Tiltrotatorer

Tiltrotatorer

En tiltrotator er en enhed, der bruges som et tilbehør til gravemaskiner eller entreprenørmaskiner. Det er en roterende og tiltbar kobling mellem gravearmen på maskinen og det redskab, der er fastgjort i fronten, såsom en skovl eller en grab. En tiltrotator giver ekstra fleksibilitet og bevægelsesfrihed til maskinen og øger dens evne til at håndtere materialer og udføre præcise graveopgaver.

Leverandører af Tiltrotatorer:

Meldgaard Hydraulik A/S

Askelund 10
6200 Aabenraa
Tlf.: 74 33 72 00
E-mail: hydraulik@meldgaard.com

www.hydraulik.meldgaard.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Stemas Maskinsalg A/S

Tolsagervej 2
8370 Hadsten
Tlf.: Jylland/Fyn: 86 43 49 00 / Sjælland: 57 61 46 67 - 46 15 36 00
E-mail: stemas@stemas.dk

www.stemas.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

V. LØWENER A/S

Smedeland 2
2600 Glostrup
Tlf.: 43 200 300
E-mail: vl@loewener.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Med en tiltrotator kan du arbejde på trange steder uden at skulle flytte maskinen, og du kan skifte redskaber hurtigt og nemt. Med tiltrotatorer kan der også graves i alle vinkler uden at skulle flytte maskinen.

Her er nogle vigtige funktioner og fordele ved tiltrotatorer:

  1. Rotation: En tiltrotator giver maskinen mulighed for at rotere redskabet i en 360 graders cirkel. Dette gør det lettere at nå og arbejde i forskellige retninger uden at skulle flytte hele maskinen. Maskinoperatøren kan dreje redskabet for at tilpasse sig forskellige gravevinkler og arbejdspositioner.
  2. Tiltning: Udover rotationen giver en tiltrotator også mulighed for at vippe redskabet op og ned. Dette betyder, at maskinoperatøren kan justere vinklen af redskabet i forhold til jorden og grave præcist i forskellige dybder og skråninger. Tiltning giver større nøjagtighed og kontrol over graveoperationerne.
  3. Fleksibilitet og effektivitet: Ved at tilføje en tiltrotator til en gravemaskine kan den udføre flere opgaver uden at skulle ændre position eller flytte maskinen så meget. Maskinoperatøren kan rotere og vippe redskabet for at nå og arbejde omkring forhindringer eller i snævre rum. Dette øger produktiviteten og sparer tid og arbejdskraft.
  4. Præcis positionering: Tiltrotatorer er udstyret med hydrauliske cylindre, der styrer rotation og tiltning. Dette giver mulighed for præcis og finjusteret styring af redskabets bevægelser, hvilket er vigtigt for nøjagtig placering og præcisionsarbejde.
  5. Redskabsudskiftning: Tiltrotatorer er ofte designet til at muliggøre hurtig og nem udskiftning af redskaber. Dette betyder, at maskinoperatøren kan skifte mellem forskellige redskaber, såsom skovle, greb, hammere eller boreudstyr, uden at skulle fjerne hele tiltrotatoren. Det sparer tid og øger alsidigheden af maskinen.

Tiltrotatorer er populære i bygge- og anlægsindustrien og bruges til en bred vifte af opgaver, herunder jordarbejde, gravearbejde, landskabspleje, kabelinstallation og meget mere. De forbedrer fleksibiliteten og funktionaliteten af gravemaskiner og øger produktiviteten og nøjagtigheden af arbejdet.


engcons nye tiltrotatorsystem er i rampelyset på den verdensførende messe Bauma
Bauma, den førende messe på bygge- og anlægsområdet, finder sted den 24.-30. oktober i München, Tyskland. Bauma er en stor international messe med besøgende fra hele verden, og engcon vil naturligvis også være til stede. engcons fokusområde bliver tredje generation tiltrotatorer, der imødekommer entreprenørernes øgede krav til effektivitet og brændstofbesparende teknologi.

engcon har siden 1998 udstillet sine produkter på den internationale messe Bauma i München. Det der vil være i fokus for engcon i år, er tredje generation af tiltrotatorer, som er et skridt fremad for smart teknologi, og som udover at være udviklet til elektrisk gravemaskiner, også sænker brændstofforbruget på nuværende dieseldrevne maskiner. Den nye generation er et helt nyt styresystem som arbejder med lastfølingshydraulik, der ikke presser gravemaskinen mere end nødvendigt – dette betyder at maskinen kan få flere effektive timer ud af enten én tankfuld diesel, eller én opladning.

Udover at gøre gravearbejdet mere effektivt, øger systemet også komforten og sikkerheden for brugeren. Systemet styres via en app, der kan downloades til Apple og Android, hvor maskinføreren blandt andet kan skifte program og sænke hastigheden på funktioner.

På standen vil de besøgende kunne deltage i demonstrationer, der viser, hvordan tiltrotatoren effektiviserer gravebranchen. Uden at forlade kabinen kan maskinføreren nemt og sikkert skifte redskab til at grave, gribe, læsse, løfte og meget mere. engcon vil også demonstrere det smarte styresystem, som tredje generation af tiltrotatorer vil blive udstyret med.

– Vi er meget glade for at kunne fortælle om tredje generation af tiltrotatorer på en af verdens største messer, og vi ser frem til at møde eksisterende og fremtidige kunder. På vores stand vil besøgende kunne prøve det nye system, stille spørgsmål og se de innovative løsninger, vi har lavet for at gøre gravemaskinebranchen mere effektiv, siger Martin Engström, produktchef hos engcon.


Engcons næststørste tiltrotator til større gravemaskiner får endnu kraftigere løftekrog – nu godkendt til 8 tons løft
EC226, Engcons næststørste tiltrotator til gravemaskiner på 19-26 tons, er nu opgraderet med en kraftigere løftekrog, der er godkendt i henhold til EN 474-1: 2006 + A6: 2019 BILAG E for 8 tons.Opgraderingen gælder for direkte indfæstede tiltrotatorer.

– Opgraderingen er blevet mulig i kraft af en opgraderet overdel med tungere sideplader, siger Göran Kron, konstruktør hos Engcon.

Ud over at den kraftigere løftekrog kan klare tre tons mere end den forrige version, har den også en større diameter, der kan holde mere robuste kæder eller løftestropper.

– Ja, det har været et ønske, fordi nogle maskinførere bruger meget grove løftestropper ved tunge løft, fortsætter Göran Kron.

Göran Kron fortæller derudover, at løftekrogen er CE-mærket ligesom alle andre løftekroge, som Engcon monterer på sine tiltrotatorer. Opgraderingen er gældende med øjeblikkelig virkning, og 8-tons krogen er allerede i produktion og leveres nu som standard på alle direkte indfæstede EC226 tiltrotatorer.


Engcon giver gravemaskinen endnu flere funktioner, når det smarte hurtigskift bliver endnu smartere
Engcon meddeler, at der nu kommer flere funktioner på tiltrotatorernes hurtigskift, som tidligere har været tilpasset til aftagelig gribekassette og fejekost. Engcon fjerner næsten alle slanger i beslaget under tiltrotatoren og introducerer i stedet et enkelt modulsystem. Den slangeløse konstruktion mindsker slitage og behov for vedligeholdelse og øger levetiden og fleksibiliteten, hvilket letter arbejdet for både kunder, forhandlere og servicepartnere.

Det nye hurtigskift er modulopbygget, og bevarer kun to slanger til låsecylinderen. Nu bliver det lettere at montere Engcons automatiske hurtigskiftsystem EC-Oil i det nederste hurtigskift, da hydraulikblokkene nu tilkobles direkte i en fordelingsblok uden brug af slanger.

Det nye design gør det også nemmere at installere og eftermontere hydrauliske ekstraudtag til Engcons aftagelige redskaber såsom gribekassette (GRD), fejekost (SWD) eller andre fremtidige redskaber fra Engcon.

– Med det nye modulsystem bliver det lettere selv at vedligeholde, komplettere og udskifte komponenter i hurtigskiftet. Man slipper næsten for alle slangerne, som ellers kan være ret krævende at udskifte i et trangt hurtigskift, siger Fredrik Jonsson, udviklingschef hos Engcon.

Nyhed: brug eksisterende hydraulikredskaber med EC-Oil
Det nye modulopbyggede og slangeløse design betyder også en opgradering af svirvlen, der får større kanaler til øget hydraulik flow. En populær funktion for dem, der har brug for maximal olie gennemstrømning til f.eks. at drivesærligt hydraulik krævende udstyr er det muligt at bypasse tiltrotatorens ventiler og går direkte igennem svirvlen.

– Nu er der både mulighed for at køre EO-Oil samt bibeholde eksisterende hydrauliske redskaber med manuelle koblinger, forklarer Fredrik Jonsson og fortsætter:

– Det unikke ved vores system er, at kunden kan begynde med en "enkel" løsning og derefter bygge videre på det, når der opstår behov for nye redskaber til nye opgaver. Det bliver også meget let for forhandleren at lagerføre et ’basisprodukt’, som nemt kan påbygges efter kundens ønske, afslutter Fredrik Jonsson.

Engcons slangeløse hurtigskift er udviklet til EC209, EC214, EC219, EC226 og EC233. Størrelserne EC206 og EC204 kommer snart.


Nyheder og Indlæg om Tiltrotatorer


Seneste om Tiltrotatorer
Cookie-indstillinger