Termoelektrisk udstyr

Termoelektrisk udstyr er teknologiske apparater, der udnytter termoelektriske effekter til at konvertere temperaturforskelle til elektrisk strøm eller omvendt. Disse effekter er baseret på termoelektriske materialer, der genererer en elektrisk spænding, når der er en temperaturforskel mellem deres to ender. Omvendt kan de også skabe en temperaturforskel, når en elektrisk strøm påføres.

Leverandører af og viden om termoelektrisk udstyr:

pro-måling

Bag Vænget 2
3400 Hillerød
Tlf.: +45 21 670 036
Email

www.pro-maaling.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om termoelektrisk udstyr:

  1. Termoelektrisk effekt: Den termoelektriske effekt, kendt som Seebeck-effekten, er grundlaget for termoelektrisk udstyr. Denne effekt opstår, når to forskellige materialer er forbundet i en lukket kreds, og der er en temperaturforskel mellem deres forbindelsespunkter. Dette skaber en elektrisk spænding, der potentielt kan bruges til at generere elektrisk strøm.
  2. Anvendelse af termoelektriske materialer: Termoelektriske materialer er normalt halvledere og har den egenskab, at de har forskellige elektriske ledningsevner for elektroner og huller, hvilket skaber en ladningsforskel ved en temperaturforskel. Materialer som bismuth telluride og skutteruditter er almindeligt anvendt i termoelektrisk udstyr.
  3. Køling og opvarmning: Termoelektrisk udstyr kan bruges til både kølings- og opvarmningsapplikationer. Når strøm påføres, kan det skabe en temperaturforskel mellem to sider af termoelektrisk materiale, hvilket resulterer i enten opvarmning eller køling.
  4. Kraftgenerering: Termoelektrisk udstyr kan udnyttes til at generere elektrisk strøm fra varmekilder som f.eks. industrielle processer, bilmotorer eller solpaneler, hvor der er en temperaturforskel.
  5. Termoelektriske generatorer: Termoelektriske generatorer omdanner varmeenergi direkte til elektrisk strøm ved at udnytte temperaturforskelle. De har anvendelser inden for rumforskning, fjernområder og andre steder, hvor traditionelle strømkilder ikke er let tilgængelige.
  6. Termoelektrisk køling: Termoelektrisk køling anvender det modsatte fænomen, Peltier-effekten, hvor elektrisk strøm skaber en temperaturforskel. Dette anvendes i små køleapparater til elektronisk udstyr, køletasker og andre småskala kølebehov.
  7. Energieffektivitet: Selvom termoelektrisk effekt har begrænset effektivitet sammenlignet med nogle andre metoder til energiudvinding, har det potentielt applikationer i situationer, hvor temperaturforskelle er til stede, men andre energikilder er utilgængelige.

Termoelektrisk udstyr bruger termoelektriske effekter til at konvertere varme til elektrisk strøm eller omvendt. Selvom det har visse anvendelsesbegrænsninger på grund af dets effektivitet, har det potentiale til at blive brugt i specifikke applikationer, hvor temperaturforskelle kan udnyttes til energikonvertering eller køling.


RS Components lancerer termiske kameraer fra Fluke med nem betjening




Berøringsfri temperaturmåling giver mulighed for hurtig og præcis fejlfinding

RS Components (RS) lagerfører nu de nye Fluke TiS20+- og TiS60+ håndholdte, infrarøde termiske kameraer. Disse Fluke-kameraer er med fast fokus-optagelse og enhåndsbetjente, hvilket gør dem nemme at bruge. De er velegnede til serviceteknikere, der ikke har erfaring med termiske billeder. Kameraerne giver mulighed for nøjagtig berøringsfri temperaturmåling fra sikker afstand for at afsløre usynlige termiske problemer, der ellers ikke kan registreres.

TiS20+ er et termisk kamera på startniveau beregnet som fejlfindingsværktøj til varme-, ventilations- og køleinstallationer. Det kan måle temperaturer mellem -20 °C og +150 °C og har en robust 3,5" touchskærm og infrarød detektoropløsning på 120x90. TiS20+ har en enestående batterilevetid med over 5 timers kontinuerlig drift.

TiS60+ er en enhed med højere opløsning, der hjælper vedligeholdelsesteknikeren med at identificere mindre problemer på længere afstand. Det har også en 3,5" touchskærm, 320x240 detektoropløsning og et udvidet temperaturområde fra -20 °C til +400 °C.

Begge modeller er udstyret med Flukes IR-Fusion-teknologi, som automatisk optager et synligt lysbillede samtidigt med hvert infrarødt billede. Kameraet blander de to billeder, pixel for pixel, så brugeren kan se et fuldt infrarødt billede, fuldt synligt lysbillede eller forskellige kombinationer derimellem – vælges ved at lade en finger glide hen over skærmen. Den præcise placering af et termisk problem kan derefter fastslås, selv om den infrarøde kontrast er lav, og der er ringe struktur i det infrarøde billede.

TiS20+ og TiS60+ er begge kompatible med Fluke Connect-software, som muliggør optagelse og deling af termiske billeder i realtid via smartphones eller tablets eller automatisk upload til skyen. Professionelle rapporter kan oprettes på få minutter, og de registrerer komplette radiometriske data for at understøtte vedligeholdelsesprogrammer.

Yderligere tidsbesparelser opnås med Fluke Connect Asset Tagging-software, som scanner en QR-kode på hvert aktiv på tidspunktet for billedoptagelsen og automatisk sorterer billederne efter aktiv – og sparer dig potentielt for flere timers manuel sortering af billederne.

Fluke TiS20+ og TiS60+ måler 26,7 x 10,1 x 14,5 cm, vejer 0,72 kg, er udviklet og testet til at modstå et fald på 2 m og IP54-klassificerede. Begge kameraer fås nu hos RS i Skandinavien.



Cookie-indstillinger