Kapslinger

Kapslinger - Det er vigtigt, at det elektriske materiel hørende til maskiner er kapslet korrekt. Kapslinger er et kabinet til elektrisk eller elektronisk udstyr til at montere afbrydere, knapper og skærme og for at forhindre elektrisk stød for brugerne af udstyret og beskytte indholdet mod miljøet.

 

 

Leverandører af og viden om Kapslinger:


Cypax - elektronik komponenter

Industrivej 24
7470 Karup J
Tlf.: +45 9710 1188
E-mail: mail@cypax.com

www.cypax.dk

Kompetencer: Aktive halvledere, passive- og elektromekaniske komponenter, strømforsyninger, blæsere, print materialer og kemikalier, kapslinger / kabinetter, lodde- og printfremstillingsudstyr, monteringsgarniture, DC Motorer og batterier.

Alt dette kommer bl.a. fra vores alsidige agenturnet som f. eks. Shallin, Salecom, GoodArk, ACP, JB Capacitor, Degson Omeg, Kingtronics, Echo, BCM, Portasol, Bungard, Hakko og Electrolube med flere.

Læs mere om Cypax


Eegholm a/s

Grundtvigs Alle 165-169
6400 Sønderborg
Tlf.: 73 12 12 12
E-mail: eegholm@eegholm.dk

www.eegholm.dk

Kompetencer: El komponenter og kapslinger, el-motorer, gear, frekvensomformere, brandventilation, komfortventilation, eltavler, industriteknisk service

Læs mere om Eegholm A/S


Fibox A/S

fibox

Taastrup Hovedgade 101, 1 sal
2630 Taastrup
Tlf +45 43 71 80 55
E-mail: fibox@fibox.dk

www.fibox.dk

Kompetencer: Kapslinger, ABS kapslinger, Alukapslinger, Gadeskabe, Kabinetter, Monteringskasser, Modulkapslinger, Plastkapslinger, Polycarbonat, Polycarbonat skabe, Teknikskabe, Vægskabe

Læs mere om Fibox A/S


LAPP Danmark

Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.: 43 95 00 00
E-mail: kundeservice.dk@lappgroup.com

web

Kompetencer: Kabler, spiralkabler, forskruninger, industristik, sensorkabler og tilbehør, splitterbokse og tilbehør, industriel datakommunikation, beskyttelsesslanger, kabelbeskyttelse, instrumentrør, kabelkanaler og tilbehør, kapslinger og skabe, opmærkningssystemer, kabelbindere, induktive sensorer, ultralydssensorer, værktøj og kabeltilbehør

Læs mere om LAPP Danmark


Rebild Tavleteknik A/S

Hagensvej 5
9530 Støvring
Tlf.: 98 38 06 66
E-mail: adm@retav.dk

www.rebildtavleteknik.dk

Kompetencer: El-tavler, eltavler, tavler, pladekapslet tavler, Isofix, Cubic, Fibox SLN & LK, gruppetavler, teknikskabe

Læs mere om Rebild Tavleteknik A/S


Rittal A/S

Delta Park 37
2665 Vallensbæk Strand
Tlf.: +45 70 25 59 00
E-mail: info@rittal.dk

www.rittal.com

Kompetencer: ElskabeGulvskabe, Indkapslinger, Kapslinger, SammenbygningsteknikSkinnesystemer, Strømfordeling

Læs mere om Rittal A/S


Sindal Stålindustri ApS

W Brüels Vej 10
9800 Hjørring
Tlf.: 98904220
E-mail: info@sindalsteel.dk

www.sindal-steelindustry.dk

Kompetencer: Kapslinger, specialskabe, gulvskabe, klemmekasser, hygiejneløsninger, pulte, rackskabe, 19" rackskabe, tilbehør

Læs mere om Sindal Stålindustri ApS


Stego Norden AB

Förretagsallén 4
184 23 ÅKERSBERGA, Sverige
Tlf.: +46 8 545 86 160
E-mail : sales@stegonorden.se

www.stego-norden.se

Kompetencer: Kapslinger, Varmelegemer, Varmeblæsere, Ex Varmelegemer, Skabsventilaton, 19” Ventilationsmoduler, Termostater, Ex Termostater, Hygrostater, Skabsbelysning, Trykudligning

Læs mere om Stego Norden AB


Mere viden om Kapslinger:

Anvendes maskiner i traditionelle industrimiljøer med forurening vil en kapslingsklasse på IP 54 i mange tilfælde være realistisk for materiel, der er udsat for påvirkning fra omgivelserne. Kapslinger produceres af bl.a. stål og ikke mindst det stærke materiale polycarbonat

Kapslinger er den eneste del af det udstyr, som er set af brugeren og i mange tilfælde er kapslingen designet ikke kun for sine utilitaristiske krav, men også for at være "pæn at se på". Reglementer kan diktere funktioner og ydeevne af kapslinger til elektrisk udstyr i farlige områder, såsom petrokemiske anlæg eller kulminer.

Kapslinger er normalt lavet af hård plast, metaller, især rustfrit stål, kulstofstål og aluminium. Der er typisk tre konfigurationer for kulstofstål, der anvendes i kapsling fabrikation, varm, kold rullet, og galvaniseret. De kan foretages til et bestemt formål (fx metal, plastik eller trækasse af et bestemt radiomodtager), eller til at rumme noget udstyr, som passer til dem.

Der blev i US foreslået generiske krav til kapslinger. Disse krav blev udviklet med input fra USA nordamerikanske tjenesteudbydere. GR-487, Issue 3, generiske krav til elektronisk udstyr, som opstiller kriterier for analyse af elektronisk udstyr frysere, der anvendes i en lang række eksterne plante miljøer og applikationer, herunder trådløse. Det omfatter foreslåede funktionelle design kriterier, generiske mekaniske og miljømæssige krav, ønskede funktioner og ydeevne test for kapslinger.

Telekommunikation kapslinger er fuldt monteret eller modulære (dvs. bygget på plads), transportable konstruktioner, som kan huse et elektronisk kommunikationssystem. Disse kapslinger giver et kontrolleret indre miljø (dvs. klasse 1 miljø) til kommunikationsudstyr og lejlighedsvise håndværkere. Kapslingerne er designet med låse, sikkerhed og alarmer for at modvirke adgang fra uautoriserede personer.

Disse konstruktioner giver en bekvem operationel plads for elektronisk udstyr på et centralt udbredelsesområde eller netværk node. Kapslinger kan være forsynet med en dekorativ facade for at overholde lokale bygning krav. Udformningen af facaden og ydre bygning konstruktion (vægge/facade/ tag) også tjener flere funktionelle formål, herunder følgende:
- Giver dekorative og æstetiske funktioner til at hjælpe med at fremme fællesskabet accept og minimere virkningerne fra graffiti
- Giver fysisk beskyttelse til struktur og udstyr mod storm, orkan, og andre vejr understreger
- Giver isolering mod solvarme og hjælper med at sprede varmen fra kommunikationsudstyr inde i hytten til ydersiden.

Kapslinger bør være designet til at tillade optagelse af telekabler og lokale strømforsyning ind i bygningen. En kapsling er differentieret fra andre elektroniske kabinetter af funktionerne i at være helt over jorden.

Telekommunikation kapslinger er designet til at modstå klimatiske forhold, der eksisterede i hele USA, herunder regn, sne, slud, kraftige vinde, is og sandstorme. Omgivelsestemperaturer fra (-40 °C til 46 °C kan forekomme. Nogle steder kan være tilbøjelig til at jordskælv eller alvorlige tordenvejr. I forhold til udendørs opsætning er nogle kapslinger produceret så de fungerer som eksterne teknikskabe der kan klare vind og vejr. GR-43, Issue 2, generiske krav til Telekommunikation kapslinger, skitserer de foreslåede specifikationer for over jorden / elektronisk udstyr Kabinetter (AG / EEE).

Sverige - Leverantörer av Kapslingar


Fibox – Vedligeholdelsesfri modulkapslinger til alle behov


01.jun 2022


Modulkapslinger er ideelle for dig, der bygger tavler af forskellig art, til forskellige behov, til forskellige miljøer. Alle Fibox modulerne opfylder markedets store krav til tæthed, temperaturområde og slagstyrke.

Skabt til krævende miljøer og ekstremt vejr

Fibox’ modulopbyggede kapslinger består af tre forskellige produktgrupper, herunder EK, SLN og Solid P-serien. Uanset hvilken produktserie du vælger, får du komplet beskyttelse af dine elektriske og elektroniske komponenter og enheder. De kan alle bruges både indendørs og udendørs, og de kan monteres på væg eller mast. Netop derfor er de designet til at kunne modstå krævende miljøer og ekstreme vejrforhold. Eksempelvis rækker temperaturområdet fra -50° til +120° afhængigt af serien.

Vedligeholdelsesfri – ideelle til fjernaflæste målere

Fibox modulerne er ikke bare modstandsdygtige, de er også vedligeholdelsesfri. Det er én af grundende til, at de er ideelle til fjernaflæste målere uden ekstern antenne. Dobbeltisolering, høj tæthedsklasse målt til IP 65(SLN)og IP67(EK & Solid P) og høj slagstyrke (polycarbonat eller polyester alt efter serie) gør, at du ikke behøver tilse og vedligeholde dem.

Modulsystem til alle behov

Fælles for serierne EK, SLN og Solid P er også, at kasserne kan indpasses i Fibox’ STCP-gadeskabe og dermed monteres som et modulsystem. Desuden har de mange applikationsanvendelser, så du frit kan opbygge netop dén tavle, der er behov for.


Eegholm – Miljøvenlig lakering af kapslinger øger holdbarheden


25.jan 2022


…og giver bedre rustbeskyttelse. ETAs såkaldte E DUP cyklus er en dobbelt beskyttelse, som fremstilles efter en proces med 6 forskellige arbejdsgange.

Som den første skabsproducent i verden, anvender ETA Cataphroses lakering, hvilket giver dobbelt beskyttelse til dine unikke produkter!

ETAs såkaldte E DUP cyklus er en dobbelt beskyttelse, som fremstilles efter en proces med 6 forskellige arbejdsgange.

Alt er selvfølgelig fuldt automatiseret og resultatet er en langt mere modstandsdygtig lak end tidligere set i branchen.

Fordelene taler for sig selv

 • Cataphoresis kræver omhyggelig rengøring inden lakering, hvilket giver råmaterialet en længere holdbarhed
 • Den nye lakeringsmetode er miljøvenlig – malingen opløses i vand, hvilket gør brugen af kemiske opløsningsmidler overflødig og den overskydende maling genanvendes.
 • Som standard lakeres alle kapslinger med 2 lag. Første lag indeholder Epoxy primer. Den samtidige omhyggelige rengøring af råmaterialet gør kapslingen ekstra modstandsdygtig over for angreb.
 • Mere modstandsdygtig over for rust (+50% timer sammenlignet med normal lakering)

ETA tilbyder nu lak i korrosion klasse C1 til C5-M – download flyer og læs mere om det her.

Vil du vide mere om den nye lakering, kan du kontakte
Jørgen M. Lund på jml@eegholm.dk eller direkte  2372 8714.


Fibox fylder 30 – og det skal fejres!
Fibox har officielt været på markedet i 30 år, og i anledning af firmaets 30-års jubilæum, har Fibox valgt at fejre dette i bedste goodwill-stil.

I 30 år har Fibox været en global og ikke mindst ledende aktør på markedet inden for kapslingsbranchen, og for at cementere, at virksomheden fylder rundt, vil Fibox donere til velgørende organisationer på tværs af markeder og regioner.

I løbet af hele december vil Fibox nemlig donere € 1.000 om dagen i 30 dage, som udgør en samlet donation på € 30.000. De organisationer, som firmaet har besluttet at donere til, behandler nogle yderst vigtige emner, herunder organisationer, der hjælper særligt udsatte børn, organisationer, der på sin vis redder og finder hjem til dyr samt organisationer, der har til formål at beskytte vores særdeles skrøbelige miljø.

Du kan følge med på Fibox’ sociale kanaler de næste 30 dage og se, hvilke organisationer der specifikt er blevet doneret til i bestræbelsen på at støtte deres centrale arbejde. Organisationsmodtagerne er udvalgt på forhånd.

Fibox’ administrerende direktør og ejer, Tapani Niemi, har givet et eksklusivt interview sammen med sine to sønner, Jyrki og Anssi, hvor de fortæller om Fibox' historie samt ambitioner for fremtiden.

Du kan Læse hele blogindlægget her

Følg Fibox på sociale medier.

Facebook – LinkedIn – YouTube


Ny produktlancering fra FIBOX
Fibox lancerer NEO – New Enclosure Option

Det er med stor glæde, at Fibox officielt lancerer NEO – det nyeste skud på stammen og en tilføjelse til det brede udvalg af kapslinger og kabinetter. NEO er en forkortelse for New Enclosure Option, og er specielt designet til industrielle styringer, IoT og bygningsautomation. Kravene til beskyttende, effektive og robuste kapslinger stiger konstant, og NEO er Fibox’ svar på disse krav. Alligevel tilbyder NEO meget mere end bare det.

Kapslingen er hængslet og fås i polycarbonat eller ABS med enten gråt- eller transparent dæksel i tre forskellige størrelser.

Se videoen, der giver et godt oprids over fordelene og de unikke egenskaber ved NEO til højre.

Endvidere kan du se mere på følgende link

Følg Fibox på sociale medier.

Facebook – LinkedIn – YouTube

Skriv dig op til Fibox’ nyhedsbrev


Lemvigh-Müller – Spar tid med målestandere fra Fibox
Du kan få to STCP målestandere fra Fibox – og de er monteret hhv. med en stikbensklemrække eller med en komplet målerramme. Det gør dem hurtige at montere og installere.

Med Fibox’ STCP målestandere bliver montage og installation nem og hurtig – de fås nemlig med en stikbensklemrække eller med en komplet målerramme. Og så kan du være sikker på, de kan klare de barske miljøforhold samtidig med de beskytter komponenterne, for de er fremstillet i vedligeholdelses- og halogenfri glasfiber, er dobbeltisoleret og har en høj slagstyrke.

Målestanderne kan bruges ved fx:

 • Måleskabe generelt
 • Skabe til spildevand og pumpestyringer
 • Målersystemer til trafikregulering
 • Målere til gadebelysningsanlæg
 • Markeds- og campingpladser
 • Applikationer til havne og kystnære miljøer
Specifikationer
 • Kan indpasses i alle former for miljøer
 • Har en solid konstruktion testet til IK 10 i slagstyrke
 • Har flere forskellige montagekombinationer
 • Kan have adskillige låsesystemer og mulighed for plombering
 • Er særdeles UV-resistent og temperaturbestandig
 • Er dobbeltisoleret og har tæthedsklassen IP44

Fibox tilbyder også 3D-planlægning af kapslinger
Planlæg dine kapslinger med FX CAD – Fibox’ selvudviklede online-konfiguration

Værkøjet FX CAD hos Fibox A/S muliggør individuel planlægning af kapslinger, således at brugere straks kan anmode om tilbud. Alle produktserier i hele det omfattende Fibox-program er integreret i konfigurationssoftwaren.

Brugere kan enten vælge deres foretrukne serie eller specificere kapslingsstørrelse eller materiale, og her visualiseres skabet som en 3D-model.

Huller mm. kan placeres ved træk og slip eller ved at indtaste koordinater.
Konfiguratoren foreslår matchende tilbehør, for eksempel kabelforskruninger eller gevindhuller. Yderligere installationskomponenter såsom monteringsplader og skinner, der er dimensioneret til den specificerede kapsling, præsenteres også og kan komfortabelt trækkes ind på styk-listen.

Korte tekster forklarer de tilgængelige indstillinger; yderligere information er let tilgængelig via direkte links til produktkataloget.

Efter registrering kan brugerne gemme- og behandle deres konfigurationer yderligere.

Et download-link til tekniske tegninger og CAD-data sendes via e-mail i filformaterne PDF og DXF.

Skræddersy dine kapslinger med Fibox’ online konfigurations-værktøj, som er tilgængeligt lige her.

Ved spørgsmål omkring brugen af dette værktøj eller andet, kan du kontakte Fibox A/S direkte på telefon +45 4371 8055.


Hans Følsgaard – Kapsling med rund adapter
MKA IF er den nye serie af kontakter med gennemgående montage, der er designet, så de passer til alle kompakte ILME-indsatser (størrelse “21.21”). Fordelen er, at de tilbyder en hurtig og praktisk installation.

Den runde adapter med M32-gevind muliggør enkel og direkte fastgørelse på skabet med en kontramøtrik, hvorved behovet for et kvadratisk hul og yderligere huller til skruer undgås.

Kompatibel med alle hætter af samme størrelse (“21.21”), husene fås med CLASS-bøjle, galvaniseret bøjle eller bøjle af rustfrit stål.

Foruden standardvarianten kan du vælge mellem versioner til høj temperatur, elektromagnetiske forstyrrelser (EMC) eller aggressive miljøer. Også i miljøer med krav til følgende beskyttelsesklasse: IP44, IP66 eller IP69 (med tætningssæt CKR 65). Alt efter din anvendelse.


Skån klimaet og følg reglerne med Rittal
Skån klimaet og følg reglerne med Rittal

Fra og med den 1. januar 2020 forbydes anvendelse af visse kølemedier. Samtidig indføres der nye forordninger og regler for drift, service og mærkning af køle- og klimastyringsanlæg.

EU's krav

Baggrunden er EU's forordning EU/517/2014 om fluorholdige drivhusgasser ("F-gasforordningen"), som har været i kraft siden 1. januar 2015. EU-forordningen fokuserer på en gradvis begrænsning af mængden af fluorholdige gasser for at reducere deres indvirkning på den globale opvarmning. F-gasser anvendes blandt andet som kølemedier i køleenheder og klimastyringsanlæg.

Målet er at reducere de industrielle udslip med 70 procent frem til 2030 sammenholdt med niveauerne for 1990, hvilket indebærer at udslippene af F-gasser i EU skal reduceres med 70 millioner tons kuldioxidækvivalenter (CO2e) til 35 millioner tons CO2e i 2030. Fra og med den 1. januar 2020 indebærer dette et forbud mod anvendelse af kølemedier med et GWP (Global Warming Potential), som er højere end 2500. Et kølemediums GWP-faktor angiver, hvor stor drivhuseffekt udslippet af et kg af kølemediet har, sammenholdt med udslip af et kg kuldioxid (CO2).

Rittal, som er en førende leverandør af køle- og klimastyringsanlæg til kapslinger, der anvendes inden for industri og IT, har gennem flere år designet sit udstyr til højere energieffektivitet og lavere miljø- og klimabelastning og ligger helt på linje med

F-gasforordningen. Dette kendetegner også den nye højeffektive generation af køleenheder og chillere under navnet Rittal Blue e+, som i kraft af innovativ teknik sænker behovet for energi til køling med op til 75 procent. Enhederne arbejder med et hermetisk lukket kølekredsløb og anvender godkendte kølemedier, således at de opfylder kravene i F-gasforordningen.

Rittals F-gasberegner sikrer tydelighed

Operatører af køleudstyr med en defineret mængde kølemedium vil være forpligtet til at gennemføre regelmæssige lækageafprøvninger. Operatørerne kan nemt konstatere, i hvilken udstrækning et eksisterende anlæg påvirkes af konsekvenserne af F-gasforordningen, ved hjælp af Rittals F-gasberegner

Rittals F-gasberegner hjælper operatører med at beregne den tilsvarende kuldioxidækvivalent baseret på GWP-værdi og mængden af anvendt kølemedium. Denne værdi afgør, hvilke forholdsregler operatøren skal træffe for at være i overensstemmelse med EU-forordningen EU/517/2014.

Dette onlineværktøj beregner GWP-værdien og den tilsvarende kuldioxidækvivalent baseret på den valgte type kølemedium og den anvendte kølemediemængde. Kuldioxidækvivalenten bestemmer hvilke forholdsregler operatøren skal træffe for at være i overensstemmelse med forordningen. Tilladelse til påfyldning af kølemedium ved lækage samt praktiske råd til drift af det nuværende anlæg vises også.

Mere om forordningen

Ved årsskiftet indføres endvidere både nye og ændrede forskrifter for vedligeholdelse, service, lækagekontrol, certificering, bortskaffelse og mærkning af berørt køleudstyr. Rittal giver detaljerede oplysninger om F-gasforordningen EU/517/2014 i et whitepaper her.

Rittal tilbyder service og support

Som servicepartner tilbyder Rittal rådgivning til brugere af køleanlæg: Fastlæggelse af status for eksisterende anlæg, beregning af deres effektivitet, udarbejdelse af en handlingsplan og anskueliggørelse af potentielle besparelser, montage og idriftsætning af nye anlæg samt serviceaftaler på installerede enheder.


FIBOX – innovative kapslinger
Innovation er defineret som nyskabende. Måske er det en ny og forbedret løsning, et nyt design, eller et helt nyt produkt.

Uanset hvad din innovation består af, så repræsenterer den, en forbedring der er et resultat af inspiration og hårdt arbejde. Hos Fibox, gør vi alt for at leve op til kundens behov for en innovativ kapsling. Fibox er den førende innovator i udvikling af kapslingsløsninger til at beskytte dine elektriske og elektroniske designs.

Uanset dit behov for indkapsling, så har Fibox en produktserie der lever op til kravene da vi har det bredeste sortiment af kasser og skabe i høj kvalitet til beskyttelse af elektriske og elektroniske komponenter og tavler. Fibox tilbyder over 1000 kapslingsvarianter. Applikationerne kan leveres i standard udgave fra grossistens hylde eller tilpasset til dine eksakte specifikationer. Ved større antal, tilbyder Fibox kundetilpassede værktøjer og forme samt produktion på kundens værktøj.

 


Fibox – Online konfiguration af kapslinger og prisforespørgsler
Fibox har lanceret ​​en helt ny online konfigurator til kapslinger og kontrolskabe

Denne software gør det muligt for brugerne at udarbejde tegninger af kapslinger med angivelse af bearbejdninger til deres komponenter. I systemet kan brugerne samtidig anmode om at få fremsendt tilbud på den valgte løsning. Alle produktserier i hele det omfattende Fibox-program er integreret i systemet. Brugerne kan enten vælge en kapsling fra deres foretrukne produktserie eller få forslag ud fra specificerede ønsker om kapslingsstørrelse samt materiale.

Kapslingen visualiseres som en 3-D model. De ønskede bearbejdninger kan enten placeres med en simpel „træk og slip“ funktion eller ved at indtaste specifikke koordinater. Konfiguratoren foreslår helt automatisk det tilbehør, der passer til, f.eks. kabelforskruninger til gevindhuller. Desuden præsenteres installationskomponenter, som monteringsplader og DIN-skinner, der er dimensioneret til den valgte kapsling. Disse komponenter tilføjes blot styklisten, hvis de ønskes medregnet i tilbuddet. Korte mouseover-tekster forklarer de muligheder, der er tilgængelige; med direkte links til produktkataloget fås hurtig adgang til yderligere oplysninger.

Efter registrering kan brugerne gemme og viderebehandle deres konfigurationer. Et downloadlink til tekniske tegninger og CAD-data (filformater: PDF og DXF) vil blive fremsendt via e-mail. Den nye online konfigurator er tilgængelig i en engelsk og en tysk version. Yderligere sprogversioner følger. Klik her for at åbne FxCad

 


Fibox – Stål eller Polycarbonat?
Hvad ville du vælge?

Beskyt din fremtid - vælg Fibox Polycarbonat!

Fibox højkvalitets polycarbonatskabe giver den perfekte beskyttelse og sikrer en lang levetid til dine applikationer, selv i hårde krævende miljøer.

Testresultaterne efterlader ingen tvivl. Fibox Polycarbonat er ganske enkelt fremragende: Det er et 100% korresionsfrit, slagfast (IK10), vandtæt (IP66), elektrisk isoleret og UV-stabiliseret råmateriale med lav vedligeholdelse. Desuden er det let at anvende og hurtigt at installere uden brug af specialværktøjer.

Fibox højkvalitets polykarbonatskabe - gør valget enkelt!


Fibox – Sådan vælger du den rigtige kapsling ( elskab / monteringskasse )
Der er ALTID en løsning!

Hos Fibox har vi over 40 års ekspertise, med innovation og produktion af højeste kvalitet og design af kapslionger til beskyttelse af elektriske komponenter og systemer.

Læs mere i denne brochure


Fibox – Opnå økonomiske fordele og mere tilfredse kunder
En lille detalje, men med stor effekt
Vores populære serie af EK kapslinger bliver nu endnu mere fordelagtig. Pr. 1. november 2017 pakker vi nemlig låg og skruer sammen, således at både de nødvendige krydskærvskruer og montageskruer, helt automatisk følger med ved alle bestillinger af låg til EK kapslingerne. Skruer og låg leveres sampakket i folie. Samtidig ændres designet på monteringspladerne, så der fremover anvendes den samme type monteringsskruer til både monteringspladen og DIN-skinnen. Den store effekt Med de nye pakninger opnås en række fordele: - Færre varenumre, der skal håndteres - En næsten halvering af pluk på lageret - Sikkerhed for, at skruer og låg altid passer sammen - Skruerne er folieret sammen med lågene og risikerer ikke at forsvinde undervejs - Færre fejl og forsinkelser - Mindre ekstraarbejde og spildtid - Mere tilfredse kunder EK kapslinger EK serien er en rigtig god og kost optimal løsning, særligt til krævende miljøer og med EK seriens brede udvalg og omfattende tilbehørsprogram kan EK opfylde langt de fleste kunders behov. For yderligere oplysninger eller bestillinger venligst kontakt vores kundeservice team, som sidder klar til at hjælpe på tlf. +45 43 71 80 55 eller pr. mail ordre@fibox.com

Rittal – Gratis opdatering af software til Blue e+
Rittal fortsætter med at forbedre sin prisbelønnede køleenhed Blue e+. Det seneste er en gratis opdatering af den software enhederne leveres med. Brugeren kan selv hente opdateringspakken fra Rittals hjemmeside

-Vi ønsker at sikre, at klimatiseringen af vores kunders indkapslinger fungerer optimalt. Det gør vi helt enkelt ved at have softwareopdateringen tilgængelig via vores hjemmeside, siger Göran Bjelk, produktchef Climate Control hos Rittal.

Kommunikerer på 21 sprog
Køleenheden Blue e+ giver dig op til 75% energibesparelse takket været patenteret inverter- og heat pipe-teknologi.

Muligheden for at opdatere betyder at Blue e+ alltid er aktuelt, hvilket øger driftsikkerheden på det anvendte klimakontrolsystem. I opdateringer findes desuden nye sprogfunktioner, så køleenheden totalt kan kommunikere på 21 forskellige sprog.

Klar til download
Opdateringspakken Blue e+ Update findes på Rittals hjemmeside under support/software eller under ”download” på de gældende enheders produktsider.


Succes bygget på sprøjtestøbning – 25 år med Fibox kapslinger
Kapsling producenten Fibox fejrer sit 25 års jubilæum

Fibox Oy Ab, tidligere en integreret del af det veletablerede finske selskab Fiskars, blev en uafhængig virksomhed den 1. december 1991.

Fibox‘ kerneforretning med fokus på elektronik kabinetter og skabe lavet af robust plast har været succesfuld lige siden - som det også fremgår af virksomhedens fortsatte ekspansion.

I dag har Fibox datterselskaber i mere end 15 lande, produktionsfaciliteter i Finland, Tyskland, Sydkorea, Polen og Kina, samt et globalt salgsnetværk.

Alle Fibox virksomheder har en kvalitet certificering i henhold til ISO 9001: 2008. Standard kapsling sortimentet omfatter mere end 1000 modeller, fremstillet af polycarbonat, ABS, polyester og aluminium, til både udendørs og til indendørs brug.

 


ARCA IEC – Stærke kapslinger fra Fibox
ARCA kasplinger giver overlegen ydeevne og sikkerhed i de fleste krævende miljøer. ARCA kapslinger er nemme at montere og bearbejde. Alt dette er drevet af nytænkning og markedsdrevet produktudvikling.

ARCA kapslinger er et stærkt og omkostningseffektivt alternativ til stål skabe og udviklet til at blive installeret i barske og krævende miljøer. Med andre ord har ARCA alle funktioner et skab skal have og med termoplastens unikke fordele.

Dimensionerne spænder fra 200x300x150 mm til 800x600x300 mm

PC: IP 66; IK 10; EN/IEC 62208, EN/IEC 61439-1-4

Se mere om ARCA IEC

Eller kontakt Fibox Danmark

Fibox Danmark A/S
Kuldyssen 13
2630 Taastrup
Telefon: +45 43 71 80 55
E-mail:  fibox@fibox.dk


IO-Link 1.1 viser vejen det sidste stykke til Industri 4.0
B&R introducerer nye mastermoduler til digital kommunikation B&R introducerer to nye mastermoduler, der begge bruger IO-Link 1.1 til at kommunikere digitalt med fire intelligente feltenheder: X20DS438A med IP20 kapslingsklasse og X67DS4387A med IP67 kapslingsklasse til brug udenfor kontrolskabet.

Visionen bag "Industry 4,0" er - at emner uafhængigt bevæger sig gennem produktionsprocessen og kontrollerer deres egen produktion - hvilket kun kan lade sig gøre, ved at udvide sensorteknologien til at stille mere relevant data til rådighed. Selv med relativt simple sensorer stiger intelligensen, mens de digitale parametersæt fortsat erstatter de justerbare potentiometre.
Intelligente forbindelser
B&R har længe troet på IO-Link kommunikation standarden til at dække det sidste stykke fra I/O-modul til individuelle sensorer og aktuatorer. Dette tovejs digitale kommunikation-interface, der bruges i marken, giver også mulighed for udveksling af parameter data og diagnostiske oplysninger, hvilket gør det muligt at tilslutte sensorer og skifte enheder i kontrolniveauet. Standardiseringen af kommunikationsteknologien i terminalerne giver en markant forenklet modul integration, lige som administrerende parametre centralt gør det lettere at udskifte dem. Det betyder, at IO-Link er det perfekte supplement til industriel real-time Ethernet Powerlink-teknologi.


ARCA – De nye skabe fra Fibox
Gennem årtier har Fibox været kendt for innovation og strålende tekniske professionelle løsninger. Nu har vi taget innovationen og den markedsdrevet produktudvikling op til næste niveau og kan nu præsentere ARCA skabet.

Det er designet til de barske og krævende miljøer, skabene er 100 % korrosionsfri og meget robuste, nemme at bruge og installere og gør dine innovationer og dit liv lettere. Udviklet ud fra at det skal være let at anvende og montere denne serie, MAKE DIFFICULT EASY.

Vi varsler en ny tid hvor skabe i stål i højere grad overgår til polycarbonat skabe grundet de krævende miljøer indenfor industri og infrastruktur. De nye skabe ARCA er resultatet af nøje, markedsorienteret udvikling som har de dokumenterede fordele ved polycarbonat materiale, de er omkostningsneutrale i forhold til konventionelle skabe lavet af stålplade.

ARCA er absolut velegnet til udendørs applikationer og men opfylder også kravene til indendørs applikationer. Skabene er fremstillet af glasfiberforstærket polycarbonat med opskummet PUR-pakning der kan modstå temperaturer fra -40 °C til +80 °C kontinuerligt, med silikonepakning endda op til +120 °C. Den har i den grad høj beskyttelse i form af IP66 (NEMA / UL type 3 , 3R , 3S , 4, 4X , 12, 12K , 13) og en fremragende brændbarhed: UL94 V-0 , 5 VA.

Den nye ARCA serie består af 14 størrelser fra 200 x 300 x 150 mm til 800 x 600 x 300 mm., som alle er tilpasset de forskellige industristandarder der ønskes på det danske marked.

ARCA skabene er vandalsikrede og dermed slagfaste til IK10, som er den højeste klasse efter EN 62262.

De nye ARCA skabe fra Fibox er tilgængelige med gråt låg eller med isat polycarbonat rude. Som standard leveres skabet med en dobbelt-bit nøgle/lås. Alternativt et svinghåndtag hvor der er mulighed for anbringelse af en Ruko lås eller et 3-punkts låsesystem. En hængelås-løsning kan påmonteres. Dørene kan leveres med både vandret og lodret løsninger. Den åbnes med en bred vinkel på 120 °, hvilket forenkler monteringen. Skabet leveres som standard med en montagplade i stål og der kan som tilbehør vælges en DIN-skinne indsats med afdækning, som kan fastgøres med selvskærende skruer og et patenteret system som forenkler montagen.

Med kun omkring halvt så stor vægt som på standard metal skabe, er ARCA let og nem at håndtere, hvilket gør transporten samt installationen lettere. Der er en minimal vedligeholdelse på det ergonomiske og designede skab. Det leveres i en nyudviklet papemballage, hvor der er "indbygget" boreskabelon, så det er let at montere på væg. Desuden er emballagen så stor at den kan bruges til videreforsendelse og beskyttelse at det færdige produkt efter at ophængnings beslag eller forskruninger er monteret.

For kabelgennemføringer og andre åbninger er ingen komplicerede værktøjer nødvendige. Arbejdet kan gøres hvor som helst med en enkelt hulsav eller keglebor. Problemet med metalskabe er, at korrosionsbeskyttelsen bliver forringet eller skal lakeres ved bearbejdning, arbejdet og omkostningen findes ikke ved ARCA. De eksisterende skabe i metal skal jordforbindes, hvilket ikke er nødvendig for ARCA, da de er dobbeltisoleret. De er designet til en nominel strøm på 630 A og en nominel isolationsspænding på 1000 VAC. og 1500 VDC.

Såfremt der skal anvendes en lægmands-betjent tavle er der store fordele ved at bruge en ARCA løsning, da man kan installere en indvendig dør i løbet af få sekunder.. De eksisterende produkter der anvendes i dag er mere tidskrævende og dermed omkostningstunge.

Polycarbonat ruster ikke og har samtidig en god kemisk resistens, hvorimod korrosionsbeskyttende belægninger og maling på metalskabe nemt kan blive beskadiget og efterfølgende kræver hurtig handling. Ridser og buler og andre fysiske skader på metalskabe kan give funktionelle begrænsninger og evt. reducere tæthedsklassen - I modsætning til høj styrke, anti- vandal ARCA, der er slagfaste resistente på IK10: Her er deformationer udelukket, og IP- beskyttelse opretholdes selv under hårdt pres og behandling.

Tilbehørsprogrammet er stort, lige fra optimeret ophængningsbeslag, regntag, diverse låseindsatse og dørstoppere mm.

Omkostningerne, ved at anvende ARCA serien ud fra ovenstående fordele, bliver væsentlig mindre og bliver et attraktiv alternativ i forhold til eksisterende metalskabe, hvilket gør konkurrenceevnen større.

Til serien er der udviklet et nyt varmetabsprogram, som gør det let for kunden at beregne på enkelt vis hvor stor et skab der skal anvendes samt termisk data for den aktuelle løsning.

Certificering til EN / IEC 60529 , EN /IEC 60208, EN / IEC 62262 og EN 61439 til 1,4 og UL certificeringer og godkendelse til maritim anvendelse af Lloyds Register m.fl. er under udarbejdelse.

ARCA serien er en yderst fleksibel løsning, som kan anvendes inden for alle former for styrings-og reguleringsapplikationer samt effekt- og fordelingstavler.

Eksempler på ovenstående kunne være distribution, kommunikation, styring og kontrolsystemer af alle typer såsom tunnel, broer, signalering, spildevand og anlægsproduktion, for blot at nævne nogle få.

MAKE DIFFICULT EASY Brug ARCA