Multimetre

Multimetre er (multi = mange) et universal instrument, der kan anvendes til mange forskellige typer af målinger.  F.ex. kan et multimeter ved hjælp af en omskifter bringes til at kunne måle spænding i området 0 til 10 volt eller 0 til 1.000 volt eller 0 til 250 volt. Den samme fleksibilitet gælder også for både strøm og modstandsmålinger ved anvendelse af et multimeter

Leverandører af og viden om Multimetre (multimeter / multitester):


ELIT Scandinavia ApS

Herstedvang 8
2620 Albertslund
Tlf.: 48 44 60 60
E-mail: elit@elit.dk

www.elit.dk

Kompetencer: Afbrydere, Afstandsmålere, Amperemeter, Automatsikringer, DIN-skinne, Energimålere, Fejlstrømsafbrydere, Installationstestere, Jordingsmateriel, Jordspyd, Ladestander, Lydmålere, Lysmålere, Multimetre, Overspændingsbeskyttelse, Spændingstestere, Tavlemateriel, Transientbeskyttelse

Læs mere om ELIT Scandinavia ApS


Elma Instruments A/S

Ryttermarken 2
3520 Farum
Telf.: 70 22 10 00
E-mail: info@elma.dk

www.elma.dk

Kompetencer: Afstandsmålere & lasere, Blowerdoors, Datalogning, Drift & Service, El, Elektronik, Endoskoper, Forsyning og industri, Gods- & lagtykkelse, Kabelsøgere, Kalibratorer, Kemi, Køl, Lydmålere, Lysmålere, Lækagesporing, Prøveledninger, Røgprodukter, Småtestere, Softwareløsninger, Solcellemåling, Tele & data, Temperatur og fugt, Termografering, Tryk, TV, Sat og feltstyrke, Ventilation & Klima, VVS, X-tra tilbehør

Læs mere om Elma Instruments A/S


HIN A/S

Langmarksvej 29
8700 Horsens
Tlf.: +45 7625 9090
E-mail: hin@hin.dk

www.hin.dk

Kompetencer: Spændingsvisere, Kortslutningsindikatorer, Multimetre, Installationstestere, Kalibratorer, Isolationstestere, Temperaturtestere, Kabelsøgere, Jording og sikring, Loddestationer, Håndloddeudstyr, Lodderobotter, Print og komponentbearbejdning, Loddepasta, Loddetin, Kabelforskruninger, Kabelsko Krympeslange, Beskyttelsesslange, kabelbindere, ESD arbejdsbeklædning ESD belægning, ESD indretning og opbevaring, Momentværktøj, Målerværktøj, Skruetrækkere og bits, Afisoleringstænger, Pressetænger, Skævbidere, Kabelsakse, Batterier, Maskiner til kabelkonfektionering, L-AUS værktøj, Testledninger, Alligatornæb, Prober, Stik til solceller, Medico-stik, Industristik og bøsninger, Multi-stik og bøsninger, Værktøjskufferter, Oscilloskoper, Strømforsyninger, Funktions-/signal-generatorer

Læs mere om HIN A/S


PCE Instruments Denmark ApS

Birk Centerpark 40
7400 Herning
Tlf.: 70 30 53 08
E-mail: kontakt@pce-instruments.com

web

Kompetencer: Måleudstyr, Endoskoper, Flowmålere, Hårdhedstester, Kraftmåler, pH måler, Stroboskoper, Vibrationsmålere, Tykkelsesmåler, EMF måler, Dataloggere, Testinstrumenter, Kontrolenheder, Laboratorieudstyr, Vægte

Læs mere om PCE Instruments Denmark ApS


Mere viden om multimetre:

Når man er beskæftiget med enten reparation eller montage af moderne industriel automatik, er det nødvendigt at kunne foretage nogle elektriske målinger.

Til dette eksisterer der en lang række forskellige måleinstrumenter, som har hver deres egenskaber og er mere eller mindre velegnede til forskellige målinger. Det er derfor nødvendigt at kende til el-måleteknik og de instrumenter, som er mest velegnede til den måling, man ønsker at foretage.

De mest almindelige målinger, som foretages af multimetre, kan opdeles i tre hovedgrupper: Strøm, Spænding og Modstand.

For at kunne foretage korrekte målinger med multimetre skal man have styr på definitionerne af de tre områder. Nedenstående skema viser sammenhængende i de tre områder.

Enhed Måles i Formel-betegnelse forkortes med
Strøm Ampere I A - Spænding  Volt U V - Modstand  Ohm R

I praktisk måleteknik anvendes ofte enten meget store værdier eller meget små. Det er som regel uhensigtsmæssigt at benævne en størrelse med et komma og fem nuller og et tal som fx 0,000007 (volt). Hvis et sådan tal skal læses korrekt, skal man til at tælle antallet af nuller efter kommaet. For at korrigere for disse ulemper anvender man tusindtalsfaktorer (præfixer). 0,000007 skrives således 7V.

Måleinstrumenter
Ved elektrisk måling anvendes et særligt måleinstrument. Hvis man skal måle strøm, bruges et amperemeter. Hvis man skal måle spænding, bruges et voltmeter, og skal man måle modstand, bruges et ohmmeter. Da det er uhensigtsmæssigt at have tre forskellige måleinstrumenter, er det mest almindeligt anvendte måleinstrument til både fejlfinding, reparation og montage et multimeter, der er kendetegnet ved at kunne indstilles til måling af alle tre størrelser. De enkelte måleinstrumenter har normalt også den ulempe, at de kun kan anvendes til et bestemt måleområde. Det kunne være et voltmeter, som er fremstillet til at måle fra 0 til 1.000 volt. Det er velegnet, hvis man måler spændinger i nærheden af 1.000 volt, men aldeles ubrugeligt, hvis man skal måle 5,3 volt, da instrumentet stort set ikke vil give et udslag.

Den samme fleksibilitet gælder også for både strøm og modstandsmålinger for multimetre. Begrebet multi dækker også over, at multimetret kan måle både jævnstrøm/-spænding og vekselstrøm/-spænding.


Elma – Det nye industrimultimeter
Elma BM789 sætter nye standarder for hvad der kan pakkes i et kompakt og sikkert instrument

På HI 21 messen stand G5778 præsenterer Elma Instruments nyheden Elma BM789 som ikke gpr på kompromis med noget, og er hastigt ved at sætte standarden som det nye high-end multimeter. Meget slankt design i kombination med stærke materialer gør instrumentet velegnet fra elektronik til sværindustri. Højeste elektriske sikkerhed i kategori IV, på trods af de slanke dimensioner, gør at instrumentet må anvendes alle steder til enhver elektrisk applikation, ude og inde. Stort belyst display med analog bargraf, let betjente knapper og kraftig drejeomskifter sikrer hurtig aflæsning samt let og akkurat betjening, også med handsker. Høj båndbredde på hele 100kHz og AC+DC TRMS og høj basisnøjagtighed, sikrer præcise måleresultater, også på moderne effektelektronik, som kan udfordre standardmultimetre.

Med måling af alle parametre du kan ønske af et professionelt multimeter og funktioner som valgfrit automatisk eller manuelt områdevalg, relativmåling, Peak hold, min/max, datahold, temperaturmåling samt intelligent auto sluk, er du sikret et instrument som altid er klart til brug, og med specialfunktion som VFD, til præcis måling efter f.eks. frekvensdrev er du sikret de mest nøjagtige data.

Se mere på www.elma.dk eller ring på 70 22 10 00.


Elma – Mål lækage- og krybestrømme i eltavlen, på autoværkstedet samt fra batterier og ladere
Elma 9400 er et banebrydende tangmultimeter, da det både måler AC og DC strømme i en opløsning på 0,1 milliampere, hvilket gør tangen uundværlig mange steder. Små forbrug og krybestrømme der aflader batteriet og jord-og stelfejl der udkobler elinstallationen, kan føre til langvarige fejlfindinger. Elma 9400 kan spare ekstremt meget tid ved direkte at måle fejlstrømmene.

På autoværkstedet og marinaen

Med Elma 9400 kan selv de helt små DC strømme måles og synderen, som langsomt aflader batteriet, kan derfor direkte måles. Ved stelfejl og dårlige forbindelser, kan de alternative strømveje også afdækkes og hjælpe til fejlfinding.  Måler også mindre belastninger som f.eks. lys osv. op til 10A. Da instrumentet er højeste elektriske sikkerhed KAT IV, er det også velegnet til måling og fejlfinding på mindre driftsstrømme på elbiler.

I eltavlen og installationen

Da Elma 9400 unikt både måler AC og DC lækagestrømme, kan instrumentet anvendes til både kontrol før idriftsætning og fejlfinding ved jord- og stelfejl med f.eks. udkobling af HPFI, også på type B med DC fejlstrømme. Meget elektronik påtrykker, tilsigtet eller utilsigtet, DC lækager, som kan summere op og blive farlige, hvilket Elma 9400 også kan hjælpe til at afdække. Instrumentet kan samtidig måle belastningsstrømme, som ikke overstiger 20A AC, og dermed bruges som standard tangmultimeter.

På batterier og batteriladere

Elma 9400 måler direkte DC ladestrømme, eller belastningen af batteriet op til 10A DC. Det kan både hjælpe med at afdække om laderen leverer hvad den skal og om afladningen af batteriet skyldes for højt stand-by forbrug. Eller om batteriets kapacitet er forringet og test af batterier, og måske batteriskift, er nødvendigt.

Multi-tool i instrumentindpakning

Ud over at være et AC og DC lækage- og tangamperemeter har Elma 9400 også standard multimeter funktioner som TRMS AC og DC spændingsmåling op til 300V i højeste KAT IV sikkerhed, kontinuitet og modstandsmåling. Desuden er instrumentet forsynet med bl.a. baggrundsbelyst display, min/max, datahold samt auto nul funktion. Leveres klar til brug i taske med batterier, prøveledninger og dansk manual.


Hans Følsgaard – Optisk fiber multimeter – Optical Explorer
Optical Explorer er verdens første optiske fiber multimeter. Dette instrument er oplagt til FTTH udrulning, FTTA/5G installation og generelt simpel og hurtig til fejlfinding i singlemode fibernetværk. Optical Explorer er et ’plug and play’ produkt indeholdende mange effektive features!

Afhængigt af hvad du ønsker at vide om din installation kan du vælge forskellige test muligheder.

På få sekunder kan du få følgende informationer vises på Optical Explorers touchskærm:

 • Powermåling (dBm),
 • Tab (dB)
 • Længdemåling (op til 40 km)
 • ORL
 • 5-star rating af installationen
 • Fault Locater (fremhæver de kritiske events der bør kigges på)
 • Linkmapper (giver et billede af alle events på fiberen og hvor på fiberen der er - dette gør fejlfinding og validering utrolig let)

Optical Explorer giver desuden mulighed for tone modulation og detektering (270 Hz, 330 Hz, 1 kHz, 2 kHz).

Optical Explorer placerer sig hermed lige mellem et simpelt power meter og den mere avancerede OTDR og kræver ikke mere end en kort introduktion - tid på træning kan spares væk. 3 års garanti, kalibrering er ikke nødvendig og det er muligt selv at skifte en slidt/defekt konnektor med den patenterede Click-Out Connector.


Caltech – Udskift dit gamle funktionsdygtige præcisionsmultimeter med et nyt fra Fluke
Og få op til 20% rabat når du køber et nyt

Nu har du chancen for at udskifte dit gamle præcisionsmultimeter når du køber et ny Fluke Calibration 8588A eller 8558A digitaliseringsmultimeter og få op til 20% rabat.

Dit gamle præcisionsmultimeter, der har gjort sit arbejde i mange år, er muligvis ikke ROHS kompatibel, det er måske forældet og kan ikke længere repareres. Benyt lejligheden nu til at drage fordel af Fluke’s unikke tilbud om at erstatte dit gamle præcisionsmultimeter med et i Fluke 85XXA serien, som nu er blevet industristandard.

Nøglefunktioner i Fluke 8588A og 8558A:
8,5 cifret opløsning@ 1rdg / sek. Med enestående linearitet, lav støj og stabilitet.
2,8 ppm (8588A) / 4,1 ppm (8558A) 1 års absolut præcision (95%) analog ydeevne uden selvkalibrering.
AC rms måleevne op til 10 gange hurtigere, halvt så støjende og mere følsom overfor lavt niveau signaler, end andre instrumenter i denne klasse.
Digitaliserer spænding og strøm ved 5 MS / s med 18-bit opløsning. Hukommelse til 15 millioner målinger med op til 20 MHz båndbredde for spænding, og 4 MHz for strøm til at vise højfrekvensindhold i signalet.
Synkron overførsel af måledata til pc med 100.000 målinger / s med 4,5-cifret opløsning.


Hans Følsgaard – NYT kompakt & lækkert powermeter
HF kan nu lanceres EXFOs nye powermeter PX1

PX1 er et meget kompakt og håndholdt instrument med touchskærm, datalagring, Bluetooth konnektivitet mm.

PX1 er klar til levering i starten af 2020, men allerede nu kan vi løfte sløret for specifikationer og tage imod ordrer!

En æra er slut – nyt powermeter er landet

I 15 år har EXFO produceret og solgt de velkendte og robuste FPM-300 og -600 serie af optiske powermetre.

I midten af 2020 er det dog slut med FPM-300 og -600, disse vil ikke længere være tilgængelige.

Nu tager EXFO nemlig skridtet videre og introducerer det nye PX1 powermeter, som er et instrument, der virkelig cementerer EXFOs suveræne placering, som de bedste i verden, når det kommer til test af fiber.

Mange nye features

Der er sket meget i fiberverdenen i løbet af de sidste 15 år - både i udvikling af selve fiberkablerne, måden at installere på, men så sandelig også i udviklingen af testinstrumenter. Det er derfor ikke svært at finde frem til nye features og forbedringer, når man kigger nærmere på PX1. Når det er sagt har PX1 arvet forgængerens robusthed og med sin IP54 klassificering er instrumentet godt sikret mod støv og vand. Derudover er der også 3 års garanti og kalibreringsinterval på PX1.

PX1 har touchskærm og et nemt intuitivt interface, der gør det nemt at navigere rundt i menuen.

Det er muligt via Bluetooth at koble PX1 til sit smart-device og den vej igennem få adgang til data, rapportering osv.

I løbet af 2020 opdateres PX1 og bliver kompatibel med TestFlow – hvilket virkelig gør PX1 til et kraftfuldt værktøj!

Når PX1 fungerer med TestFlow er et komplet setup med powermeter, Optical Explorer, iOLM, fiberinspektion og billeddokumentation muligt og det giver mulighed for virkelig at optimere installations- og dokumentationsprocessen!

To modeller – Standard og PRO

PX1 kan leveres med to forskellige konfigurationer – STANDARD og PRO.

Fælles for begge konfigurationer er det genopladelige batteri, Bluetooth og formfaktoren med touchskærm, detektering af tone, pass/fail indikation, men i modsætning til tidligere også at begge har mulighed for datalagring.

PRO adskiller sig ved at have et større antal af kalibrerede bølgelængder og som på FPM-600 er der automatisk genkendelse og switching mellem flere bølgelængder.

Derudover tilbyder EXFO nu for første gang VFL/rødlyskilde integreret i et powermeter og denne med 3 indstillinger (konstant - 1Hz blink - 4Hz blink)

Både STANDARD og PRO fås også som High-Power powermeter:

Standard:       10 dBm til - 70 dBm
High-Power:    26 dBm til - 50 dBm (high-power indikation over 24 dBm)


Hans Følsgaard – Verdens første optiske fiber multimeter
Verdens første optiske fiber multimeter - OX1 er oplagt til FTTH udrulning, 5G installation og generelt simpel og hurtig fejlfindng i fibernetværk

Dette instrument er et plug'n'play produkt indeholdende mange fede features!

På få sekunder kan følgende informationer vises på OX1’erens touchskærm:

 • Powermåling (dBm),
 • Tab (dB)
 • Længdemåling
 • ORL
 • 5-star rating af installationen
 • Fault Locater (fremhæver de kritiske events der bør kigges på)
 • Linkmapper (giver et billede af events på fibren og gør fejlfinding let)

Optical Xplorer kan også anvendes som optisk lyskilde til f.eks. dæmpningsmåling og der er også mulighed for tone (270 Hz, 330 Hz, 1 kHz, 2 kHz).

Optical Xplorer er et instrument der placerer sig lige mellem et simpelt powermeter og den mere avancerede OTDR og kræver ikke mere end en kort introduktion. 3 års garanti, kalibrering er ikke nødvendig og det er muligt selv at skifte en slidt/defekt konnektor med den patenterede Click-Out Connector.

Kontakt Jacob Arent JAR@HF.net / 60121881 for mere info og demonstration.


Hans Følsgaard – EXFO Optical XplorerTM – verdens første optiske fiber multimeter
Med Optical Xplorer lancerer EXFO et ”plug and play” produkt, som er let at anvende i marken og som hurtigt giver vigtige oplysninger om installationen

En test kræver ingen opsætning, Optical Xplorer er intelligent og skal blot tilsluttes installationen for at starte målingen.

Udfylder tomrummet mellem powermeter og OTDR

Optical Xplorer placerer sig i hullet mellem instrumenter som helt basale lyskilder og powermetre og de mere avancerede OTDR’er. En tester der på 3 sekunder fra den ene ende af installationen kan måle tab (dB), power (dBm), fiberlængde og ORL.

Både en BASIC og en PRO version vil være tilgængelige – begge versioner kan enten være til installation (1310/1550nm) eller maintenance/vedligeholdelse (1650nm). Med en PRO version er der også mulighed for Link Mapper og det er muligt selv at skifte konnektor med den nye patenterede Click-Out ™ Connector.

Click-Out ™ Connector gør at teknikeren selv kan skifte en ødelagt/slidt konnektor i udstyret og dermed ikke skal sende sin Optical Xplorer til et servicecenter og undvære sit grej.

Der er 3 års garanti på Optical Xplorer. Der kræves ingen kalibrering, da den leveres med Lifetime Calibration.

HF har allerede demo-enheder på vej til Danmark

Vi har allerede sikret os et par demo-enheder og regner med at kunne demonstrere disse i juli og fremadrettet – stay tuned!


RS Components vil demonstrere en række Fluke produkter på FoodTech
RS Components finder du på stand J 7178

Fluke 3000 FC trådløst digitalt multimeter Fluke CONNECT™ (varenummer 811-1316)
Fluke 3000 FC trådløst digitalt multimeter er den ideelle løsning til professionelle teknikere.
Fluke 3000 FC multimeter, der er uafhængigt testet for sikker brug i CAT IV 600 V, CAT III 1000 V miljøer, har alle de funktioner du har brug for til at fejlfinde og løse mange problemer i elektriske og elektroniske systemer.
Normalprisen er 2.079 kr. og vi har en særlig messepris med 20% rabat til kr. 1.663,20
 
Fluke 279 FC termisk multimeter (varenummer 111-5340)
Fluke 279 FC er et digitalt multimeter med integreret termografering. Termografering multimetre er det primære fejlfindingsværktøj til elektrisk udstyr. De kan kontrollere "hot spots" i højspændingsudstyr og transformere fra en sikker afstand og detektere varme fra sikringer, ledninger, isolatorer, konnektorer, samlemuffer og kontakter. Scanning med Fluke 279 FC termiske kamera afslører mange elektriske problemer hurtigt og fra en sikker afstand.
Normalprisen er 7.499 kr. Og vi har en særlig messepris med 20% rabat til kr. 5.999,20
 
Fluke 279 FC termisk multimeter med iFlex® (varenummer 111-5341)
Fluke 279 FC er et digitalt multimeter med integreret termografering. Termografering multimetre er det primære fejlfindingsværktøj til elektrisk udstyr. De kan kontrollere "hot spots" i højspændingsudstyr og transformere fra en sikker afstand og detektere varme fra sikringer, ledninger, isolatorer, konnektorer, samlemuffer og kontakter. Scanning med Fluke 279 FC termiske kamera afslører mange elektriske problemer hurtigt og fra en sikker afstand.
Normalprisen er 8.999 kr. og vi har en særlig messepris md 20% i rabat til kr. 7.199,20


Isolationstester og KAT IV multimeter
Elma Instruments A/S præsenterer på HI 2015 verdensnyheden Elma BM878, som kombinerer hele tre funktioner i et enkelt håndholdt instrument

Elma BM878 er et ægte SAND RMS KAT IV multimeter med indbygget Isolationstester. Isolationstesteren har fem valgfri prøvespændinger og Indbygget 200mA ohmmeter for måling på udligningsforbindelser.

Elma BM878er forsynet med stort belyst dobbelt display og hurtig analog bargraph. Instrumentet måler Sand RMS spænding, strøm, frekvens, modstand, kapacitet, dioder, gennemgang og temperatur. Elma BM878 har en række ekstra funktioner bl.a. max/min, datahold, auto-sluk, automatisk/manuelt områdevalg samt VFD funktion, som gør instrumentet i stand til at måle sande værdier, efter frekvensomformere.

Multimetret opfylder EN61010-1 KAT IV 600V og smarte prøveledninger med indbygget fjernbetjening.

Udover de omtalte nyheder vil Elma Instruments vise hele sit produktprogram indenfor håndholdt test- og måleudstyr. For yderligere oplysninger kontakt Elma Instruments på 70 22 10 00 eller elma.dk


Liquiline To Go
Få den information som du har brug for, når du har brug for den - Liquiline To Go er et bærbart multimeter for måling af pH, redox, temperatur, ledningsevne og ilt.

Træf de rigtige beslutninger for din proces
Uanset hvor og hvornår du skal måle pH, redox, temperatur, ledningsevne eller ilt, vil Liquiline To Go give korrekte værdier med 100% signalintegritet. Den måler med Memosens teknologi der konverterer sensorværdier til digitale signaler og overfører dem uden interferens. Målingen er pålidelig og giver dig mulighed for hurtigt at tage de beslutninger, der er nødvendige for at holde din proces kørende under optimale forhold.

Stol på dine måleværdier
Hvis måleprincippet i din proces afviger fra måleprincippet på dit kontrolinstrument, er der risiko for at få afvigende måleresultater.
Med Liquiline To Go kan du bruge de samme robuste Memosens sensorer, som du bruger i din proces. Dette garanterer fuld overensstemmelse mellem dine måledata og giver dig resultater som du kan stole på: du kan udelukke spørgsmålet om teknologifejl, hvis måleværdierne er forskellige.

Tag den med overalt
Begge nye Liquiline To Go modeller er robuste, stødsikre og med tæthedsgrad IP66/67. I eksplosionsfarlige områder giver den ATEX og IECEx certificerede CYM 291-model en sikker måling. Dette muliggør hurtig proceskontrol direkte på målestedet, selv i de mest udfordrende miljøer.

Gør dit daglige arbejde nemmere
Liquiline To Go gør dit daglige arbejde nemmere, da den har aktiv "plug & play" funktion for hurtigt at skifte fra én parameter til en anden. Liquiline To Go kan øjeblikkeligt genkende den tilkoblede sensor og præsentere alle vigtige måleværdier og kalibreringsdata.


Elma 6600 – KAT IV Processmultimeter
Elma 6600 procesmultimeter er uundværlig for teknikeren, der arbejder med styrings- og reguleringsopgaver.

Fordi Elma 6600 både er en 0-24mA proceskalibrator og et standard multimeter, kan du både bruge instrumentet til at forsyne indgangen på et målekredsløb med et justerbart mA signal, samt til almindelige måleopgaver hvor du har brug for et multimeter - helt perfekt til fejlfinding. Elma 6600 er forsynet med en stor LCD skærm med baggrundsbelysning, der automatisk tænder, når det omkringværende lys er svagt.

 

Når Elma 6600 bruges som kalibrator har instrumentet tre hovedfunktioner:
• Påtrykker en passiv strømsløjfe 0-24,000mA (intern batterispænding 4,5V).
• Simulerer en 2-leder transmitter i en aktiv strømsløjfe 0-24,000mA (ekstern forsyning 6…48V).
• Forsyner en transmitter og monitorerer strømmen i loopet (Loop Power 24V/20mA).

Elma 6600 har mange smarte funktioner, der gør instrumentet velegnet til installation og fejlfinding på procesanlæg. På kalibratoren kan strømmen enten indstilles til en fast værdi mellem 0-24,000mA, eller den kan køre i en programmeret cyklus mellem 0-24,000mA. Der er fire indstillinger på instrumentet som er programmeret til forskellige scan/rampe intervaller, så du kan vælge det, der passer bedst til din måleopgave.

Elma 6600 er også et multimeter, med de funktioner man forventer at finde i et standard multimeter som bl.a. spændingsmåling, strømmåling, modstandsmåling, frekvensmåling, gennemgangstest med buzzer og diodetest. Herudover har instrumentet funktioner som automatisk eller manuelt områdevalg, min/maks/gennemsnit og hold/relativ måling.

Den indbyggede målehukommelse i Elma 6600 kan gemme op til 100 målinger. De gemte målinger kan efterfølgende genkaldes i displayet, eller overføres til den medfølgende Windows software via USB kabel.

Elma 6600 opfylder IEC 61010-1 KAT IV 600V. Instrumentet leveres komplet med batteri, testledninger, krokodillenæb, software, USB kabel, manual og en kort rem så instrumentet kan hænge i en tavle eller lignende.

Yderligere oplysninger hos Elma Instruments A/S telefon 70 22 10 00 eller www.elma.dk


Højtydende multimetre med true-RMS
Som noget nyt i sortimentet hos reichelt elektronik fås nu multimeterserien UT139 fra Uni-Trend, som kombinerer en lav pris med mulighed for True-RMS og berøringsfri spændingsdetektering.

De digitale multimetre i UT139-serien vælger automatisk det korrekte spændingsmåleområde, beregner en målehyppighed fra to til tre målinger i sekundet og er beskyttet mod overspænding.  Spændingsmålinger er mulige både for jævn- og vekselspændinger op til 600 V, og strømstyrkemålinger op til 10 A (AC/DC). For strømstyrker op til 60 A kan modellen UT139C anvendes med en optionel strømtang. Multimetrene giver mulighed for modstandsmålinger op til 20, 40 eller 60 MΩ - alt efter model. Diodetest og gennemgangsmålinger er også mulige.

Efter IEC 61010-1 opnår de digitale multimetre målekategorien CAT III (600 V) og beskyttelsesklasse 2.  Målinger af relative værdier er også mulige. Komfortfunktioner som Data Hold, et maks.-min.-lager, advarsler om batterispænding samt det belyste display (som kan slukkes) og en automatisk slukkefunktion som kan deaktiveres, afrunder den omfattende funktionalitet. Mens basismodellen UT139A, som reichelt tilbyder, viser værdierne med 1.999 cifre, arbejder modellerne UT139B og UT139C, som også fås hos reichelt, med 4.000 hhv. 6.000 cifre.  Disse modeller giver desuden mulighed for kapacitetsmåling op til 99,99 mF og frekvensmåling op til 10 MHz. Topmodellen i denne serie, UT139C, har desuden en termometerfunktion som gør det muligt at måle temperaturer fra -40 °C til +1.000 °C.

Mere end 45.000 elektronikprodukter

Som en af de største europæiske onlinedistributører af elektronik og it-teknik tilbyder reichelt elektronik mere end 45.000 produkter, med et meget godt pris-ydelses-forhold og med højeste tilgængelighed og korteste leveringstid. Med sit brede sortiment af elektroniske komponenter er reichelt den ideelle partner når det drejer sig om at anskaffe komponenter. Elektronikeksperten kan i vores onlineshop finde IC'er og mikrocontrollere, LED'er og transistorer samt modstande, kondensatorer, stik og relæer. Vores produktprogram omfatter  også værktøj i høj kvalitet, såsom loddestationer, multimetre eller oscilloskoper. De billige tilbud inden for pc- og netværksteknik med interne og eksterne harddiske, AMD- eller Intel-cpu'er, arbejdslagre samt WLAN-routere, powerlines og patch-kabler er interessante for både privat- og erhvervskunder. I produktprogrammet er der desuden et stort udvalg af underholdningselektronik omkring beamere, tv-apparater, paraboler, LNB'er og modtagere - men også tilbehør som HDMI-kabler, batterier og akkumulatorer