Kartonemballage

Kartonemballage

Kartonemballage refererer til brugen af kartonmateriale til at pakke, beskytte og transportere varer. Kartonemballage er en almindelig metode til at opbevare og levere forskellige produkter, fra fødevarer til elektronik og mange andre varer. Kartonmateriale er populært på grund af dets alsidighed, letvægt og holdbarhed. Test hvor brugervenlig din emballage er her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Kartonemballage:

Dansk Transport Emballage A/S

Oksbølvej 97
6500 Vojens
Tlf.: 74 59 16 80
E-mail: info@dtemballage.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RAJA PACK

Tlf.: 44 58 77 00
E-mail: info@rajapack.dk

www.rajapack.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

STOK Emballage K/S

Erik Stoks Alle 4
5550 Langeskov
Tlf.: 72 200 700
E-mail: info@stok.dk

www.stok.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Sal-Tech Easy Packaging

Eggebækvej 10, Kravlund
6360 Tinglev
Tlf.: 70272220
E-mail: support@sal-tech.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Kartonemballagen kan tage forskellige former, herunder æsker, kasser, bakker og beholdere. Disse kan være præfabrikerede standardløsninger eller specialdesignet til specifikke produkter. Emballage kan have forskellige styrkeniveauer, afhængigt af den påtænkte brug, og det kan også inkludere trykning eller mærkning til branding eller information.

Fordelene ved kartonemballagen inkluderer miljøvenlighed (især når det er lavet af genbrugsmateriale), overkommelige omkostninger, nemt design og tilpasning samt evnen til at beskytte varer mod stød, snavs og fugt under transport og opbevaring.

Kartonemballagen anvendes i en bred vifte af industrier, herunder fødevareproduktion, detailhandel, elektronik, farmaceutiske produkter og meget mere. Det er en afgørende komponent i forsyningskæden for mange virksomheder.

Den tilbyder en balance mellem pris og ydeevne og er derfor populær blandt virksomheder med forskellige budgetter. Kartonemballage kan være en del af et større emballagesystem, der inkluderer indre emballage, polstring og ydre beskyttelse. Den spiller en vigtig rolle i forsyningskæden ved at sikre, at varerne når frem til deres destination sikkert og intakt. Kartonemballage er en alsidig løsning, der kan tilpasses til en lang række anvendelser og industrielle behov.


Teknologisk Institut – Fibre fra sukkerroer er nøgleingrediens i ny papiremballage
En fiberbaseret, genanvendelig og bionedbrydelig emballage med exceptionelle barriereegenskaber. Det er resultatet af fire års samarbejde mellem Teknologisk Institut og skotske CelluComp.

Plastemballager til fødevarer kan snart være fortid, for en bionedbrydelig emballage er nu klar efter fire års forskning og udvikling. Den er fiberbaseret og består blandt andet af fibre fra sukkerroer og en nyudviklet coating, der blokerer for luft, vand og fedt. Papiremballagen er både komposterbar og genanvendelig.

–Vi forventer, at den nye emballagetype i Danmark kan erstatte op mod 10.000 tons plastemballage til fødevarer med 8.000 tons genanvendelig og bionedbrydelig papiremballage. Det kan give en CO2-besparelse på mere end 20.000 tons om året, siger Lars Germann, centerchef på Teknologisk Institut.

Fibre fra sukkerroer
Teknologisk Institut har samarbejdet med skotske CelluComp om at udvikle emballagen. CelluComp er specialister i materialer af cellulose og har stort fokus på bæredygtighed.

– Vi har udviklet en metode til at trække bittesmå fibre på næsten nano-størrelse ud af fx sukkerroer. Efter processen står vi med en masse, der ligner revet parmesan. Massen har to egenskaber, der gør den særligt egnet til emballage: Den gør både emballagen betydeligt stærkere end traditionel pap- og papiremballage, og helt tæt, så vi kan bruge vandbaserede coatings, siger Christian Kemp-Griffin, CEO i CelluComp.

Udfordringer med coatingen
I løbet af samarbejdet har Teknologisk Institut især budt ind med ekspertise omkring fibre og emballageegenskaber. De har udviklet specielle forme til den nye emballage, formpresset massen til bægre og beklædt den med en ultratynd coating, der er bionedbrydelig.

Instituttet oplever i stigende grad, at erhvervslivet leder efter nye muligheder for at imødekomme forbrugernes store fokus på grøn omstilling. Det gælder også på emballagefronten.

– Den nye emballage taler ind i samfundets fokus på genanvendelse og cirkulær økonomi. Sammen med CelluComp udviklede vi en ny type coating, som viser gode barriereegenskaber, vandstabilitet og varmeforseglingsevner. Men vi så også mangelfuld væskebarriere, når vi brugte coatingen på bægrene, siger Lars Germann.

Ny pulp løser problemet
Når man bruger traditionel pulp, opstår fænomenet fibre lift-up på selv den glatteste papiroverflade. Her river enkelte fibre sig løs og stikker ud gennem den tynde coating.

– For at løse problemet og udnytte coatingens fulde potentiale har vi udviklet en ny pulp, der består af almindelige cellulosefibre og en andel af mikroskopiske cellulose-fibre fra sukkerroer. Samspillet mellem de to byggesten eliminerer problemet med fibre lift-up, og vi er nu i mål med en emballage, der er helt tæt og fødevaregodkendt. Vi har netop søgt patent, siger Lars Germann.

Meget lavere klimaaftryk
I modsætning til plastemballage, der er svær at genanvende, fordi den ofte består af flere laminerede lag af forskellige plasttyper, kan fiberemballagen i fremtiden sorteres og genanvendes som papir. Lige nu kan de danske sorteringsanlæg dog ikke sortere emballagen.

– På sigt forventes det, at anlæggene vil være avancerede nok til at kunne kategorisere emballagen som papir. Det er banebrydende, da papirbaserede fødevare-emballager som fx mælkekartoner normalt er lamineret med enten et tyndt lag af plastfolie eller voks, som gør dem uegnet til papirsortering, siger Lars Germann.

Vellykket samarbejde
Det nye fibermateriale har også potentiale til at kunne indgå i andre produkter end emballage. Fx egner det sig som fortykningsmiddel i shampoo og vaskepulver, mens fibrene kan indgå i fødevarer for at minimere sukkerindholdet.

– Vi har lært utrolig meget af hinanden i løbet af de sidste fire år. Teknologisk Institut har bragt stærke kompetencer i spil, stillet udstyr til rådighed og været åbne og målrettede under hele samarbejdet. Især deres faciliteter inden for pilotproduktion har været afgørende for at komme i mål med produktet, siger Christian Kemp-Griffin.

Samarbejdet mellem Teknologisk Institut og CelluComp er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen under Uddannelses- og Forskningsministeriet i rammerne af resultatkontrakterne "BF1 – Bæredygtige fødevarer" og "MA1 - Bæredygtige Materialer.


Ubro – SIAT og USP fejrer 30 års jubilæum
Helt unikt er det, at USP har forhandlet italienske kartonlukkere i mere end 30 år. SIAT og USP kan herfor fejre et velholdt og værdsat samarbejde

USP’s direktør Jørgen Staun er netop kommet tilbage fra Milano for at besøge SIAT. På billedet øverst til højre får vi et smugkig på SIAT’s showroom hvor flere af deres populære kartonlukkere er udstillet.

Retur fra besøget i Italien, kunne Direktør Jørgen Staun løfte lidt af sløret for hvad SIAT har i deres pipeline den kommende tid. Vi kan glæde os til at blive præsenteret for nyheder indenfor både kartonlukkere og kartonrejsere i løbet af 2020.

Hvad gør en kartonlukker?
Maskinen lukker foldekartoner med selvklæbende tape og den findes i mange varianter lige fra de semi-automatiske modeller med manual kartonindstilling og op til de store fuldautomatiske maskiner der automatisk indstiller sig til kartonstørrelsen og håndterer alle øvrige processer automatisk.

Økonomisk forsvarlige
Kartonlukkere er en relativt billig og nem måde at effektivisere en virksomheds pakkeproces i forbindelse med lukning og forsegling af kartoner. Med en kartonlukker får du en hurtig, ensartet og god forsegling af kartonen, samtidig med at maskinen overtager en hård og ensformig arbejdsproces.

Fordele ved SIAT kartonlukkere:

  • Sikker og ensformig lukning
  • Brugervenlige
  • Færre eller ingen arbejdsskader
  • Øget produktivitet
  • God kvalitet

Det brede udvalg af kartonlukkere, kartonrejsere, rullebaner og tilbehør giver USP gode muligheder for at løse de opgaver de møder ude hos kunderneCookie-indstillinger