Pulverlakeringsanlæg

Pulverlakeringsanlæg

Pulverlakeringsanlæg: Holdbar og æstetisk overfladebehandling

Pulverlakeringsanlæg bruges til at påføre pulverlakering på metal- og nogle ikke-metaloverflader, hvilket giver en holdbar og æstetisk finish. Disse anlæg anvendes i mange industrier, herunder bilindustrien, møbelproduktion, husholdningsapparater og byggeri, på grund af deres evne til at levere ensartede og høj kvalitet overfladebehandlinger.

Et typisk pulverlakeringsanlæg består af flere komponenter, herunder en sprøjtekabine, elektrostatisk sprøjtepistol, pulvergenvindingssystem og en hærdningsovn. Sprøjtekabinen er designet til at indeholde og fange overskydende pulver under påføringsprocessen, hvilket minimerer spild og miljøpåvirkning. Den elektrostatisk sprøjtepistol oplader pulverpartiklerne, så de klæber jævnt til arbejdsemnets overflade.

Pulverlakeringsanlæg Pulverlakeringsanlæg

Pulverlakeringsanlæg

Leverandører af Pulverlakeringsanlæg (pulveranlæg):

G.A. Hansen A/S

Symfonivej 22
2730 Herlev
Telefon: +45 44 91 35 33
E-mail: info@ga-hansen.dk

www.ga-hansen.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Laduco Industrilakereri A/S

Baldersbækvej 20
2635 Ishøj
Tlf.: 43 71 04 11
E-mail: Laduco@laduco.dk

www.laduco.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Moldow A/S

Jørgen Hansens Vej 1
6670 Holsted
Tlf.: +45 75 39 26 44
E-mail: mail@moldow.com

www.moldow.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Scanotech ApS

Danmarksvej 7
4681 Herfølge
Tlf.: +45 56275000
E-mail: tn@scanotech.dk

www.scanotech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Wagner 

Viborgvej 100A
8600 Silkeborg
Tlf.: 70 20 02 45

Linkedin

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Pulverlakeringsanlæg anvendes til pulverlakering, som er en proces, hvor et emne, efter rens eller kemisk forbehandling, belægges med et termohærdende lag af pulver af f.eks. polyester eller epoxy.

Efter påføring af pulveret føres emnerne ind i hærdningsovnen, hvor de opvarmes til en temperatur, der får pulveret til at smelte og danne en glat, hård overflade. Hærdningsovnen sikrer, at pulveret binder sig stærkt til underlaget og skaber en robust finish, der er modstandsdygtig over for korrosion, ridser og kemikalier.

Pulverlakeringsanlæg er alsidige og kan håndtere forskellige emnestørrelser og -former, fra små dele som skruer og beslag til store komponenter som bilkarosserier og møbelrammer. Denne fleksibilitet gør dem velegnede til både små og store produktionsserier, hvilket øger effektiviteten og produktiviteten i fremstillingsprocessen.

En af de store fordele ved pulverlakeringsanlæg er deres miljøvenlighed. Pulverlakeringsprocessen kræver ingen opløsningsmidler, og overskydende pulver kan genvindes og genbruges, hvilket reducerer affald og skadelige emissioner. Dette gør pulverlakering til et mere bæredygtigt valg sammenlignet med traditionelle vådlakeringsteknikker.

Kvalitetskontrol i et pulverlakeringsanlæg er afgørende for at sikre, at de lakerede emner opfylder de nødvendige standarder for udseende og holdbarhed. Inspektion inkluderer måling af lagtykkelse, farvekontrol og test for vedhæftning og korrosionsbestandighed. Avancerede måle- og testudstyr anvendes ofte for at verificere kvaliteten af den færdige overflade.

I bilindustrien bruges pulverlakeringsanlæg til at lakere dele som fælge, bremsekalipre og chassisdele, hvor høj holdbarhed og æstetik er afgørende. I møbelindustrien anvendes de til at skabe stilfulde og slidstærke finishes på metalmøbler som borde og stole. Husholdningsapparater som køleskabe, ovne og vaskemaskiner drager også fordel af den beskyttende og dekorative finish, som pulverlakering giver.


G.A. Hansen leverer pulveranlæg til Brandt Industrilakering
G.A. Hansen leverer pulveranlæg til Brandt Industrilakering

Øget ordretilgang skabte en positivt udfordring for Brandt Industrilakering A/S, da den eksisterende produktionskapacitet ikke kunne følge med.

Direktør René Damgaard Hansen stod pludselig overfor et luksusproblem.

Efter nøje overvejelse faldt valget på et Gema Switzerland pulveranlæg "𝘥𝘢 𝘥𝘦 𝘩𝘢𝘳 𝘥𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘥𝘴𝘵𝘦 𝘵𝘦𝘬𝘯𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪", udtaler René Damgaard Hansen.

Det nye Gema automatanlæg er nu blevet opdateret med automatisk eftersprøjtning ved hjælp af en Gema automatpistol, monteret på en UR-cobot og integreret med Nordbo Robotics Mimic software, hvilket gør programmeringen af cobotten særdeles enkel. Dette er netop et af Renés store fokusområder.
”𝘌𝘵 𝘧𝘶𝘭𝘥𝘬𝘰𝘮𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘢𝘶𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘪𝘴𝘬 𝘴𝘺𝘴𝘵𝘦𝘮 𝘦𝘳 𝘦𝘵 𝘢𝘧 𝘷𝘰𝘳𝘦𝘴 𝘮å𝘭. 𝘋𝘢 𝘷𝘪 𝘰𝘱𝘯å𝘳 𝘮𝘦𝘳𝘦 𝘦𝘯𝘴𝘢𝘳𝘵𝘦𝘵𝘩𝘦𝘥 – 𝘮𝘦𝘳𝘦 𝘢𝘬𝘬𝘶𝘳𝘢𝘵𝘦𝘴𝘴𝘦 – 𝘯å𝘳 𝘦𝘮𝘯𝘦𝘳𝘯𝘦 𝘣𝘭𝘪𝘷𝘦𝘳 𝘴𝘱𝘳ø𝘫𝘵𝘦𝘮𝘢𝘭𝘦𝘵 𝘢𝘶𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘪𝘴𝘬.”


Moldow leverer Pulverlakeringsanlæg til maskingitre og -beskyttelse
Moldow leverer Pulverlakeringsanlæg til maskingitre og -beskyttelse

Der sker store fremskridt i Hillerstorp, Sverige, hvor vi er i gang med at montere pulverlakeringsanlægget, som vi har designet til Axelent Group.

Montagen af pulverlakeringsanlægget går planmæssigt fremad i henhold til tidsplanen takket være hårdt arbejde, effektiv projektledelse og et godt samarbejde med Axelent og de andre leverandører.

Sådan et pulverlakeringsanlæg består af mange forskellige dele og processer, som alle skal bygges ind i hallen. Forbehandling, tørreovn og kølezone næsten færdige nu, og opbygningen af hærdeovnen er også godt på vej.

Test og idriftsættelse er skemalagt til begyndelsen af det nye år.

Vil du vide mere? Her kan du læse mere om, hvad Moldow kan tilbyde indenfor pulverlakeringsanlæg.


Moldow får ordre på pulverlakeringsanlæg til Axelent
Moldows systemer og produkter er blevet produceret og udviklet siden 1921, og gennem tiden er der opnået en stor knowhow og ekspertise. Denne bruges nu til at levere solide og fremtidssikrede anlæg. Hos Moldow er kvalitet altafgørende, så alle systemer er designet til at være så driftssikre og effektive som muligt.

Moldow skal levere et nyt pulverlakeringsanlæg til en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhedsløsninger, Axelent.

– Vi er meget glade for at have indgået denne kontrakt med Axelent på deres nye, store pulverlakeringsanlæg. Axelents valg af os som leverandør er en cementering af, at vores løsninger ligger i den absolutte elite og lever op til tidens krav til teknologi og energioptimering, samtidig med at vi er konkurrencedygtige på prisen, udtaler direktør for salg og teknik hos Moldow, Brian Boisen.

– Valget landede på Moldow som hovedleverandør hovedsageligt på grund af helheden. Moldow har været lydhøre overfor, hvad Axelent vil opnå, og de kunne hurtigt komme med en anlægsløsning ud fra vores kravspecifikationer. Vi er blevet mødt med professionalisme, og Moldow har kunne imødekomme vores forventninger til teknik, kvalitet, leveringstid, vilkår og pris på en meget tilfredsstillende måde, udtaler Carl-Johan Magnusson fra Axelent.

Det nye pulverlakeringsanlæg skal placeres ved Axelents hovedkontor og produktionsfaciliterer i Hillerstorp i Sverige. I anlægget skal virksomhedens populære produkter i stål lakeres, som bl.a. omfatter deres gitre til maskinbeskyttelse og -afskærmning og anden sikkerhed indenfor industri- og lagermiljøer.

– Jeg vil ikke røbe anlægsbeløbet, men vi snakker et af de større pulverlakeringsanlæg, som vi har leveret gennem tiden, udtaler Brian Boisen.

Læs mere om ordren her


Nyheder og Indlæg om Pulverlakeringsanlæg


Seneste om PulverlakeringsanlægCookie-indstillinger