Elektropolering

Elektropolering

Elektropolering eller elpolering som det også kaldes, er en metode, der involverer elektrokemi som giver en polering af overfladen. Elektropoleringen er en proces, der foregår i et syrebad som er stærkt koncentreret, hvori emnet sænkes.

Leverandører af Elektropolering (elpolering):

Alflow Scandinavia A/S

Industrivej Vest 36
6600 Vejen
Telf.: 76 96 21 30
E-mail: alflow@alflow.dk

www.alflow.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Elektropolering, også kendt som elektrokemisk polering eller elektrolytisk polering (især indenfor metallografi), er en elektrokemisk proces, som fjerner materiale fra en metallisk produkt. Det bruges til at polere, passivere og afgrate metaldele. Det beskrives ofte som bagsiden af galvanisering. Det kan anvendes i stedet for slibemidler til fin polering under mikrostruktural forberedelse.

Ved elektropoleringen fungerer typisk ved at emnet nedsænket i et temperaturstyret bad af elektrolyt og tjener som anode, som den er forbundet til den positive terminal på en jævnstrømsforsyning, idet den negative terminal forbundet med katoden. En strøm passerer fra anoden, hvor metallet på overfladen oxideres og opløst i elektrolytten, til katoden. Ved katoden, en reduktion reaktion, der normalt producerer hydrogen. Elektrolytter, der anvendes til elektropolering oftest koncentreret syreopløsninger har en høj viskositet, såsom blandinger af svovlsyre og phosphorsyre. Andre elektropolerings elektrolytter rapporteret i litteraturen inkluderer blandinger af perchlorater med eddikesyreanhydrid og methanoliske opløsninger af svovlsyre.

At opnå elpolering af en ru overflade, skal de udragende dele af en overfladeprofil opløses hurtigere end recesserne. Denne proces, der omtales som anodisk nivellering, opnås ved en masse transport begrænset opløsning reaktion. [Præcisering nødvendig] anodisk opløsning under elektropolering betingelser afgrater metalgenstande pga. øget strømtæthed på hjørner og grater.

Cookie-indstillinger