Målemaskiner

Målemaskiner - Koordinat målemaskinen er velegnet til måling af geometriske tolerancer. Alle målinger kan gemmes i maskinens computer til brug for dokumentation og statistik. Afstande ned til 0.001 mm. kan aflæses med målemaskiner

Leverandører af og viden om Målemaskiner:


3K Værktøj A/S

Meteorvej 6
DK-8700 Horsens
Tlf.: 75 62 41 44
E-mail: info@3ktools.dk

web

Kompetencer: Personlige værnemidler, arbejdstøj, arbejdsbeklædning, værktøj, olie og kemi, tekniske artikler, personligt udstyr, måleværktøj, svejseudstyr, skærende værktøj, befæstigelse

Læs mere om 3K Værktøj A/S


REA automatdrejning ApS

Industrivej 2
5450 Otterup
Tlf.: 64 82 20 06
E-mail: mail@rea.dk

www.rea.dk

Kompetencer: Automatdrejning, drejning, fræsning, afgratning, aluminium, automatsavning, bearbejdningscentre, boring, langdrejning, CNC Multibearbejdning, savning, højstyrkestål, kobber, målemaskiner, messing, metalbearbejdning, plastbearbejdning, polering, rotationsbearbejdning, rustfri stål

Læs mere om REA automatdrejning ApS


Recab Danmark

Hassellunden 14
2765 Smørum
Tlf.: +45 70 300 310
E-mail: sales@recab.com

web

Kompetencer: Advanced Modular Computers, antistatisk udstyr, maskinsikkerhed, kameraer, stregkodelæsere, dataloggere, Embedded Computers og skærme, Industri PC'ere, måleudstyr, laserudstyr, netværk og kommunikation, sensor teknologi, visionssystemer

Læs mere om Recab


ZEISS Industriel Måleteknik

Bregnerødvej 133A 1. Sal
3460 Birkerød
Tlf.: 70 15 70 15
E-mail: info.metrology.dk@zeiss.com

www.zeiss.dk/maaleteknik/home.html

Kompetencer: 3D CT scanning, Formtolerancer, Geometrisk produktspecifikationer, Præcision, Længdemåling, Computertomografi, Koordinatmålemaskiner, Målemaskiner, Positionstolerancer, Produktionsmåling, Kvalitetskontrol, Proceskontrol, Optisk måling

Læs mere om ZEISS Industriel Måleteknik


Zebicon a/s

Hedegårdsvej 11
7190 Billund
Tlf. 76 50 91 52
E-mail: info@zebicon.com

www.zebicon.com

Kompetencer: 3D scanning, 3D opmåling, CT scanning, Materialeanalyse, Analyse af komponenter, Optisk 3D koordinatmåling, Emneopmåling, Kvalitetskontrol, 3D software, Inspektion, Måleudstyr, Uddannelse og træning

Læs mere om Zebicon a/s


ZEISS præsenterer stærke måletekniske løsninger på VTM Summit
ZEISS er selvskreven udstiller, når dørene åbnes for fagmessen VTM Summit den 25.-28. april i Odense Congress Center.

- VTM Summit holdes normalt hvert tredje år, men pga. Covid-19-nedlukningerne er der nu gået seks år, siden den seneste VTM-messe løb af stablen. Derfor ser vi ekstra meget frem til at kunne hilse på de mange besøgende, der nu igen får lejlighed til at mødes på en stor dansk fagmesse, siger Peder Bay, Regional Sales Manager, ZEISS.

Hos ZEISS er man i disse uger i fuld gang med at detailplanlægge firmaets medvirken i VTM Summit. ZEISS kan dog allerede nu løfte sløret for de måletekniske løsninger, som firmaet præsenterer på messen:

CALYPSO 2023
ZEISS viser nyheder i softwarepakken CALYPSO 2023, herunder udvidede PMI-funktioner og Cookbook-baseret udarbejdelse af måleprogrammer. CALYPSO indgår sammen med GOM Inspect Professional og andre softwarepakker i ZEISS Quality Suite.


ZEISS PiWeb
De besøgende kan få et indblik i PiWeb, et best-in-class dataopsamlings- og rapporteringssoftware, der forvandler måleresultater og procesdata til et værdifuldt overblik over produktionen. PiWeb fås som enkeltbruger- eller netværksløsning og samler alle procesdata vedr. det relevante produkt.


DURAMAX
ZEISS præsenterer den kompakte målemaskine DURAMAX, der er specielt udviklet til anvendelse i produktionsmiljø med varierende temperaturer. Den er særligt beskyttet imod snavs og kan anvendes som stand-alone som erstatning for manuelle måleopstillinger, lige som den kan indgå i automatiserede processer i bearbejdningsceller med robothåndtering.


O-INSPECT 543
Gæster på ZEISS' stand kan se O-INSPECT 543, en multisensor koordinatmålemaskine som kombinerer fordelene ved taktil og optisk måling, og som tilføjer yderligere funktioner med ZEISS' nye DotScan, der måler berøringsfrit med hidtil uset præcision.


CONTURA 7/10/6
Den seneste generation af ZEISS CONTURA byder på endnu flere varianter end de tidligere. Udvalget af sensorer spænder fra VAST XT Gold scanningtasthoved over RDS drej-/svingbart hoved med over 20.000 positioner til optiske målesystemer, rundbord mv. CONTURA fås i størrelser fra 700 x 700 op til 1200 x 2400 mm.


Parker – Vores nye måleapparat understøtter forebyggende vedligeholdelse i byggebranchen
Forebyggende vedligeholdelse er afgørende for at sikre, at kostbare maskiner og systemer vedvarende kører driftssikkert og giver valuta for pengene. Det er dog lettere sagt end gjort. Systemer, udstyr og maskiner i industrien og inden for mobilhydraulik har ofte en kompliceret konstruktion på grund af stadig større krav, og fejlanalyse kan hurtigt blive en meget dyr og tidskrævende affære. Parker SensoControl løser disse problemer takket være et bredt udvalg af sensorer, måleforbindelser og forskellige måleanordninger.

Selvom udstyr kan klare det grove arbejde, kan den indvendige elektronik og komponenterne blive gjort ubrugelige som følge af trykstigninger, kraftige gennemstrømninger og temperaturændringer. Disse ting kan blive overset af operatører, der overvåger deres udstyr og systemer med traditionelle mekaniske måleapparater. Muligheden for at overvåge udstyrssystemer effektivt og opdage fejl, før de bliver et problem, kan bidrage til færre omkostningstunge driftstop og forhindre skader på dyrt udstyr. SensoControl-produkter giver slutbrugere en fordel ved at forebygge driftsstop med et komplet supplement af måleudstyr og diagnostisk udstyr, der er ideelt til individuelle komponenter eller hele systemer.

Effektiv overvågning af udstyrssystemer

Den nye Parker Service Master CONNECT opfylder kravet om hurtigere, mere enkel og mere præcis fejlfinding. Parker Service Master CONNECT kan hurtigt og let registrere måledata og er en diagnosticeringsenhed til at måle tryk, temperatur, flowhastighed, hastighed og hyppighed, som på mange måder skiller sig ud fra andre måleapparater. Ved første øjekast minder den meget om en tablet på grund af det kompakte design og det refleksfri display på 7". Bagbelysningen og den høje opløsning giver brugere mulighed for at aflæse måledata uden fejl, selv i omgivelser med svag belysning. Den vejer mindre end 2 kg og er let at håndtere.

Robust design: Måleapparatet er udstyret med en hårdfør kappe, der kan modstå olie og er designet i overensstemmelse med IP65-beskyttelseskodekset. Dette betyder, at CONNECT er beskyttet mod stødpåvirkning, fugt og snavs, så den er perfekt til måling under barske forhold, f.eks. i forbindelse med mobilhydraulik.

Driftssikker betjening: De tilføjede mekaniske taster gør måleapparatet let at betjene, selv under krævende forhold med f.eks. vibrationer og stød. Den 3 mm tykke berøringsskærm kan endda betjenes med handsker og reagerer hurtigt og pålideligt på fingerbevægelser. Ikonerne på kontrolpanelet er designet, så de er tydelige, og brugere let kan navigere rundt i de forskellige funktioner.

Hvad gør apparatet nyttigt?

Hvilken slags teknologi gemmer der sig under Parker Service Master CONNECTs hårdføre kappe? Hvad gør apparatet til et så nyttigt redskab for brugerne? 

Kundespecifikke udstyrsløsninger: Parker SensoControl integrerer målingsmoduler, der kan udskiftes enkeltvis, så apparatet kan bruges under næsten alle slags testforhold og giver brugeren fantastisk fleksibilitet. "CONNECT" har også variable målingsinput, der giver mulighed for endnu flere forskellige typer test: Parkers analoge sensorer og CAN-sensorer med automatisk sensorregistrering, analoge sensorer, SAEJ-1939, CANopen, frekvens samt digitale input og output.

Flere metoder til registrering af data: Data fra op til 100 forskellige kanaler registreres automatisk, indsamles i en stor, indbygget hukommelse til målingsværdier og kan derefter analyseres med det samme på en PC ved hjælp af SensoWin-analysesoftware. Det er muligt at benytte flere metoder til registrering af data lige fra start/stop, datalogføring med cirkulær buffer, punktmåling via aktivering og aktiveringslogik samt hurtig måling. USB-interfaces gør det muligt at forbinde apparatet til andre komponenter, f.eks. bulklagre.

Unikke metoder til præsentation af registrerede måledata:  Brugere kan enten vise data numerisk eller benytte søjlediagrammer, indikatorer eller kurver. Hvis det er nødvendigt, er det muligt at tage sceenshots og behandle dem med et enkelt tryk. En anden fordel ved "CONNECT" er den brugervenlige grænseflade, der kan udvides med kundespecifikke værktøjer ved hjælp af softwareprogrammer.

Overvågning og betjening via fjernadgang: Dette er muligt via en LAN-, WLAN- eller USB-forbindelse. Firmwaren kan let opdateres ved hjælp af USB. Det nye CONNECT-måleapparat har flere funktioner og kan ikke blot behandle måledata, men også skabeloner og mediedata, f.eks. instruktioner, servicetidsplaner osv.

Fleksibel og alsidig:  Parker Service Master CONNECT har inputmoduler, der kan ombyttes. Foruden et CAN-modul med to separate CAN Bus-netværk har CONNECT også to analoge inputmoduler (med og uden galvanisk isolering), der gør det muligt at tilslutte Parker-sensorer med sensorregistrering og eksterne sensorer, blandt andet med højhastighedsfunktioner.

Konklusion

Parker Service Master CONNECT er et koncept, der minder mere om en PC end et måleapparat. Den kan ikke kun bruges til at gemme data fra målinger, men også projektskabeloner, billeder, vedligeholdelsesplaner og diagrammer. Manglende data kan overføres fra virksomhedsnetværket og gemmes på CONNECT. Det betyder, at serviceteknikere sparer tid, og kommunikationen med kollegaer forbedres, da alle maskindata er gemt på CONNECT.

Denne artikel er skrevet af Georg Kälble, manager marketing service, Parker Hannifin Corporation's High-Pressure Connectors Europe.


ZEISS køber målecenter i Danmark
Efter flere år med opmålinger på ZEISS målemaskiner bliver 3D-CT A/S nu en del af ZEISS

Pr. 1. september 2020 har ZEISS købt målevirksomheden 3D-CT A/S, som blev grundlagt af tidligere medarbejdere fra Motorola i 2009, og hvor Carl Zeiss A/S blev minoritetsaktionær i 2012. Virksomhedens 5 medarbejdere har siden start været særdeles succesfulde især indenfor X-Ray målinger, hvor deres viden og resultater er helt i særklasse. Virksomheden har gennem tiden oparbejdet tætte kunderelationer inden for flere kundegrupper bl.a. medicinal-, maskin- og plastindustrien.

“Danmark er et traditionelt marked for ZEISS. Vi ønsker ikke blot at fortsætte vores salgsarbejde, men vi vil også øge virksomhedens førende markedsposition. Efter at have åbnet og opbygget et tilsvarende målecenter i Sverige, er det et logisk trin i vores målecenter-strategi for Norden at øge kapaciteten og mængden af tjenester, der tilbydes, ved at have endnu en placering i et andet nordisk land. Vi tror på, at den viden, de færdigheder og kundeforhold, som ligger hos 3D-CT, er optimale for et nyt ZEISS-målecenter og vil bidrage til yderligere udvikling af det nordiske marked samt hjælpe os med at styrke vores position og være med til at forme markedet” siger Jochen Weinisch, Head of Sales and Service Nordics, ZEISS Industrial Quality Solutions. Det nye målecenter kommer, som søsterselskabet i Sverige, til at hedde ZEISS Quality Excellence Center.

Den 1. september 2020 bliver 3D-CT A/S grundlæggerne Frank Nielsen og Kim Mortensen indsat som henholdsvis Head of Quality Excellence Center og som Technical Manager for det nye selskab, som føres videre under Carl Zeiss A/S. Sammen med Jochen Weinisch vil de sammen være ansvarlige for integrationsprocessen og den fremtidige udvikling af salg og service i virksomheden. Frank Nielsen siger, ”ZEISS har spillet en væsentlig rolle for os siden start, og jeg er meget glad for, at vi nu bliver en betydelig del af deres forretning fremover. Med integrationen i ZEISS Nordics er et nyt kapitel ved at blive skrevet for virksomheden i Danmark”.

ZEISS overtager en solid virksomhed med en enestående ånd og kultur, der har gennemsyret virksomheden lige siden start i 2009. Alle 5 ansatte i 3D-CT A/S har en betydelig ZEISS-knowhow og stærke relationer til kunderne, og dette vil fremtidigt blive videreført som en del af ZEISS Nordics. Alle medarbejdere vil fortsat være aktive i virksomheden, og understøtte at overgangen bliver så glidende som muligt, især hvad angår kundepleje og service.

Om ZEISS-koncernen

Den internationale ZEISS-koncern er global markedsleder inden for optik, finmekanik og instrumenter. Koncernen har 100 lokationer i mere end 30 lande og er repræsenteret i mere end 50 lande. ZEISS har fabrikker i Europa, Nordamerika, Mexico og Asien og hovedkontoret ligger i Oberkochen i Sydtyskland. På verdensplan har koncernen en omsætning på 6,4 mia. euro og ca. 31 000 ansatte. Carl Zeiss AG blev grundlagt i Jena 1846 og er hundrede procent ejet af fondet Carl Zeiss Stiftung.

I Danmark, Sverige, Norge og Finland har ZEISS ca. 175 ansatte, heraf ca. 35 i Danmark, der varetager salg, rådgivning og markedsføring af ZEISS-produkter og løsninger inden for mikroskopi, elektronmikroskopi, medicinteknik, industriel måleteknik samt kikkerter/sigtekikkerter


Nyt automatiseret 3D målesystem fylder huset hos Zebicon
Kvalitetsopmåling af store tunge emner har aldrig været lettere end med ATOS ScanBox 6130, som nu kan ses hos Zebicon
En ny 3D målemaskine kommer til Danmark. En 3D målemaskine, baseret på fuldautomatiseret scanning til opmåling af store emner. Systemet hedder ATOS ScanBox 6130 og er udviklet af tyske GOM. Det er et standardiseret system, som kombinerer high-end udstyr og høj sikkerhed i en brugervenlig løsning. ATOS ScanBox 6130 er som navnet indikerer en stor boks, med en scanner placeret på en robotarm indeni. Systemet fylder 18 m² og kan måle emner på op til 3 meter i længden og med en vægt på 2000 kg. Emner køres til dørs ATOS ScanBox 6130, er den første 3D scannerløsning i Danmark, med åben indgang og kun tre lukkede sider. Systemet er udviklet ud fra et af- og pålæsningskoncept. Det betyder at store tunge emner som fx løftebeslag, kan placeres direkte på drejebordet ved hjælp af kran, truck eller manuelt. Sikkerheden er i top ATOS ScanBox 6130 giver et sikkert miljø for 3D opmåling. Scannerløsningen er udstyret med en række sikkerhedsfunktioner som lyssensorer og gulvscanner. Det betyder, at systemet automatisk stopper scanningsprocessen, når nogen bevæger sig ind i ScanBoxen. Derudover simuleres og sikkerhedstjekkes alle robottens bevægelser før scanningsprocessen begynder. 3D opmåling uden operatørindblanding Det fuldautomatiseret scannersystem ATOS ScanBox 6130 forenkler processen ved gentagende målinger. Ved forprogrammerede indstillinger kører systemet uden operatørindblanding. Måleprogrammet lagres og efterfølgende scanninger udføres således automatisk på præcis samme måde. Systemet er en optimal løsning til løbende kontrolopmåling, verificering og komplet analyse af emneserier. Ved at udføre opmåling på større emneserier sikres et godt grundlag for at vurdere produktkvalitet og evaluere fejl og mangler. Mød Zebicon på Automatik 2016 Zebicon står klar på stand B1532 til at demonstrere 3D scanningsteknologien. Her kan de besøgende få en snak om 3D scanning og automatiserede målesystemer i egen virksomhed.

Cookie-indstillinger