Indkapslinger

Indkapslinger - Indkapslinger er udviklet i tæt samarbejde med el-fagfolk og tilpasset praktiske krav til en enkel, sikker og nem installation. På denne side finder du leverandører af Indkapslinger, produktnyheder om Indkapslinger, samt viden om Indkapslinger.

Leverandører af og viden om Indkapslinger:


DAN-EX Electric A/S

dan-ex

Grønlandsvej 11
4681 Herfølge
Telf.: 56 21 35 00
E-mail: mail@dan-ex.dk

WWW.DAN-EX.DK

Kompetencer: Eksplosionsbeskyttet materiel, EX forgrenings materialer klemkasser, EX belysning, EX styre og kontrolkomponenter, EX D trykfaste kapslinger, Egensikring, EX alarmprodukter, EX P overtrykssystemer

Læs mere om DAN-EX Electric A/S


Fibox A/S

fibox

Taastrup Hovedgade 101, 1 sal
2630 Taastrup
Tlf +45 43 71 80 55
E-mail: fibox@fibox.dk

www.fibox.dk

Kompetencer: Kapslinger, ABS kapslinger, Alukapslinger, Gadeskabe, Kabinetter, Monteringskasser, Modulkapslinger, Plastkapslinger, Polycarbonat, Polycarbonat skabe, Teknikskabe, Vægskabe

Læs mere om Fibox A/S


Rittal A/S

Delta Park 37
2665 Vallensbæk Strand
Tlf.: +45 70 25 59 00
E-mail: info@rittal.dk

www.rittal.com

Kompetencer: ElskabeGulvskabe, Indkapslinger, Kapslinger, SammenbygningsteknikSkinnesystemer, Strømfordeling

Læs mere om Rittal A/S


Sindal Stålindustri ApS

W Brüels Vej 10
9800 Hjørring
Tlf.: 98904220
E-mail: info@sindalsteel.dk

www.sindal-steelindustry.dk

Kompetencer: Kapslinger, specialskabe, gulvskabe, klemmekasser, hygiejneløsninger, pulte, rackskabe, 19" rackskabe, tilbehør

Læs mere om Sindal Stålindustri ApS


Stego Norden AB

Förretagsallén 4
184 23 ÅKERSBERGA, Sverige
Tlf.: +46 8 545 86 160
E-mail : sales@stegonorden.se

www.stego-norden.se

Kompetencer: Kapslinger, Varmelegemer, Varmeblæsere, Ex Varmelegemer, Skabsventilaton, 19” Ventilationsmoduler, Termostater, Ex Termostater, Hygrostater, Skabsbelysning, Trykudligning

Læs mere om Stego Norden AB


Triarca A/S

Bjørnkærvej 3
8783 Hornsyld
Tlf.: +45 77 30 20 20
E-mail: info@triarca.dk

www.triarca.dk

Kompetencer: Kapslinger

Læs mere om Triarca A/S


Rittal A/S – Transportabel robotstyring til Kassow Robots fra innovativ tavleproducent


24.feb 2020


Den danske producent Kassow Robots er forholdsvis ny på markedet for kollaborative letvægtsrobotter. Robotternes fleksibilitet understreges af, at styringen til hver enkelt robot er indkapslet i en transportabel AE kompakttavle fra Rittal.

Det nyeste skud på stammen af danske robotproducenter, Kassow Robots, der har været på markedet i cirka 1½ år, har udviklet og markedsfører, som en af de få robotproducenter i verden, 7-aksede, kollaborative letvægtsrobotter - cobots - der efter en risikoanalyse kan arbejde direkte i industriel produktion med begrænsede sikkerhedsforanstaltninger omkring applikationen. Alle Kassow-robotter er ”lightweight articulated robots” - dvs. robotter med en enkelt arm og roterende led.

7-aksede, kollaborative letvægtsrobotter

Kassow Robots er et danskejet firma, der er grundlagt af Kristian Kassow samt to investorer i 2014. I al hemmelighed udviklede firmaet sine robotter, som blev præsenteret for markedet i 2018. ”Ud over at være 7-aksede udmærker vore robotter sig ved, at de har stor nyttelast i forhold til deres egenvægt, og at de kan bevæge sig med en konstant, høj hastighed”, fortæller Sales Manager Dieter Pletscher, Kassow Robots. ”Dette betyder, at robotterne ikke kun kan flytte et objekt i en lige linje fra A til B, men også kan følge en buet sti med en specificeret hastighed. Således er alle robotarme i stand til at bevæge sig med op til 225 grader per sekund i alle syv akser. Vore robotter har endvidere en stor rækkevidde og kan på grund af de syv akser komme ’rundt om hjørner’ og ind i trange rum, som eksempelvis til emnehåndtering i bearbejdningscentre”.

Brugervenlig programmering

Kassows robotter er meget brugervenlige at programmere, hvilket gør det muligt for SMV'er uden egne robotspecialister, omkostningseffektivt at kunne foretage kompleks automatisering og programmering. Til betjening og programmering har vi valgt en intuitiv og brugervenlig tablet-teknologi og et grafisk interface, som de fleste allerede er bekendt med fra deres daglige enheder. Alle vore robotter har tre forbindelser med forskellige I/O- og strømforsyningssignaler: to digitale eller analoge I/O’er samt en for direkte Ethernet-kommunikation til controlleren. Herved kan man intelligent forbinde kameraløsninger eller Modbus TCP direkte til robotten. Ud over disse I/O’er har robotten også en drevknap på endearmsværktøjet. Ved hjælp af denne kan robotarmen frit bevæges til ønskede positioner uden betjeningspanel, og de individuelle positioner kan gemmes direkte i styringens hukommelse”, fortsætter Dieter Pletscher.

Kun salg gennem integratorer

Kassow Robots’ produktfamilie består indtil videre af typerne KR 810 med en rækkevidde på 850 mm og en nyttelast på 10 kg, KR 1205 med en rækkevidde på 1.200 mm og en nyttelast på 5 kg samt KR 1805 med en rækkevidde på 1.800 mm og en nyttelast på 5 kg. ”Vores teknologi er baseret på et nyt design af både robotcontroller, brugergrænseflade og armmekanik. Det er udviklet af et team, ledet af Kristian Kassow, der i sin tidligere opstart for år siden også var ansvarlig for andre banebrydende designs inden for robotik. Vores vision er at tilbyde en bred vifte af modeller, der hjælper alle fremstillingsvirksomheder, især SMV'er, til på mange forskellige måder at producerer endnu mere konkurrencedygtigt ved hjælp af cobots. Da robotterne altid er en delkomponent i en produktion, har vi valgt kun at sælge dem gennem integratorer, som vi foreløbig har cirka 20 af i Europa.”, siger Dieter Pletscher.

Transportabel styring i Rittal kompakttavle

Robotterne er udviklet til at blive anvendt i industriel produktion, hvor styringen til hver enkelt robot let og enkelt skal kunne følge robotten. Til indkapsling af styringen har Kassow Robots, fået vejledning med teknisk support fra Rittals kompetencecenter i Danmark, og fundet frem til den rigtige løsning nemlig Rittals AE kompaktavle 1031.500 i standardmål. Indkapslingerne er tilgængelig i Rittals standardsortiment, hvor denne løsning til Kassow Robots, er lakeret i en speciel sort ral 9005 med en helt unik glans. Produktet har flere Internationale godkendelser herunder UL, EN, CSA, TÜV, RRR og certifikater for mekanisk modstandsdygtighed, samt tæthedsklasse. ”Vi hos Rittal ønsker, at det skal være nemt og enkelt at være kunde hos os. Vi arbejder på, at hjælpe vores kunder med, at udvikle deres forretning med fokus på standardisering eller eventuelt kundetilpassede løsninger”, siger Area Sales Manager Stefan Gluhovic, Rittal A/S.

Bearbejdningen af indkapslingen i forhold til hultagning for betjeningskomponenter og kabelgennemføringer samt lakering er sket efter Kassow Robots specifikationer på Rittals Skandinaviske bearbejdningscenter i Sverige. Tavlerne bliver færdigmonteret på Kassow Robots værksted i Danmark


Hans Følsgaard – Indkapsling med låsebøjle til industrielle krav


18.dec 2019


ILME har introduceret en ny serie indkapsling med låsebøjler, der tilbyder en tilslutningsløsning, der kan leve op til kravene i industrien

Den centrale låsebøjles form og design reducerer den kraft, der kræves under tilkoblingen. Ligeledes sker åbning også med kun én hånd – og giver mulighed for snæver installation side om side.

 De nye huse udført i støbt aluminium med tapper i rustfrit stål muliggør tilslutning til eksisterende Ilme huse med låsebøjler uden at gå på kompromis med tæthedsgraden. Sortimentet inkluderer alle

Hele serien er en enestående løsning til robotbranchen og til anvendelser, hvor der er begrænset plads til installation.


Rittal – Kompakte indkapslinger skabt til Industri 4.0


24.apr 2019


Rittal viste sin nye AX kompakttavle og KX klemkasse på den globale industrimesse i Hannover, HMI

AX og KX er integrerede i de digitale processer, hvilket giver lettere og hurtigere montering og installationstid, større fleksibilitet og øget sikkerhed.

Digital transformation rummer nye udfordringer når det gælder selve produktet, driftsmiljøet og tilgængeligheden. Rittal har derfor re-designet produkterne i overensstemmelse med kravene til Industri 4.0. Lanceringen på HMI markerer den digitale omstilling af et standardiseret produkt som er blevet fremstillet af Rittal i mere end 50 år: Mere end 35 millioner enheder af AE-forgængeren er blevet fremstillet, hvilket gør den til den mest populære kompakte indkapsling i verden.

– Vi har sat os ind i de nye krav til en digitaliseret industri og som svar har vi udviklet en ny generation af kompakte og små indkapslinger. Sammen med lanceringen af vores køleenheder i Blue e+ sortimentet og vores store skabssystem VX25, betyder det at alle vores kerneprodukter er blevet fuldstændig gennemarbejdet så de lever op til Industri 4.0, Siger Uwe Scharf, direktør hos Rittal med ansvar for forretningsenhederne IT og Industri og Marketing.

Når mængden af sensorer og aktuatorer installeret i maskiner stiger, vokser antallet af komponenter og kabler som der skal findes plads til i styresystemet og i koblingsudstyret. Derudover er den digitale tidsalder i langt højere grad til stede hos skabsbyggeren – med et voksende behov for automatisering, øget fleksibilitet og produkttilgængelighed.

Digital kæde "fra kunde til kunde"'
Rittal støtter effektivt hele værdikæden til fremstilling af skabe og koblingsudstyr; fra teknologi, og ordrehåndtering til automationsløsninger. Den digitale produkt 'tvilling' leverer højkvalitativ data i hele design-, konfigurations- og fremstillingsprocessen. QR-koder gør det muligt at give en præcis identifikation på alle dele. Med lanceringen af AX og KX er de nye kompakttavler og små indkapslinger nu en integreret del af dette.

Rittal Configuration System (RiCS), giver for eksempel hurtig og nem konfiguration af skabe, tilbehør og tilpasninger. Derudover hjælper en automatisk sandsynlighedskontrol med at forhindre forkerte valg. Resultatet kan overføres direkte til Rittals webshop med øjeblikkelige priser og leveringsdatoer. Konfigurationsdata kan også uploades til EPLAN, el design software, og anvendes til den videre konstruktion og eventuelle tilpasninger. Dette reducerer tid og designprocessen markant.

Ordren som kunden har afgivet modtages af Rittal Global Distribution Centre (GDC), og når den er færdig levereres den direkte til kunden fra samme anlæg. Ordrene sendes direkte fra GDC og integreres problemfrit med det nærliggende, højautomatiserede produktionsanlæg, hvilket sikrer hurtig og pålidelig levering af de varer der er behov for.

Høj grad af automatiseret fremstilling
AX og KX fremstilles i Haiger på verdens mest avancerede produktionsanlæg til kompakte og små indkapslinger. Det er for nylig blevet bygget i overensstemmelse med Industri 4.0-principperne. Den højt automatiserede fremstilling, kombineret med et nærliggende distributionscenter, gør det muligt at udføre en smidig ordrehåndtering, hvilket garanterer kontinuerlig tilgang til standardprodukter og tilbehør.

Enkel, hurtig, fleksibel og sikker
De to seneste serier i Rittals skabssortiment giver kunderne forbedrede funktioner og nye muligheder for værdiskabelse. Tidsbesparelsen begynder med en kundeleverance: Monteringsplade og dør leveres umonteret i pakken. Der er ikke behov for det sædvanlige demonteringsarbejde. Det er også lettere at installere døre og låsesystem med værktøjsfri montage. Vægmonteringsbeslaget kan nu hurtigt skrues på plads fra skabets yderside - og uden at det påvirker beskyttelsesklassen.

Eftersom beslagene, der strækker sig på ydersiden af indkapslingen, kan fastgøres ved slutdestinationen, mindskes risikoen for transportskader væsentligt.

En yderligere fordel er den ekstra plads, der er tilgængelig i AX og KX sammenlignet med forgængerne, AE, CM, KL, EB og BG. Det stigende antal sensorer og aktuatorer der anvendes i skabets digitale miljø, øger tilsvarende mængden af kabler som der skal findes plads til i indkapslingen.

Den modulære opbygning, forbedrede udskæringer og større flangeplader, skaber i snit en tredjedel mere plads til kabler. Desuden giver integrerede positionsinstruktioner i sidepanelet nem, præcis og tidsbesparende installation af de indvendige installationsskinner. Da skinnerne også bruger en 25 mm afstand (hulmønster) er det muligt at benytte tilbehør som lamper og klemmer fra Rittals VX25-sortiment. Dette indebærer et mindsket lagerbehov, og betyder at yderligere bearbejdning som eksempelvis boring kan undgås.

Sikkerhed har høj prioritet i alle Rittals indkapslinger. Når komponenter installeres i AX og KX bibeholdes deres beskyttelsesklasse uden nogle begrænsninger. Det gælder også for UL-godkendelse, hvilket er nødvendigt for det nordamerikanske marked. Alt i alt gør de nye designfunktioner de kompakte indkapslinger mere robuste og sikrer større modstandskraft, især mod dynamiske belastninger.

Passer til mange krav
De nye produktserier giver svar på mange og varierende behov. KX klemkasser fra 150 mm x 150 mm x 80 mm er velegnede til at rumme få komponenter. AX kompakttavlen er tilgængelig med dybder på mellem 120 mm og 350 mm og i en maximal størrelse på 1 000 mm x 1 400 mm. Alle modeller er tilgængelige i lakeret eller rustfrit stål. Trods de øgede anvendelsesmuligheder, har systemet som helhed kraftigt reduceret antallet af komponenter og tilbehør og dermed også kompleksiteten.


Rittal – Nu kommer nyt indkapslingssystem i rustfrit stål og NEMA 4X


30.jan 2019


Det nye Rittal VX25 indkapslingssystem fås nu i en 100 procent rustfri version for at kunne indfri de højeste krav på korrosionsbestandighed
Skabet er også tilgængelig i beskyttelseskategorien NEMA 4X for at imødekomme udfordrende miljøer med eksempelvis støv, stænk og vandstråler. Den rustfrie version blev vist på SPC IPC Drives. Ud over rammekonstruktionen, døre, paneler og spændeplade, fås alle eksterne dele også med 180° hængsler og komforthåndtag i rustfrit stål. Ekstra høj beskyttelse Skabene i stål og rustfrit stål har IP 55 og NEMA 12 beskyttelseskategorier som standard, men Rittal har også introduceret NEMA 4X-versionen som med den tilsvarende IP 66-beskyttelseskategori øger beskyttelsen yderligere. Det betyder at det elektriske og elektroniske udstyr i VX25 er pålideligt beskyttet mod støv, vandstænk og vandstråler, selv under krævende forhold. Fleksibel indretning Den næsten identiske udformning af begge VX25-indkapslinger indebærer at skabets indhold helt og holdent kan flyttes rundt mellem den rustfrie version og NEMA 4X-indkapslingen. Køling i krævende miljøer Rittals nye Blue e+ køleaggregat i rustfrit stål er nu også tilgængeligt når VX25-skabe i rustfrit stål skal udstyres med energieffektiv køleteknik til applikationer i krævende miljøer.

Phoenix – Elektronikhuse til barske omgivelser
Phoenix Contact præsenterer nye elektronikhuse særligt til barske omgivelser

De robuste huse i ECS serien i kapslingsklasse IP69 er egnede til et bredt temperaturområde fra -40 °C til +100 °C og beskytter elektronikken mod fysiske påvirkninger.

Disse elektronikhuse er derfor især gode til enheder til både indendørs og udendørs applikationer. Standard væggennemføringer som M20, printkorttilslutningsteknologi som M12 og valgfrit tilbehør til installation på vægge og master øger også anvendelsesmuligheder for disse robuste huse.


SICK – IP69K indkapsling til hårde fødevaremiljøer
Udskiftelige, let at integrere og robuste til hårde fødevaremiljøer

IP69K indkapsling af sikkerhedslysbomme og -lysgitre
SICK præsenterer et udskifteligt modstandsdygtigt IP69K hus til sikkerhedslysbomme, sikkerhedslysgitre og automationslysgitre konstrueret til fødevareindustrien og andre wash-down miljøer. Gennemtestet sikkerhedsteknologi gøres hermed tilgængelig selv i de hårdeste miljøer.

>> Udover maskinsikkerhed, gør optoelektronisk sikkerhedsudstyr som sikkerhedslys-bomme deTem eller deTec sikkerhedslysgitre det muligt at få ubesværet og ergonomisk korrekt adgang til maskiner til glæde for operatører, rengøring eller i forbindelse med reset formål. Med det nye hus til indkapsling af sikkerhedslysgitre bliver det muligt at fjerne mekaniske sikkerhedsbarrierer som døre, låger låse og deslige i miljøer, hvor hårde rengøringsprocedure er påkrævet. Særligt ved maskiner på slagterier, mejerier, i drikkevareproduktion eller generelt i fødevareindustrien, kan man nu få glæde af fordelene ved personsikring med lysgitre.

Certificeret holdbarhed
IP 69K løsningen udmærker sig ved sit kompakte design. Huset er konstrueret til fødevareproduktion i henhold til EN 1672, hvor der ikke er noget, der sætter sig fast og rengøringsprocessen bliver så effektiv som mulig. ECO-LAB og JohnsonDiversey certificeringer vidner om de anvendte materialers robusthed. Det er værd at bemærke, at det robuste hus er bestykket med specielle tilslutningskabler, så enheden modstår højtryksspuling med op til 100 bar og vandtemperaturer på op til 80° C. Samlet set op-når man med indkapslingen af sikkerhedslysgitre en løsning, der giver maksimal mulighed for uhindret og vedvarende produktion.


Integreret køling er fremtiden for klimastyring af automations- og kontrolskabe
Fremtidens køleløsning intregrerer køleenheder i indkapslingen. Her ses den horisontelle model med Blue e+-enhed i TS8-indkapsling

Rittal går forrest når det gælder klimateknik og køleløsninger til indkapslinger. På HMI-messen i Hannover blev en ny prototype præsenteret, der bryder med konventionel teknik og giver dig en køleenhed, der er integreret med indkapslingen.

– Præcis som et traditionelt køleskab, som du har stående i køkkenet, får vores kunder nu et samlet produkt baseret på et enkelt produktnummer, med alle de tids- og omkostningsfordele der følger med enklere bestilling, hurtigere installation og forbedret tilgængelighed, forklarer Göran Bjelk, produktchef for Klimateknik hos Rittal.

Integreret køling sparer tid på installationen
Klimatisering af automations- og kontrolskabe kræver normalt beregninger og tilpasninger for at opnå den ønskede køleeffekt. Derefter følger tidskrævende installation af komponenter. Med den integrerede køling elimineres hele denne proces.

Den integrerede løsning er en kombination af en højkvalitativ indkapsling og optimal klimateknik. Rittal planlægger at tilbyde to versioner; en med horisontal placering af køling og en med vertikal placering.

Den mest optimale køling i to versioner
Med to versioner af køleløsningen er du givet de bedste muligheder for at finde en løsning til netop dit system. I den horisontelle plug-in-løsning anvendes en 2 kW køleenhed, med Rittals nyeste og mest effektive Blue e+ teknologi. Enheden har højden 400mm og tilsluttes indkapslingens øvre del. Den kommer i en indkapsling fra Rittals globale TS8-system, med bredden 800 mm og dybde på 600 mm.
Den vertikale version anvender en 2,5 kW køleenhed, også med Blue e+ teknologi. Modulbredden er 300 mm og passer til fritstående skab såvel som skabsrækker. Passer til TS8-indkapslinger i bredden 1000 mm og dybden 600 mm.

Fleksibel montage
Luftindtag og udblæsning sidder i begge versioner på forsiden af køleenheden. Det indebærer, at der skal ikke skal tages hensyn til en minimumsafstand på bagsiden eller på siderne. Montage og installation er lige så enkelt, som for de almindelige skabsløsninger.

 


Rittal A/S – Sådan forebygger du enkelt kondens i dine indkapslinger
Ved at anvende trykaflastningspropper med integreret membran, kan trykforskelle og dermed ophobning af kondens mindskes i indkapslinger

Indkapslinger anvendes, når det nødvendigt at beskytte elektroniske komponenter fra skadelige miljømæssige påvirkninger. Men hvordan undgår man, at kondens trænger ind i indkapslingen?

Denne risiko kan nemt forebygges med en enkel og smart løsning fra Rittal.
Fugten og elektronik har aldrig været særligt gode venner, og indtrængende vand eller kondens udgør en stor risiko for sikkerheden og elektronikkens funktioner. Særligt ved skiftende vejrforhold og temperaturer kan kondens samle sig i tætsluttede indkapslinger blandt andet på grund af trykforskelle. Rittal tilbyder en løsning, der ved at anvende trykudligningspropper med integreret membran, kan udligne trykket i skabet og dermed mindske opbygningen af kondens. Foruden dette beskytter de indbyggede tætningslister mod fugt udefra.

Ekstra høj beskyttelse
Hvis tætningslister og trykudligning ikke er nok, anbefales installation af et kondensafløb. Takket være et sofistikeret labyrintsystem tillader denne løsning, at kondens kan løbe fra indkapslingen, samtidig med, at det beskytter mod indtrængende vand.

Hold styr på klimaet
Begge produkter kan hurtigt monteres på alle Rittals små og kompakte indkapslinger. Desuden findes et stort udvalg af produkter til klimastyring og kontrol, som kan regulere den relative fugtighed. Varmeelementer kan for eksempel styres af termostat eller hygrostat. Således forhindres temperaturen i indkapslingen i at falde under fastsatte grænser, hvilket effektivt forebygger kondens


Wexøe – UL/CSA godkendte indkapslinger til vægmontering
Vises på El & Teknik – stand C-3933

Pentair/Hoffmann introducerer en ny serie vægskabe i pladejern & rustfri stål, som er særdeles velegnet til industrien. Skabene er UL godkendt og leveres i flere størrelser og udformninger. Der er mulighed for specialmål - selv i mindre kvantiteter. Skabene kan fås både med hængslet dør og lås (180 grader åbning), eller med skruer. De hængslede skabe kan både højre- og venstrehængsles efter ønske. De er alle IP 66 og NEMA/EEMAC Type 4, 12. Pladejerns indkapslinger leveres i standard RAL7035.

For yderligere informationer: Wexøe A/S, Flemming Valentin Erichsen, Tlf. 45 46 58 00