Stålwire

Stålwire kaldes også for ståltov eller wirestropper. Stålwire anvendes ofte sammen med taljer, enten el-taljer, wiretaljer eller lign. Stålwire anvendes i stedet for kæder - Men begge er både holdbare og sikre løsninger til løft, ophængning eller fastspænding af tunge emner/maskiner. Stålwire kan både fås som "rå" wire, men også med plastbeklædning, hvis der forekommer direkte kontakt.

Leverandører af og viden om Stålwire (stålwirer):


A/S Scanmarc

Høgevej 2-4
6705 Esbjerg Ø
Tlf.: 46 73 01 00
E-mail mail@scanmarc.dk

www.scanmarc.dk

Kompetencer: Stålwirer, rustftri stålwire, galvaniseret stålwire, plastbelagte stålwire, wirestropper, galvaniseret kæder, rustfri kæder, plastkæder, tilbehør til kæder, bolte, møtrikker, øjebolte, øjemøtrikker, surringsgrej, surringsstrammere, surringsbånd, rundsling, suringsringe, D-ringe og Ratchet Loadbinders, befæstning

Læs mere om A/S Scanmarc


D-S Sikkerhedsudstyr A/S

Menstrupvaenge 10
4700 Næstved
Tlf.: 55 44 66 44
E-mail: info@d-s.dk

web

Kompetencer: Sikkerhedsudstyr, VARMEX brandfast beklædning, faldsikringsudstyr, rækværk og tagsikring, olie og kemikaliespild, brand og redning, desinfektion og hudpleje, førstehjælp, skilte og og afmærkning, løfteudstyr, rengøring, instrumenter, lockout og tagout, opbevaring, fleksible forbindelser, outlet

Læs mere om D-S Sikkerhedsudstyr A/S


Fyns Kran Udstyr A/S

Brændekildevej 37
5250 Odense SV
Tlf.: +45 70152015
E-mail: fku@fku.dk

www.fyns-kran.dk

Kompetencer: Donkrafte, Dynamometre, El-taljer, Faldsikring, Hydraulisk værktøj, Kraner, Kranservice, Kæder, Løftegrej, Rundsling, Sjækler, Spil, Stålwirer, Surringer, Taljer, Vakuumløft, Wirestropper, Løfteklo, Løftemagnet, Surring, Svingkran, Traverskran, LøfteudstyrLøfteåg, Alle produkter, Udlejning, Taljer, Løftestrop, Kraner, Løfte udstyr, Fald sikring, Lufttalje, Faldblok, Dynamometer, Løftepuder

Læs mere om Fyns Kran Udstyr A/S


NOS A/S

Overholm 7, Hatting
8700 Horsens
Tlf.: 7669 7070
E-mail: sales@nos-as.dk

www.nos-as.dk

Kompetencer: Løfteudstyr, løftegrej, surringer, stålwirer & tilbehør, løftekæder og tilbehør, sjækler og vantskruer, øjebolte og svirvler, tovværk og tilbehør, løftebånd, rundsling, kædetaljer, spil, løfteklør, magneter, hydrauliske donkrafte og tilbehør, pallegafler og løfteåg, faldsikringsudstyr, dynamometre og vandsække, ankre, ankerkæder og tilbehør, kabellægningsudstyr, sikkerheds og beskyttelsestape, anoder

Læs mere om NOS A/S


P.D. Lyftteknik AB

Mörsaregatan 11A
254 66 HELSINGBORG, Sweden
Tlf.: 0046-42-20 15 10
E-mail: info@pdlyftteknik.se

www.pdlyftteknik.se

Kompetencer: Løftegrej, løfteudstyr, automatkroge, sikkerhedskroge, wirespændingsmålere, vakuumpumper, sugekopper, ejektorer, gribere, cellegummi, pneumatiske koblinger, kraner, svingkraner, løfteborde, reservedele

Læs mere om P.D. Lyftteknik AB


TAWI Danmark A/S

Bakketoften 2
8541 Skødstrup
Tlf.: 86 17 22 66
E-mail: la.dk.mail@piab.com / la.dk.sales@piab.com

Web

Kompetencer: løfteudstyr, ergonomi, løftegrej, gribeudstyr, mobile vakuumløftere, vakuumløftere, løftevogne, elektriske kæde og wiretaljer, kransystemer, mobilt løfteudstyr, vakuumåg, Udførelse af lovpligtigt serviceeftersyn samt montage

Læs mere om TAWI Danmark A/S


Total Diamanten ApS

Lillemosevej 1, Stærkende
2640 Hedehusene
Tlf.: 43 71 43 04
E-mail: mail@totaldiamanten.dk

web

kompetencer: Diamantboring, asfaltskæring, diamantskæring, wireskæring

Læs mere om Total Diamanten ApS


Mere viden om Stålwire:

Anvendelse af stålwire (eller kæder for den sags skyld) er en temmelig holdbar og sikker løsning til løft, fastspænding eller ophængning af tunge genstande. Stålwire bruges i mange brancher, herunder byggeriet, industrien, transport og i den maritime industri. Ved anvendelse af stålwire, bør man være opmærksom på at både tykkelsen og brudstyrken er i overensstemmelse med den belastning som stålwiren vil blive udsat for. Derved vil det sikres at sikkerheden er i orden.

Netop erhvervede stålwire bør/skal altid køres til, inden wiren tages i brug, således at wiren kan tilpasse sig forholdene. Man bør altid være grundig ved afrensning af stålwire, hvorved der opnås den bedst mulige smøring. Smøremidler der bruges på stålwiren skal fordeles jævnt og være både kemisk neutrale, samt vandafvisende - Dog må stålwire ikke lide unødig skade i form af kemisk påvirkning, og må ligeledes ikke udsættes for chokpåvirkninger som ex. frostvejr, da dette kan få stålwire til at springe.

Her kan du finde "Stållinor" leverandører på det svenske marked


Max Fodgaard – Kom med ind på vores riggerværksted
Vores produktion af stålwirer

På Lindø har vi én af vores 3 afdelinger, hvor vi har et riggerværksted, som producerer stålwirer af forskellige slags.

I videoen kan du se et eksempel fra vores riggerværksted, hvor vi ud fra en kundes ønske, udmåler, opruller og tilspidser en længde stålwire, for derefter at pakke og klargøre til afsendelse.

Hos Max Fodgaard A/S kan vi tilbyde alle former for kundetilpassede løsninger, inden for fremstilling af f.eks. alle typer wirestropper, spilwirer, afmålte wirelængder osv.

Vil du læse mere om hvilke wirer vi kan tilbyde? Så se med her

Har du spørgsmål eller er du klar til at bestille din næste stålwire? Kontakt vores eksperter inden for løftegrej her.


Fibertov skal bane vejen for vindmøller på over 200 meter
I takt med at vindmøller bliver større og større, skal udstyr til at etablere og hejse møllerne naturligvis følge med. Et nyt projekt støttet med over ni millioner kroner af Energistyrelsens Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) skal gøre det muligt at hejse over 200 meter høje vindmøller ved at benytte fibertov frem for stålwirer. AAU Energi i Esbjerg skal bidrage med viden om fibertovets holdbarhed, blandt andet ved brug af kunstig intelligens og elektronisk monitorering.

Højere vindmøller producerer mere strøm, blandt andet fordi de har adgang til kraftigere og mere stabile vinde og har dermed også en større energieffektivitet, men det kræver samtidig, at udstyr til installation og vedligeholdelse af de store møller følger med. En løsning er blandt andet at bruge såkaldt fibertov, der er produceret af en særlig type polyethylen i stedet for traditionelle stålwirer i de kransystemer, som bruges i arbejdet med at hejse vindmøllerne. Fibertov vejer væsentligt mindre og kan løfte mere end stålwirer, men der mangler viden om sikkerhed og holdbarhed af fibertov.

I et EUDP-støttet projekt skal forskere på AAU Energi i Esbjerg blandt andet gøre det muligt at udregne udmattelse i fibertov, forklarer lektor Petar Durdevic:

- Vi overvåger fibertovets styrke ved hjælp af kunstig intelligens og maskinsyn. På den måde kan vi udvikle en algoritme, som kan estimere tovets tilstand og holdbarhed og dermed hvor lang levetid, det har. 

Mere konkret bruger forskerne kameraer til at scanne fibertovet. Billederne analyseres i realtid og giver på den måde en meget præcis og detaljeret overvågning af tovet. Teknologien understøtter desuden et stigende behov for forebyggende vedligeholdelse, hvor man forudser behov for reparation og vedligeholdelse, inden udstyr går i stykker.

- Når vi ved endnu mere om fibertovets holdbarhed, som afhænger af blandt andet tovets tykkelse, temperatur og eksponering af UV-lys, kan vi definere en passende sikkerhedsfaktor på fibertov til kranløsninger og dermed hvor meget tovet kan holde til. Det er afgørende for at kunne bruge fibertov til at hejse kæmpevindmøller med, siger Petar Durdevic.

Projektet er et samarbejde mellem AAU Energi i Esbjerg, fibertovvirksomheden Dynamica Ropes og kranvirksomheden Liftra.

- Det her er et vigtigt bidrag til at modne vindmølleteknologien yderligere og på den måde gøre det muligt at etablere større og mere energieffektive vindmøller. Ved at bruge fibertov i vores kransystemer bliver det billigere at installere og vedligeholde høje vindmøller, særligt i svært tilgængelige områder som eksempelvis bjergområder, men det vil også åbne op for at installere høje møller i blandt andet Afrika, forklarer Per Fenger, administrerende direktør i Liftra.

Projektet forventes afsluttet i 2025.


Carl Stahl har stålwirer til ethvert formål!
Du kan være helt sikker på at finde den rigtige type stålwire hos os, hvad enten du skal bruge wire til taljer, kraner eller spil, og uanset om den skal være venstre – eller højreslået, rotationsfri eller bare rotationssvag, så er du sikker på at kunne finde den helt rigtige type her hos os
– husk at vi også har riggerværksted i både Taastrup og Fredericia afdelingen, hvor vi kan lave alle former for forarbejdning af wireprodukter.


Nyt samarbejde mellem Per Aarsleff A/S og Carl Stahl A/S
Det er med stor glæde at Carl Stahl A/S kan informere om, at vi har vundet et udbud som leverandør af Løftegrej og Stålwirer til Per Aarsleff A/S. Aftalen danner grundlag for et fortsat tæt samarbejde mellem virksomhederne i fremtiden

Fokus i rammeaftalen er, at Carl Stahl A/S leverer produkter i kombination af høj kvalitet, attraktive priser og med et stort fokus på bæredygtige løsninger. 

Som en af Danmarks største entreprenører er Aarsleff-koncernen en spændende og interessant samarbejdspartner med mange projekter fordelt over hele landet.

”Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med Carl Stahl A/S. Vi lægger stor vægt på en løbende optimering af samarbejdet med fokus på konkurrencedygtige priser og udvikling af bæredygtige løsninger”

udtaler Torsten Halling, som er indkøbschef for anlægsaktiviteter i Per Aarsleff A/S.

Hos Carl Stahl A/S fokuserer vi meget på vores kvalitets- og miljøstyring, som blandt andet har været med til at opbygge Aarsleffs tillid til os som leverandør af løfteudstyr.

Gennem sparring og professionel rådgivning bestræber Carl Stahl A/S sig på, at kunne imødekomme kommende leverancer med fokus på de rigtige bæredygtige løsninger.

”Vi ser frem til et fortsat godt og forhåbentlig langvarigt samarbejde med en klar ambition om, at være en tryg, sikker og trofast samarbejdspartner” udtaler Frits Thorhauge, Salgschef Carl Stahl A/S.


Stålwire fra Fyns Kran Udstyr
Mangler du en løsning i stålwire? Så bør du tage fat i én af os, hos Fyns Kran Udstyr. Uanset hvilket formål som du skal anvende stålwire til, så kan vi hjælpe med en løsning. Vores bredde sortiment indeholder både stålwire fra anerkendte brands som f.eks. Casar og PYTHON samtidig med at vi selv står for importen er specifikke typer og konstruktioner. Udover vores store produktsortiment kan vores salg og riggere samarbejde om at kombinere deres fælles kompetencer så du som kunde ender med den bedste løsning – uanset om stålwiren skal bruges til løft, træk, i en an applikation eller i en stationær løsning.

Stålwire er tilgængeligt i et utal af konstruktioner f.eks. 6x36, 7x19 osv. Derudover kan stålwiren være højre – eller venstreslået eller endda rotationsfri. Stålwire kan enten leveres pr. løbende meter eller den kan bearbejdes yderligere af vores riggere f.eks. kan der på monteres en kovs, laves et 'blødt' øje hvor der presses en Talurit omkring eller der kan laves en wirestrop med øje i begge ender med stålwire – mulighederne er næsten uendelige…

Stålwire fra Fyns Kran Udstyr


CERTEX – Sådan håndterer du din stålwire korrekt
Lifting KnowHow - afrulning og klipning af stålwireI den første af en serie nye Lifting KnowHow videoer, viser vi hvordan du håndterer en stålwire korrekt i forskellige situationer, så du bevarer stålwiren intakt.

https://www.youtube.com/watch?v=b3KSTs2dJLo

Stålwirer til mange formål finder du hos Carl Stahl
Du kan være helt sikker på at finde den rigtige type stålwire hos os

Hvad enten du skal bruge stålwirer til taljer, kraner eller spil, og uanset om den skal værevenstre eller højreslået, rotationsfri eller bare rotationssvag, så kan du være sikker på at vi via vores store database og kompetente medarbejdere finder den helt rigtige stålwire til din opgave.

Vi ved også at hurtig levering ofte er vigtig, og derfor har vi flere lagerafdelinger i Danmark samt et stort Europalager – ligeledes har vi også riggerværksted i både Taastrup og Fredericia afdelingen, hvor vi kan udføre mange former for forarbejdning på stålwirer, uanset om den skal skiftes, eller bare have skåret et stykke af, og sat ny kovs på.


Carl Stahl har et stort udvalg af stålwire i høj kvalitet
Vi forhandler et temmelig stort sortiment af alt indenfor stålwire, herunder også specialwirer og kabelstrømper samt tilbehør såsom wireolie, wireskiver, vantskruer m.m.

Vi har riggerværksteder hvor vi kan tilpasse stålwire i både Fredericia og Taastrup, med den nyeste teknologi.

Bemærk når du bestiller stålwire hos os:

Når du bestiller stålwire hos os, er det vigtigt, at du kan oplyse så meget som muligt omkring hvad stålwiren skal bruges til. Ydermere skal følgende oplysninger overvejes:

 • Anvendelse (kran, spil – fabrikat)
 • Længde og nominel diameter på stålwiren
 • Konstruktion og hjerte (fiber eller stål)
 • Overflade – fx galvaniseret, ugalvaniseret, rustfri
 • Slåningstype og retning
 • Minimum brudstyrke og endebefæstigelse.

CERTEX – Støbning af tovpære på stålwire
Her ser du hvordan støbning af tovpære på en 24 mm stålwire foregår i vores wireafdeling
CERTEX Danmark er specialister i stålwire, og vi håndterer alle størrelser stålwire og grommet slings. Vi tilbyder bl.a.
 • Wire installation
 • Rigning
 • Socketering
 • Wirespoling
 • Fletning af wirestropper
 • Belastningstest

Carl Stahl er innovativ udvikler og udbyder af TechnoCables
- til mange forskellige brancher. Med mere en 50 års erfaring inden for tekniske kabler og tråde, kan vi sikre kvalitet og den rette løsning til dine behov.
TechnoCables er ofte en enkel løsning for mange mekaniske anvendelsesmuligheder og giver stort udbytte for pengene. Nye og innovative anvendelsesmuligheder opdages dagligt, hvilket fører til profit muligheder for dig med TechnoCables. Ingeniører og designerer benytter sig i stigende grad af fordelene ved wire, for at opnå fleksible og sikre løsninger til at trække, bære og flytte emner. Alle TechnoCables produceres af wires med høj strækbar styrke. De mest almindelige wire er rustfri stål wire. Wirene fremstilles efter kunde ønske på færdige mål, hvilket gør disse unikke. Forhudede TechnoCables kan bruges hvor wirene skal løbe over skiver, og hvor de bliver udsat for omvendt bøjning. Belægningen beskytter rebet mod skidt og holder fremstillings-smøremidlet inde i rebet. Smøremidlet reducerer slid mellem trådene og wirerne, samt øger levetiden med op 50%. Anvendelses muligheder er bl.a.: • Windindustri • Landbrug • Medicinal industri • Sikkerheds teknologi • Belysning • Elektrisk haveudstyr