Pulverlakering

Pulverlakering

Pulverlakering er den moderne industrielle overfladebehandling, som skåner miljøet og gør det muligt at lakere store serier som industriel produktion. Pulverlakering er en proces, hvor et emne, efter rens eller kemisk forbehandling, belægges med et termohærdende lag af pulver af f.eks. polyester eller epoxy. Pulverlakering giver en særdeles slidstærk overflade.

Leverandører af Pulverlakering:

ALCUMATIC A/S

Rønsdam 4, Ragebøl
6400 Sønderborg
Tlf.: 74 48 57 50

www.alcumatic.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Brandts Industrilakering A/S

Formervej 1
6800 Varde
Tlf.: 75211600
E-mail: brandt@brandt-as.dk

www.brandt-as.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

JJ Mechatronic A/S
jj mecha

Industriparken 17
4450 Jyderup
Tlf.: +45 59258100
E-mail: info@jjas.dk

www.jjas.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

John Bjerrum Nielsen A/S

Industrivej 5
6470 Bramming
Tlf: 75 17 44 88
E-mail: order@bjerrum-nielsen.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Laduco Industrilakereri A/S

Baldersbækvej 20
2635 Ishøj
Tlf.: 43 71 04 11
E-mail: Laduco@laduco.dk

www.laduco.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Lars Broe Rustfri stål A/S

Herluf Trolles Vej 20
5220 Odense SØ
Tlf.:63 15 09 09
Email: larsbroe@larsbroe.dk

www.larsbroe.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

VETA Industry ApS

Marielundvej 33
2730 Herlev
Tlf.: 44 84 11 33
E-mail: info@veta.dk

www.veta.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Wagner 

Viborgvej 100A
8600 Silkeborg
Tlf.: 70 20 02 45

Linkedin

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Pulverlakering bruges til at påføre et dekorativt og beskyttende lag på metaloverflader, hvilket giver holdbar og slidstærk finish. Denne proces anvendes bredt i mange industrier, herunder bilindustrien, husholdningsapparater, møbelproduktion og byggeri. Pulverlakering er populær på grund af dens evne til at levere en jævn og attraktiv overflade, der er modstandsdygtig over for korrosion, kemikalier og ridser.

Pulverlakering begynder med at påføre et pulveriseret plastmateriale på en ren metaloverflade ved hjælp af en elektrostatisk sprøjtepistol. Det pulveriserede plastmateriale består typisk af epoxy, polyester eller en blanding af begge. Den elektrostatisk ladede pulver klæber til metaloverfladen, hvilket sikrer en jævn og ensartet dækning.

Efter påføring af pulveret opvarmes emnet i en ovn, hvor pulveret smelter og danner en sammenhængende, hård overflade. Hærdningsprocessen sikrer, at pulverlakken binder sig stærkt til metaloverfladen og skaber en glat og ensartet finish. Denne hærdede overflade er meget slidstærk og beskytter mod miljøpåvirkninger som fugt, UV-lys og kemikalier.

En af fordelene ved pulverlakeringen er, at det er en miljøvenlig proces, da den ikke kræver opløsningsmidler og producerer minimalt affald. Overskydende pulver kan genbruges, hvilket gør processen både økonomisk og bæredygtig. Pulverlakering tilbyder også en bred vifte af farver og finishes, fra matte og blanke til strukturerede og metalliske effekter.

Pulverlakeringen bruges i bilindustrien til at lakere bildele som fælge, kofangere og motordele, hvor høj holdbarhed og æstetik er afgørende. I husholdningsindustrien anvendes pulverlakering på apparater som køleskabe, ovne og vaskemaskiner for at give en attraktiv og holdbar overflade. Møbelproducenter bruger pulverlakering til at skabe slidstærke og stilfulde finish på metalmøbler som kontorstole, borde og udendørsmøbler.

Kvalitetskontrol er afgørende for at sikre, at pulverlakeringen opfylder de nødvendige standarder for udseende og holdbarhed. Dette inkluderer inspektion af overfladens jævnhed, farveens ensartethed og vedhæftningens styrke. Tests som tykkelsesmåling, hærdetest og modstandsdygtighed mod korrosion bruges til at verificere kvaliteten af den pulverlakerede overflade.

Samlet set er pulverlakeringen en effektiv og alsidig metode til at beskytte og forskønne metaloverflader. Dens anvendelse i en bred vifte af industrier fremhæver dens betydning i moderne fremstilling. Pulverlakeringens evne til at skabe holdbare, æstetisk tiltalende og miljøvenlige finish gør den uundværlig i mange produktioner.

Cookie-indstillinger