Termoelement

Et termoelement er en type temperatursensor, der anvendes til at måle temperatur ved at udnytte det termoelektriske princip. Det består af to forskellige metaller, normalt sammensat til en ledning med to forskellige ender, der kaldes "hot junction" (varme krydsning) og "cold junction" (kold krydsning) eller referencekrydsning. Når temperaturen ved hot junction ændres i forhold til cold junction, genereres der en termoelektrisk spænding, også kendt som termoelektrisk emf (elektromotorisk kraft).

Leverandører af og viden om Termoelement:


Celsius Scandinavia

Skovgade 14F
6760 Ribe
Tlf.: +45 93 80 70 55
E-mail: bertold.fechte@celsius-scandinavia.dk

www.celsius-scandinavia.dk

Kompetencer: Temperaturmåling, Temperaturføler, Temperature sensor, Modstandstermometer, Pt100, Pt500, Pt1000, NTC, Termoelement, Thermocouple, Kappetermoelement, Mineralisoleret termoelement, Kompensationskabel, Termokabel, Temperaturtransmitter, Berøringsløs infrarød temperaturmåling, Pyrometer, Infrarød varmebillede-kamera, Infrarød switch, Infrarøde systemløsninger, Termisk overvågning

Læs mere om Celsius Scandinavia


Insatech A/S

Næstvedvej 73C
4720 Præstø
Tlf.: +45 5537-2095
E-mail: mail@insatech.com

web

Kompetencer: Afspærringsventiler, Butterflyventiler, Dataloggere, Flowmålere, Flowmåling, Fugtindholdsmålere, Fugtmåler, Kalibrering, Kalibrering af udstyr, Kalibreringsudstyr, Kontraventiler, Kontrolventiler, Kuglehaner, Kugleventiler, Ledningsevne-måling, Linieskriver, Manometre, Mekaniske ventiler, NAMUR ventiler, Niveaumålere, Niveaumåling, Niveauovervågning, Niveauswitche, pH-måling, Pitotrør, Positioner, Procesventiler, Procesudstyr, Regulering, Reguleringsventiler, Service af procesudstyr, Sikkerhedsventiler, Skibsventiler, Spadeventiler, Sædeventiler, Temperatur, Temperaturfølere, Temperaturmåling, TOC – Total Organic Carbon, Trykkalibrator, Trykmåling, Tryktransmittere, Tørstofsmålere, UV lys, Validering, Vandbehandling, Vandindhold, Viskositetsmåling

Læs mere om Insatech A/S


Mere viden om Termoelement:

Denne termoelektriske spænding er proportional med temperaturforskellen mellem hot og cold junction og kan måles ved hjælp af et voltmeter eller et andet elektronisk måleinstrument.

Hvert termoelementstype er konstrueret med specifikke kombinationer af metaller og materialer, og de har forskellige temperaturmåleområder, nøjagtigheder og anvendelser. Nogle almindelige typer af termoelementer inkluderer:

  1. Type K: Denne type termoelement er lavet af en kombination af chromel (nikkel-kromlegering) som positiv legering og alumel (nikkel-aluminiumlegering) som negativ legering. Det har et bredt temperaturområde og er meget udbredt inden for industrielle applikationer.
  2. Type J: Type J-termoelementet anvender jern som positiv legering og konstantan som negativ legering. Det har et lavere temperaturområde sammenlignet med type K og bruges ofte i lavtemperaturapplikationer.
  3. Type T: Dette termoelement er lavet af kobber som positiv legering og konstantan som negativ legering. Det har en god nøjagtighed ved lave temperaturer og er velegnet til præcise målinger.
  4. Type E: Type E-termoelementet bruger chromel som positiv legering og konstantan som negativ legering. Det har en god nøjagtighed ved lave temperaturer og er også modstandsdygtigt over for oxidationsproblemer.

Termoelementer er bredt anvendt i industrielle, videnskabelige og kommercielle applikationer til temperaturmåling, herunder ovne, kedler, motorer, klimakontrol, fødevarefremstilling og mange andre områder, hvor pålidelig og præcis temperaturmåling er nødvendig. Det er vigtigt at vælge den korrekte termoelementtype baseret på det ønskede temperaturområde, nøjagtighedskrav og miljøbetingelser for at opnå præcise målinger.

Cookie-indstillinger