HMI

HMI ( som står for Human-Machine Interface ) er en brugerflade eller et instrument, som forbinder en person til enten en maskine, et system eller en enhed. Termen kan reelt og teknisk set, anvendes på enhver skærm, som gør det muligt for en bruger at interagere med en enhed - Men HMI bruges dog mest i forbindelse med en industriel proces

Leverandører af og viden om HMI:


Beijer Electronics A/S

Betonvej 10
4000 Roskilde
Tlf.: +45 46757666
E-mail: info@beijer.dk

www.beijerelectronics.dk

Kompetencer: Automation, Operatørpaneler, HMI CODESYS, HMI Marine, iX HMI software, Distribuerede I/O, Styresystemer, Datakommunikation, Frekvensomformere, Servomotorer, Servodrives

Læs mere om Beijer Electronics A/S


CS electric A/S

Lillebæltsvej 6
6715 Esbjerg N
Telf.: 75 13 45 09
E-mail: cselectric@cselectric.dk

www.cselectric.dk

Kompetencer: Frekvensomformere, Softstartere, Motorer, Gear, Transmission, Sensorer, Fotoceller, Automation, Styretavler, Ul-godkendte Styretavler UL508A, Robotter

Læs mere om CS electric A/S


ConTechPro ApS

Valbyvej 64
4200 Slagelse
Tlf.: 26 16 50 18

www.contechpro.dk

Kompetencer: Automation, Robotter, Vision, Inspektion, Kvalitetskontrol, PLC-styring, HMI-brugerflade

Læs mere om ConTechPro ApS


ELTECHNO

Knøsgårdsvej 99A
9440 Aabybro
Tlf.: 77 34 15 55
E-mail: mail@eltechno.dk

www.eltechno.dk

Kompetencer: PLC/HMI-programmering, SCADA

Læs mere om ELTECHNO


Picca Automation A/S

Gladsaxevej 382
2860 Søborg
Frichsvej 21
8600 Silkeborg
Øst: +45 39 53 73 00
Vest: +45 87 20 14 00
E-mail: info@picca.dk

www.picca.dk

Kompetencer: Automation, PLC, SCADA

Læs mere om Picca Automation A/S


Mere viden om HMI:

HMI er en af flere termer vedr. "Automation" på linje med I/O moduler, PLC, SCADA og lign.


Siemens – Webbaseret visualiseringssystem sætter nye standarder for industriel engineering og anvendelse af HMI


28.feb 2020


Simatic WinCC Unified er et helt nyudviklet visualiseringssystem. Det er fuldt skalerbart i hardware og software – fra applikationer på maskinniveau til den distribuerede SCADA-løsning.

Systemet Simatic WinCC Unified er det nyeste skud på TIA-portalen (Totally Integrated Automation). Simatic WinCC Unified er baseret på native webteknologier såsom HTML5, SVG og JavaScript. Det giver ekstrem stor frihed i forhold til valg af HMI, hvor runtime-systemet afvikles.

Maksimal fleksibilitet – samme udgangspunkt fra HMI-panel til SCADA

Arbejder du med Simatic-paneler, har du højst sandsynligt prøvet at lave en løsning, fx baseret på et Comfort-panel, og hvor der over tid opstår krav til endnu mere funktionalitet, som panelet ikke kan honorere. Indtil nu har det været muligt at ’opgradere’ til en runtime-løsning, som stadig er en panelløsning. En enkelbrugerløsning, dog afviklet på en PC med dennes styrker.

Kom der yderligere krav, som fx flere brugere eller datalogning over lang tid, så var der kun den hårde vej tilbage: udskiftning af platform til WinCC SCADA med en hel del arbejde til følge.

Ekstrem skalerbarhed – samme faceplates til paneler og SCADA

Med WinCC Unified er det muligt at skalere op eller ned eller bruge samme faceplates, uanset om det bliver afviklet i et PC-miljø, eller det er på et panel. Skal det være et lille eller stort anlæg, kan udgangspunktet sagtens være det samme.

Fra paneler til SCADA vil der nu være en fælles struktur på faceplates, hvilket gør, at de kan bruges på alle platforme, fx vil en motorrutine brugt på et panel kunne bruges på en SCADA-platform. Nøjagtig samme tankegang gælder på S7-1200 til S7-1500.

Et andet eksempel er datalogning på panelerne baseret på en filstruktur. Det samme gælder, hvis man med et højreklik skifter til en PC-platform. Er dette ikke tilstrækkeligt, er der mulighed for at opgradere til en databaseorienteret struktur.

Helt nye og innovative HMI Paneler

Med Simatic WinCC Unified har vi lavet en fælles platform, der strækker sig fra Simatic HMI Unified Comfort paneler (størrelser fra 7” til 22”) til SCADA runtime-løsninger. Alle paneler vil være baseret på HTML5 og med multitouch-glasfront med capacitive multitouch, som gør brug af handsker under betjeningen mulig – nøjagtigt som man kender fra de nyeste tablets eller mobiltelefoner.

De nye Simatic WinCC Unified Comfort-paneler, der forventes frigivet i april måned, vil være født med open source-programmer til fx at arbejde med Office-dokumenter, se instruktionsvideoer og læse PDF-dokumenter.

’Openness’ er også en del af Unified. Via TIA-portalens API vil det være muligt at autogenerere skærmbilleder, interfaces og faceplates i Unified-paneler/SCADA.

Fremtiden byder på Industrial Edge

De nye paneler vil fra start være Industrial Edge enabled, hvor panelet giver mulighed for benyttelse af enten færdige Simatic Edge-apps eller egne apps, som installeres lokalt i en container på Simatic WinCC Unified-panelet.

Simatic Edge-apps kan fx være Simatic Flow Creator, Simatic Machine Insight m.m., men også tredjeparts Edge-apps. Egne Edge-apps kan udvikles med værktøjer som C/C++, Java, Python, Node.js.

Med ovenstående apps er det muligt at hente data via et ’Open Pipe’-interface, der stilles til rådighed. Her vil man kunne interface tags fra runtime-delen, analysere og returnere resultatet lokalt eller globalt (til en cloud-løsning, fx MindSphere).

Industrial Edge giver også i fremtiden mulighed for at have service- og vedligeholdelses-apps kørende lokalt på de enkelte Simatic WinCC Unified-paneler, hvilket giver mulighed for at downloade firmware og andre parametre til enheder, der er forbundet til samme netværk.

Er din nysgerrighed vakt, kan du allerede nu teste nogle funktioner ved at simulere panelfunktioner i TIA-portalen V16.

Hvis du påtænker at vælge Unified til din næste maskine, anbefaler vi, at du kontakter os for en nærmere dialog omkring din løsning.

SIMATIC WinCC Unified Software Visual [wide version]

Siemens – Få inspiration til dit HMI Design


08.nov 2019


Efter afholdelse af HMI Design Masterclass har vi nu samlet ideerne i en Design Workbook, som alle kan drage stor fordel af

Her finder du emner som placering af knap-per, typer af brugere og deres forskellige syn på skærmbilleder. Der kan være stor forskel på maskinoperatørens eller servicepersonalets ønsker til informationer på skærmen – eller sagt på en anden måde: Hvad der er relevant for den ene, kan være overflødigt for den anden. Dette er blot et enkelt eksempel, men der er rigtig mange idéer, du kan blive inspireret af.

Hurtigt tip: Begræns informationen i billederne. Man ser nemlig ofte, at der er alt for meget, som operatøren skal tage stilling til, og som i den sidste ende kun forvirrer.

Bogen kan downloades på link www.siemens.com/hmi-design-workbook


Siemens – Få inspiration til dit HMI Design


08.nov 2019


Efter afholdelse af HMI Design Masterclass har vi nu samlet ideerne i en Design Workbook, som alle kan drage stor fordel af

Her finder du emner som placering af knap-per, typer af brugere og deres forskellige syn på skærmbilleder. Der kan være stor forskel på maskinoperatørens eller servicepersonalets ønsker til informationer på skærmen – eller sagt på en anden måde: Hvad der er relevant for den ene, kan være overflødigt for den anden. Dette er blot et enkelt eksempel, men der er rigtig mange idéer, du kan blive inspireret af.

Hurtigt tip: Begræns informationen i billederne. Man ser nemlig ofte, at der er alt for meget, som operatøren skal tage stilling til, og som i den sidste ende kun forvirrer.

Bogen kan downloades på link www.siemens.com/hmi-design-workbook

Technology Specialist Kim Meyer-Jacobsen Tlf.: 23 38 98 63  kim.meyer-jacobsen@siemens.com


Hans Følsgaard – Nyt HMI panel for ekstreme miljøer


30.okt 2019


Med et udvidet driftstemperaturområde på -20 ° C til + 65 ° C og beskyttelsesgrader til IP67F / IP66F opfylder GO2507T-WTSD 7 "-terminalen fra Mitsubishi Electric kravene til hårde og krævende applikationer

Der kræves ingen yderligere beskyttelsesforanstaltninger ved rengøring med højtryksvand eller anvendelse i energiforsyninger, der typisk findes udendørs. Resultat er en perfekt tilpasning til industrier som energi, mad og drikkevare og maskinbygning.

Mens standard HMI'er typisk har et driftstemperaturområde fra 0-55 ° C, betyder det udvidede temperaturområde for GT2507T-WTSD, at det kan bruges i hårdere omgivelser uden behov for varmeapparater ved de laveste temperaturer eller ventilatorer og kølere i det højeste. Dette kan reducere driftsomkostningerne væsentligt for mad- og drikkevareproducenter og i kraftindustrien, samt give mere fleksibilitet til installation, hvor ekstreme temperaturer opstår.

Hvor brug i direkte sollys er påkrævet, giver GT2507T-WTSD en forbedret modstand mod UV-stråler, mens skærmklarhed selv under stærkt sollys er blevet forbedret ved brug af et LCD-panel med høj lysstyrke og en særlig belægning for at fjerne blænding. Desuden siden

Frontpanelets struktur er blevet forstærket med et metalhus. Den robuste model kan bruges i miljøer, der er udsat for stød eller vibrationer.

Sammen med den øgede styrke og holdbarhed har brugerne gavn af alle de faciliteter og funktioner, der findes i de eksisterende GOT2000-modeller. Disse omfatter flere kommunikationsgrænseflader, der består af to Ethernet-porte, trådløs LAN-grænseflade, USB, RS232 og RS422 / 485. Hertil kommer, at den hørbare advarselsfunktionalitet forstærker de oplysninger, der vises på skærmen, og Mitsubishi Electrics GOT Mobile giver real-time-maskine-visualisering ved hjælp af eksterne enheder som tabletter, smartphones og pc'er. Alle disse funktioner bidrager til at forbedre produktiviteten og reducere de samlede driftomkostninger til maskiner.

Ud over applikationer i såvel som fødevare- og drikkevare- og energisektoren, omfatter GT2507T-WTSD panelets muligheder også i blandt andet, parkeringssystemer, EV lade station og fragt / havnefront.