Sikkerhedssko

Sikkerhedssko skal bruges, hvor der er risiko for klemning, eller hvor der er risiko for fodskade fra faldende genstande, f.eks. hvor der håndteres eller arbejdes med tunge og uhåndterlige genstande. Sikkerhedssko fås i mange materialer og i flere afskygninger, fra de mere traditionelle sikkerhedstræsko, til de mere moderne og sporty sikkerhedstrainers. Det vigtigst er at sikkerhedsskoen yder maksimal sikkerhed for fodskader

Leverandører af og viden om sikkerhedssko:

 


HIN A/S

Langmarksvej 29
8700 Horsens
Tlf.: +45 7625 9090
E-mail: hin@hin.dk

www.hin.dk

Kompetencer: Spændingsvisere, Kortslutningsindikatorer, Multimetre, Installationstestere, Kalibratorer, Isolationstestere, Temperaturtestere, Kabelsøgere, Jording og sikring, Loddestationer, Håndloddeudstyr, Lodderobotter, Print og komponentbearbejdning, Loddepasta, Loddetin, Kabelforskruninger, Kabelsko Krympeslange, Beskyttelsesslange, kabelbindere, ESD arbejdsbeklædning ESD belægning, ESD indretning og opbevaring, Momentværktøj, Målerværktøj, Skruetrækkere og bits, Afisoleringstænger, Pressetænger, Skævbidere, Kabelsakse, Batterier, Maskiner til kabelkonfektionering, L-AUS værktøj, Testledninger, Alligatornæb, Prober, Stik til solceller, Medico-stik, Industristik og bøsninger, Multi-stik og bøsninger, Værktøjskufferter, Oscilloskoper, Strømforsyninger, Funktions-/signal-generatorer

Læs mere om HIN A/S


Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Kompetencer: Alt i metaller og Stål , Aluminium, Armeringsstål, Befæstelse, Belysning, El-teknik, Kabler, Rustfri stål, Rør, Stål, Værktøj

Læs mere om Lemvigh-Müller A/S


SIKKER-SKO.dk

Kometvej 5, Brunde
6230 Rødekro
Tlf.: 73 69 32 50
E-mail: post@wimpex.dk

www.sikker-sko.dk

Kompetencer: Sikkerhedssko

Læs mere om SIKKER-SKO.dk


Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Kompetencer: Alt i metaller og Stål, Blankt stål, Byggestål, Konstruktionsstål

Læs mere om Sanistål A/S


Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Kompetencer: befæstelse, befæstigelse, nitter, blindnitter, Lean, produktionsoptimering, indkøbsoptimering, besparelser, reduktion i tidsforbrug, reduktion i vareforbrug, reduktion i spend, konsolidering, vending, kanban, automatisering, six sigma, kaizen, SCM, supply chain management, partnerskab, international partner, global leverandør, international leverandør, VMI, leverandørstyret lager, genbestilling, full service, tegningsvarer, special-befæstelse, duplex, super-duplex, Zinkflake, HDG, A2, A4, rustfri, DIN, NORM, ISO, PPE, værnemidler, forbrugsartikler, standardartikler, automatisk genopfyldning, Skruer, Bolte, møtrikker, skiver, handsker, sikkerhedsbriller, høreværn, masker, PPE

Læs mere om Würth Industri Danmark A/S


BrandSikring Danmark

Maltvej 11-13
9700 Brønderslev
Tlf.: 98 19 10 34
E-mail: info@brandsikringdanmark.dk

www.brandsikringdanmark.dk

Kompetencer: Serviceeftersyn & salg af brandmateriel, pulverslukkere, vandslukkere, skumslukkere, kulsyreslukkere, brandslanger, brandskabe, brandtæpper, ildslukkerskabe, førstehjælpkasser & udstyr, hjertestartere, sikkerhedsskilte, øjenskyl, røgalarmer, strålerør, ADR kufferter, kurser i førstehjælp & brandbekæmpelse.

Læs mere om ​BrandSikring Danmark


Mere viden om sikkerhedssko:

Værnefodtøj som sikkerhedssko har en eller flere værneegenskaber. Det kan for eksempel være beskyttende tåhætte, værnesål, skridhæmmende såler, ankelpuder. Sikkerhedssko kan også være kemikaliebestandigt, antistatisk (gnistsikkert), varme/kulde-isolerende og brandhæmmende.
Værnefodtøj inddeles i tre typer, som alle kan have supplerende værneegenskaber: Sikkerhedssko, som er sko med beskyttelseståhætte - Lette sikkerhedssko, som er sko med beskyttelseståhætte (lavere krav end ved sikkerhedssko) og Arbejdssko, som er sko uden beskyttelseståhætte.
Arbejdsgiveren skal betale udgifterne til sikkerhedssko med mindre, der er indgået en anden aftale.


EXPERIENCE TRUE COMFORT MED BLÅKLÄDERS SIKKERHEDSSKO


21.mar 2022


SIKKERHEDSSKO TIL I DAG OG FREMTIDEN
Blod, sved, tårer og et væld af akkumuleret viden. De faktorer bidrog til – og muliggjorde - Blåkläders nye kollektion af sikkerhedssko. Og virksomheden er nået hertil i tæt samarbejde med deres venner: eksperterne hos Camp Pro og Fagus.

Når Blåkläder produktudvikler, er kvalitet og ydeevne altid i højsædet. Det er også tilfældet her. Med hver komponent omhyggeligt evalueret og udviklet opfylder Blåkläders kollektion af sikkerhedssko de samme skyhøje krav, som virksomheden stiller til sit kvalitetsarbejdstøj.

Blåkläder mål er at sikre slutbrugeren de bedst mulige sikkerhedssko til i dag og fremtiden. Virksomheden er overbevist om, at så længe brugeren tager skridtet og prøver skoene, vil forskellen i ergonomi, komfort og sikkerhed både være tydelig og - frem for alt – til at mærke.

"Vi arbejder med sko på samme måde som med tøj. Det betyder, at vi skal forstå produktet og vores brugeres behov. På den måde opbygger vi viden og forståelse for, hvad der virkelig kræves. Der er ingen genveje. Sådan har vi udviklet vores tøj, og sådan gør vi det med sko. På den måde bygger vi en bæredygtig forretning," siger Country Manager René Christiansen.

SAMARBEJDER MED DE BEDSTE
Blåkläder vil have en god sikkerhedssko til at beskytte mod mere end skarpe søm og overflader samt ydre stød. Det bør lette og eliminere langsigtede problemer og give brugeren mulighed for at gå all-in; selv efter arbejde. Med disse kriterier for øje valgte Blåkläder at arbejde med Camp Pro og Fagus.

Som en af Skandinaviens førende ortopædiske klinikker har Camp Pro mulighed for at ændre den måde, vi ser på sikkerhedssko på. Deres ortopædiske ingeniører har mere end 600 års ekspertise inden for ortopædi, fodbiomekanik og rehabilitering.

Det kan sammenlignes med bilers vognstel. Uden stabilitet bliver det næppe en behagelig køretur. Ovenstående er derfor viralt, hvis skoen skal sikre brugeren så god pasform og balance som muligt. Dét er ægte håndværk. Og det tager mange år at mestre. Fagus er en af få virksomheder, der besidder kompetencerne og erfaringen, og Blåkläder har udviklet sine egne læster sammen med dem.

Uden dette samarbejde med velvalgte eksperter var Blåkläders nye sikkerhedssko ikke blevet en realitet. Det kan virkelig betale sig at investere i det bedste. Det har alle gavn af. Men de største vindere er måske frem for alt dem, der i sidste ende bruger skoene i deres professionelle virke.

Læs mere om EXPERIENCE TRUE COMFORT


Sikker-Sko – Som at gå på en sky af lykke
Sikkerhedssko fra sikker-sko.dk vejer ikke meget mere end normale sko. Samtidig er de udstyret med en stødabsorberende hæl og sål, der får dig til at føle det, som om du går på en sky af lykke.

Sikkerhedssko var tidligere et nødvendigt onde på mange danske arbejdspladser. For skoene var store, klodsede og tunge at gå rundt i.

Sådan er det heldigvis ikke længere i dag. For moderne sikkerhedssko fås i samme smarte design og udseende og vejer ikke mere end almindelige sko. Samtidig fås de i mange forskellige farver og materialer, der gør dit valg af sikkerhedssko lige så personligt og individuelt, som hvis du skulle købe en almindelig sko til fritid eller fest.

Lette materialer med stødabsorberende hæl

Udover at sikkerhedsskoene ser smartere ud og lette materialer som aluminium og stål gør skoene meget lettere end de gamle, metalsikrede sikkerhedssko, er skoene også meget mere behagelige at gå i.

Læs også: Nye sikkerhedssko fra Blåkläder beskytter mod langvarige slid- og belastningsskader

For de sikkerhedssko vi sælger på sikker-sko.dk anvender de seneste teknologiske landvindinger til at sikre, at dine fødder kan ånde, når du har skoene på og at det føles som om, du går på en sky. Hæl og oftest også sålen er udstyret med stødabsorberende zoner, lige som de fleste sko støtter op om både fødder, hæl og ankler.

Modstandsdygtige over for tunge ting, vand og olie

Tå-området er forstærket med beskyttende aluminiums- eller stålkappe, der beskytter dine tær mod faldende objekter, ligesom der er indbygget sømværn i hele sålen. Endelig er de fleste af skoene også modstandsdygtige over for indtrængning af vand i op til en time, ligesom mange af skoene også kan klare olie og en række forskellige kemikalier.

Stort udvalg, 14 dages fortrydelsesret og hurtig levering

Hos sikker-sko.dk får du det helt store udvalg af sikkerhedssko i et smart og tidssvarende design, der yder præcis den samme – eller bedre – beskyttelse og er væsentligt mere behagelige at have på end tidligere tiders klodsede sikkerhedssko.


SIKA – Nye sikkerhedssko kan løse udbredt håndværkerproblem
Der er boom i byggebranchen, og det kan give flere håndværkere problemer med trætte og nedslidte fødder. De nyeste BRYNJE sikkerhedssko gør livet lettere for alle dem med hårdt og krævende arbejde – både nu og senere i livet.

Alle håndværkere har prøvet at have ømme og trætte fødder efter en lang arbejdsdag på byggepladsen og med en forventet stigning i byggebeskæftigelsen på 2.500 medarbejdere i 2021, ser det ud til, at endnu flere håndværkere vil opleve lange og opslidende arbejdsdage med fodgener til følge.

Hos den danske producent af sikkerhedssko, Sika Footwear, vil man komme udviklingen i forkøbet og har under mottoet 'No job too tough' netop lanceret to nye modeller i deres populære BRYNJE 400-serie. Modellerne går under navnene 490/B-DRY OUTDOOR SHOE og 491/B-DRY OUTDOOR LOW BOOT og er de mest robuste og slidstærke BRYNJE sikkerhedssko til dato.

Slidstyrken er helt central i Brynje B-DRY sikkerhedssko, så de kan modstå lidt af hvert uanset miljø og arbejdsforhold. Ekstra tåbeskyttelse, varmeresistens op til 300 °C, solidt fodfæste uanset terræn, bred pasform og vandtæt membran er blandt nogle af de mange features, der holder fødderne beskyttet, tørre og godt gående over en lang arbejdsdag. Også når der arbejdes på varme, våde og mudrede overflader, som det for eksempel er tilfældet indenfor entreprenør- og anlægsbranchen. Komforten har også fået et nøk opad med blødere og mere stødabsorberende indlægssåler.

Undgå kroniske skader med det rigtige skovalg

Netop komfort og god pasform er vigtige faktorer i valget af sikkerhedssko, for mange timers stående og gående arbejde på ujævne og våde underlag kan med et forkert skovalg få alvorlige konsekvenser senere i livet. Det er derfor utrolig vigtigt at beskytte og passe godt på sin krop. Sådan lyder det fra Karin Dinesen, der er lægeeksamineret fodplejer og har privatklinik i Odense.

– De langsigtede konsekvenser ved ikke at passe på fødderne kan være både alvorlige og kroniske. Vi ser desværre mange klienter i klinikken, der kommer ind med et stift og immobilt ankelled, der gør det svært for eksempel at gå lange ture og dyrke sport. Det er en lidelse, der kan give følgeskader i knæ, hofter og ryg, og som kunne have været undgået eller afhjulpet, hvis de havde brugt de rigtige arbejdssko,fortæller Karin Dinesen.

Hun understreger, at især håndværkere bør investere i de helt rigtige sikkerhedssko. Det vigtigste er ikke at gå på kompromis med prisen, men derimod skal man finde den sko, som giver den bedste komfort for ens fødder. Kombineret med løbende fodpleje er det den bedste opskrift på at undgå de langvarige fodskader.

Rigtige sko til rigtige håndværkere

Hos Sika Footwear har man mere end 150 års erfaring med at udvikle og producere fodtøj til det arbejdende folk, og her ved man, at mange timers hårdt og tungt arbejde i de forkerte sikkerhedssko let kan føre til dårlig komfort og trætte fødder.

– Med de nye modeller i Brynje 400-serien tilbyder vi en sikkerhedssko med ultimativ styrke, sikkerhed og komfort på arbejdspladsen. Vi lancerer nu vores mest slidstærke sko til rigtige håndværkere, som færdes, hvor der arbejdes hårdt og under krævende forhold. Målet er, at folk skal kunne levere 100 procent hele dagen – uanset hvad den bringer og gerne resten af livet, siger Hans Løve, der er Head of Sales and Marketing hos Sika Footwear.


Nye sikkerhedssko fra Blåkläder beskytter mod langvarige slid- og belastningsskader
80 millioner. Så mange skridt tager en håndværker typisk gennem et helt arbejdsliv, og forkerte sikkerhedssko er en af de hyppigste årsager til langvarige slid- og belastningsskader. Den svenske producent af bæredygtigt arbejdstøj, Blåkläder, løfter derfor i dag sløret for en helt ny serie af sikkerhedssko. Skoene beskytter ikke alene mod udefrakommende skader, men har også den særlige egenskab, at de beskytter brugeren mod de langvarige skader, der kan opstå gennem et helt arbejdsliv med hårde overflader, skarpe genstande, kraftige tryk og langvarigt slid.

Støvring, d. 7. april 2021 - Blåkläder Workwear har siden etableringen i Svenljunga i Sverige i 1959 arbejdet målrettet med udviklingen af arbejdstøj, der har været med til at sætte nye standarder, når det gælder bæredygtighed, slidstyrke og pasform. Nu bygger Blåkläder Workwear videre på selskabets eksisterende serie af sikkerhedssko, der bogstavelig talt er skåret over samme læst. Blåkläder lancerer således i dag en række helt nye sikkerhedssko udviklet i samarbejde med ortopædspecialisten Camp Pro i Sverige, der har mere end 600 års erfaring med føddernes biomekanik, ortopædi og genoptræning.  

Foden er et af kroppens mest komplekse dele, og ud over de tunge løft, skarpe genstande og hårde slag, der kan ramme foden, tager en gennemsnitlig håndværker let 10.000 skridt om dagen. Det bliver til 80 millioner skridt i løbet af et 40 år langt arbejdsliv, og derfor giver det ifølge Blåkläder ekstra god mening at overveje, hvad man stikker fødderne i hver dag. Skader på fødderne forplanter sig nemlig hurtigt til knæ, hofter, skuldre og nakke, og ifølge en svensk undersøgelse fra 2019 udgøres næsten halvdelen (47%) af alle sygemeldinger i bygge- og anlægsbranchen belastningsskader.

Stabilitet, beskyttelse og forebyggelse har derfor været tre helt centrale elementer i Blåkläders udvikling af den nye serie sikkerhedssko. Ud over samarbejdet med Camp Pro har Blåkläder undervejs i udviklingsprocessen også samarbejdet tæt med portugisiske Fagus, der bl.a. producerer skolæste for ECCO. De har udviklet skoens læst og fodseng helt fra bunden for at give brugeren maksimal stabilitet og støddæmpning og ikke mindst dynamik gennem hele gangafviklingen.

  • Blåkläders sikkerhedssko lever op til de samme høje krav som vores arbejdstøj, og vi har nøje udvalgt skoens komponenter, så de hver og en sikrer brugeren en hidtil uset komfort og sikkerhed. Sålens greb såvel som skoens tåbeskyttelse og sømværn findes ganske enkelt ikke bedre. Det mener vi, vi skylder de mange professionelle brugere, der gennem et helt arbejdsliv udsætter kroppen og ikke mindst fødderne for en ret ekstrem belastning, siger Blåkläders CEO Anders Carlsson, der selv har været dybt involveret i udviklingen af de nye sikkerhedssko.

Skoene er undervejs testet af 150 personer fra forskellige faggrupper. Selv de mindste input til skoenes stabilitet, hælkappe, vridningsfasthed, pasform, støddæmpning og trykfordeling har bidraget til slutresultatet, og forud for den endelige sko går 200 prototyper. Skoene er derfor skræddersyet til et langt arbejdsliv med en optimal beskyttelse af fødderne.


Tænk på din sikkerhed på arbejdspladsen – tænk sikkerhedssko
Husk at være iført sikkerhedssko på din arbejdsplads

Hvor der arbejdes med tunge og uhåndterlige genstande er sikkerhedssko en vigtig del af påklædningen, for at beskytte foden mod klemning, gennemtrængning og varme m.m.  Sikkerhedssko er derfor et must når der arbejdes med tunge løft, eller uhåndterlige genstande, og der er højt arbejdsmodus på arbejdspladsen. Og her er polstrede sikkerhedssko bevist bedre end at foden er ubeskyttet.

Arbejdstilsynet giver svar på problemstillinger i forbindelse med anskaffelse og brug af værnefodtøj (Arbejdstilsynets betegnelse for sikkerhedssko), efter en forudgående analyse af risici i forbindelse med arbejdsområdet. Fx skal nøje analyseres hvilket arbejde der skal udføres, hvordan arbejdspladsen og omgivelserne ser ud, og hvem der skal anvende værnefodtøjet.

Arbejdsskader sker ikke kun på arbejdspladsen men også i hjemmet

Uanset hvor arbejdet udføres – på arbejdspladsen eller i hjemmet - er mest mulig beskyttelse af foden hensigtsmæssigt. Når der slås græs, laves havearbejde eller der laves gør-det-selv arbejde i hjemmet, er sikkerhedssko langt bedre at benytte end almindelige sko.

Arbejdstilsynet rådgiver om, at værnefodtøjets primære funktion er at beskytte fødder og ankler mod klemning, varme, gennemtrængning mv. Det er med sikkerhed en rigtig god idé at have et par sikkerhedssko stående derhjemme, når man er i færd med at udføre arbejde som grovere havearbejde, træfældning og kløvning, murer- og tømrerarbejde, og ved flytning m.m.

Hvor mange arbejdsskader sker egentlig på arbejdspladsen?

Ifølge Arbejdsmarkedets Erhvervssikring er der i arbejdsskadestatistikken fra 2019 oplyst en stigning af arbejdsskader på 19.129 anmeldte sager. Anmeldte arbejdsulykker fordelt på skadens placering er registreret med 4.079 arbejdsskader på legemet, især ben, fødder og tæer.

Nærmere giver arbejdsskadestatistikken oplysning omkring antal hændelser og arbejdsskader fordelt på årsag. Her nævnes faldende genstande, stødt på genstande, klemt eller mast angivet med i alt 2.926 sager.

De brancher hvor der sker fleste arbejdsskader sker godt nok i sundhedsvæsen, fulgt af fremstillingsvirksomheder, bygge- og anlægsvirksomheder, engros- og detailhandel, og på 8. plads ligger transportvirksomheder.

Statistikken giver også oplysning om anerkendte arbejdsulykker per 1.000 beskæftigede fordelt på hovedbranche, og her står helt klart nævnt: bygge- og anlægsbranchen, samt el-, gas-, varme- og vandforsyning, samt fremstillingsvirksomheder, som står højest placeret.

Disse statistiske tal gengiver et godt billede af hvor vigtigt beskyttelse med værnemidler i farlige arbejdssituationer er.

Sikker-Sko din onlineshop med alt om sikkerhedssko

Det er aldrig for sent at prioritere sin egen sikkerhed højt. Står du og mangler sikkerhedsfodtøj, så har vi med sikkerhed det rigtige udvalg i vores onlineshop: www.sikker-sko.dk.

Sikker-Sko blev etableret i 2017 og henhører under selskabet Wimpex ApS som blev etableret tilbage i 1994 af Peter Wind.

Vi er leveringsdygtige i et bredt sortiment af sikkerhedssko og sikkerhedsstøvler til forskellige brancher og behov – nogle endda helt op til str. 52.

Vores produkter er selvfølgelig CE-mærkede og opdelt efter sikkerhedsklasserne iht. EN ISO 20345. Hos os får du produkter af høj klasse til konkurrencedygtige priser og vi bestræber os på at give vores kunder en ekstraordinær god service.

Se nærmere på www.sikker-sko.dk eller kontakt os på tlf. 28302250 for nærmere oplysning og specifik rådgivning. Ved køb af større mængder tilbyder vi rabat.


Husk at passe på føddernes beskyttelse på arbejdspladsen
Sponsoreret indhold:

Måske du er en af de mange danskere, der har et fysiskkrævende arbejde, og altså dermed er på benene i rigtig mange timer om dagen, mens du er på arbejde. Måske det bliver til langt mere end de 10.000 skridt, som der anbefales, og som et gennemsnitsmenneske burde gå om dagen. Hvis du er en af dem, som føler, du løber rundt hele dagen, så bliver det til rigtig mange kilometer på et helt arbejdsliv, og derfor bør du passe på dine fødder. Dette stiller således krav til dit valg af fodtøj. Engelbert Strauss sko er rigtig gode arbejdssko, og vi anbefaler varmt at tjekke dem ud. Du kan med fordel læse med nedenfor for gode råd for, hvordan du undgår ømme fødder.

Vælg sko, der passer til dig og dit arbejde

Det giver næsten sig selv, at du naturligvis bør finde en sko, der passer til dit arbejde. Arbejder du med maleanlæg, transportanlæg, elektronikmontage eller noget helt fjerde, er sko fra Engelbert Strauss rigtig gode. Da disse erhverv kræver sikkerhedssko og ordentlig tåbeskyttelse.

Vælg sko med stødabsorberende såler

Vi anbefaler altid at vælge sko med både stødabsorberende såler og affjedring, fordi dette er skoens evne til at absorbere stød og så sende dem tilbage, inden de når ind i dine fødder så at sige. Gode arbejdssko har eller bør i hvert fald have denne funktion, fordi det reducerer belastningen af både fødder, led, ben og ryg. Når dette er sagt, må stødabsorbering ikke forveksles med, at en sål skal være blød, selvom dette ved første indskydelse føles mest behageligt. Bare fordi en sål er blød, er dette ikke lig med god komfort og mindre ømme fødder på sigt. Det kan faktisk være lige modsat. Derudover er det bedste valg af fodtøj også ofte en sko med en lukning, der både kan strammes og løsnes efter behov. Vælger du at gå i fodtøj, der sidder løst på foden, krummer du ubevidst tæerne for at få skoene eller sandalerne til at følge med, og dette er ikke godt.

Hvis du har flere spørgsmål om fodtøj

Måske du går med spørgsmål som: Hvad er forskellen mellem arbejdssko og sikkerhedssko? Hvilke krav skal sikkerhedssko opfylde for at beskytte mod kædesavsnit? Og hvor mange sikkerhedssko skal arbejdsgiveren give om året? Du kan med fordel benytte ovenstående link, hvor du vil få meget mere viden om dette.

Find det helt rigtige arbejdstøj

Selvom de rigtige arbejdssko er helt essentielle, når du har et hårdt fysisk arbejde, så er det også ligeså vigtigt med det helt rigtige arbejdstøj. Her laver Engelbert Strauss også noget rigtigt lækkert, og dette kan du tjekke ud ved at klikke på følgende link.


MASCOT – Lette, stødabsorberende sikkerhedssko med tåkappe af kulfiber
MASCOT® FOOTWEAR CARBON er en ny serie af sikkerhedsfodtøj til den kvalitetsbevidste håndværker. Fodtøjet er fremstillet i de bedste materialer med tåkappe af kulfiber, et innovativt XL EXTRALIGHT® EVA sålmateriale og MASCOLAYER® sømværn. Skoens tekstilmateriale er af 50% genanvendt polyester.

MASCOT® FOOTWEAR CARBON-serien består af sikkerhedssko og -sandaler og rummer i alt tre forskellige varianter. Særligt for serien er fodtøjets tåkappe, der er fremstillet af kulfiber. Kulfiber er et ganske let, men exceptionelt stærkt materiale, der gør tåkappen hårdfør over for tryk og slag. Desuden er kulfibertåkappen metalfri og hverken kulde- eller varmeledende.

Innovativt sålmateriale sikrer høj komfort
Sikkerhedsfodtøjet i MASCOT® FOOTWEAR CARBON er udstyret med en let, smidig og innovativ sål af XL ETRALIGHT® EVA. Sålen bidrager til en samlet lav vægt, god komfort og høj stødabsorbering, der gør skoene særdeles behagelige at have på dagen igennem. Sålen tilfører fodtøjet en ekstraordinært god stødabsorbering, der skåner ben og ryg for stød i løbet af hele arbejdsdagen. Det mindsker oplevelsen af trætte ben og fødder efter en lang arbejdsdag.

Fodtøj til den kvalitetsbevidste håndværker
Under udviklingen af MASCOT® FOOTWEAR CARBON-serien har hovedfokus været at holde en lav vægt på det samlede fodtøj og at tilføje funktionel innovation for den travle håndværker. Fodtøjet er derfor udstyret med et tekstilsømværn af MASCOLAYER®, der er meget let og fleksibelt. Det bløde og bøjelige sømværn sikrer en god komfort, hvor skoen nemt følger fodens naturlige bevægelser både i stående og knælende position.

Snørebånd eller BOA®
Fodtøj i MASCOT® FOOTWEAR CARBON findes med to forskellige lukkesystemer: snørebånd eller BOA® Fit System. Skoene med snørebånd giver en fuldstændig metalfri sko. Fodtøjet med BOA® Fit System er ikke metalfri, men bidrager til en god, justerbar og holdbar pasform arbejdsdagen igennem. Samtidig er BOA® med kliksystemet velegnet, hvis man skal have skoene af og på flere gange i løbet af dagen.


safety2shoes – En god håndværker har styr på sikkerheden og efterlader flotte gulve
safety2shoes beskytter både fødder og gulve. safety2shoes er for foden, hvad arbejdshandsken er for hånden: Solid beskyttelse. Du kan gå ind og ud af huse med beskidte og våde sikkerhedssko uden at ødelægge gulve og tæpper

Du slipper for at dække gulve af og du sparer tid, da du ikke skal tage sko af og på – og er derved også altid beskyttet af dine sikkerhedssko.

Hvad er safety2shoes?

• Overtrækssko dækket af latex.
• Sættes lynhurtigt udenpå arbejdsskoen, når du går ind og ud af byggerier.
• Beskytter underlag, sko og dig som håndværker.
• Skridsikre dupper indvendigt holder din sko på plads, men safety2shoes er også vendbar, så dupperne hjælper dig med at stå bedre fast, hvis du skal gå på et vådt underlag.
• Den gode kvalitet sikrer lang holdbarhed, og at du ikke ridser gulve, hvis en sten fx sidder fast under din sko.
• Design- og patentbeskyttet.
• Godkendt som sikkerhedsprodukt.
• safety2shoes er udviklet af en håndværker – til andre håndværkere.

Se safety2shoes her


MASCOT – Super lette sikkerhedssko med smidig mellemsål
MASCOT® FOOTWEAR MOVE er en helt ny serie af sikkerhedssko og -støvler, der med en super lav vægt, moderne design samt en innovativ mellemsål adskiller sig fra tidligere serier. Den lave vægt i kombination med de fleksible sålmaterialer gør skoen særdeles smidig og komfortabel

Innovative sålmaterialer
Seriens kendetegn er den enestående mellemsål i det innovative og ultralette Phylon-materiale. Phylon-sålen er lavet af EVA, der via en speciel kompressionsteknik omdannes til fast, hårdført skum, som ved hjælp af luftbobler giver en særdeles let og elastisk sål. Derudover har alle sikkerhedsskoene en udtagelig, stødabsorberende indlægssål, der skåner ryg og ben for stød i løbet af arbejdsdagen. Det sikrer en behagelig komfort hele arbejdsdagen igennem - selv på hårde underlag og efter mange timers stående og gående arbejde.

Ekstra let sikkerhedsfodtøj
MOVE-serien er sikkerhedssko og -støvler med super lav vægt startende fra blot 440 gram, hvilket giver stor fleksibilitet i alle arbejdssituationer samt en god komfort. Den lave vægt opnås ved hjælp af den særlige mellemsål i Phylon, tåkappe af letvægtskomposit og sømværn i avanceret specialtekstil.

Høj sikkerhed
Alle modeller i MOVE-serien er fremstillet med en ydersål i naturgummi, der blandt andet ruster sikkerhedsskoene til at kunne modstå op til 300 graders kontaktvarme. Derudover er sikkerhedsfodtøjet udstyret med hælforstærkning og non-marking ydersåler, således de ikke efterlader mærker på gulve og andre underlag. Alle MOVE-modeller er ESD-godkendte og godkendte efter EN ISO 20345: 2011, sikkerhedsklasse S1P eller S3.

MASCOT® FOOTWEAR MOVE kan købes/bestilles hos MASCOTs forhandlere. Skoene findes både med klassisk snørelukning og med Boa® Fit system, og flere af modellerne findes både i herre- og damestørrelser


MASCOT – Lette sikkerhedssko med stødabsorbering som sportssko
Nye sikkerhedssko og -støvler kombinerer lav vægt med et ekstremt stødabsorberende sålmateriale og ekstra bøjelige egenskaber i forfoden. Det kan mærkes! Og det mærkes som lethed og en behagelig komfort til dine fødder. Også på lange arbejdsdage
MASCOT lancerer dette efterår en ny serie sikkerhedsfodtøj med navnet MASCOT® FOOTWEAR ENERGY. Fire styles i hver to farver/varianter. Stødabsorbering modvirker trætte fødder Det er den stødabsorberende og lette mellemsål af materialet ETPU, der adskiller MASCOT® FOOTWEAR ENERGY fra andre sikkerhedssko. Sålmaterialet gør sikkerhedsskoene ekstremt stødabsorberende og behagelige at bære. Hver gang du tager et skridt, absorberer sålen de stød, der ellers ville forplante sig som ømhed og træthed i ben og ryg for hver kontakt med underlaget. Det giver en gangkomfort ud over det sædvanlige - selv på hårde underlag og efter mange timer på benene. 100% metalfrie sko Alle sikkerhedssko- og støvler i MASCOT® FOOTWEAR ENERGY er metalfrie. Tåkappen er således lavet af komposit, mens sømværnet er fremstillet af et avanceret, slidstærkt tekstilmateriale. Dette er både med til at gøre fodtøjet ekstremt let, men sørger samtidig også for, at skoene ikke er kulde- eller varmeledende. Det er en stor fordel, hvis du arbejder på særligt kolde eller særligt varme underlag. Alle materialer er valgt med fokus på at give MASCOT® FOOTWEAR ENERGY-serien lavest mulig vægt og højest mulig fleksibilitet. Sikkerhedssko, der føles som en sok MASCOT® FOOTWEAR ENERGY-seriens fodtøj er godkendt efter EN ISO 20345, sikkerhedsklasse S1P og med såler godkendt efter den bedste norm inden for skridhæmmende såler; SRC. Alle modellerne har desuden non-marking såler, så de ikke smitter af på underlaget, eksempelvis nylagte gulve. Serien er udviklet til ansatte i håndværksfag, der går og står mange timer i løbet af deres arbejdsdag. Skoene sælges hos MASCOTs forhandlere fra september

SIKKER-SKO.dk – En sikkerhedssko skal også være rar at gå i
Vores sikkerhedssko har samme komfort som almindelige sko. Samtidig tillader de foden at ånde, så du stadig har lige så friske ben til fyraften, som du mødte ind med i morges

Hvorfor skal sikkerhedssko være så tunge og klodsede at gå i – og hvorfor skal de være så grimme? Det har altid været et spørgsmål, mange lærlinge og svende har tænkt over, når de iførte sig det uformelige, tunge og lovpligtige fodtøj, før de gik på arbejde. Nej, hvor de glædede sig til at få dem af igen til fyraften.

De tunge sko gav dem tit problemer i hverdagen, fordi de ikke var nær så smidige og lette at gå i, som almindelige sko er. Samtidig var de trættende at have på i længden.

I dag er sikkerhedssko behagelige at gå i
Det med at tunge, gammeldags sikkerhedssko er trættende at have på, opdager de fleste dog først, den dag de har købt deres første sæt sikkerhedssko hos sikker-sko.dk. For alle vores sikkerhedssko er produceret af lette, moderne materialer og har et design og en udformning, der får dem til at ligne og føles helt som almindelige sko.

Samtidig er udvalget stort. Vi har sikkerhedssko i alle mulige forskellige stilarter, farver og design. Her er sikkerhedssko, der ligner sneakers, korte støvler eller helt almindelige herresko. Og ved du det ikke, er der ingen der kan gætte, at du går rundt i et par lige så robuste og sikre sikkerhedssko, som de klodser du var nødsaget til at slæbe rundt på i gamle dage.

God pasform og sunde fødder
Samtidig er moderne sikkerhedssko ikke nær så stive at have på. Pasformen er helt som du kender den for den tilsvarende almindelige udgave, at den type sikkerhedssko du har valgt. Alt er produceret af lette og moderne materialer og det tunge metal er udskiftet med aluminium og stål.
Samtidig anvender skoene den mest moderne teknologi, der både tillader fødderne at ånde og støtter aktivt op om foden, anklen og eventuelt dit underben på den helt rigtige måde. Det giver dig meget mere friske ben efter en travl arbejdsdag, end du var vandt til tidligere.

Masser af sko at vælge mellem og hurtig levering
På sikker-sko.dk finder du et af landets største udvalg af sikkerhedssko i et tidssvarende, smart design, med præcis den samme beskyttelse som tidligere tiders klodsede sikkerhedssko.


MASCOT lancerer serie af let og fleksibelt fodtøj
En ny generation af sikkerhedsfodtøj fra MASCOT er nu at finde hos landets forhandlere. Skoene er lavet af materialer med lav vægt, så den samlede vægt er en af de laveste på markedet. Samtidig er bøjeligheden ved forfoden i en klasse for sig. Sig farvel til tunge, stive arbejdssko, der giver ømhed i fødder og ryg

Vægten blandt de laveste
De nye sikkerhedssko gør det muligt at være effektiv i mange timer uden at få ømme fødder. Det skyldes blandt andet skoenes lave vægt, som er tilvejebragt ved fx at fravælge metal til dele inden i skoen. Tåkappen er af komposit og sømværnet er af et specialtekstil. Når skoene er metalfri indeni, så undgår du også at blive udsat for ekstra kulde- eller varmepåvirkning udefra. Komposit og tekstil er ikke kulde- og varmeledende, som metal er.

Ekstraordinær komfort ved bevægelse
Når sømværnet er lavet af tekstil, er det samtidig mere bøjeligt end metalsømværn, så du får nemmere ved at flekse skoen, hvor du har brug for bøjelighed. Især den forreste del af skoen bøjer meget fleksibelt med foden, så skoene følger med forfodens naturlige bevægelser ved fx gang og når du knæler. Derudover har skoene stødabsorberende såler og indlægssåler, som mindsker de stød, man vil få i løbet af en arbejdsdag, og som får skoene til at føles ekstra bløde at bevæge sig i. Fodtøjet er desuden udstyret med en indlægssål med optimeret svangstøtte, der kan modvirke tendens til platfod.
 
Stabilitet til arbejde på ujævne underlag
I den bagerste del af skoen er der omvendt brug for stabilitet. Her er blandt andet placeret en stabiliserende indsats, der giver stabilitet for fødderne ved arbejde på ujævne underlag, stiger og lignende. Hvis skoene bøjer de forkerte steder eller mangler stabilitet kan det nemlig også lede til trætte eller værkende fødder.
 
Mange valgmuligheder i FLEX-serien
Ud over forskelligt udseende, farver og ydermateriale i FLEX-seriens støvler og sko, kan du også vælge imellem forskellige lukkemetoder, alt efter hvad der passer i din arbejdssituation. Boa-lukningen gør skoene meget hurtige at få af og på. De rustfrie metalsnører fordeler også trykket på vristen jævnt, så der ikke er noget, der nager. Alternativt er der modeller med snørebånd, og så får du til gengæld en helt metalfri sko. Alle sko er godkendt til den højeste klasse inden for skridhæmmende såler, og naturligvis godkendt efter EN ISO 20345. Du kan vælge mellem klasserne S1P og S3, hvor S3-skoene har et vandtæt ydermateriale i henhold til normen. Vidden på skoene er vidde 10 (størrelse 39-48), mens en enkelt også er at finde i vidde 8 (størrelse 35-41), der typisk foretrækkes af kvinder


HONEYWELL LANCERER SERIE MED INNOVATIVT FODTØJ TIL BESKYTTELSE AF DINE MEDARBEJDERE I BARSKE MILJØER
Honeywell annoncerede i dag nye stilfulde produkter, der er fremstillet af de bedste råmaterialer og skal give dine medarbejdere den bedste beskyttelse af fødderne i barske omgivelser
Det nye Energic og Synergic fodtøj giver arbejderne den rette balance mellem moderne design, holdbarhed i barske omgivelser, fast greb på alle overflader og suveræn komfort hele dagen. ”Vi har udviklet den nye serie inden for fodtøj som svar på et stigende behov efter stilfuldt, komfortabelt og holdbart fodtøj, der giver medarbejderne mulighed for at fokusere på deres opgaver”, sagde Aurélie Zucco, senior product manager for Honeywell Industrial Safety, EMEA. ”Vi har inkorporeret innovative funktioner, så dette fodtøj giver personer, der arbejder i udfordrende omgivelser udendørs, den komfort, holdbarhed og beskyttelse, som de har brug for, hvad enten de arbejder på en offshore-platform, en byggeplads eller for et forsyningsselskab.” I denne nye serie anvendes kvalitetsnarvlæder for at opnå en vand- og slidstærk egenskab i våde og tørre omgivelser. Den innovative 3D Poromax® foring sikrer, at fødderne holder sig tørre, og absorberer sved, og den polyuretanbelagte beskyttelseskappe er slidbestandig. Derudover er fodtøjet særligt udviklet til lettere at fjerne væske, og det har forstærkede sømme på hælkappen og oversiden for at sikre holdbarhed. Pløsen yder forbedret beskyttelse mod væsker, mens den ergonomiske og polstrede krave sikrer optimal komfort, når støvlen bruges i enhver position. Og som et vigtigt plus overholder serien kravene i EN ISO 20345: 2011 for sikkerhedsfodtøj. De to modeller har refleksdetaljer på hælen eller siden. Den unikke Energic-modellen har både snører foran og lynlås i siden. Dette innovative design gør det muligt for arbejderen at lyne den snørede støvle op, så man nemt og hurtigt kan træde ind og ud af støvlen, og samtidigt kan man snøre støvlen stramt og opnå den nødvendige ankelstøtte. Energics ikke-metalliske sikkerhedskomponenter, herunder tåkappe og mellemsål med sømværn, er specielt designet for at sikre, at støvlen er let og samtidig termisk isoleret for forbedret komfort. Der er både til Energic og de ankellange Synergic-modeller benyttet Honeywells sprøjtestøbningsteknikker, hvilket skaber et fleksibelt letvægtsprodukt. Den sprøjtestøbte ydersål af dobbeltdensitets-polyuretan (PU2D) giver bevægelsesfrihed og et stærkt greb på alle overflader samt fremragende stødabsorption, som dine medarbejdere har brug for under barske forhold.

safety2shoes – Ny overtrækssko beskytter håndværkere og gulve
En tømrerlærling fik idéen til safety2shoes, som er skridsikre overtrækssko, der beskytter håndværkeres fødder og bygherrers gulve. Det nye produkt lanceres både nationalt og internationalt, og forventningerne er høje, for skoene løser et hverdagsproblem på danske byggepladser. De er nemlig lette at tage af og på, når håndværkere skal ind og ud af byggerier

Sand udenfor og sarte gulve indenfor er noget bøvl i en håndværkers arbejdsdag. For sikkerhedssko skal beholdes på, men det tager tid, når man skal ind og ud af hoveddøren 10-15 gange på en dag og hver gang må sikre, at der ikke sidder mudder og småsten fast under skosålerne, som kan skade gulvene.

”Jeg syntes, det var så besværligt at komme ind og ud af huse med elementer. Mine kolleger tog tynde plast-overtrækssko uden på arbejdsskoene, men det er hverken holdbart eller sikkert,” siger Sune Krogh, der som nyansat tømrerlærling undrede sig over, at der ikke fandtes en bedre løsning.

En dag, hvor han havde været med kollegerne ude hos en kunde, fik han idéen til at lave overtræk til sko i samme kvalitet som gode arbejdshandsker. Han gav sig til at eksperimentere hjemme på sin mors symaskine og lavede en prototype på det, der nu er blevet til safety2shoes.

Smider skoene i private hjem
”Det er rigtig godt tænkt,” siger el-installatør Peter Sehested om safety2shoes. Som indehaver af Kragelund El A/S går både han og hans svende og lærlinge hver dag på kompromis med sikkerheden, når de træder ind i private hjem.

”Der er nogle steder, hvor du bare er nødt til at tage dit fodtøj af, men det giver flere problemer. Det gør ondt at stå på en stige i strømpefødder, og hvis man så for eksempel har sat et spot op i loftet, ligger der savsmuld på gulvet, som går gennem strømperne og generer resten af dagen. Eller man taber måske en skrue, som man bagefter træder på,” forklarer el-installatøren, der andre steder beholder sikkerhedsskoene på.

”I børnehaver og vuggestuer tager vi plasticfutter udenpå vores sko, men der går lynhurtigt hul på dem, og det er ikke godt, fordi børnene jo kravler på gulvene. Så der er mange hensyn at tage, og i praksis er det rigtig mange gange i løbet af en dag, jeg tager mine sikkerhedssko af og på. Det ser jeg frem til at kunne undgå nu,” siger Peter Sehested.

God løsning på sikkerhedsproblem
Byggeriets Arbejdsmiljøbus formidler god arbejdsmiljø-praksis til byggepladser, og her er konsulent Evald Zacho begejstret for safety2shoes.

”Jeg tænkte straks, at det er en genial idé. Mange håndværkere tager tynde plast-overtrækssko på for at undgå at slæbe skidt ind, men problemet er, at når der er fugt i omgivelserne, risikerer man at glide,” forklarer Evald Zacho, som også ved, at nogle håndværkere tager sikkerhedsskoene af, hvis de hurtigt skal ind på et gulv. ”I en travl hverdag sker sådan noget jo sommetider, men risikoen er, at man pludselig taber hammeren ned over foden. Det er så vigtigt at bevare sikkerheden, og derfor er det rigtig godt, at der nu er kommet en løsning, hvor det er let at beholde skoene på,” siger Evald Zacho.

Læs mere på www.safety2shoes.dk