Lagtykkelsesmålere

En lagtykkelsesmåler, også kendt som en belægningstykkelsesmåler eller coatingsmåler, er et instrument, der bruges til at måle tykkelsen af en belægning eller et lag på en overflade. Denne type måler anvendes bredt inden for industrien til at kontrollere og evaluere belægningstykkelser i forskellige applikationer.

Leverandører af og viden om Lagtykkelsesmålere:


Endress+Hauser A/S

Poppelgårdvej 10-12
2860 Søborg
Tlf.: +45 70131132
E-mail: info.dk@endress.com

www.dk.endress.com

Kompetencer: Afstandsmåling, Belægningstykhedsmålere, Berøringsfri måleudstyr, Dataloggere, Energimålere, Farvemålere, Fedtmåling, Flowmålere, Flowmåling, Flowtransmittere, Friktionsmålere, Følere, Følerlommer, Gasanalyser, Gasmålere, Håndmåleværktøj, Iltmålere, Kalibrering af måleudstyr, Lagtykkelsesmålere, Ledningsevnemåling, Meteorologi, Niveauafbrydere, Niveaufølere, Niveaumålere, Niveaumåling, Niveauovervågning, Niveauswitche, Niveauvagter, pH-måling, Procesudstyr, Service af procesudstyr, Skumdetektorer, Spektrometre, Temperaturfølere, Temperaturmåling, Temperaturstyring, Termoføler, Termolomme, Termometre, TOC – Total Organic Carbon, Tomografi, Trykmåling, Tryktransmittere, Trådløs monitorering, Turbuditetsmåling, Tykkelsesmålere, Tørstofmålere, Ultralyds måleudstyr, Validering, Viskositetsmåling

Læs mere om Endress+Hauser A/S


PCE Instruments Denmark ApS

Birk Centerpark 40
7400 Herning
Tlf.: 70 30 53 08
E-mail: kontakt@pce-instruments.com

web

Kompetencer: Måleudstyr, Endoskoper, Flowmålere, Hårdhedstester, Kraftmåler, pH måler, Stroboskoper, Vibrationsmålere, Tykkelsesmåler, EMF måler, Dataloggere, Testinstrumenter, Kontrolenheder, Laboratorieudstyr, Vægte

Læs mere om PCE Instruments Denmark ApS


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Mere viden om Lagtykkelsesmålere:

Lagtykkelsesmålere bruges i forskellige industrier og anvendelser, herunder:

 1. Maler- og overfladebehandlingsindustrien: Lagtykkelsesmålere er uundværlige værktøjer i maler- og overfladebehandlingsindustrien. De bruges til at måle tykkelsen af maling, lak, primer, belægninger eller pulverbelægninger på forskellige overflader, såsom metal, træ eller plast. Det hjælper med at sikre, at belægningerne opfylder specifikationerne og sikrer kvaliteten og holdbarheden af det påførte materiale.
 2. Automobilindustrien: Lagtykkelsesmålere anvendes i bilindustrien til at kontrollere tykkelsen af maling eller belægninger på bilkarosserier, dele og komponenter. Dette er vigtigt for at sikre, at belægningerne er af den rette tykkelse for at opnå beskyttelse mod korrosion og give æstetisk udseende.
 3. Korrosionsbeskyttelse: Lagtykkelsesmålere bruges i korrosionsbeskyttelsesindustrien til at måle tykkelsen af anti-korrosionsbelægninger på metaloverflader. Ved at kontrollere belægningstykkelser kan man sikre, at beskyttelsen mod korrosion er tilstrækkelig og forhindre skader på metaloverflader.
 4. Luft- og rumfartsindustrien: I luft- og rumfartsindustrien er det vigtigt at have præcis kontrol over belægningstykkelsen på fly og rumfartøjets overflader. Lagtykkelsesmålere bruges til at måle belægningstykkelser på flykroppe, vinger, propelblad, komponenter og andre strukturer for at sikre korrekt vægt, aerodynamik og holdbarhed.

Lagtykkelsesmålere anvender forskellige metoder til at måle belægningstykkelser, herunder magnetisk induktion, Wirbelstrøm, ultralyd eller optiske principper. Måleresultaterne præsenteres normalt som en tykkelsesværdi i mikrometer (μm) eller mils (1 mil = 0,001 tommer) og kan variere afhængigt af det pågældende materiale og applikationen.

Ved at bruge lagtykkelsesmålere kan man foretage præcise og pålidelige målinger af belægningstykkelser for at sikre overensstemmelse med specifikationer, kvalitetskontrol og beskyttelse af materialer og overflader. Det hjælper med at forbedre holdbarheden, ydeevnen og udseendet af belægninger samt reducere omkostninger og forhindre potentielle problemer som korrosion.

I en tid med store krav til antallet af målinger og dokumentation af samme, er scannings-funktionerne et væsentligt hjælpemiddel til manuel lagtykkelseskontrol; men også i den automatiserede verden hvor online processerne styres af robotter, giver dette nogle helt nye spændende muligheder.


Strenometer – Hvorfor er hastigheden så vigtig i forbindelse med måling?  


01.feb 2023


Den hurtigste lagtykkelsesmåler garanterer maksimal effektivitet på dit malinganlæg.

En målecyklus består af udvælgelse af målepunkter, placering af måleinstrument, den faktiske måleproces og dokumentering. Afhængigt af instrumenttypen varer hele målecyklussen 10-12 sekunder. For 10 målinger må vi derfor antage at den samlede måletid vil være 2 minutter. I dette tidsrum:

 1. vil de efterfølgende dele ikke blive optimalt belagt,
 2. vil malingsanlægget blive standset unødigt,
 3. er det ikke alle målinger der vil blive sporet fordi afstanden til ovnen er for kort.

Den hurtigste lagtykkelsesmåler nogensinde

Med den nye Coatmaster Flex-software version 5.2 kan 10 forskellige punkter måles på under 15 sekunder. Den hurtigste lagtykkelsesmåler på markedet garanterer den maksimale effektivitet på malingsanlæg.

Men det er ikke det hele! Med en 3x hurtigere opstartsproces er Coatmaster Flex nu klar til brug på mindre end 20 sekunder. Kalibreringsprocessen er blevet væsentligt forenklet – efter kun 3 klik er den allerede klaret. Vi bliver ofte spurgt hvordan lagtykkelsen kan måles på præ-coatede dele. Den nye kalibreringsrutine er også det helt rigtige svar på dette spørgsmål.

Har du lyst til at få en personlig præsentation af alle fordelene ved den nye softwareversion, kan du booke et møde med os.

Og så kan du se Coatmaster Flex på Scandinavian Coating, som afholdes i Forum, København d. 15.-16. marts 2023. Besøg os på Stand 05.02.

Yderligere information om  Coatmaster Flex kan hentes hos:
Strenometer ApS, Kongevejen 213, 2830 Virum, 45 95 07 00, salg@strenometer.dk

Strenometer ApS er et førende specialfirma inden for instrumenter og testapparater til farve- og lakindustrien, kunststofindustrien samt tekstilindustrien. Vi har en bred og veldokumenteret viden, og vores rådgivende personale har relevant markedserfaring og derfor et godt kendskab til den praktiske anvendelse af vores produkter.


Strenometer – Ny praktisk skærmindstilling til populær lagtykkelsesmåler
Aflæs måleresultater selv i skarpt sollys

Strenometers populære lagtykkelsesmåler model 456C har fået tilføjet et ekstra trin under indstilling af skærmens lysstyrke, som nu kan gøres ekstra kraftig.

De fleste har oplevet at det kan være svært at se hvad der står på en skærm, fx på telefonen, når man befinder sig udenfor i skarpt sollys. Samme oplevelse har nogle brugere haft med lagtykkelsesmåler model 456C. Producenten Elcometer Ltd. har lyttet til brugernes feedback og har på den baggrund genudviklet instrumentets firmware så skærmen nu kan gøres endnu nemmere at aflæse i stærkt sollys – ideelt til arbejde i marken.

Det betyder i praksis at lagtykkelsesmåleren har fået tilføjet et ekstra menupunkt under den manuelle indstilling af skærmens lysstyrke, og hvor der før var 6 niveauer, er der nu 7.

Man skal være opmærksom på at det kraftige lys i niveau 7 bruger ekstra batteri; men der er stadig batteri nok til i hvert fald 5 timers kontinuerlig brug, og det rækker i de fleste tilfælde snildt til en hel arbejdsdag hvor man ofte ikke vil have funktionen slået til konstant. Det nye lysstyrkeniveau påvirker ikke standardindstillingen, og der bruges ikke mere batteri så længe skærmen er indstillet til niveau 1 til 6.

Den nye indstilling fås som firmwareopdatering og vil i fremtiden være standard i lagtykkelsesmåler 456C.

Yderligere information om lagtykkelsesmåler 456C kan hentes hos:
Strenometer ApS, Kongevejen 213, 2830 Virum, 45 95 07 00, salg@strenometer.dk


Strenometer – Rullekappe til scanningsføler
Undgå at føleren slides ved lagtykkelsesmåling på tynde belægninger på sandblæste stålunderlag

Strenometer ApS er glade for at kunne præsentere nyt praktisk tilbehør til lagtykkelsesmåling, en rullekappe til scanningsfølere.

Til lagtykkelsesmåler model Elcometer 456C fås en ultra/scan-føler, der anvendes til scanning af store overfladearealer. For nylig lancerede Elcometer en rullekappe til ultra/scan-føleren, som er ideel ved måling af grundmalinger på sandblæste underlag. Det slider på føleren at måle tynde belægninger på sandblæste stålunderlag, men den praktiske rullekappe kører på et kugleleje der gør det lettere at køre føleren hen over overfladen og samtidig beskytter den mod slid.

Yderligere information om rullekappe til scanningsføler kan hentes hos:
Strenometer ApS, Kongevejen 213, 2830 Virum, 45 95 07 00, salg@strenometer.dk

Strenometer ApS er et førende specialfirma inden for instrumenter og testapparater til farve- og lakindustrien, kunststofindustrien samt tekstilindustrien. Vi har en bred og veldokumenteret viden, og vores rådgivende personale har relevant markedserfaring og derfor et godt kendskab til den praktiske anvendelse af vores produkter.


Strenometer – Lagtykkelsesmåler forkalibreret til 4 ruhedsintervaller
Model 456C IPC er både hurtig, nøjagtig og brugervenlig

Strenometer ApS er glade for at kunne præsentere lagtykkelsesmåler Elcometer model 456C IPC, som er ny i vores sortiment.

Lagtykkelsesmåler model 456C IPC måler tørfilmstykkelsen af konstruktionsmaling på shot- eller gritblæste stålunderlag. Instrumentet er ekstremt hurtigt og meget brugervenligt. Det er forkalibreret til 4 ruhedsintervaller og giver altid nøjagtige lagtykkelsesmålinger på sandblæste underlag. Den interne integrerede føler giver stabile, gentagelige målinger på både plane og buede overflader.

Model 456C IPC fås i en standard- og en topmodel. Sidstnævnte har blandt andet en statistikfunktion hvor man kan definere grænser, serieinddele måledata og gennemse data på skærmen. Målingerne kan desuden via USB eller Bluetooth® overføres til ElcoMaster® eller brugerens eget softwareprogram på en PC, IOS- eller Android™-enhed for øjeblikkelig rapportgenerering.

Blandt nøgleegenskaberne er:

 • Forkalibreret til 4 ruhedsintervaller - glat: 0-25 µm / fin: 25-60 µm / medium: 60-100 µm / grov: > 100 µm
 • Ingen kalibrering nødvendig – bare vælg det relevante ruhedsinterval og mål.
 • Nem at anvende – minimalt behov for oplæring.
 • Høj målehastighed og stor nøjagtighed.
 • Bærbar, robust og håndholdt – ideel til brug i marken.
 • Brugervenlig menustruktur på flere sprog.
 • Hukommelse med plads til 150.000 målinger i op til 2.500 alfanumeriske serier.
 • Måler i mils eller µm.
 • Viser 3 individuelle målinger sammen med gennemsnittet.

Yderligere information om Lagtykkelsesmåler model 456C IPC kan hentes hos:
Strenometer ApS, Kongevejen 213, 2830 Virum, 45 95 07 00, salg@strenometer.dk


Strenometer – Coatmaster FLEX
Berøringsfri håndholdt lagtykkelsesmåling – måling både før og efter hærdning – minimal investering

Strenometer ApS er glade for at kunne introducere CoatMaster FLEX, et håndholdt, berøringsfrit præcisionsinstrument til måling af lagtykkelse.

CoatMaster FLEX er velegnet til en lang række applikationer og industrier, fx vindmøller (tårne), køkken- og andre møbler, vinduer, maling osv.

CoatMaster FLEX er meget simpel at bruge. Den beregner lagtykkelsen ved at måle temperaturændringen i et lille område. Området opvarmes ganske kortvarigt med en ”blitz”, og ved at sammenholde ændringen i temperatur kan CoatMaster FLEX angive lagtykkelsen meget præcist, hvis blot udstyret er kalibreret korrekt.

CoatMaster FLEX er ved leveringen kalibreret til pulver i lyse eller mørke farver. Hvis man skal måle på pulver, kan man derfor nøjes med at vælge én af de 2 muligheder og derefter foretage sine målinger uden yderligere kalibrering. Hvis man derimod skal måle på andre overflader og på anden belægning end pulver, er det nødvendigt at kalibrere på mindst 2 lagtykkelser, og herefter får man ved måling på våde emner den færdige, tørre lagtykkelse.

CoatMaster FLEX lejes for en periode på mindst 1 måned, og inkluderet i lejen er kalibrering og service, reparationer, forsikring, sim-kort og sim-station til trådløs datatransmision og lagerplads i ”skyen” til data – altså ingen ukendte, ekstra omkostninger. CoatMaster FLEX leveres som ”plug and play” i en kuffert og kan være i drift på ganske få minutter.

Yderligere information om CoatMaster FLEX kan hentes hos:
Strenometer ApS, Kongevejen 213, 2830 Virum, 45 95 07 00, salg@strenometer.dk


NYHED FRA TP-GRUPPEN
På Control 2014 i Maj viste ElektroPhysik prototypen på en low cost serie af lagtykkelsemålere til ikke destruktiv måling af bl.a. maling og lak på hhv magnetisk og ikke-magnetisk metal.

Disse er nu frigivet til salg og består af de i forvejen velkendte typer Minitest 70 og 650 som er de mest solgte i Danmark.
Low cost modellerne er de samme instrumenter som har fået fjernet  "overflødigt" software som dataudgang, programmer mv.  Man har selvfølgelig bevaret ElektroPhysiks kvalitets-sensorer som sikre en præcis måling.
Kalibrering er heller ikke nødvendig på E-modellerne, men kan dog stadig foretages på B-modellerne med de medfølgende kalibreringsplader.
Minitest 70 E/B med indbygget sensor og Minitest 650 E/B med ekstern sensor er meget velegnet til hurtig indgangskontrol og slutkontrol på emner.

Kontakt os for yderligere information og eventuel demonstration.