Stålwire

Stålwire kaldes også for ståltov eller wirestropper. Stålwire anvendes ofte sammen med taljer, enten el-taljer, wiretaljer eller lign. Stålwire anvendes i stedet for kæder - Men begge er både holdbare og sikre løsninger til løft, ophængning eller fastspænding af tunge emner/maskiner. Stålwire kan både fås som "rå" wire, men også med plastbeklædning, hvis der forekommer direkte kontakt.

Leverandører af og viden om Stålwire (stålwirer):


A/S Scanmarc

Høgevej 2-4
6705 Esbjerg Ø
Tlf.: 46 73 01 00
E-mail mail@scanmarc.dk

www.scanmarc.dk

Kompetencer: Stålwirer, rustftri stålwire, galvaniseret stålwire, plastbelagte stålwire, wirestropper, galvaniseret kæder, rustfri kæder, plastkæder, tilbehør til kæder, bolte, møtrikker, øjebolte, øjemøtrikker, surringsgrej, surringsstrammere, surringsbånd, rundsling, suringsringe, D-ringe og Ratchet Loadbinders, befæstning

Læs mere om A/S Scanmarc


Fyns Kran Udstyr A/S

Brændekildevej 37
5250 Odense SV
Tlf.: +45 70152015
E-mail: fku@fku.dk

www.fyns-kran.dk

Kompetencer: Donkrafte, Dynamometre, El-taljer, Faldsikring, Hydraulisk værktøj, Kraner, Kranservice, Kæder, Løftegrej, Rundsling, Sjækler, Spil, Stålwirer, Surringer, Taljer, Vakuumløft, Wirestropper, Løfteklo, Løftemagnet, Surring, Svingkran, Traverskran, LøfteudstyrLøfteåg, Alle produkter, Udlejning, Taljer, Løftestrop, Kraner

Læs mere om Fyns Kran Udstyr A/S


NOS A/S

Overholm 7, Hatting
8700 Horsens
Tlf.: 7669 7070
E-mail: sales@nos-as.dk

www.nos-as.dk

Kompetencer: Løfteudstyr, løftegrej, surringer, stålwirer & tilbehør, løftekæder og tilbehør, sjækler og vantskruer, øjebolte og svirvler, tovværk og tilbehør, løftebånd, rundsling, kædetaljer, spil, løfteklør, magneter, hydrauliske donkrafte og tilbehør, pallegafler og løfteåg, faldsikringsudstyr, dynamometre og vandsække, ankre, ankerkæder og tilbehør, kabellægningsudstyr, sikkerheds og beskyttelsestape, anoder

Læs mere om NOS A/S


P.D. Lyftteknik AB

Mörsaregatan 11A
254 66 HELSINGBORG, Sweden
Tlf.: 0046-42-20 15 10
E-mail: info@pdlyftteknik.se

www.pdlyftteknik.se

Kompetencer: Løftegrej, løfteudstyr, automatkroge, sikkerhedskroge, wirespændingsmålere, vakuumpumper, sugekopper, ejektorer, gribere, cellegummi, pneumatiske koblinger, kraner, svingkraner, løfteborde, reservedele

Læs mere om P.D. Lyftteknik AB


TAWI Danmark A/S

Arresøvej 7
8240 Risskov
Tlf.: 86 17 22 66
E-mail: eh.dk.mail@piab.com / eh.dk.sales@piab.com

www.tawi.dk

Kompetencer: løfteudstyr, ergonomi, løftegrej, gribeudstyr, mobile vakuumløftere, vakuumløftere, løftevogne, elektriske kæde og wiretaljer, kransystemer, mobilt løfteudstyr, vakuumåg, Udførelse af lovpligtigt serviceeftersyn samt montage

Læs mere om TAWI Danmark A/S


Mere viden om Stålwire:

Anvendelse af stålwire (eller kæder for den sags skyld) er en temmelig holdbar og sikker løsning til løft, fastspænding eller ophængning af tunge genstande. Stålwire bruges i mange brancher, herunder byggeriet, industrien, transport og i den maritime industri. Ved anvendelse af stålwire, bør man være opmærksom på at både tykkelsen og brudstyrken er i overensstemmelse med den belastning som stålwiren vil blive udsat for. Derved vil det sikres at sikkerheden er i orden.

Netop erhvervede stålwire bør/skal altid køres til, inden wiren tages i brug, således at wiren kan tilpasse sig forholdene. Man bør altid være grundig ved afrensning af stålwire, hvorved der opnås den bedst mulige smøring. Smøremidler der bruges på stålwiren skal fordeles jævnt og være både kemisk neutrale, samt vandafvisende - Dog må stålwire ikke lide unødig skade i form af kemisk påvirkning, og må ligeledes ikke udsættes for chokpåvirkninger som ex. frostvejr, da dette kan få stålwire til at springe.

Her kan du finde "Stållinor" leverandører på det svenske marked


Nyt samarbejde mellem Per Aarsleff A/S og Carl Stahl A/S


03.nov 2021


Det er med stor glæde at Carl Stahl A/S kan informere om, at vi har vundet et udbud som leverandør af Løftegrej og Stålwirer til Per Aarsleff A/S. Aftalen danner grundlag for et fortsat tæt samarbejde mellem virksomhederne i fremtiden

Fokus i rammeaftalen er, at Carl Stahl A/S leverer produkter i kombination af høj kvalitet, attraktive priser og med et stort fokus på bæredygtige løsninger. 

Som en af Danmarks største entreprenører er Aarsleff-koncernen en spændende og interessant samarbejdspartner med mange projekter fordelt over hele landet.

Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med Carl Stahl A/S. Vi lægger stor vægt på en løbende optimering af samarbejdet med fokus på konkurrencedygtige priser og udvikling af bæredygtige løsninger

udtaler Torsten Halling, som er indkøbschef for anlægsaktiviteter i Per Aarsleff A/S.

Læs også: Carl Stahl er specialist i Løfteåg

Hos Carl Stahl A/S fokuserer vi meget på vores kvalitets- og miljøstyring, som blandt andet har været med til at opbygge Aarsleffs tillid til os som leverandør af løfteudstyr.

Gennem sparring og professionel rådgivning bestræber Carl Stahl A/S sig på, at kunne imødekomme kommende leverancer med fokus på de rigtige bæredygtige løsninger.

Vi ser frem til et fortsat godt og forhåbentlig langvarigt samarbejde med en klar ambition om, at være en tryg, sikker og trofast samarbejdspartner” udtaler Frits Thorhauge, Salgschef Carl Stahl A/S.

Kan en af vores afdelinger hjælpe jer, kan vi følgende kontaktes på telefon +45 70 84 81 48 eller e-mail salg@carlstahl.com


Stålwire fra Fyns Kran Udstyr


08.sep 2021


Mangler du en løsning i stålwire? Så bør du tage fat i én af os, hos Fyns Kran Udstyr. Uanset hvilket formål som du skal anvende stålwire til, så kan vi hjælpe med en løsning. Vores bredde sortiment indeholder både stålwire fra anerkendte brands som f.eks. Casar og PYTHON samtidig med at vi selv står for importen er specifikke typer og konstruktioner. Udover vores store produktsortiment kan vores salg og riggere samarbejde om at kombinere deres fælles kompetencer så du som kunde ender med den bedste løsning – uanset om stålwiren skal bruges til løft, træk, i en an applikation eller i en stationær løsning.

Stålwire er tilgængeligt i et utal af konstruktioner f.eks. 6x36, 7x19 osv. Derudover kan stålwiren være højre – eller venstreslået eller endda rotationsfri. Stålwire kan enten leveres pr. løbende meter eller den kan bearbejdes yderligere af vores riggere f.eks. kan der på monteres en kovs, laves et 'blødt' øje hvor der presses en Talurit omkring eller der kan laves en wirestrop med øje i begge ender med stålwire – mulighederne er næsten uendelige…

Stålwire fra Fyns Kran Udstyr


CERTEX – Sådan håndterer du din stålwire korrekt


29.jun 2021


Lifting KnowHow - afrulning og klipning af stålwireI den første af en serie nye Lifting KnowHow videoer, viser vi hvordan du håndterer en stålwire korrekt i forskellige situationer, så du bevarer stålwiren intakt.

https://www.youtube.com/watch?v=b3KSTs2dJLo

Stålwirer til mange formål finder du hos Carl Stahl
Du kan være helt sikker på at finde den rigtige type stålwire hos os

Hvad enten du skal bruge stålwirer til taljer, kraner eller spil, og uanset om den skal værevenstre eller højreslået, rotationsfri eller bare rotationssvag, så kan du være sikker på at vi via vores store database og kompetente medarbejdere finder den helt rigtige stålwire til din opgave.

Vi ved også at hurtig levering ofte er vigtig, og derfor har vi flere lagerafdelinger i Danmark samt et stort Europalager – ligeledes har vi også riggerværksted i både Taastrup og Fredericia afdelingen, hvor vi kan udføre mange former for forarbejdning på stålwirer, uanset om den skal skiftes, eller bare have skåret et stykke af, og sat ny kovs på.


Carl Stahl har et stort udvalg af stålwire i høj kvalitet
Vi forhandler et temmelig stort sortiment af alt indenfor stålwire, herunder også specialwirer og kabelstrømper samt tilbehør såsom wireolie, wireskiver, vantskruer m.m.

Vi har riggerværksteder hvor vi kan tilpasse stålwire i både Fredericia og Taastrup, med den nyeste teknologi.

Bemærk når du bestiller stålwire hos os:

Når du bestiller stålwire hos os, er det vigtigt, at du kan oplyse så meget som muligt omkring hvad stålwiren skal bruges til. Ydermere skal følgende oplysninger overvejes:

 • Anvendelse (kran, spil – fabrikat)
 • Længde og nominel diameter på stålwiren
 • Konstruktion og hjerte (fiber eller stål)
 • Overflade – fx galvaniseret, ugalvaniseret, rustfri
 • Slåningstype og retning
 • Minimum brudstyrke og endebefæstigelse.

CERTEX – Støbning af tovpære på stålwire
Her ser du hvordan støbning af tovpære på en 24 mm stålwire foregår i vores wireafdeling
CERTEX Danmark er specialister i stålwire, og vi håndterer alle størrelser stålwire og grommet slings. Vi tilbyder bl.a.
 • Wire installation
 • Rigning
 • Socketering
 • Wirespoling
 • Fletning af wirestropper
 • Belastningstest

Carl Stahl – X-TEND wirenet forener sikkerhed med tidløst design
Med X-TEND® wirenet i rustfri stål opnår du både en sikker og meget æstetisk løsning til gelænder, hegn eller rækværk

Vores letvægts wirenet X-TEND® er opbygget igennem en intelligent kombination af rustfri stålwire og samleringe. Wirenettet har en fast men alligevel fleksibel struktur, er delvis transparent og tillader gennemtrængning af lys, og kan anvendes både inden- og udendørs.

Wirenettet er ideelt som rækværk til eksempelvis broer, trapper, gangstier og platforme, da det er meget sikkert grundet sin høje brudstyrke samt kræver minimum vedligeholdelse. Herudover er X-TEND® også en meget smuk løsning med et tidløst design.

Wirenettet kan ændre udtryk alt efter hvilken diameter samt farve på stålwire der anvendes, og alt efter hvilken form, størrelse og retning maskerne skal have. Således er det kun fantasien, der sætter grænser for at skabe præcis det design, som man ønsker. Ligeledes er der heller ikke nogen begrænsninger i forhold til længde eller bredde på wirenettet, da dette nemt kan forlænges.

X-TEND® fås også i standard rektangulære paneler, som leveres med en udførlig montagevejledning samt tilhørende materialer, således det er muligt at foretage installationen selv, såfremt wirenettet skal installeres på forholdsvis ukomplicerede områder. Ved større og mere komplicerede opgaver står vi naturligvis til rådighed for både vejledning og montering.

Vi kommer gerne ud og vejleder omkring mulighederne, og hjælper dig med at finde den rigtige løsning ud fra anvendelsesområde, dimensioner og ønsker til design.

Du kan læse mere om mulighederne i vores brochure om X-TEND® eller kontakte os på telefon +45 76 24 02 34 eller på mail info@carlstahl.dk


Carl Stahl er innovativ udvikler og udbyder af TechnoCables
- til mange forskellige brancher. Med mere en 50 års erfaring inden for tekniske kabler og tråde, kan vi sikre kvalitet og den rette løsning til dine behov.

TechnoCables er ofte en enkel løsning for mange mekaniske anvendelsesmuligheder og giver stort udbytte for pengene. Nye og innovative anvendelsesmuligheder opdages dagligt, hvilket fører til profit muligheder for dig med TechnoCables. Ingeniører og designerer benytter sig i stigende grad af fordelene ved wire, for at opnå fleksible og sikre løsninger til at trække, bære og flytte emner.

Alle TechnoCables produceres af wires med høj strækbar styrke. De mest almindelige wire er rustfri stål wire. Wirene fremstilles efter kunde ønske på færdige mål, hvilket gør disse unikke.

Forhudede TechnoCables kan bruges hvor wirene skal løbe over skiver, og hvor de bliver udsat for omvendt bøjning. Belægningen beskytter rebet mod skidt og holder fremstillings-smøremidlet inde i rebet. Smøremidlet reducerer slid mellem trådene og wirerne, samt øger levetiden med op 50%.

Anvendelses muligheder er bl.a.:

• Windindustri
• Landbrug
• Medicinal industri
• Sikkerheds teknologi
• Belysning
• Elektrisk haveudstyr

For mere information omkring TechnoCables kan kataloget bestilles på www.carlstahl.dk eller kontakt os på +45 76 24 02 34 eller info@carlstahl.dk, hvor en af vores medarbejdere vil være behjælpelig.