Sikkerhedssko

Sikkerhedssko skal bruges, hvor der er risiko for klemning, eller hvor der er risiko for fodskade fra faldende genstande, f.eks. hvor der håndteres eller arbejdes med tunge og uhåndterlige genstande. Sikkerhedssko fås i mange materialer og i flere afskygninger, fra de mere traditionelle sikkerhedstræsko, til de mere moderne og sporty sikkerhedstrainers. Det vigtigst er at sikkerhedsskoen yder maksimal sikkerhed for fodskader

Leverandører af og viden om sikkerhedssko:

 


SIKKER-SKO.dk

Kometvej 5, Brunde
6230 Rødekro
Tlf.: 73 69 32 50
E-mail: info@sikker-sko.dk

www.sikker-sko.dk

Kompetencer: Sikkerhedssko

Læs mere om SIKKER-SKO.dk


safety2shoes

Vesterlund
Nordvestvej 31
DK - 9000 Aalborg

E-mail: jra@s2shoes.dk

www.safety2shoes.dk

Kompetencer: Skridsikre overtrækssko til håndværkere, Sikkerhedsprodukt til beskyttelse af både fødder og gulve.

Læs mere om Safety2shoes.dk


BrandSikring Danmark


Maltvej 11-13
9700 Brønderslev
Tlf.: 98 19 10 34
E-mail: info@brandsikringdanmark.dk

www.brandsikringdanmark.dk

Kompetencer: Serviceeftersyn & salg af brandmateriel, pulverslukkere, vandslukkere, skumslukkere, kulsyreslukkere, brandslanger, brandskabe, brandtæpper, ildslukkerskabe, førstehjælpkasser & udstyr, hjertestartere, sikkerhedsskilte, øjenskyl, røgalarmer, strålerør, ADR kufferter, kurser i førstehjælp & brandbekæmpelse.

Læs mere om ​BrandSikring Danmark


Mere viden om sikkerhedssko:

Værnefodtøj som sikkerhedssko har en eller flere værneegenskaber. Det kan for eksempel være beskyttende tåhætte, værnesål, skridhæmmende såler, ankelpuder. Sikkerhedssko kan også være kemikaliebestandigt, antistatisk (gnistsikkert), varme/kulde-isolerende og brandhæmmende.
Værnefodtøj inddeles i tre typer, som alle kan have supplerende værneegenskaber: Sikkerhedssko, som er sko med beskyttelseståhætte - Lette sikkerhedssko, som er sko med beskyttelseståhætte (lavere krav end ved sikkerhedssko) og Arbejdssko, som er sko uden beskyttelseståhætte.
Arbejdsgiveren skal betale udgifterne til sikkerhedssko med mindre, der er indgået en anden aftale.


safety2shoes – En god håndværker har styr på sikkerheden og efterlader flotte gulve


25.sep 2019


safety2shoes beskytter både fødder og gulve. safety2shoes er for foden, hvad arbejdshandsken er for hånden: Solid beskyttelse. Du kan gå ind og ud af huse med beskidte og våde sikkerhedssko uden at ødelægge gulve og tæpper

Du slipper for at dække gulve af og du sparer tid, da du ikke skal tage sko af og på – og er derved også altid beskyttet af dine sikkerhedssko.

Hvad er safety2shoes?

• Overtrækssko dækket af latex.
• Sættes lynhurtigt udenpå arbejdsskoen, når du går ind og ud af byggerier.
• Beskytter underlag, sko og dig som håndværker.
• Skridsikre dupper indvendigt holder din sko på plads, men safety2shoes er også vendbar, så dupperne hjælper dig med at stå bedre fast, hvis du skal gå på et vådt underlag.
• Den gode kvalitet sikrer lang holdbarhed, og at du ikke ridser gulve, hvis en sten fx sidder fast under din sko.
• Design- og patentbeskyttet.
• Godkendt som sikkerhedsprodukt.
• safety2shoes er udviklet af en håndværker – til andre håndværkere.

Se safety2shoes her


MASCOT – Super lette sikkerhedssko med smidig mellemsål


25.apr 2019


MASCOT® FOOTWEAR MOVE er en helt ny serie af sikkerhedssko og -støvler, der med en super lav vægt, moderne design samt en innovativ mellemsål adskiller sig fra tidligere serier. Den lave vægt i kombination med de fleksible sålmaterialer gør skoen særdeles smidig og komfortabel

Innovative sålmaterialer
Seriens kendetegn er den enestående mellemsål i det innovative og ultralette Phylon-materiale. Phylon-sålen er lavet af EVA, der via en speciel kompressionsteknik omdannes til fast, hårdført skum, som ved hjælp af luftbobler giver en særdeles let og elastisk sål. Derudover har alle sikkerhedsskoene en udtagelig, stødabsorberende indlægssål, der skåner ryg og ben for stød i løbet af arbejdsdagen. Det sikrer en behagelig komfort hele arbejdsdagen igennem - selv på hårde underlag og efter mange timers stående og gående arbejde.

Ekstra let sikkerhedsfodtøj
MOVE-serien er sikkerhedssko og -støvler med super lav vægt startende fra blot 440 gram, hvilket giver stor fleksibilitet i alle arbejdssituationer samt en god komfort. Den lave vægt opnås ved hjælp af den særlige mellemsål i Phylon, tåkappe af letvægtskomposit og sømværn i avanceret specialtekstil.

Høj sikkerhed
Alle modeller i MOVE-serien er fremstillet med en ydersål i naturgummi, der blandt andet ruster sikkerhedsskoene til at kunne modstå op til 300 graders kontaktvarme. Derudover er sikkerhedsfodtøjet udstyret med hælforstærkning og non-marking ydersåler, således de ikke efterlader mærker på gulve og andre underlag. Alle MOVE-modeller er ESD-godkendte og godkendte efter EN ISO 20345: 2011, sikkerhedsklasse S1P eller S3.

MASCOT® FOOTWEAR MOVE kan købes/bestilles hos MASCOTs forhandlere. Skoene findes både med klassisk snørelukning og med Boa® Fit system, og flere af modellerne findes både i herre- og damestørrelser


MASCOT – Lette sikkerhedssko med stødabsorbering som sportssko


25.sep 2018


Nye sikkerhedssko og -støvler kombinerer lav vægt med et ekstremt stødabsorberende sålmateriale og ekstra bøjelige egenskaber i forfoden. Det kan mærkes! Og det mærkes som lethed og en behagelig komfort til dine fødder. Også på lange arbejdsdage

MASCOT lancerer dette efterår en ny serie sikkerhedsfodtøj med navnet MASCOT® FOOTWEAR ENERGY. Fire styles i hver to farver/varianter.

Stødabsorbering modvirker trætte fødder
Det er den stødabsorberende og lette mellemsål af materialet ETPU, der adskiller MASCOT® FOOTWEAR ENERGY fra andre sikkerhedssko. Sålmaterialet gør sikkerhedsskoene ekstremt stødabsorberende og behagelige at bære. Hver gang du tager et skridt, absorberer sålen de stød, der ellers ville forplante sig som ømhed og træthed i ben og ryg for hver kontakt med underlaget. Det giver en gangkomfort ud over det sædvanlige - selv på hårde underlag og efter mange timer på benene.

100% metalfrie sko
Alle sikkerhedssko- og støvler i MASCOT® FOOTWEAR ENERGY er metalfrie. Tåkappen er således lavet af komposit, mens sømværnet er fremstillet af et avanceret, slidstærkt tekstilmateriale. Dette er både med til at gøre fodtøjet ekstremt let, men sørger samtidig også for, at skoene ikke er kulde- eller varmeledende. Det er en stor fordel, hvis du arbejder på særligt kolde eller særligt varme underlag. Alle materialer er valgt med fokus på at give MASCOT® FOOTWEAR ENERGY-serien lavest mulig vægt og højest mulig fleksibilitet.

Sikkerhedssko, der føles som en sok
MASCOT® FOOTWEAR ENERGY-seriens fodtøj er godkendt efter EN ISO 20345, sikkerhedsklasse S1P og med såler godkendt efter den bedste norm inden for skridhæmmende såler; SRC. Alle modellerne har desuden non-marking såler, så de ikke smitter af på underlaget, eksempelvis nylagte gulve. Serien er udviklet til ansatte i håndværksfag, der går og står mange timer i løbet af deres arbejdsdag. Skoene sælges hos MASCOTs forhandlere fra september


SIKKER-SKO.dk – En sikkerhedssko skal også være rar at gå i
Vores sikkerhedssko har samme komfort som almindelige sko. Samtidig tillader de foden at ånde, så du stadig har lige så friske ben til fyraften, som du mødte ind med i morges

Hvorfor skal sikkerhedssko være så tunge og klodsede at gå i – og hvorfor skal de være så grimme? Det har altid været et spørgsmål, mange lærlinge og svende har tænkt over, når de iførte sig det uformelige, tunge og lovpligtige fodtøj, før de gik på arbejde. Nej, hvor de glædede sig til at få dem af igen til fyraften.

De tunge sko gav dem tit problemer i hverdagen, fordi de ikke var nær så smidige og lette at gå i, som almindelige sko er. Samtidig var de trættende at have på i længden.

I dag er sikkerhedssko behagelige at gå i
Det med at tunge, gammeldags sikkerhedssko er trættende at have på, opdager de fleste dog først, den dag de har købt deres første sæt sikkerhedssko hos sikker-sko.dk. For alle vores sikkerhedssko er produceret af lette, moderne materialer og har et design og en udformning, der får dem til at ligne og føles helt som almindelige sko.

Samtidig er udvalget stort. Vi har sikkerhedssko i alle mulige forskellige stilarter, farver og design. Her er sikkerhedssko, der ligner sneakers, korte støvler eller helt almindelige herresko. Og ved du det ikke, er der ingen der kan gætte, at du går rundt i et par lige så robuste og sikre sikkerhedssko, som de klodser du var nødsaget til at slæbe rundt på i gamle dage.

God pasform og sunde fødder
Samtidig er moderne sikkerhedssko ikke nær så stive at have på. Pasformen er helt som du kender den for den tilsvarende almindelige udgave, at den type sikkerhedssko du har valgt. Alt er produceret af lette og moderne materialer og det tunge metal er udskiftet med aluminium og stål.
Samtidig anvender skoene den mest moderne teknologi, der både tillader fødderne at ånde og støtter aktivt op om foden, anklen og eventuelt dit underben på den helt rigtige måde. Det giver dig meget mere friske ben efter en travl arbejdsdag, end du var vandt til tidligere.

Masser af sko at vælge mellem og hurtig levering
På sikker-sko.dk finder du et af landets største udvalg af sikkerhedssko i et tidssvarende, smart design, med præcis den samme beskyttelse som tidligere tiders klodsede sikkerhedssko.


MASCOT lancerer serie af let og fleksibelt fodtøj
En ny generation af sikkerhedsfodtøj fra MASCOT er nu at finde hos landets forhandlere. Skoene er lavet af materialer med lav vægt, så den samlede vægt er en af de laveste på markedet. Samtidig er bøjeligheden ved forfoden i en klasse for sig. Sig farvel til tunge, stive arbejdssko, der giver ømhed i fødder og ryg

Vægten blandt de laveste
De nye sikkerhedssko gør det muligt at være effektiv i mange timer uden at få ømme fødder. Det skyldes blandt andet skoenes lave vægt, som er tilvejebragt ved fx at fravælge metal til dele inden i skoen. Tåkappen er af komposit og sømværnet er af et specialtekstil. Når skoene er metalfri indeni, så undgår du også at blive udsat for ekstra kulde- eller varmepåvirkning udefra. Komposit og tekstil er ikke kulde- og varmeledende, som metal er.

Ekstraordinær komfort ved bevægelse
Når sømværnet er lavet af tekstil, er det samtidig mere bøjeligt end metalsømværn, så du får nemmere ved at flekse skoen, hvor du har brug for bøjelighed. Især den forreste del af skoen bøjer meget fleksibelt med foden, så skoene følger med forfodens naturlige bevægelser ved fx gang og når du knæler. Derudover har skoene stødabsorberende såler og indlægssåler, som mindsker de stød, man vil få i løbet af en arbejdsdag, og som får skoene til at føles ekstra bløde at bevæge sig i. Fodtøjet er desuden udstyret med en indlægssål med optimeret svangstøtte, der kan modvirke tendens til platfod.
 
Stabilitet til arbejde på ujævne underlag
I den bagerste del af skoen er der omvendt brug for stabilitet. Her er blandt andet placeret en stabiliserende indsats, der giver stabilitet for fødderne ved arbejde på ujævne underlag, stiger og lignende. Hvis skoene bøjer de forkerte steder eller mangler stabilitet kan det nemlig også lede til trætte eller værkende fødder.
 
Mange valgmuligheder i FLEX-serien
Ud over forskelligt udseende, farver og ydermateriale i FLEX-seriens støvler og sko, kan du også vælge imellem forskellige lukkemetoder, alt efter hvad der passer i din arbejdssituation. Boa-lukningen gør skoene meget hurtige at få af og på. De rustfrie metalsnører fordeler også trykket på vristen jævnt, så der ikke er noget, der nager. Alternativt er der modeller med snørebånd, og så får du til gengæld en helt metalfri sko. Alle sko er godkendt til den højeste klasse inden for skridhæmmende såler, og naturligvis godkendt efter EN ISO 20345. Du kan vælge mellem klasserne S1P og S3, hvor S3-skoene har et vandtæt ydermateriale i henhold til normen. Vidden på skoene er vidde 10 (størrelse 39-48), mens en enkelt også er at finde i vidde 8 (størrelse 35-41), der typisk foretrækkes af kvinder


HONEYWELL LANCERER SERIE MED INNOVATIVT FODTØJ TIL BESKYTTELSE AF DINE MEDARBEJDERE I BARSKE MILJØER
Honeywell annoncerede i dag nye stilfulde produkter, der er fremstillet af de bedste råmaterialer og skal give dine medarbejdere den bedste beskyttelse af fødderne i barske omgivelser

Det nye Energic og Synergic fodtøj giver arbejderne den rette balance mellem moderne design, holdbarhed i barske omgivelser, fast greb på alle overflader og suveræn komfort hele dagen.
”Vi har udviklet den nye serie inden for fodtøj som svar på et stigende behov efter stilfuldt, komfortabelt og holdbart fodtøj, der giver medarbejderne mulighed for at fokusere på deres opgaver”, sagde Aurélie Zucco, senior product manager for Honeywell Industrial Safety, EMEA. ”Vi har inkorporeret innovative funktioner, så dette fodtøj giver personer, der arbejder i udfordrende omgivelser udendørs, den komfort, holdbarhed og beskyttelse, som de har brug for, hvad enten de arbejder på en offshore-platform, en byggeplads eller for et forsyningsselskab.”

I denne nye serie anvendes kvalitetsnarvlæder for at opnå en vand- og slidstærk egenskab i våde og tørre omgivelser. Den innovative 3D Poromax® foring sikrer, at fødderne holder sig tørre, og absorberer sved, og den polyuretanbelagte beskyttelseskappe er slidbestandig. Derudover er fodtøjet særligt udviklet til lettere at fjerne væske, og det har forstærkede sømme på hælkappen og oversiden for at sikre holdbarhed. Pløsen yder forbedret beskyttelse mod væsker, mens den ergonomiske og polstrede krave sikrer optimal komfort, når støvlen bruges i enhver position. Og som et vigtigt plus overholder serien kravene i EN ISO 20345: 2011 for sikkerhedsfodtøj. De to modeller har refleksdetaljer på hælen eller siden.

Den unikke Energic-modellen har både snører foran og lynlås i siden. Dette innovative design gør det muligt for arbejderen at lyne den snørede støvle op, så man nemt og hurtigt kan træde ind og ud af støvlen, og samtidigt kan man snøre støvlen stramt og opnå den nødvendige ankelstøtte. Energics ikke-metalliske sikkerhedskomponenter, herunder tåkappe og mellemsål med sømværn, er specielt designet for at sikre, at støvlen er let og samtidig termisk isoleret for forbedret komfort.

Der er både til Energic og de ankellange Synergic-modeller benyttet Honeywells sprøjtestøbningsteknikker, hvilket skaber et fleksibelt letvægtsprodukt. Den sprøjtestøbte ydersål af dobbeltdensitets-polyuretan (PU2D) giver bevægelsesfrihed og et stærkt greb på alle overflader samt fremragende stødabsorption, som dine medarbejdere har brug for under barske forhold.


safety2shoes – Ny overtrækssko beskytter håndværkere og gulve
En tømrerlærling fik idéen til safety2shoes, som er skridsikre overtrækssko, der beskytter håndværkeres fødder og bygherrers gulve. Det nye produkt lanceres både nationalt og internationalt, og forventningerne er høje, for skoene løser et hverdagsproblem på danske byggepladser. De er nemlig lette at tage af og på, når håndværkere skal ind og ud af byggerier

Sand udenfor og sarte gulve indenfor er noget bøvl i en håndværkers arbejdsdag. For sikkerhedssko skal beholdes på, men det tager tid, når man skal ind og ud af hoveddøren 10-15 gange på en dag og hver gang må sikre, at der ikke sidder mudder og småsten fast under skosålerne, som kan skade gulvene.

”Jeg syntes, det var så besværligt at komme ind og ud af huse med elementer. Mine kolleger tog tynde plast-overtrækssko uden på arbejdsskoene, men det er hverken holdbart eller sikkert,” siger Sune Krogh, der som nyansat tømrerlærling undrede sig over, at der ikke fandtes en bedre løsning.

En dag, hvor han havde været med kollegerne ude hos en kunde, fik han idéen til at lave overtræk til sko i samme kvalitet som gode arbejdshandsker. Han gav sig til at eksperimentere hjemme på sin mors symaskine og lavede en prototype på det, der nu er blevet til safety2shoes.

Smider skoene i private hjem
”Det er rigtig godt tænkt,” siger el-installatør Peter Sehested om safety2shoes. Som indehaver af Kragelund El A/S går både han og hans svende og lærlinge hver dag på kompromis med sikkerheden, når de træder ind i private hjem.

”Der er nogle steder, hvor du bare er nødt til at tage dit fodtøj af, men det giver flere problemer. Det gør ondt at stå på en stige i strømpefødder, og hvis man så for eksempel har sat et spot op i loftet, ligger der savsmuld på gulvet, som går gennem strømperne og generer resten af dagen. Eller man taber måske en skrue, som man bagefter træder på,” forklarer el-installatøren, der andre steder beholder sikkerhedsskoene på.

”I børnehaver og vuggestuer tager vi plasticfutter udenpå vores sko, men der går lynhurtigt hul på dem, og det er ikke godt, fordi børnene jo kravler på gulvene. Så der er mange hensyn at tage, og i praksis er det rigtig mange gange i løbet af en dag, jeg tager mine sikkerhedssko af og på. Det ser jeg frem til at kunne undgå nu,” siger Peter Sehested.

God løsning på sikkerhedsproblem
Byggeriets Arbejdsmiljøbus formidler god arbejdsmiljø-praksis til byggepladser, og her er konsulent Evald Zacho begejstret for safety2shoes.

”Jeg tænkte straks, at det er en genial idé. Mange håndværkere tager tynde plast-overtrækssko på for at undgå at slæbe skidt ind, men problemet er, at når der er fugt i omgivelserne, risikerer man at glide,” forklarer Evald Zacho, som også ved, at nogle håndværkere tager sikkerhedsskoene af, hvis de hurtigt skal ind på et gulv. ”I en travl hverdag sker sådan noget jo sommetider, men risikoen er, at man pludselig taber hammeren ned over foden. Det er så vigtigt at bevare sikkerheden, og derfor er det rigtig godt, at der nu er kommet en løsning, hvor det er let at beholde skoene på,” siger Evald Zacho.

Læs mere på www.safety2shoes.dk