederiernes eksisterende flåder, men som også vil kunne bruges til fremtidens CO2-neutrale brændstoffer som metanol og ammoniak, siger Lars Skytte Jørgensen og fortsætter:
- Alfa Laval arbejder på en lang række forskellige løsninger til at understøtte dekarbonisering af skibsfarten, blandt andet med udvikling af brændselsceller, hvor metanol og ammoniak er de primære brændstoffer. Men da metanol og ammoniak er både dyrere og mindre energirige end fossile brændstoffer, skal fartøjer kunne udnytte al den energi, de indeholder. Her spiller en løsning som E-PowerPack en væsentlig rolle.
Teknologien, der bruges i processen, er såkaldt Organic Rankine Cycle (ORC) teknologi, som omdanner den overskydende varme fra varmekilder fra 75 grader og op til 550 grader til ren elektrisk strøm.
De første E-PowerPacks er allerede i produktion hos Alfa Laval i Aalborg.