Jordvarme

Jordvarme

Jordvarme

Jordvarme

Jordvarme, også kendt som geotermisk energi, er en fornybar energikilde, der udnytter den naturlige varme fra jorden for at opvarme og køle bygninger eller generere elektricitet. Det er vigtigt at bemærke, at jordvarmeinstallationer kræver professionel planlægning, design og installation for at sikre optimal ydeevne og effektivitet.

Leverandører af Jordvarme:

BG Termic Plus ApS

Østbirkvej 2
5240 Odense NØ
Tlf. +45 65 99 49 95
E-mail: info@termicplus.dk

www.termicplus.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Max Weishaupt A/S

Erhvervsvej 10
2600 Glostrup
Tel 43 27 63 00
E-Mail: info@weishaupt.dk

www.weishaupt.dk

Max Weishaupt A/S har mere end 40 års erfaring med varmeløsninger i Danmark. Firmaet har afdelinger i hele landet og rådgiver erfarent og kompetent om bl.a. varmepumper og jordvarme.

Se hele vores produktprogram og profil her

Pro Plast Energeo

Markskellet 23
8920 Randers NV
Tlf.: 72 52 40 80
E-mail: salg@pro-plast.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

TC-Teknik

Thomas Carlsen
Toftevang 10
4550 Asnæs
Tlf.: 59 18 16 66/ 24 46 46 05
E-mail: tc.naturvarme@gmail.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Jordvarme - Temperaturen i jorden uden jordvarmeanlæg i 1.5 meters dybde varierer fra ca. 4 grader celsius i marts til 14 grader celsius i august. Denne temperatur udnyttes i jordvarmeanlæg, hvor energi trækkes ud af jorden via varmeslanger koblet til en varmepumpe. Jordvarme er både god for miljøet og økonomien.

Fordelene ved jordvarme inkluderer:

  1. Bæredygtighed og miljøvenlighed: Jordvarme er en ren og vedvarende energikilde. Den udnytter den naturlige varmeenergi, der er tilgængelig under jordoverfladen, hvilket resulterer i minimal miljøpåvirkning og reduktion af drivhusgasemissioner i forhold til traditionelle fossile brændstoffer.
  2. Energibesparelser: Jordvarmeanlæg kan være meget energieffektive og bidrage til betydelige energibesparelser. Varme- og kølesystemer baseret på jordvarme har typisk en højere energieffektivitet end traditionelle opvarmnings- og kølesystemer. De kan reducere energiforbruget til opvarmning og køling af bygninger og bidrage til lavere energiomkostninger på lang sigt.
  3. Stabil og pålidelig opvarmning og køling: Jordtemperaturen forbliver relativt konstant året rundt, og jordvarme udnytter denne stabilitet til at levere pålidelig og konstant opvarmning eller køling. Dette gør jordvarme velegnet til at opretholde en behagelig indendørs temperatur uden store temperatursvingninger.
  4. Lang levetid og minimal vedligeholdelse: Jordvarmeanlæg har typisk en lang levetid og kræver minimal vedligeholdelse sammenlignet med traditionelle varmesystemer. Jordvarmepumper og rør, der er indlejret i jorden, er generelt robuste og holdbare, hvilket kan reducere omkostninger og besvær forbundet med løbende vedligeholdelse.
  5. Fleksibilitet og alsidighed: Jordvarme kan bruges til både opvarmning og køling af bygninger. Den kan tilpasses forskellige bygningsstørrelser og -typer og kan integreres i forskellige systemer som radiatorer, gulvvarme eller luftkanaler. Jordvarme kan også udnyttes til produktion af varmt brugsvand.
  6. Potentiale for decentraliseret energiproduktion: Jordvarme giver mulighed for decentraliseret energiproduktion, hvor bygninger individuelt eller i kvarterer kan udnytte den lokale jordvarmeressource. Dette kan reducere behovet for transmission af energi og bidrage til et mere bæredygtigt energisystem.

Geologiske forhold og tilgængeligheden af ​​egnet jordareal er også afgørende faktorer for at evaluere potentialet og levedygtigheden af jordvarme i en given region.


VP Klima – Byens smede får varmen af vestjysk lune




Når smedene hos Galsgaard Smede vasker dagens støv og snavs af, sker det i varmt vand fremstillet med "vestjysk lune" af et jordvarmeanlæg
Når man træder ind gennem porten hos Galsgaard Smede lidt udenfor for Ringkøbing, mærker man straks den jyske humor. Nærmere bestemt og helt bogstaveligt: den vestjyske lune. - Vi henter energi op af undergrunden og er selvforsynende med vestjysk lune på værkstedet, kontoret og i vandhanerne, griner smed og medejer Jeppe Kristensen og uddyber: - Vi har fået gravet 2,4 km jordslanger ned i marken ved siden af vores smedeværksted. Væsken i slangerne sender jordens energi ind til en varmepumpe, som ved hjælp af en kompressor hæver temperaturen og omsætter den til varmt vand. Det er VP Klima fra nabobyen Velling, som har leveret og installeret jordvarmeanlægget, et Vølund F1330 på 40 kW. Anlægget står for rumopvarmningen af det 600 kvm. højloftede værksted. Det sker ved hjælp af et vandbårent strålevarmeanlæg monteret i loftet. Ydermere opvarmes et 100 kvm. kontorområde, ligesom anlægget producerer varmt brugsvand til toiletter, badefaciliteter og køkkenvasken på kontoret. - Anlægget har kørt nogle år, men jeg tager stadig mig selv i, at jeg lige skal dobbelttjekke måleren, når jeg gør forbruget op. For vi bruger kun omkring 10.000 kWh strøm om året for at holde varmepumpen kørende. Det betyder, at firmaet med de nuværende elpriser kun betaler ca. 6.000 kroner, fortæller Jeppe Kristensen og tilføjer: - Sammen med Kristian hos VP Klima har vi for sjovt lavet energiberegninger på, hvad det ville koste, hvis vi i stedet havde et oliefyr. Hold nu godt fast - det ville være seks gange så dyrt. Så vi er meget glade for vores jordvarmeanlæg. Og så er det tilmed miljøvenligt og grønt. Det er mere, end man kan sige om mig, siger Jeppe Kristensen og slår en latter op, mens han kigger på sine hænder og arbejdstøj.


Cookie-indstillinger