Flowtransmittere

Flowtransmittere hjælper som andet flow udstyr med at måle flowet (gennemstrømningen). Flowtransmittere er en elektromagnetisk præcisionsmåler til ex. måling af volumenflow på elektrisk ledende væsker. Leverandører af flowtransmittere finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end flowtransmittere, så brug søgefeltet under denne boks.

Leverandører af og viden om flowtransmittere:


Endress+Hauser A/S

Poppelgårdvej 10-12
2860 Søborg
Tlf.: +45 70131132
E-mail: info.dk@endress.com

www.dk.endress.com

Kompetencer: Afstandsmåling, Belægningstykhedsmålere, Berøringsfri måleudstyr, Dataloggere, Energimålere, Farvemålere, Fedtmåling, Flowmålere, Flowmåling, Flowtransmittere, Friktionsmålere, Følere, Følerlommer, Gasanalyser, Gasmålere, Håndmåleværktøj, Iltmålere, Kalibrering af måleudstyr, Lagtykkelsesmålere, Ledningsevnemåling, Meteorologi, Niveauafbrydere, Niveaufølere, Niveaumålere, Niveaumåling, Niveauovervågning, Niveauswitche, Niveauvagter, pH-måling, Procesudstyr, Service af procesudstyr, Skumdetektorer, Spektrometre, Temperaturfølere, Temperaturmåling, Temperaturstyring, Termoføler, Termolomme, Termometre, TOC – Total Organic Carbon, Tomografi, Trykmåling, Tryktransmittere, Trådløs monitorering, Turbuditetsmåling, Tykkelsesmålere, Tørstofmålere, Ultralyds måleudstyr, Validering, Viskositetsmåling

Læs mere om Endress+Hauser A/S


Medico Support A/S

Marielundvej 46C 2.TH.
2730 Herlev
Tlf.: 44 94 11 00
E-mail: kontakt@medico-support.dk

www.medico-support.dk

Kompetencer: Temperaturloggere, Tryk- og fugtloggere, Trådløse dataloggere, Partikeltællere, Airsampler, Dugpunktstransmittere, Iltmålere, Gasanalysatorer, RH og temperatur kalibratorer, Hygrometre, Processudstyr, Flowkalibratorer, Kalibrering af temperatur, Kalibrering af fugt, Kalibrering af tryk/vacuum, Kalibrering af ledningsevne, Kalibrering af gas flow, Kalibrering af airsamplers, Validering af køle/-fryseskab, klimarum, inkubator, frysetørrer og temperaturbade, kvalificering, validering

Læs mere om Medico Support A/S


Metal Work – FLUX-serien bliver udvidet
FLUX-serien af flowmålere udvides med to nye størrelser 1 og 2 med flowkapacitet på henholdsvis op til 2.000 Nl/min. og op til 4.000 Nl/min.

• Huset er fremstillet af anodiseret aluminium, hvorpå elektronikken til måling og styring er installeret.
• Et linearingsmodul monteret ved tilgangsporten, garanterer en fremragende målepræcision uden nævneværdigt trykfald.
• Kan monteres med elektronikken pegende i enhver retning og kan installeres individuelt eller sammenbygges i en luftbehandlingsenhed i Syntesi-serien.
• Begge fås med eller uden display, med M12-stik til strømforsyning og signalhåndtering.
• Flow-, tryk- og temperaturværdier samt grafer over øjeblikkelige og akkumulerede værdier vises. Den elektriske effekt, der bruges til at producere det målte flow, beregnes og vises også.
• Alle FLUX flowmetre er med forsyningsspænding fra 12VDC (-10%) til 24VDC (+30%), og kan bruges som flowmåler eller flowkontakt; og alle versioner med display kan også anvendes som trykmåler eller pressostat.
• Styringsmulighed: En digital PNP-udgang - der kan konfigureres til flow, tryk eller samlet forbrug - og en analog udgang, der kan indstilles til (0-10 VDC) eller (4-20 mA).
• Fås også med IO-Link-interface med lignende egenskaber.
• Egnede til brug med trykluft eller inerte gasser – beskyttelsesgrad IP65.

Læs mere her


Produal – DPT luftvolumen transmittere vil erstatte IML i ventilationsanlæg og -systemer
DPT-Flow og DPT-Ctrl transmitter familierne er nu tilgængelige og erstatter IML luftvolumen transmitterne. IML produktfamilien sælges indtil den 31.7.2022, eller så længe lager haves. Derefter vil vi kun håndtere et reservedelssalg og garantisager for IML indtil den 31.12.2027, hvor produktsupporten ophører.

Kontakt venligst din ansvarlige sælger for at vælge den passende DPT transmitter variant til dine behov for luftflowmåling eller -styring blandt det brede udvalg af transmittermodeller.

DPT-Flow og DPT-Flow-MOD luftvolumen transmitterne er ideelle instrumenter til måling af luftflow på centrifugalventilatorer eller til styring af luftflow i en kanal eller på en specifik ventilator eller blæser.

Desuden fås nu også den multifunktionelle differenstrykregulator DPT-Ctrl. Den gør det muligt at styre konstant tryk eller flow i ventilatorer, VAV-systemer eller spjæld for at opretholde et konstant vakuum eller et konstant luftflow.

DPT-Flow transmittere er effektive til at måle og styre luftmængder, og alle modeller har et display for flowvisning. Enhederne kan også bruges sammen med PP-PK- og PP-SK-luftflow proberne. 

Udgåede produkter:

IML
luftvolumen transmitter
IML-M
luftvolumen transmitter, Modbus

De udgåede produkter er tilgængelige:

til salg indtil 31.7.2022 eller så længe lager haves,
til levering indtil den 31.12.2022 eller så længe lager haves.


Klinger flowswitche – Mekaniske switche til attraktive priser
Klinger Danmark kan nu tilbyde et nyt program af paddelswitche til overvågning af væskeflow f.eks. kølemiddel, vandforbrug mm.

Den mekaniske flowswitch er opbygget omkring en paddel der er i berøring med mediet. Padlen er fæstet på midten, og forsynet med en permanent magnet i modsat ende. Når væskestrømmen, som skal overvåges, er i bevægelse, så skubber den mod padlen, der vil dreje om ophængningspunktet og på denne måde flytte magneten, så den kan aktivere en kontakt.

Så snart væskestrømmen afbrydes, skal padlen bevæge sig tilbage til startpositionen og deaktivere den elektriske kontakt. Kraften der er nødvendig for at skubbe padlen tilbage i startpositionen tilvejebringes af en fjeder.

Såvel kontakt som magnet er monteret så de ikke kommer i kontakt med mediet.

Klinger’ Paddelswitche findes i 2 versioner:

  • En version med T-stykke i Forniklet messing, rustfri stål, PVC eller Kobber for rørdimensioner fra DN15 op til DN50
  • En universel switch for indskruning. I denne version kan padlen tilpasses til rørdimensioner fra DN32 til DN150.

For begge modeller gælder det at udgangssignalet er en skiftekontakt (SPDT) der kan belastes med op til 3A ved 250VAC eller 24VDC.  uden at lide overlast.

Figur 1 – Modellen med T-stykke i forniklet messing - billede øverst til højre

Kontaktfunktionen NO/NC vælges gennem tilslutning af kablet, og der er efterfølgende mulighed for at finjustere switchpunktet ved at benytte justeringsskruen, som på denne måde kan justeres +/-15%. Benyttes universel kan setpunkts justeringen kombineres med paddellængden og dermed give endnu flere muligheder.

Anvendelses eksempler

Den mest ”tidsaktuelle” opgave finder vi dog i forbindelse med de varmepumper, som efterhånden bruges til opvarmning i mange beboelsesejendomme. Switchen monteres i vandflowet og benyttes til at stoppe alle kompressorer hvis der ikke registreres flow, når varmesidens vandpumpe er startet. Dette gøres for at beskytte selve varmefladen i varmepumpen, hvor det er vigtigt at responstiden er kort, hvilket gør paddel switchen til det det foretrukne valg.

I industrielle anlæg kan drages en analogi til varmeveksleren, også her er flowswitchen selvfølgelig et must til beskyttelse af varmefladen.

Et andet eksempel er anvendelsen som pumpebeskyttelse, hvor switchen benyttes til at formindske den risiko for skader, der kan opstå på lejer og pakninger, som resultat af en overophedning.

Figur 2 – Modellen med T-stykke i forniklet messing

Flowswitchen benyttes enten til at beskytte pumpen direkte, ved at overvåge pludselige fald i gennemstrømningen, eller den kan bruges til at overvåge den spærrevæske (oftest vand), som benyttes til at give køling til pumpens glideringstætninger. I begge tilfælde er switchen afgørende for at sikre optimal pumpeydelse uden større reparationer i hele pumpens levetid.


Burkert præsenterer nyt system til flowregulering og dosering af væsker
Det er tid til at sige farvel til traditionelle vægt doserings-pumpe/vejesystemer – og tid til at sige goddag til et nyt system til flowregulering og dosering af væsker.

Systemet er velegnet til applikationer med høje sanitære krav og behov for nøjagtig og repetérbar dosering, f.eks. processer i fødevare- og farmaindustrien.

Den nye løsning til flowkontrol og dosering er meget mere nøjagtig, hurtig og kompakt, end når man bruger vægt som basis til opgaver med flowkontrol og dosering.

Systemet består af den meget præcise flowmåler FLOWave (med SAW-teknologi) type 8098, og en hurtig reguleringsventil type 3363 eller type 8802 (2103+8693). Ved kombinationen af FLOWave og reguleringsventilens funktioner, som en kompakt enhed, hvor ventilen monteres direkte efter FLOWave, opnår man at minimere volumen i rør og tilslutninger. Det resulterer i en hurtig reaktionstid og særdeles høj nøjagtighed på grund af minimal dødtidseffekt og efterløb.

Systemet kan kommunikere enten med 4-20 mA eller med Profibus kommunikation via gateway modul ME43.

Mekanik og digital kommunikation sørger i fællesskab for, at den korrekte mængde doseres. I modsætning til de traditionelle doserings-pumpe/vejesystemer, kan man med Bürkerts doseringssystem håndtere forskellige væsker, kontinuerligt og pulsationsfrit (pumperelaterede effekter), samt overvåge og dokumentere de doserede mængder.

Se mere her


SICK – Én flowswitch, to målinger – til alle typer væsker
Den nye FTS flowswitch giver flowovervågning og temperaturmåling i en enhed, hvilket gør den til en ideel løsning, hvor der er behov for begge dele.

Kombinationen af flow- og temperaturmåling kan med fordel anvendes til f.eks. pumpebeskyttelse, overvågning af køle- og smøremidler, rengøringsmidler i industrielle vaskemaskiner, oliestrøm i
hydrauliske systemer eller CIP-renseanlæg.

Switchen arbejder ved procestryk op til 100 bar med flowhastigheder op til 150 cm/s, og har er en temperaturføler med et temperaturområde på -40 °C … +150 °C.

Med to digitale udgange og IO-link interface overvåger FTS de målte værdier og sender disse til en styring, så snart en indstillet grænseværdi nået. FTS sensoren er forhåndsoptimeret til vand og olie, hvilket forenkler og fremskynder idriftsættelse af de to mest gængse medier, selvom næsten alle væsker kan kalibreres hurtigt og nemt.

Sensoren findes i to varianter. Den ene er industrielt designet med et OLED-display og betjeningsknapper, der gør det nemt at ændre parametre. Displayet kan drejes 180 grader så man altid let kan se status direkte på sensoren. Den anden variant har et hygiejnisk design med et robust hus i rustfrit stål, som beskytter sensoren under rengøringsprocesser, så den kan modstå CIP / SIP-forhold.

I begge varianter kan man indstille parametre via IO-Link adgang. SICKs gratis Sopas-software giver et godt overblik i forhold til hvad sensoren ser og gør det i det hele taget let at finjustere sensoren.


Spar penge med TD2 fra HH Instruments
Det er et oplagt valg til pumpebeskyttelse, køleapplikationer, ventilationsopgaver, niveauovervågning og meget mere

Se Rasmus fortælle hvordan TD2 flowswitch'en fungerer, og hvordan den helt konkret kan effektivisere din arbejdsgang.

Switchen kan bruges som både flow- og niveauswitch, konfigureres i et utal af applikationer til væske og gas - her iblandet ATEX og A3 + EHEDG (Hygiejniske- og fødevareapplikationer).