Kaolin

Kaolin

Kaolin, også kendt som china clay, er en type lermineral med den kemiske formel Al2Si2O5(OH)4. Det er en hvid, blød og porøs substans, der er dannet gennem nedbrydning af feldspatmineraler. Kaolin er almindeligt anvendt i en bred vifte af industrielle og kommercielle applikationer på grund af sine fysiske og kemiske egenskaber. Kemikalieresistens – Vælg mellem flere hundrede forskellige kemikalier – find programmet her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Kaolin:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Kaolin findes i mange geografiske områder og har en bred vifte af anvendelser på grund af dens alsidighed. Dets evne til at interagere med andre materialer og dets bløde struktur gør det til en nyttig ingrediens i mange forskellige industrier.

En af de primære anvendelser af kaolin er i papirindustrien, hvor det bruges som fyldstof og belægningsmateriale. Når det tilsættes papir, forbedrer det papirets glathed, hvidhed og trykbarhed. Dette gør det ideelt til fremstilling af højkvalitetspapir som trykpapir, magasiner og emballage. Kaolin hjælper også med at forbedre papirets styrke og reducerer blækabsorptionen, hvilket resulterer i skarpere og klarere print.

I keramikindustrien bruges det til at fremstille porcelæn og andre keramiske produkter. Kaolinens renhed og fine partikelstørrelse gør det til et ideelt materiale til fremstilling af hvidt porcelæn, som er kendt for sin styrke og æstetiske appel. Det bruges også i produktionen af stentøj og sanitetskeramik som håndvaske og toiletter, hvor dets plasticitet og styrke er vigtige egenskaber.

Kaolin har også vigtige anvendelser i medicin og farmaceutiske produkter. Det bruges som et aktivt ingrediens i mange antidiarrémidler, hvor det virker ved at absorbere toksiner og bakterier i mave-tarmkanalen. Kaolin anvendes også i farmaceutiske produkter som tabletter og kapsler som fyldstof, der hjælper med at give de nødvendige fysiske egenskaber til medicinen.

I kosmetikindustrien bruges det som en ingrediens i hudplejeprodukter. Dets blide og absorberende egenskaber gør det til et populært valg i ansigtsmasker, hvor det hjælper med at rense og eksfoliere huden ved at absorbere overskydende olie og urenheder. Kaolin findes også i produkter som foundation og pudder, hvor det giver en mat finish og forbedrer produktets tekstur.

Kaolinen anvendes desuden i gummiindustrien som fyldstof i gummiprodukter. Ved at tilsætte kaolin til gummi forbedres materialets styrke, holdbarhed og modstandsdygtighed over for slitage. Det bruges i dæk, gummislanger og andre gummiprodukter, hvor det hjælper med at forbedre deres ydeevne og levetid.

Cookie-indstillinger