Trælim

Trælim

Trælim er en special lim som naturligvis er egnet til limninig af træ. Trælim skal oftest være ekstra stærk, da der stilles særlige krav til vandfasthed og styrke i og med at trælim, sammen med træet påvirkes af vand, fugt og vejret generelt. Trælim kan eksempelvis være en-komponent fugthærdende polyurethanlim.

Leverandører af Trælim:

AAG Aalborg Gummivarefabrik A/S

Sundsholmen 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 15 80 22
E-mail: info@aag.world

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

SEAB Danmark A/S

2640 Hedehusene
Baldersbuen 15 F
Tlf.: 45 82 15 00
E-mail: info@seab.dk

www.seab.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Trælimen bruges til at binde træstykker sammen i forskellige projekter og konstruktioner. Det er essentielt i møbelproduktion, træværk og hobbyarbejde, hvor det sikrer stærke og holdbare samlinger. Trælim er også brugt til reparationer, hvor det kan reparere revner og brud i træstrukturer, hvilket forlænger levetiden af træprodukter.

Der findes flere typer trælim, hver lavet af forskellige materialer og egnet til specifikke formål. Den mest almindelige type er polyvinylacetat (PVA) lim, som er en vandbaseret lim. PVA-lim er populær på grund af dens nemme anvendelse og hurtige tørringstid. Det er også ikke-giftigt og tørrer klart, hvilket gør det ideelt til indendørs træarbejde og møbelsamlinger.

En anden type er polyurethanlim, som er kendt for sin stærke binding og vandtætte egenskaber. Denne lim er lavet af kemiske forbindelser, der reagerer med fugt i træet og luften for at danne en stærk, holdbar binding. Polyurethanlim er velegnet til udendørs projekter og steder, hvor træet udsættes for fugt og ekstreme temperaturer.

Epoxylim er også populær, især til strukturelle applikationer. Den består af to komponenter, en harpiks og en hærder, som blandes sammen før brug. Epoxylim danner en ekstremt stærk og vandtæt binding, der kan bruges på en række forskellige materialer, herunder træ, metal og plast. Denne type lim er ideel til krævende applikationer, hvor maksimal styrke og holdbarhed er nødvendige.

Der findes også animalsk lim, såsom kaseinlim, der er lavet af mælkeproteiner. Denne traditionelle lim bruges sjældnere i dag, men den har historisk været vigtig i møbelproduktion og bogbinding.

Moderne trælim er udviklet til at være brugervenlige og sikre, med mange miljøvenlige alternativer tilgængelige. De kan købes i forskellige former, herunder væske, gel og pulver, afhængigt af anvendelsen og præference. Uanset typen er trælim et uundværligt værktøj i enhver træarbejders arsenal, der sikrer holdbare og æstetisk tiltalende resultater.

Cookie-indstillinger