Vejrstationer

Vejrstationer bruges inden for industrien til at indsamle og overvåge meteorologiske data, herunder vejrforhold, temperatur, luftfugtighed, vindhastighed og vindretning. Vejrstationer anvendes til at forudsige vejret for en kommende periode, i forhold til Regn, nedbør, temperatur, luftfugtighed, vindstyrke, vindretning, vindstød, jordtemperatur, sollys i flere bølgeområder, lufttryk mm.

Leverandører af og viden om Vejrstationer:


Produal

Generatorvej 8H
2860 Søborg
Tlf: +45 70 26 03 04
E-mail: salg@produal.dk

web

Kompetencer: Automatik, Bygningsautomatik, Elektronisk styring og regulering, CO2 føler, CO2 sensor, Fugtføler, Røgdetektor, Kanalrøgdetektor, Vejrstation, Temperaturføler, Rumregulator, Ventiler, Tryktransmitter, Differenstryktransmitter, Pressostat, Luftflow, Zonestyring, Gassensor

Læs mere om Produal


Mere viden om Vejrstationer:

Moderne vejrstationer fungerer ved at en masse sensorer opfanger data, som analyseres og sendes til central enhed

Mange brancher er dybt afhængige af data om vejr og vind mm. herunder landbruget, gartnerier, fiskeriet m.fl. Nogle vejrstationer har integreret GPS-modtager som anvendes til korrektion af placeringen af selve sensoren i forbindelse med barometrisk måling.

De spiller en vigtig rolle i forskellige industrielle applikationer, herunder:

  1. Landbrug: Vejrstationer anvendes i landbrugssektoren til at overvåge vejrforholdene og tilvejebringe vigtige data til afgrødeplanlægning, vanding og behandling af sygdomme og skadedyr. De hjælper landmænd med at træffe informerede beslutninger og optimere landbrugspraksis baseret på de aktuelle vejrforhold.
  2. Energiforsyning: Inden for energisektoren bruges vejrstationer til at overvåge vindhastigheder og vindretning. Disse data er afgørende for planlægning og drift af vindkraftanlæg samt forudsigelse af solenergiproduktion. Vejrstationer hjælper med at optimere udnyttelsen af vedvarende energikilder og planlægge vedligeholdelse af anlæggene.
  3. Bygningsstyring: Vejrstationer bruges til at optimere bygningsstyringssystemer og energieffektivitet. Data om temperatur og luftfugtighed fra vejrstationen hjælper med at regulere opvarmning, ventilation og aircondition (HVAC) i bygninger for at opnå komfort og energibesparelser.
  4. Transport og logistik: Vejrstationer er nyttige i transport- og logistiksektoren til planlægning af ruter, håndtering af sikkerhed og forudsigelse af vejrbetingelser, der kan påvirke transporteffektiviteten og sikkerheden. De giver information om vindhastighed, temperatur og nedbør, der er vigtig for planlægning af flyrejser, skibsfart, vejtrafik og logistiske operationer.
  5. Miljøovervågning: Vejrstationer spiller en vigtig rolle i miljøovervågningssystemer ved at levere data om temperatur, luftkvalitet, nedbør og andre vejrparametre. Disse data bruges til at evaluere miljøpåvirkninger og forudsige vejrrelaterede risici og konsekvenser.

Vejrstationer inden for industrien bruger avancerede sensorer og instrumenter til at måle og indsamle pålidelige og nøjagtige data. Disse data bruges til at træffe beslutninger, optimere drift og forbedre effektiviteten inden for forskellige industrielle processer og anvendelser.


Netatmos smarte vejrstation hjælper danskerne med mere præcise vejrforudsigelser
I Danmark er vejret en betydelig faktor, der påvirker mange af de beslutninger, vi træffer – lige fra vores tøjvalg til vores planer og humør. Netatmos smarte vejrstation hjælper danskerne med mere præcise vejrforudsigelser, så planerne ikke bliver ødelagt af en misvisende vejrudsigt.

Hver dag fanger Netatmos vejrstationer tusindvis af lokale og nøjagtige oplysninger om temperatur, luftfugtighed, nedbør og vind i hele Europa. Udover de informationer, som vejrstationerne giver til brugerne, så udgør de også et af de største vejrnetværk i verden og er hermed en vigtig kilde til information om vejret. Brugerne kan selv anvende vejrstationen til at planlægge deres dage, sportsaktiviteter, havearbejde, etc., alt imens de deltager i et stort netværk af målinger, som er til glæde for mange andre.

Netatmos smarte vejrstation måler præcise lokale vejrforhold, såsom temperatur, luftfugtighed og lufttryk. Disse målinger hjælper meteorologer med at udvikle mere præcise vejrprognoser og bidrager til betydeligt bedre vejrvarsler fra både DMI, men også Yr i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Netatmo deler alle registrerede og offentliggjorte data fra de personlige vejrstationer på et samlet vejrkort over hele verden. Desuden understøtter ”Weather with Netatmo”-programmet både meteorologer og vejrinstitutter i deres prognoser og forskning. Det er også tilfældet for EUMETNET, der består af 31 meteorologiske tjenester, herunder både DMI og Yr. Vejrkortet er tilgængeligt og gratis for alle. Det er det største personligt crowdsourcede vejrfællesskab, der bidrager til en større forståelse af klimaet. Jo flere mennesker, der bliver en del af Netatmos fællesskab, desto bedre bliver vejrprognoserne for alle.

”Vores fællesskab består af forskere spredt ud over hele Europa, og vi arbejder tæt sammen med Netatmo for at forbedre vejrinformation, advarsler og vejledning til såvel mennesker, som organisationer, når det betyder mest,” forklarer Jacqueline Sugier fra EUMETNET Observations Programme.

Siden 2018 har Yr eksempelvis brugt temperaturaflæsningerne fra Netatmos smarte vejrstationer – og nu bliver deres nedbørsmålinger også forbedret med disse data.

Aflæsninger af vejrdata og -historie er nyttige for mange professionelle sektorer, herunder forsikring, fast ejendom, byggeri, energi og landbrug.

Brugere af Netatmos smarte vejrstation behøver ikke at dele deres data. Men de, der gør, vil indgå i og bidrage til et stort fællesskab med data fra vejrstationerne, der skaber bedre vejrprognoser


Summit præsenterer Vejrstationer til den danske industri
Velkommen til Thies Clima

Over 70 års innovation inden for sektoren meteorologi og miljømålingsteknologi. Thies Clima udvikler, producerer og leverer sensorer af høj kvalitet og komplette målesystemer. De er i øjeblikket en af verdens førende leverandører af denne teknologi. Deres produkter opfylder kravene i både tyske og internationale vejrservices samt WMO's (Verdens Meteorologiske Organisations) tekniske forskrifter. For yderligere information

Kontakt Summit Electronics

Steen Holm Madsen shm@summit.dk eller Torben Iversen tiv@summit.dk