Tiltrotatorer

Med en tiltrotator kan du arbejde på trange steder uden at skulle flytte maskinen, og du kan skifte redskaber hurtigt og nemt. Med tiltrotatorer kan der også graves i alle vinkler uden at skulle flytte maskinen.

Leverandører af og viden om tiltrotatorer:


Engcon

Knarreborgvej 19A, Verninge
5690 Tommerup
Tlf.: 70 20 13 50
E-mail: info@engcon.dk

www.engcon.dk

Kompetencer: Tiltrotatorer


Meldgaard Hydraulik A/S

Askelund 10
6200 Aabenraa
Tlf.: 74 33 72 00
E-mail: hydraulik@meldgaard.com

www.hydraulik.meldgaard.com

Kompetencer: Kroghejs, Kraner, Løfteudstyr, Løftegrej, Taljer, Hydraulikcylindere, Hydrauliktanke, Hydraulikventiler, Hydraulikpumper, Vejesystemer

Læs mere om Meldgaard Hydraulik A/S


Stemas Maskinsalg A/S

Tolsagervej 2
8370 Hadsten
Tlf.: Jylland/Fyn: 86 43 49 00 / Sjælland: 57 61 46 67 - 46 15 36 00
E-mail: stemas@stemas.dk

www.stemas.dk

Kompetencer: Generatorer, generatoranlæg, nødstrømsanlæg, nødstrømsgeneratorer, nødstrøm, lystårne, lysmaster, marinegeneratorer, generatorservice, transformere, brændstoftanke, kabler, belastningmodstande, fordelingstavler, Himoinsa, Minilæssere, læssemaskiner, Weidemann, vinterbekæmpelse, teleskophjullæssere, hjullæssere, teleskoplæssere, el-drevet minilæsser, Komprimering, Wacker Neuson, pladevibratorer, fremadkørende vibrationsplader, stampere, jordloppe, frem-bak vibrationsplader, fuldhydrauliske pladevibratorer, valser, valsetog, asfalttromler, råjordskompaktorer, gravemaskiner, Udstyr, skovle, pallegafler, greb, kost, sneskær, saltspredere, zero emission

Læs mere om Stemas Maskinsalg A/S


engcons nye tiltrotatorsystem er i rampelyset på den verdensførende messe Bauma
Bauma, den førende messe på bygge- og anlægsområdet, finder sted den 24.-30. oktober i München, Tyskland. Bauma er en stor international messe med besøgende fra hele verden, og engcon vil naturligvis også være til stede. engcons fokusområde bliver tredje generation tiltrotatorer, der imødekommer entreprenørernes øgede krav til effektivitet og brændstofbesparende teknologi.

engcon har siden 1998 udstillet sine produkter på den internationale messe Bauma i München. Det der vil være i fokus for engcon i år, er tredje generation af tiltrotatorer, som er et skridt fremad for smart teknologi, og som udover at være udviklet til elektrisk gravemaskiner, også sænker brændstofforbruget på nuværende dieseldrevne maskiner. Den nye generation er et helt nyt styresystem som arbejder med lastfølingshydraulik, der ikke presser gravemaskinen mere end nødvendigt – dette betyder at maskinen kan få flere effektive timer ud af enten én tankfuld diesel, eller én opladning.

Udover at gøre gravearbejdet mere effektivt, øger systemet også komforten og sikkerheden for brugeren. Systemet styres via en app, der kan downloades til Apple og Android, hvor maskinføreren blandt andet kan skifte program og sænke hastigheden på funktioner.

På standen vil de besøgende kunne deltage i demonstrationer, der viser, hvordan tiltrotatoren effektiviserer gravebranchen. Uden at forlade kabinen kan maskinføreren nemt og sikkert skifte redskab til at grave, gribe, læsse, løfte og meget mere. engcon vil også demonstrere det smarte styresystem, som tredje generation af tiltrotatorer vil blive udstyret med.

– Vi er meget glade for at kunne fortælle om tredje generation af tiltrotatorer på en af verdens største messer, og vi ser frem til at møde eksisterende og fremtidige kunder. På vores stand vil besøgende kunne prøve det nye system, stille spørgsmål og se de innovative løsninger, vi har lavet for at gøre gravemaskinebranchen mere effektiv, siger Martin Engström, produktchef hos engcon


Engcons næststørste tiltrotator til større gravemaskiner får endnu kraftigere løftekrog – nu godkendt til 8 tons løft
EC226, Engcons næststørste tiltrotator til gravemaskiner på 19-26 tons, er nu opgraderet med en kraftigere løftekrog, der er godkendt i henhold til EN 474-1: 2006 + A6: 2019 BILAG E for 8 tons.Opgraderingen gælder for direkte indfæstede tiltrotatorer.

– Opgraderingen er blevet mulig i kraft af en opgraderet overdel med tungere sideplader, siger Göran Kron, konstruktør hos Engcon.

Ud over at den kraftigere løftekrog kan klare tre tons mere end den forrige version, har den også en større diameter, der kan holde mere robuste kæder eller løftestropper.

– Ja, det har været et ønske, fordi nogle maskinførere bruger meget grove løftestropper ved tunge løft, fortsætter Göran Kron.

Göran Kron fortæller derudover, at løftekrogen er CE-mærket ligesom alle andre løftekroge, som Engcon monterer på sine tiltrotatorer. Opgraderingen er gældende med øjeblikkelig virkning, og 8-tons krogen er allerede i produktion og leveres nu som standard på alle direkte indfæstede EC226 tiltrotatorer.


Engcon giver gravemaskinen endnu flere funktioner, når det smarte hurtigskift bliver endnu smartere
Engcon meddeler, at der nu kommer flere funktioner på tiltrotatorernes hurtigskift, som tidligere har været tilpasset til aftagelig gribekassette og fejekost. Engcon fjerner næsten alle slanger i beslaget under tiltrotatoren og introducerer i stedet et enkelt modulsystem. Den slangeløse konstruktion mindsker slitage og behov for vedligeholdelse og øger levetiden og fleksibiliteten, hvilket letter arbejdet for både kunder, forhandlere og servicepartnere.

Det nye hurtigskift er modulopbygget, og bevarer kun to slanger til låsecylinderen. Nu bliver det lettere at montere Engcons automatiske hurtigskiftsystem EC-Oil i det nederste hurtigskift, da hydraulikblokkene nu tilkobles direkte i en fordelingsblok uden brug af slanger.

Det nye design gør det også nemmere at installere og eftermontere hydrauliske ekstraudtag til Engcons aftagelige redskaber såsom gribekassette (GRD), fejekost (SWD) eller andre fremtidige redskaber fra Engcon.

– Med det nye modulsystem bliver det lettere selv at vedligeholde, komplettere og udskifte komponenter i hurtigskiftet. Man slipper næsten for alle slangerne, som ellers kan være ret krævende at udskifte i et trangt hurtigskift, siger Fredrik Jonsson, udviklingschef hos Engcon.

Nyhed: brug eksisterende hydraulikredskaber med EC-Oil
Det nye modulopbyggede og slangeløse design betyder også en opgradering af svirvlen, der får større kanaler til øget hydraulik flow. En populær funktion for dem, der har brug for maximal olie gennemstrømning til f.eks. at drivesærligt hydraulik krævende udstyr er det muligt at bypasse tiltrotatorens ventiler og går direkte igennem svirvlen.

– Nu er der både mulighed for at køre EO-Oil samt bibeholde eksisterende hydrauliske redskaber med manuelle koblinger, forklarer Fredrik Jonsson og fortsætter:

– Det unikke ved vores system er, at kunden kan begynde med en "enkel" løsning og derefter bygge videre på det, når der opstår behov for nye redskaber til nye opgaver. Det bliver også meget let for forhandleren at lagerføre et ’basisprodukt’, som nemt kan påbygges efter kundens ønske, afslutter Fredrik Jonsson.

Engcons slangeløse hurtigskift er udviklet til EC209, EC214, EC219, EC226 og EC233. Størrelserne EC206 og EC204 kommer snart.


engcon Group – Nul-tolerance i gravebranchen kræver fælles indsats – alle skal forstå risikoen ved tab af redskaber
Siden 2013, da Engcon lancerede Non Accident Generation, har virksomheden arbejdet for mere sikkerhed i gravebranchen. 7 år senere er der stadig alt for få aktører, der helhjertet har engageret sig i sikkerhedsspørgsmålet. Engcons mål er en nul-tolerance for ulykker, der sker, fordi et redskab løsner sig på grund af forkert håndtering. Der er lang vej endnu, og derfor fortsætter det globale sikkerhedsinitiativet ”Dig Smart. Dig Safe” igen i år. Flere skal udvikle og bruge de smarte løsninger, der eliminerer ulykkerne.

Sidste år startede Engcon et globalt sikkerhedsinitiativ, ”Dig Smart. Dig Safe” for at fokusere på brugen af smart teknologi til at forhindre ulykker. Målet med initiativet er at skabe diskussion om sikkerhedsspørgsmålet og skabe en brancheanerkendt nulvision for antallet, der skyldes, at redskabet løsner sig på grund af forkert håndtering.

– Sikkerhedsinitiativet, ”Dig Smart. Dig Safe ”, havde en god effekt, da der blev bragt 38 dybdegående artikler i medier over hele verden, fra vores nordiske medier til medier i Europa, Nordamerika og Asien, siger Ulrica Hellström, marketingchef hos Engcon. Men vejen til ændret adfærd er lang, så vi vil fortsætte initiativet, indtil vi kan se, at sikkerhedsspørgsmålet bliver taget op på dagsordener verden over.

I Norge er spørgsmålet f.eks. blevet taget op. Maskingrossistforbundet i Norge har taget et vigtigt skridt i den rigtige retning ved at udfærdige henstillinger til at anvende højere sikkerhedskrav end dem, den internationale standard gør gældende. Det norske byggekonsortium Veidekke krævede sikre hurtigskift på alle gravemaskiner på over 5 tons, som anvendes fra 1. januar 2020. I år hægter den svenske fagforening SEKO sig på med en digital sikkerhedskonference. Der vil Engcon præsentere sit sikkerhedssystem, og maskinforhandleren Maskinia vil forklare, hvorfor de vælger at udstyre deres gravemaskiner med sikre produkter.

– En nul-tolerance for antallet af ulykker som følge af tabte redskaber er en udfordring, som ikke bare nogle enkelte aktører kan løse. Nu skal alle involverede aktører tilslutte sig. Så vi vil sandsynligvis skulle gentage konceptet ”Dig smart. Dig Safe” i mange år fremover, siger Ulrica Hellström og afslutter:

– Parallelt med arbejdet med at vække til diskussion udvikler og lancerer vi smarte løsninger, der eliminerer fejl under håndteringen og modvirker ulykker. Vi forsøger i videst mulige omfang at gøre sikkerhedssystemerne til en del af vores standardudbud, dvs. maskinføreren får dem med i købet, så omkostningerne ikke er en hindring for at investere i en sikker arbejdsplads. I efteråret begyndte vi at levere vores smarte QSC låsepanel og sikre låsefunktion under tiltrotatoren som gratis standard – det kan nemmest forklares som et automatisk bremsesystem på en bil. Vi hjælper maskinføreren med at gøre det rigtige. Forhåbentlig kan vi tilbyde en opfølgning til foråret.


Engcons slangeløse modulsystem og high-flow-svirvel er klar til serieproduktion
Engcons slangeløse modulsystem og high-flow-svirvel er klar til serieproduktion – det gør tiltrotatoren lettere, mere servicevenlig og tillader højere flows
I foråret 2018 præsenterede Engcon en unik modulær opbygning, hvor det automatiske system for olietilkobling EC-Oil og hydrauliktilslutninger til gribekassetten GRD og fejekosten SWD kan eftermonteres helt uden slanger. Nu meddeler Engcon, at man er klar til at gå fra prototype til serieproduktion (NPI). Den slangeløse konstruktion giver en suveræn enkelhed og et "rent" hurtigskift. Det bliver nemt at eftermontere Engcons automatiske olietilkoblingssystem, EC-Oil, fordi blokkene skrues fast uden brug af slanger. Lige så nemt er det uden slange at installere og eftermontere tilkoblingerne til Engcons nye aftagelige og eftermonterbare gribekassette GRD og fejekosten SWD. Ny high-flow-svirvel Parallelt med udviklingen af det nye modulopbyggede hurtigskift har Engcon udviklet en ny high-flow-svirvel, der tillader hydraulik-flows på op til 200 l/min. Det er noget, der opnås ved forsyne hydraulikfunktionen direkte uden at gå gennem tiltrotatorens ventiler. Den nye high-flow-svirvel har desuden en separat lækageoliekanal, som gør det muligt at køre lækageolie via tiltrotatoren. Desuden er Engcons nye svirvel konstrueret til tryk på op til 350 bar. – Denne udvikling er en del af vores unikke modulkoncept, hvor vi tilbyder et basisprodukt, hvorefter vores kunder nemt kan tilføje yderligere funktioner senere, siger Fredrik Jonsson, udviklingschef hos Engcon Group. Serieproduktion i 2019 Serieproduktion af de modulopbyggede hurtigskift i størrelsen QS60 til EC214 og EC219 vil foregå fra januar 2019 på det nordiske marked og på de øvrige markeder fra maj 2019. Serieproduktion af QS70 til EC233 vil foregå fra januar 2019 på de nordiske markeder og på de øvrige markeder fra juli 2019

Engcons nye kraftfulde tiltrotator EC233 i serieproduktion – den trofaste EC30 pensioneres
Engcon meddeler, at serieproduktionen af EC233 – markedets mest kraftfulde tiltrotator til gravemaskiner på op til 33 tons – nu er i fuld gang
Ifølge Engcon har alle test været succesfulde. EC233 erstatter dermed den trofaste EC30, som har været med siden midten af 90'erne. – Alt fra de første prototypetest til serieproduktionen er gået rigtig godt," siger Fredrik Jonsson, udviklingschef hos Engcon. Fredrik Jonsson fortæller, at det oprindelig handlede om såkaldte "destruktionstest", hvor både ramme og beslag udsættes for overbelastning i et laboratoriemiljø og derefter på store maskiner. Jonsson forklarer, hvordan det foregår: – Vi begynder altid med at spænde vores testprodukter fast i en kraftig hydraulisk rig, hvor vi med kontrolleret kraft virkelig overbelaster dem. Det giver os et meget godt billede af, hvis der er nogle konstruktionsfejl. Afsluttende test i virkelige omgivelser Når laboratorietestene er færdige, sendes en række prototyper ud på meget store gravemaskiner, så vi i virkelige omgivelser kan se, hvordan alt fungerer. – Selv om vi overbelaster i et laboratoriemiljø, sker der helt andre ting på de forskellige arbejdspladser. Det er alt fra skiftende temperaturer til et uendeligt antal forskellige belastninger, som ikke kan simuleres," siger Fredrik Jonsson. Serielevering på de nordiske markeder er allerede i fuld gang, og i juni frigives EC233 på de øvrige markeder. Fakta om EC233: Til maskiner på mellem 24-33 tons Tiltvinkel +- 45 grader Maks. brydemoment 340 kNm Standardudstyret med centralsmøring, slangebrudsventiler på tiltcylindre Forberedt til EC-Oil automatisk olietilkobling Standardhurtigskift QS70 & QS80 med eller uden gribeklo

Engcon tiltrotator vil nu også effektivisere gravearbejdet i USA og Canada
Svenske Engcon, som er verdens førende producent af tiltrotatorer, tager nu springet over Atlanten for at strømline gravearbejdet i Nordamerika. Selskabet starter sin etablering i New Yorks trestatsområde (New Jersey, New York og Connecticut), og der rekrutteres nu salgsmedarbejdere til det nye kontor, som er planlagt til at åbne i foråret 2017
Første Engcon tiltrotator kom i 1990, og i dag er konceptet standard på størsteparten af alle gravemaskiner på mellem 1,5-32 tons i Skandinavien og dele af det øvrige Europa og Australien. Engcon har allerede salgskontorer i Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Holland, Tyskland og Frankrig og tager nu næste skridt og satser på USA og Canada med selskabet Engcon North America Inc. – Dette er en naturlig satsning for os, fordi vi har bemærket en støt stigende interesse i Nordamerika for vores tiltrotator og vores fuldhydrauliske hurtigskift Q-Safe med den automatiske olietilkoblingsfunktion EC-Oil. Vi tilbyder en komplet funktion, fordi det både er en sikker og bekvem måde at tilkoble og frakoble mekaniske og hydrauliske redskaber på maskinen. Det er noget, vi ser et stort behov for på det nordamerikanske marked, siger administrerende direktør Krister Blomgren. Engcon North America bliver ansvarlig for hele det amerikanske og canadiske marked, og fokus vil være på at finde de rette slutkunder, der forstår styrken og fordelene ved Engcons tiltrotatorer. – Med vores tiltrotator, hurtigskift og øvrige produkter kan man forbedre effektiviteten og økonomien dramatisk for gravemaskiner på 2-32 tons. Dette er noget, vi er vant til i de nordiske lande, eftersom næsten alle gravemaskiner er udstyret med en tiltrotator, men i Nordamerika er det snarere omvendt, siger Krister Blomgren. Conexpo bliver startskuddet Lige nu rekrutterer Engcon en salgschef og en juniorsalgskonsulent til det nordamerikanske kontor, som skal bearbejde slutkunder. Parallelt med slutkundearbejdet vil Engcon opbygge et netværk af forhandlere og servicepartnere, der er interesseret i at sælge og servicere produkterne. Den officielle start på den nordamerikanske satsning sker på Conexpo, en af verdens største messer for entreprenører, som finder sted fra den 7.-11. marts 2017 i Las Vegas. – Vi vil deltage med vores egen stand på Conexpo og fremvise vores produkter til vores nye marked, siger Krister Blomgren