SCADA

Et SCADA-system (Supervisory Control And Data Acquisition) giver et overordnet grafisk overblik mht. betjening og overvågning af det aktuelle procesanlæg. Derudover giver et SCADA-system en effektiv dataopsamling, som kan anvendes til trendkurver, alarmhistorik, rapportgenerering etc.

Leverandører af og viden om SCADA:


CM Automation ApS

Strølillevej 32
3320 Skævinge
Tlf.: 22 21 18 25
​E-mail: cm-info@cm-automation.dk

www.cm-automation.dk

Kompetencer: PLC, PLC-programmering, SCADA, SCADA-programmering

Læs mere om CM Automation ApS


CS electric A/S

Lillebæltsvej 6
6715 Esbjerg N
Telf.: 75 13 45 09
E-mail: cselectric@cselectric.dk

www.cselectric.dk

Kompetencer: Frekvensomformere, Softstartere, Motorer, Gear, Transmission, Sensorer, Fotoceller, Automation, Styretavler, Ul-godkendte Styretavler UL508A, Robotter

Læs mere om CS electric A/S


ELTECHNO

Knøsgårdsvej 99A
9440 Aabybro
Tlf.: 77 34 15 55
E-mail: mail@eltechno.dk

www.eltechno.dk

Kompetencer: PLC/HMI-programmering, SCADA

Læs mere om ELTECHNO


Elmatech ApS

Hvilehøjvej 7
4550 Asnæs
Tlf.: +45 3332 6024
E-mail: aut@elmatech.dk

www.elmatech.dk

Kompetencer: Automation, I/O-moduler, Industri PC, Operatørpaneler, PLC, PLC systemer, PLC udstyr, SCADA, Styretavler

Læs mere om Elmatech ApS


EnergySolution A/S

True Møllevej 1
8381 Tilst
Tlf.: 70404101
E-mail: info@energysolution.dk

www.energysolution.dk

Kompetencer: Automation, PLC, SCADA, Styretavler, Ammoniak & Freon, Styringsløsninger, Varmepumpeanlæg, Renseanlæg, Doseringsanlæg, Industrielle køleanlæg

Læs mere om EnergySolution A/S


Frontmatec A/S

Østerbro 5
7800 Skive
Tlf: 97 52 50 22
E-mail: info@frontmatec.com

www.frontmatec.com

Kompetencer: Automation, SCADA, El-tavler, SRO, PLC, Dataopsamling, Dataindsamlingssystemer, Styringsteknik, Maskinsikkerhed, Softwareudvikling

Læs mere om FRONTMATEC


Picca Automation A/S

Gladsaxevej 382
2860 Søborg
Frichsvej 21
8600 Silkeborg
Øst: +45 39 53 73 00
Vest: +45 87 20 14 00
E-mail: info@picca.dk

www.picca.dk

Kompetencer: Automation, PLC, SCADA

Læs mere om Picca Automation A/S


Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Telefon: +45 44775555
E-mail: ind-presales.dk@siemens.com

web

Kompetencer: Automation, eltavler, kontroltavler, effekttavler, styringsteknik, elektronikmoduler, embedded systemer, scada, rfid, procesoptimering, industri PC, sensorer, strømforsyninger, bygningsautomatik

Læs mere om Siemens A/S


Mere vicen om SCADA:

SCADA-systemet er tilknyttet procesanlæggets PLC'er (og dermed processens data) via drivere (OPC og/eller punkt-til-punkt) via netværker.


Picca leverer fuldautomatisk fliskedelanlæg


16.jun 2020


Hos Flensted Food Group på Adelvej i Skovlund forarbejdes tonsvis af kvalitetskartofler i alverdens afskygninger til både detail- og engroshandel.

På fabrikken i Vestjylland er ambitionerne for produktkvalitet og bæredygtighed tårnhøje. Flensted har derfor investeret i et nyt komplet 6 MW fliskedelanlæg til energiforsyning, som er integreret med fabrikkens eksisterende gaskedler. Det nye anlæg vil i høj grad bidrage til en endnu grønnere produktion, da CO²-udledningen reduceres væsentligt ved primær brug af fliskedlen fremfor gaskedlerne.

Hos Picca Automation betegnes projektet som værende en totalleverance. Automationshuset har leveret både PLC- og SCADA-programmering, tavlebyg samt anlægsmontage af tavler og yderligere hardware.

Styringen er programmeret i Rockwell hardware, herunder Allen Bradley PLC med Studio 5000-software.

SCADA-platformen er bygget med Piccas ISA 101 standard som fundament, hvilket sikrer intuitive og operatørvenlige brugergrænseflader på hele anlægget. Derudover har operatørerne mulighed for at overvåge anlægget hjemmefra, gennem en integreret fjernovervågning i SCADA-systemet.

”Vi har samarbejdet med Picca i rigtig mange år, så valget af automationsløsning til fliskedelanlægget var ikke svært at træffe. Forståelse for processen er vigtig som automationsfirma. Det at vide, hvordan man håndterer en linje, det kan Picca,” fortæller Jan Falther Lund, Driftschef, Flensted Food Group

Projektet omfatter ca. 20 meter Cubic-tavler, som er bygget og efterfølgende monteret af Piccas eget tavleværksted med base i Troldhede. I tavleanlægget er indbygget en generatorstyring (RTS-system), som sikrer, at en kontrolleret nedlukning af fliskedlen kan finde sted hvis netforsyningen skulle forsvinde.

Produktionens driftssikkerhed er væsentligt forøget via primær brug af fliskedelanlægget, da de gamle gaskedler fortsat kan bruges som backup.


FRONTMATEC – S2 SCADA introducerer C# Scripting


03.jan 2019


Hvad betyder det så? Det betyder at din S2 leverandør og andre systemhuse nu har mulighed for at udvide din S2 platform med tillægsmoduler, drivere og anden funktionalitet via programmeringssproget C#

Er det vigtigt? Ja - For tiden er ved at rinde ud for de gamle scriptsprog (f.eks.VBA), og med C#-Scripting åbner S2 op for nem og gennemskuelig integration med andre softwaremoduler og mulighed for udvikling direkte i S2, uden at gå på kompromis med sikkerheden og stabiliteten i kernen af S2 og dermed uden at genere driften af jeres anlæg.

Hvorfor C#? Siden Microsoft introducerede .Net er udviklingssproget C# hurtigt blevet en del af automationsbranchens de facto programmeringsstandard og da de fleste programmører i dag kan sproget C#, findes der et hav af færdige moduler. Moduler som nu frit kan sammensættes og integreres direkte i S2.

Skal vi nu til at programmere i højprogrammeringssprog for at konfigurere S2? Nej bestemt ikke! - Vores udviklingsteam udvikler fortsat ALLE nye moduler med knapper og menuer, direkte i kernen. Således er C# Scripting blot en mulighed, som man kan vælge at gøre brug af, når de helt specielle behov opstår.


Krüger A/S – Innovativ SCADA med Google Maps
Ved at koble Google Maps på forsyningsselskabets normale SCADA system opnår kunden nye visuelle muligheder for at følge tilstanden på pumpestationerne

Når man råder over flere hundrede pumpestationer, kan det være svært at bevare overblikket. Man registrerer en fejl i systemet, men hvor ligger den præcist? Det hjælper en ny Google Maps løsning med, fordi fejlen bliver vist visuelt på skærmen. Hvis en pumpestation lyser rødt på skærmen, er der en fejl, hvis den er grøn, er alt ok.

– Driftsfolkene kan ud fra billedet se, hvilke pumpestationer de skal køre ud til, for at rette fejlen. Det sparer både en masse tid og penge, siger Lars Jensen, der er teamleder hos Krüger.

Opbygningen med fejlregistreringer til Google Maps er programmeret med Java Script, der flytter informationerne mellem Google Maps/SCADA og SCADA/Google Maps. Den pumpe-station, der lyser rødt på Google Maps, kan aktiveres med musen og på SCADA systemet åbnes den aktuelle pumpestation, hvorefter driftsfolk her specifikt kan aflæse, hvad der er galt og hvilken komponent, der er fejlramt og derfor skal udskiftes eller repareres.

Styr på vedligeholdelse
En del SCADA systemer indeholder også et vedligeholdelsesprogram. Her kan Google Maps visuelt også holde styr på, hvilke pumpestationer der står for tur til at blive serviceret. Det kan være svært for folk at huske, hvornår en pumpestation sidst er blevet serviceret, når man har rigtig mange af dem. Igen bruges her farvesignaler i Google Maps – grønne, brune og røde. Det er tid til at foretage et vedligeholdelsesbesøg, når en pumpestation lyser rødt.

– Det kan forhindre havari på en pumpestation, som man måske har overset og er kommet for sent ud til. Det kan spare rigtig mange penge, siger Lars Jensen.

Dertil har Krüger opdateret layout'et på skærmen med udgangspunkt i et standard SCADA system. Man har tilpasset det til kundernes krav og forventninger, så brugeroplevelsen er forbedret


Phoenix – Nem introduktion til visualisering
Den nye gratis software Visu+ Express fra Phoenix Contact giver en nem introduktion til visualisering af typiske drifts- og overvågningsopgaver

Takket være samspillet med Phoenix Contacts program af touch paneler er visualiseringssoftwaren særligt egnet til HMI applikationer.

Det enkle brugerinterface giver brugerne en nem introduktion til driften, hvilket giver begyndere hurtige resultater. Det sparer både tid og penge. Softwaren dækker alle de funktioner, som typisk kræves i HMI applikationer. Der er for eksempel mange muligheder for grafik, integreret styring af "events" og alarmer, data logging, visning af trends og recepthåndtering. Takket være OPC Classic interface og mange direkte drivers kan visualiseringssoftwaren tilsluttes til controllere fra Phoenix Contact og andre førende producenter af controllere.

Visu+ Express er skalérbar og kompatibel med Visu+ software. Det velkendte brugerinterface og overførsel af projekter betyder, at brugere nemt kan skifte til standard software. Sammenlignet med Express softwaren har Visu+ et meget bredere udvalg af funktioner op til og inklusiv SCADA.


Schneider – Bedre overblik i vandsektorens foretrukne SCADA-system
Schneider Electric fortsætter udviklingen af det populære, grafiske SCADA-system IGSS, som er vandsektorens foretrukne værktøj til styring og overvågning

IGSS V12 er netop lanceret og her får de danske vandværker helt nye funktioner, som gør det endnu nemmere at sikre effektiv overvågning og styring af vandforsyning og renseanlæg. IGSS V12 kan selvfølgelig styres via iPhone og Android.

Bedre oveblik med push-alarmer
Med IGSS V12 er den tilhørende smartphone-app også blevet opdateret med nye funktioner, som giver endnu bedre overblik og hurtigere alarmer.

Det er nu muligt at sætte push-notifikationer, så den driftsansvarlige hurtigt og nemt får overblik og kan reagere på alarmer.

Derudover er det nu muligt at lave en mappe til de centrale installationer og værdier, som skal følges særligt nøje. Det giver et bedre overblik og mulighed for hurtig fejldetektering og nem indkøring.

Med de automatiske farvemakeringer er det nemt at få overblik over prioriterede alarmer, som nemt indstilles i IGSS eller via app'en, som kommer til både iOS og Android.

De driftsansvarlige kan selvfølgelig modtage og kvittere for aktive alarmer fra SCADA-systemet direkte på telefon, hvorfra de også kan ændre værdier og set-punkter samt ændre alarmforsinkelsen.

Hurtige beslutninger med enkle grafer
Optimal drift kræver et godt overblik. Derfor er graferne i IGSS V12 udviklet yderligere, så de i endnu højere grad imødekommer vandsektorens krav om overblik og sammenligningsmuligheder.

Graf-funktioner i V12 kommer med følgende forbedringer:
• Nye foruddefinerede, dynamiske og indlejrede grafer
• Forbedret ydeevne
• Flere værdi-akser
• Nemt valg af periode
• Prædefinerede perioder som "i dag", "i går", ...
• Flere tidsakser giver bedre sammenligning

Alt sammen er med til at give de driftsansvarlige endnu bedre kort på hånden til at optimere driften og sikre effektiviteten.

Med High Performance HMI er det blevet endnu lettere at skelne mellem normal og unormal adfærd, så fejldetekteringen kan gå endnu hurtigere end normalt. Det sker gennem bedre grafer, bar'er og pie-charts.

Udvekslingen af data mellem IGSS og app'en IGSS V12 byder desuden på nye fordele for systemintegratorer med en række nye design-features, som optimerer den intuitive, grafiske brugerflade yderligere.


ARC Informatique og Ubiquicom slår sig sammen for at bringe bevidsthed om placering og sikkerhed ind I din SCADA-applikation
ARC Informatique er en uafhængig leverandør af HMI/SCADA software. Med sit kerneprodukt PcVue® har virksomheden bidraget til udviklingen af automationsindustrien i 30 år. PcVue Solution-viften giver en fleksibel løsning til at overvåge industrielle processer, forsyningsvirksomheder og infrastruktur.

Ubiquicom er baseret i Italien og er en prisvindende teknologivirksomhed, der specialiserer sig i design og udvikling af produkter og løsninger til placering og sporing af mennesker og varer i ukonventionelle kontekster ved at anvende ukonventionelle teknologier. 

De to virksomheder, der er på forkant med den teknologiske udvikling, har valgt at samarbejde og slå sine færdigheder sammen for at kunne tilbyde en unik mobil løsning. Dette partnerskab manifesterer sig i en fælles indsats mod at indgyde mobilitet ind i hjertet af overvågningssystemer. Et veltilrettelagt skridt fra ARC Informatiques side or at træde ind i området for Internet i Alt (IoT) ved at skabe interface til etablerede netværk som LoRa, Sigfox osv.  

Nye features til indendørs og udendørs services

Baseret på en real-time overvågning af biometriske og miljømæssige parametre tilfører Ubiquicom en applikation ovenpå PcVue Geo Map Control med sin Locator Suite.

De nye features er nemme at konfigurere og gennem Web services gør de afsløring og sporing af mennesker og varer direkte synlige som PcVues-markører (der kan være symboler) i et geografisk kort. Denne sporing virker effektiv både indendørs og udendørs uanset netværkstype og tilgængelig kommunikation (GSM, WiFi, Bluetooth, BLE).

Gennem dette samarbejde bekræfter ARC Informatique sin ambition om at levere en innovativ mobil løsning til SCADA.

ARC INFORMATIQUE
ARC Informatique er en europæisk ledende producent af SCADA/HMI software. Vores innovative løsninger tillader supervision og kontrol af industrielle processer, services og anlæg. Over 50,000 licenserede kopier af ARC Informatique produkterne er installeret verden over.
For ydeligere informationer se www.pcvuesolutions.com


PcVue Scada 11.1
Innovative features til overvågning og kontrol af distribuerede aktiver og IP-netværk.

PcVue 11.1 er den seneste udgave af PcVue SCADA-løsning, der er skabt af ARC Informatique. Denne version indeholder overvågning af geografisk distribuerede aktiver og IP-netværksenheder. Det innovative design forbedrer den operationelle effektivitet med kraftfulde dataanalyseværktøjer og udvikler produktivitet med avanceret konfigurationsautomation.

GEO Map Control, en indbygget komponent til GIS-beslutninger, giver live interaktive kort fra populære kortudbydere som for eksempel Google og Microsoft. Kort er interaktive og dynamiske, og understøtter både online og offline kortadgang. PcVue grafiske objekter (symboler) kan anvendes som markører inklusiv animationer og visning af status på aktiver og alarmer i realtid. Det kræver ingen manuskript eller programmering at konfigurere Map Control.

 Pc Vue kommunikations driver pack, CIMWay, er blevet udvidet til at understøtte SNMP monitorerings- og kontrolenheder på IP-netværk. Denne medfødte evne giver ikke blot PcVue-applikationer i stand til netværkets tilstand, men giver også adgang til et støt stigende antal IED'er og andet udstyr med IP-interface. PcVue SNMP-løsningen er designet med øje for optimering af store IP-netværk og evner derfor at understøtte, at der i stigende grad er internet i alt industriudstyr.

Dataanalyse, der kan understøtte operatørens beslutninger er et stigende krav i en moderne SCADA-applikation. PcVue 11.1 forsyner brugeren med en kraftfuld analyse. Med et klik kan operatøren gå fra realtid til analyse og tilbage igen. Resultatet kan visualiseres på KPI-skærme på instrumentbordet eller med den kraftfulde nye X-Y kortlægningskontrol til korrelation og statistisk analyse.

Ekstraudstyr til BACnet® Scheduling og nye SMART Generators til BACnet® og TwinCAT® - Beckhoff til automatisk konfiguration er nogle af de mange nye ekstra features og forbedringer til PcVue Solutions med PcVue 11.1.

Andre tilføjelser, der er værd at nævne, er: implementeringen af nyt, unikt licensværktøj til håndtering af licenser samt forbedret kunde-drivere til energistyring såsom DNP3, vores DNV Kema certificeret IEC 61850, IEC 60870-5-104 osv.

For at beskytte din SCADA-investering og sikre dens holdbarhed har PcVue holdt fast i bagudrettet kompatibilitet i 20 år. Denne nye version er kompatibel med de seneste teknologier (Windows 8.1, Microsoft SQL Server 2014 osv.) samt virtuelle miljøer.

ARC INFORMATIQUE
ARC Informatique er en europæisk ledende producent af SCADA/HMI software. Vores innovative løsninger tillader supervision og kontrol af industrielle processer, services og anlæg. Over 50,000 licenserede kopier af ARC Informatique produkterne er installeret verden over.
For ydeligere informationer se www.pcvuesolutions.com