Sikkerhedsmakulering

Sikkerhedsmakulering, også kendt som dokumentmørning eller makulering, er processen med at ødelægge følsomme eller fortrolige dokumenter eller materialer for at forhindre uautoriseret adgang og beskytte fortrolige oplysninger. Denne praksis er vigtig for at opretholde privatlivets fred. Men også for at beskytte følsomme data og overholde regler og love om beskyttelse af personlige oplysninger.

Leverandører af Sikkerhedsmakulering:

ReTec Miljø ApS

Fjordagervej 38
6100 Haderslev
Tlf: 74568106
E-mail: salg@retec.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Sikkerhedsmakulering:

Der er forskellige metoder til sikkerhedsmakulering, og valget af metode afhænger af den specifikke beskyttelsesniveau, der kræves, og typen af materialer, der skal destrueres. Nogle almindelige metoder inkluderer:

  1. Papirmakulering: Dette indebærer at makulere papir- eller dokumentbaserede materialer ved at skære dem i små stykker eller strimler. Der findes forskellige niveauer af sikkerhedsmakulering, inklusive skæring til papirstrimler eller mikrostrimler (cross-cut shredding). Men også at omdanne dokumenterne til små partikler (particle-cut shredding) for at gøre det vanskeligere at rekonstruere oplysningerne.
  2. De-strimling: Denne metode indebærer at omdanne dokumenter til små firkanter i stedet for strimler, hvilket giver en højere grad af sikkerhed.
  3. Pulverisering: Dokumenter kan også pulveriseres til en fin støvform for ekstra sikkerhed.
  4. Makulering af digitale medier: Ud over papir kan sikkerhedsmakulering også anvendes på digitale medier som harddiske, SSD'er, optiske diske og USB-drev. Dette indebærer at ødelægge medierne fysisk, så data ikke kan gendannes.
  5. Forbrænding: Nogle organisationer bruger forbrænding som en metode til at ødelægge følsomme dokumenter. Dette sikrer total destruktion af oplysningerne.

Sikkerhedsmakulering er især vigtig for organisationer, der håndterer personlige oplysninger, økonomiske oplysninger eller andre følsomme data. At sikre, at dokumenter makuleres korrekt, hjælper med at forhindre identitetstyveri, datalækager og andre former for misbrug af oplysninger. Derudover kræver mange love og regler, såsom GDPR (General Data Protection Regulation) i Europa og HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) i USA, at organisationer skal beskytte og ødelægge følsomme oplysninger korrekt for at undgå bøder og juridiske konsekvenser.


Retec tilbyder også sikkerhedsmakulering
ReTec udviklede og byggede den første sikkerhedsmakuleringsbil i 2000

Mobil sikkerhedsmakulering

ReTec udviklede og byggede den første sikkerhedsmakuleringsbil i 2000. Siden dengang har vi bygget adskillige mobile sikkerhedsmakuleringsanlæg. Anlæggene kan opbygges på mange forskellige måder og helt som kunden ønsker det. Anlæggene fremstilles med en kapacitet på op til 1500 kg/time.

Sikkerhedsmakulering i 4 standarder

I 2009 udviklede og opbyggede vi for første gang vores anlæg til mobil sikkerhedsmakulering på city-trailer. Vores mobile sikkerhedsmakuleringsanlæg bygges i 4 standarder: MAK II FL (fastopbygget på lastbil), MAK II CT (citytrailer), MAK III FL og MAK III CT.

Billederne viser nogle af vores mobile sikkerhedsmakuleringsanlæg bygget fra år 2000 og frem til i dag.

Hvorfor benytte mobil sikkerhedsmakulering?

Virksomheder ligger ofte inde med følsomme data vedrørende deres ansatte og kunder, men også i form af regnskaber, prislister, projekter, samarbejdssamtaler og andre følsomme informationer.

Det er alt sammen data, som er vigtige for virksomheden og som kræver en sikker behandling for at tredjepart ikke får indsigt i forholdene.

Med et mobil sikkerhedsmakuleringsanlæg er du sikret en sikker destruktion af både papir, ringbind, usb-nøgler, CD’er og harddiske.

Mobil sikkerhedsmakulering af papir og ringbind

Papir bliver neddelt til sikkerhedsniveau P4 i henhold til DIN norm 66399, og derefter sørger 2 snegle for, at det bliver blandet med det andet neddelt papir.

Dette sikrer, at dine fortrolige oplysninger ikke længere er genkendelige.

USB-nøgler, CD’er og harddiske

ReTec har til sine makuleringsbiler udviklet en lille harddiskshredder, som kan integreres i traileren, hvis kunden ønsker det. 

Harddiskshredderen er specielt velegnet til at neddele harddiske, USB- nøgler, CD’er etc. På en harddisk kan der gemmes mange års fortrolige informationer, som kan medføre fatale konsekvenser, hvis de kommer i de forkerte hænder. Uden den fornødne indsigt kan man ikke altid stole på, at en formatering eller sletning af dokumenter er nok. Anlægget kan makulere harddiskene, og således er man er sikker på, at der ikke længere kan udtrækkes nogen data.

Stationær harddiskshredder

Harddiskshredderen kan også leveres som en stationær version, der er velgenet til genbrugsstationer. Her vil den enkelte borger med selvsyn se, hvordan harddisken eller telefonen bliver neddelt til ukendelighed og med garanti ikke kan samles igen. 

Skulle du være interesseret i løsningen, skal du være velkommen til at kontakte os.  Cookie-indstillinger