LED lamper

LED lampe - Leverandører af LED lampe finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end LED lampe, så brug søgefeltet under denne boks.

Leverandører af og viden om LED lamper:


Hauberg Technique A/S

Færøgade 6
4690 Haslev
Tel: 56 31 58 15
Email: adminstration@htfire.dk

www.htfire.dk - facebook

Kompetencer: Brandmateriel, Brandudstyr, Brandpumper, lysmaster, Kæde, Skære og Betonsave, Skum sluknings udstyr, Strålerør, Vandkanoner, Slange vinder, Overtryks ventilatorer, Gasudstyr til træning, Miljøvenlige skumvæsker, Skærer slukkere, Højtryk strålerør, Mobile flydespærring, Brandkar, Slukningspulver, Storzkoblinger og armaturer, Termiske Kameraer, Brandslanger, Brandøvelser, Flammedetektere, Gnistslukning, Tågekanoner, Tågerør, Slukningsmidler, Skumgenerator, Slangekurve, Redningsstiger, Belysningsanlæg, Belysningsteknik, LED belysning, LED lamper, LED lygter, Atex - RUBERG, FIRECO lysmaster, FLOWMIX, CTD, PROTEK, Hannay Reels, GROUP LEADER, BIO-EX, TFT, POWERMOON, NORDICLIGHTS

Læs mere om Hauberg Technique A/S


LEIF HARDING MADSEN


Haraldsborgvej 93
4000 Roskilde
Tlf.: 46 36 33 00
E-mail: leif.harding@mail.dk

www.lhmtools.dk

Kompetencer: Mikroskoper, stereolupper, hulfremstillingsværktøj, minicuttere, specialværktøj, honing, honere, hulbor, pincetter, lime, lakker, inspektionsspejle, doseringsudstyr, kabelbindere, opmærkning, arbejdslamper, kernebor og gevind, aerosoler, specialtænger, krogsæt, slibesvamp, piccolobørster, fræsere, tape, servietter, skruestik, blæsepistol, ankerspil

Læs mere om LEIF HARDING MADSEN


NEWTEK ApS

Kærvej 39
5220 Odense SØ
Tlf.: 21 24 24 54
E-mail: mny@newtek.dk

www.newtek.dk

Kompetencer: Byrum, urban, pullerter, cykelstativer, ladestationer til el-cykler, bænke, soldrevne løsninger, LED belysning

Læs mere om NEWTEK ApS


Naturlig Desinfektion

Brunbjerg 70, Halk
6100 Haderslev
Tlf.: 22 68 06 80
E-mail: mail@naturligdesinfektion.dk

www.naturligdesinfektion.dk

Kompetencer: Desinfektion, Luftdesinfektion, Hygiejne inspektion, UVC, UVC lys, UVC anlæg, UVA lamper, Bakteriebekæmpelse, Lygter, LED lygter, Horiba måleudstyr

Læs mere om Naturlig Desinfektion


Vink Moulding

Møgelhøj 13
8520 Lystrup
Tlf.: 86 22 16 88
E-mail: info@vinkmoulding.dk

www.vinkmoulding.dk

Kompetencer: Sprøjtestøbning, vakuumformning, bearbejdning, sparring omkring produkt/-udvikling og design, innovative løsninger (kombination sprøjt/vakuum/CNC), hurtige og agil (fleksibel), store emner, små serier, standardprogram af SEL-lamper og emballeringsmateriale, specielt sprøjtestøbning, teknisk plast, høj automatisering, specielt vakuumformning, klare emner, kraftige emner

Læs mere om Vink Moulding


Schneider Electric – Thorsman arbejdslampe vinder guld ved international designpris
Schneider Electrics innovative Thorsman LED arbejdslampe vinder guld ved iF Design Award.

iF Design Awards er en årlig, global, kåring af verdens bedste design inden for en lang række kategorier, og kampen om de eftertragtede priser er hård: Til dette års prisuddeling har den uafhængige jury vurderet 7.298 produkter, hvoraf 75 blev tildelt guldmærkningen. I disciplinen produkt vandt Schneider Electric i år guld med Thorsman LED arbejdslampen i kategorien værktøjer.

Fra juryen lyder det: ”Med Thorsman arbejdslampen har Schneider Electric produceret et enkelt, men alligevel meget imponerende produkt. Dens ramme er et halvrør af plast, der holder produktet let, men alligevel robust nok til at beskytte lampen og opbevare kablet. En fremragende løsning allround!”

Det er anden gang et produkt fra Schneider Electrics Thorsman-sortiment hædres ved iF Design Award. I 2019 var det Thorsman kabeltromlen der vandt en pris.


LED-strips revolutionerer brugen af orienteringslys hos MT Højgaard A/S
Da produktionsleder Louisa Tover-Rasmussen fra MT Højgaard A/S valgte at bruge LED-strips som orienteringslys under opførelsen af Bygning 310 på DTU, var det på anbefaling fra en kollega

Han sagde, at tiden var løbet fra de gamle løsninger med lysstofrør, som er tunge og tidskrævende at installere og flytte efterhånden som håndværkerne arbejder sig frem. Nu viser det sig, at ud over, at LED-strips er lette at sætte op og flytte, så kan de også bruges som overvågningslys i åbne trappeopgange, elevatorskakter og på udvendige brandtrapper takket være de 50 m lange strips.

Da produktionsleder Louisa Tover-Rasmussen fra MT Højgaard A/S valgte at bruge LED-strips som orienteringslys under opførelsen af Bygning 310 på DTU, var det på anbefaling fra en kollega. Han sagde, at tiden var løbet fra de gamle løsninger med lysstofrør, som er tunge og tidskrævende at installere og flytte efterhånden som håndværkerne arbejder sig frem. Nu viser det sig, at ud over, at LED-strips er lette at sætte op og flytte, så kan de også bruges som overvågningslys i åbne trappeopgange, elevatorskakter og på udvendige brandtrapper takket være de 50 m lange strips.

Udviklingen inden for LED-strips går stærkt i disse år, hvor nye, effektive og fleksible orienteringslys løsninger udkonkurrerer de gamle lysstofrør målt på effekt, økonomi og installation. De er lettere at sætte op og flytte - og giver med deres mange LED-dioder et jævnt lys. Samtidig er de lette at reparere på stedet og kommer som standard i 50 m lange ruller, som kan sættes sammen til én 100 m lang LED-kæde.

Hos MT Højgaard A/S har produktionsleder Louisa Tover-Rasmussen fået øjnene op for den fleksibilitet, der ligger i Glorie LED-strips fra Bright A/S. "For os har det været vigtigt at få orienteringslys, som vi selv hurtigt og billigt kan sætte op og flytte efterhånden som håndværkerne bliver færdige i de forskellige rum," forklarer Louisa Tover-Rasmussen. "LED-lyset er som skabt til de forskellige etaper i byggeriet, da det er let at installere tidligt i byggeprocessen på bl.a. bygningens skelet, de rå betonvægge eller mellem vinduesrammer med plastikstrips, men også senere i byggeprocessen, hvor LED-stripsene lægges op i metalskinnerne under loftet, når der skal lyses op i kældre," fortæller Louisa Tover-Ramussen.

50 meter klart lys
Som noget nyt er MT Højgaard også begyndt at bruge frit hængende LED-strips, som er fastgjort med én opbinding for oven, hvorefter LED-stripsene hænger frit ned i trappeopgange, elevatorskakter eller fæstes hele vejen ned på udvendige brandtrapper med plastikstrips. "Det er en stor fordel, at Glorie LED-stripsene er 50 m lange, for det passede lige til trappeopgangene i Bygning 310 på seks etager. Tidligere skulle vi have monteret lysstofrør på gelænderet hele vejen op, hvilket både tog lang tid og var tungt arbejde, når armaturerne skulle bæres op," siger Louisa Tover-Rasmussen, som forklarer, at også i de opgange, der har elevator, har man hængt LED-strips op, så der er rigeligt med orienteringslys i opgangen.


Wexøe – Corona LED lys til standardkomponenter
Der er en stigende efterspørgsel efter LED lys til baggrundsilluminering på komponenter som omskiftere, drejeknapper, konnektorer og logoer, så disse fremstår og belyses tydeligt

Derfor lancerer Mentor nu to standardtyper LED lys i hhv. 12mm og 16mm. De er konstrueret, så de giver et helt homogent lys, med brug af kun én LED. Standard er en RGB LED, men enhederne kan let tilpasses efter ønske.

Kontakt Wexøe A/S på tlf. 4546 5800 for yderligere information.


Energi Fyn klar med tilskud til DAMPA LED-lys
Virksomheder, organisationer og offentlige institutioner, der har DAMPA Clip in-lofter, kan få et solidt tilskud fra Energi Fyn, hvis de investerer i DAMPAs nye LED-lyspaneler. Investeringen er betalt på to til fire år

I 2017 introducerede den verdenskendte producent af lyddæmpende metallofter DAMPA deres egne LED-lyspaneler, der er fuldt integrerbare i DAMPAs meget udbredte Clip in-lofter. De giver en besparelse på op til 60 procent og har en levetid på 15 år. Nu kommer næste gode nyhed for ejere af disse Clip in-lofter: Energi Fyn, der også er med i den fynsk-dominerede klynge af virksomheder bag LED-løsningen, er klar med tilskud til alle, der investerer i de nye LED-lyspaneler. Tilskuddet fra energiselskabernes energispareindsats er med til at bringe tilbagebetalingstiden helt ned på to til fire år. Besparelsen kan gå på bundlinjen eller bruges til forretningsudvikling.

– Da vi hørte om dette klyngeprojekt, var vi straks interesserede. Vi vil gerne understøtte udviklingen og den grønne omstilling på Fyn, og dette samarbejde kan øge fokus på at mindske energiforbruget i de fynske virksomheder. Det er en god idé for miljøet. Vi for vores del bidrager med viden om optimering af tekniske anlæg i virksomheder. Og vi yder tilskud til projekter, der reducerer energiforbruget, siger Henning Rask, energisparechef hos Energi Fyn.

35.000 kr. i tilskud pr. 100.000 kWh
Sagen er nemlig den, at det udløser 35 øre i tilskud, når man sparer én kilowatt-time det første år. Hvis overgangen til DAMPAs LED-lyspaneler giver en skønsmæssig besparelse på 100.000 kWh det første år, så opnås der med andre ord et engangstilskud på 35.000 kr. ekskl. moms. Opgaven med at vurdere besparelsen ved skiftet til DAMPA LED-lys kan foretages af en af de andre partnere i klyngen, Danmind eller TS-gruppen. Disse kan også udføre arbejdet med udskiftningen. Endelig kan den femte partner i klyngen, Grenke Leasing, hjælpe med finansieringen.

– Tilskuddet er med til at gøre projektet mere rentabelt for den enkelte virksomhed, når den gennemfører en omstilling til LED-lys. Virksomhederne får et beslutningsgrundlag, der gør det mere attraktivt for dem at investere i det, påpeger Henning Rask.

International forpligtelse
Danmark har forpligtet sig internationalt til at reducere CO2-udledningen. Energi Fyn og de andre energiselskaber understøtter dette mål og har indgået aftale med regeringen om en indsats for at reducere energiforbruget i Danmark. Aftalen har i sin nuværende form eksisteret siden 2006.

– Derfor er vi med i klyngeprojektet. Det understøtter vore mål om øget energieffektivitet, og vi ser arbejdet med optimering af energiforbruget i virksomhederne som en naturlig del af vores engagement som virksomhedens energileverandør, slutter Henning Rask.

Deltagerne i klyngen er DAMPA, Energi Fyn, Danmind, TS-Gruppen og GRENKELEASING.


Flash Light – Heste-wellness kræver godt lys
Pleje og træning af konkurrenceheste og heste med skader stiller store krav til god belysning af muskulatur og skelet

Strandgården på Amager har derfor suppleret deres nye hestewellness, ridehus og stalde med behagelig men stærk belysning, der samtidig sparer 40 pct. på elforbruget til belysning.

Begrebet ’luksusdyr’ får en helt ny betydning på Strandgården. Hestepensionen, der ligger i Dragør på Amager, har nemlig indgået et samarbejde med Healthy Horse og åbnet en afdeling for wellness til de store dyr. Ifølge Rikke Amann, der er indehaver af Strandgården, er målet at sikre faciliteter til genoptræning af skadede heste samt træningsværktøjer, der kan supplerer daglige træning.
- Vi får mange heste ind med diverse skader og skavanker. Ofte har de behov for genoptræning, og det er det, vi kan tilbyde på en skånsom måde ved hjælp af vores udstyr og maskiner, siger Rikke Amann og nævner blandt andet Aqua Trainer, der er et løbebånd med vand, og et særligt vibrationsgulv, der træner og masserer hestens muskler.

Følsomme dyr kræver godt lys
At arbejde med skadede heste kræver god belysning for konstant at kunne danne sig et billede af hestens tilstand og eksempelvis at kunne se, hvordan musklerne arbejder under huden. Samtidig er heste følsomme dyr, der ikke tolererer blænding eller skygger, der kan skræmme unødigt. Derfor kan man ikke bare sætte den stærkeste spot op og skrue helt op for belysningen.
- Lyset skal også være behageligt for medarbejderne at færdes i hver dag, fortæller Rikke Amann, der på baggrund af et tidligere samarbejde satte belysningsvirksomheden Flash Light Group A/S på opgaven.

Løsningen blev et LED-lysstofrør, som Rikke Amann blev så glad for, at hun også har brugt det i en ny stald, der netop er blevet opført.
- Det er den helt rigtige kombination af at kunne lyse et helt lokale op uden at blænde. Lampen er så effektiv, at vi skulle bruge langt færre end jeg havde regnet med til stalden, der er mere end 500 kvadratmeter stort. Her mente jeg selv, at vi skulle op på over 30 lamper, så jeg troede ikke helt på det, før jeg ved selvsyn kunne se, at det var rigeligt med 17, så den er godt nok effektiv, siger Rikke Amann.

Bedre lys og ingen skygger
Ud over ny stald og hestewellness har Strandgården også fået opført et nyt ridehus for nyligt. Også her faldt valget på en Flash Light-løsning til belysning. Modellen i ridehuset blev en LED-lampe, der har en spredning, som sikrer god belysning for de mange ekvipager og deres ryttere.
- I tidligere ridehuse har vi haft en dårligere belysning med mindre spredningsvinkel, som resulterede i mange skygger og mørke pletter. Noget, der kan genere både hest og rytter. Her lyser den nye belysning godt op, så vi slipper for mørke og dunkle hjørner. Samtidig er det et kæmpe plus, at lyset tænder med det samme. Før i tiden kunne der gå et kvarter, før lyset havde fuld styrke. Man kunne derfor ride rundt i mørke i et godt stykke tid, før der kom lys. Det var dødirriterende. Nu kan vi slukke og tænde efter behov – og lyset tænder med det samme. Det er måske en lille ting, men den gør altså en kæmpe forskel i hverdagen, slår Rikke Amann fast og tilføjer, at de mange års erfaring har gjort, at belysningen denne gang blev tænkt ind i ridehuset helt fra byggestart.

40 pct. sparet i elforbruget
Rikke Amann påpeger samtidig den store fordel ved at bruge LED-lamper, der sparer på energien sammenlignet med konventionelle lyskilder.
- Med flere ridehaller, stalde, ridebaner og nu også hestewellness, hvor lamperne er tændt 16 timer i døgnet, kan det gå stærkt med elmåleren. Det er derfor ikke uvæsentligt, at vi også kigger på de unødige ressourcer, som forkert belysning koster – både for økonomien og miljøet, siger Rikke Amann.

Samlet har de nye LED-lamper gjort, at Strandgården har sparet cirka 40 pct. på elforbruget til hestepensionens belysning.


Glamox A/S – Ninety: Relancering af populær designer arbejdslampe
Luxo Ninety med USB-lader

Vores LED arbejdslampe "Ninety" er en af de mest populære Luxo designer arbejdslamper. Den re-lanceres nu med mulighed for integreret USB-lader.
Som vinder af flere internationale priser for design og funktionalitet, kombinerer Ninety energieffektivitet med asymmetrisk lys. Et varmt og klart lys og fantastisk farvegengivelse, gør den velegnet i mange moderne kontormiljøer. Den fjederafbalancerede arm gør Ninety meget fleksibel i positionering. Den er dæmpbar og har indbygget energibesparende autosluk funktion.

Nu tilgængelig med USB-lader
En ny model med en integreret USB-lader i bordfoden kan nu leveres. Denne praktiske funktion er blevet tilføjet efter stor efterspørgsel. Dermed slipper man for at sætte sin mobil til sin computer, og undgår risiko for spredning af virus mellem mobil og computer.

Design af Shawn Littrell
Shawn Littrell er en amerikansk industridesigner, der er inspireret af nye materialer og teknologier. Han sigter mod at skabe produkter, der bruger mindre energi og påvirker forbrugerne på en meningsfuld måde. Hans designs balancerer mellem rene linjer og bløde kurver for at skabe harmoniske objekter, der har en stærk målrettet betydning.

Shawn Littrell er født i Seattle, Washington, og har tilbragt sine formative år i den sydvestlige del af Santa Fe, New Mexico. I 2005 sluttede han fra the Art Center College of Design med en Bachelor of Science degree i industrielt design. Littrell har vundet flere priser for hans designs af kontormøbler og kontorudstyr, især for hans Ninety arbejdslampe, der var med i The Cooper Hewitt's Smithsonian's National Design Triennial: Why Design Now?

LED: Fremtidens lyskilde
Ninety leveres med state-of-the-art LED-dioder, der giver et varmt og klart lys, og har en meget lang levetid på minimum 50.000 timer. Det betyder mere end 25 år eller mere ved normalt brug. Du behøver aldrig at udskifte lyskilden.

Farver og monteringsmuligheder
Ninety kan leveres i højglans hvid, metallisk sort eller højglans alugrå. Andre farver på forespørgsel. Standard versionen leveres med bordklemme. Bordfoden eller andre monteringsbeslag skal bestilles separat


DAMPA lytter til byggebranchen – integrerer nu LED-lys i lofterne
DAMPA er på vej til at vende op og ned på markedet for belysning med LED-lyspaneler, der samlet set kan spare kunderne for millioner. Designet sikrer en fuld integreret løsning i DAMPAs kendte loftssystemer

Byggeprojekter med DAMPA-lofter kan nu give bygherrer store besparelser på lysregningen. Det skyldes DAMPAs lancering af nyudviklede, fuldt integrerbare LED-paneler til DAMPA Clip in-loftssystemer. De sparer op til 60 procent energi og holder i 15 år ved normal brug. Systemet er allerede blevet præsenteret for den maritime sektor, der hurtigt har taget løsningen til sig, og nu præsenteres den for byggesektoren. Her har DAMPA allerede mødt stor forhåndsinteresse.

– Markedsundersøgelser har vist, at der er efterspørgsel på en samlet løsning med integreret lys i vores lofter, hvilket vi nu honorerer. Der er tale om et integreret design med hurtig montage og demontering, og vi kan tilbyde det til både nybyggeri og renovering af eksisterende bygninger, hvor der er monteret DAMPA Clip in-loftssystemer, fortæller DAMPA-direktør Michael Nykjær.

– Og det er kun første skridt. Vores vision er at blive en systemleverandør, der vil kunne tilbyde intelligente lofter med lyddæmpning, lys, køling og ventilation, tilføjer Michael Nykjær.

Montering på ét minut
En af de store fordele ved DAMPAs ny LED-lys er den hurtige vej fra beslutning til realisering. På bare ét minut kan det ny LED-panel klikkes på plads i et DAMPA Clip in-loftssystem, hvorefter virksomheden kan få en straks-besparelse på elregningen på op til 60 procent og en behagelig, ensartet belysning til gavn for det fysiske arbejdsmiljø.

– Funktion og økonomi kommer til at spille godt sammen. Og snart, når alle nye bygninger skal igennem en certificering for bæredygtighed, bliver vi med denne løsning for alvor attraktive for flere interessenter, fastslår Michael Nykjær.

Samlet set kan bygherrernes besparelser på deres lysregninger løbe op i millioner af kroner. Efter kun to til fire år kan investeringen med energitilskud være betalt tilbage, og først efter 50.000 timer eller cirka 15 år ved otte timers daglig brug er det tid til udskiftning. DAMPA LED-lys er CE-mærket, RoHS-certificeret og i energiklasse A+, og der er tre års garanti på dioder og driver


Rittal A/S – Standardlamper udgået fra sortimentet
Innovativ LED-teknologi erstatter fluorescerende standardlamper

EU har defineret en række foranstaltninger under direktivet om miljøvenligt design, The EU Ecodesign Directive, med henblik på at forbedre energieffektivitet for belysning og sikre besparende, bæredygtig håndtering af ressourcer. Regulation EU 245/2009 sætter grænser for energiforbruget for lamper, armaturer og koblinger, uanset deres teknologi.

Fase tre af dette direktiv trådte i kraft den 13. april 2017, og gælder alle EU-medlemslande. Fra denne dato og fremefter, er det kun produkter, som lever op til EU 245/2009, der må sælges på dette marked.

Som resultat af det nye EU Ecodesign Directive, er det ikke længere tilladt at markedsføre lamper med magnetisk ballast fra den 1. april 2017 og fremadrettet. Dette har påvirket vores sortiment af standardlamper, som falder under kvoten for mindste virkningsgrad og hermed ikke er mulige at tilbyde indenfor EU. Vi har derfor valgt at udfase vores Rittal Standardlamper. Kunder kan fortsætte med at bruge/sælge produkter, de allerede har erhvervet.

Innovativt alternativ
Med udfasningen følger et mere energieffektivt og innovativt alternativ. Med lanceringen af innovativ LED teknologi, tilbyder Rittal den første generation af lamper, designet specielt til brug i indkapslinger. De nye LED-systemlamper (400, 600, 900 og 1200 lumen) sætter ny standard på alle områder. Det er den Innovative Fresnel-teknologi kombineret med ultra lysende LED-dioder, der giver lys til alle kroge og hjørner - med imponerende lysstyrke. Foruden at være mere kompakt i deres design, drager de nye LED-systemlamper fordel af værktøjsfri montage, som resultat af et låsekrogssystem eller magnetisk fastspænding, hvilket medfører hurtigere og nemmere montage.

Klar til brug i hele verden
Lampen er desuden udstyret med et strømudtag og kan benyttes i et bredt spændingsområde, hvilket gør det velegnet til global anvendelse. Herudover har den en række væsentlige internationale godkendelser, eksempelvis fra UL. Som tilvalg findes endda integreret afbryder, dørafbryder eller bevægelsessensor


Ny LED-pendel med rekordhøj lysstyrke
Med 70 % reduktion af energiforbruget og markedets højeste lysstyrke per watt er LED High Bay et effektivt og bæredygtigt alternativ til pendler med kviksølvpærer. Ikke mindst i lyskrævende miljøer

Vi ved jo egentlig, at det er en god idé at vælge belysning med så lille strømforbrug som muligt. Alligevel har mange private og virksomheder stadig lyskilder, der unødigt sluger den ene kilowatttime efter den anden. 

Hos Allan Hansen Automobiler i Daugård har man taget det grønne skridt fuldt ud og netop ibrugtaget en ny tilbygning med pendlen LED High Bay, som med en styrke på 160 lumen per watt er markedets mest lyseffektive.

- I forhold til en traditionel pære på 400 watt bruger de nye LED High Bay-lamper kun 135 watt på at give den samme lysintensitet på 21.600 lumen. Den samme effekt kan altså nås med en brøkdel af det hidtidige energiforbrug, og det betyder i det her tilfælde en tilbagebetalingstid på cirka trekvart år på merinvesteringen i forhold til en traditionel løsning, fortæller Henrik Grundholm fra den vejlensiske belysningsvirksomhed Lumiere, der har stået for leverancen.

Lumiere er den eneste virksomhed, der tilbyder de nye og energivenlige lamper på det danske marked. LED High Bay fås i fem varianter fra 35 til 135 watt og holder sig med et specielt kølingssystem altid under 45 grader.

Lavere udgifter og grønnere profil

Hos bilforhandleren er ejerleder Allan Hansen ikke i tvivl om, at den nye tilbygning og belysning kommer til at gøre en forskel for bilsalget. - Vi har allerede på meget kort tid oplevet en forskel for vores salg. Der bliver solgt flere biler, efter vi har taget tilbygningen i brug. Det skyldes jo de nye omgivelser, herunder blandt andet belysningen, der præsenterer vores biler på en attraktiv måde, forklarer bilforhandleren.

For Allan Hansen har det været afgørende, at firmaet på én gang har kunnet minimere de løbende driftsudgifter og opnå en grønnere profil.

Besparelse for mange

Ifølge Henrik Grundholm er den nye LED-lyskilde relevant for mange forskellige typer virksomheder, som kan få dækket deres funktionelle belysningsbehov på en god måde og samtidig opnå store besparelser på elregningen.

- Lampen er anvendelig i supermarkeder, på lagre og i de fleste andre bygninger, der har brug for en effektfuld belysning fra pendler. Der er rigtig mange, der endnu ikke har udnyttet deres muligheder for besparelser. Ud over strømbesparelsen har den enkelte pære en meget længere levetid, og det sparer også penge. I eksempelvis et bilhus kræver det jo, at hele hallen tømmes for biler, inden man kan skifte pærerne, forklarer lysmanden. Han oplyser, at LED-lyskilden har en levetid på 50.000 timer mod en gammeldags kviksølvpæres 8.000-10.000 timer.

Lumiere forventer stor efterspørgsel efter den nye pendel i den kommende tid, og en række andre virksomheder har allerede vist interesse i kølvandet på installationen hos Allan Hansen Automobiler


Energisparelys til farlige områder
Kompakt og innovativt LED-design.

Nu tilbyder R. STAHL kompakte LED-baserede, rørformede lampefatninger til brug i Ex-zone 1/21 og 2/22, som giver brugere et alternativ til typiske, lineære lyslegemer. Med en diameter på bare 55 mm bruger de nye lamper ikke en gang halvt så meget plads som traditionelle, lineære lyslegemer. Det, der er mest markant, er dog designet, som gør den nye 6036-serie helt utrolig lyseffektiv: 30 x 1,20 m lange LED-baserede, rørformede lampefatninger sikrer for eksempel en belysningsstyrke på ca. 500 lux, hvilket normalt ville kræve 35 lineære lyslegemer med to 36 W lysstofrør hver - eller alternativt 48 traditionelle enheder af bokstypen med LED eftermonteret. R- STAHLs nye lys bruger imidlertid kun halvt så meget strøm, og det specifikke strømforbrug pr. 100 lux er kun 1,5 W/m². Dette sikrer enorme besparelser ifm. driftsomkostninger - afhængigt af sammenligningsløsningen og tidsrammen så er besparelser på lige under 20 % til mere end 50 % realistiske i praksis.

De rørformede lampefatninger kan bruges i et utroligt bredt temperaturinterval fra -40 til +60 °C. De vedligeholdelsesfrie enheder er egnede til generelle belysningsformål eller som maskinlamper. Takket være deres slanke design kan de installeres på svært tilgængelige steder. Selv ved en omgivelsestemperatur på +60 °C når de en levetid på 80.000 timer. De vibrationssikre enheder er IP66/IP67-beskyttede som standard, hvilket gør dem exceptionelt egnede til maritime anvendelser. Foruden ATEX- og IECEx-certifikater omfatter de også certifikater til mange større markeder (GOST, Gazpromnadzor, UL do Brasil, GL).