Erhvervsflytning

Ved erhvervsflytninger kan man selv stå for nedpakningen hvis dette ønskes, men kan selvfølgelig også ordnes af flyttefirmaet, så du kan fokusere på dit eget arbejde. Det er en god ide at bestille en flyttekonsulent, så du kan få et overblik over flytningen, herunder pristilbud og muligheder

Leverandører af og viden om erhvervsflytning:


Dansk MaskinMontage Aps

Ryttervangen 14
7323 Give
Tlf.: +45 76 80 60 50
Mobil: +45 40 36 65 50
E-mail: kl@dmmas.dk

www.dmmas.dk

Kompetencer: Baksning, Demontage, Fabriksflytning, Maskin Hotel, Maskinflytning, Maskintransport, Montage

Læs mere om Dansk MaskinMontage Aps


J. Ødum’s Eftf. A/S

Messingvej 17
8940 Randers SV
Tlf. 86 44 81 44
E-mail: info@j-odum.dk

www.j-odum.dk

Kompetencer: Maskinflytning, kranservice, flytteservice, maskinopbevaring, transport, bådtransport

Læs mere om J. Ødum’s Eftf. A/S


KRIJO-TECH ApS

Knudevej 14
​7173 Vonge
​Tlf.: 51 50 65 82
E-mail: ckr@krijo-te​ch.dk​

web

Kompetencer: Maskinflytninger, fabriksflytninger, maskinopbygninger, mekanisk arbejde, elektrisk arbejde, industriservice

Læs mere om KRIJO-TECH ApS


Skaks A/S

Kometvej 35
6230 Rødekro
Tlf.: Jylland/Fyn 74 69 38 88
Tlf.: Sjæland 44 22 44 21
E-mail: lsj@skaks.dk

web

Kompetencer: Maskinflytning, kraner, mobilkraner, lastbilkraner, specialtransporter, baksning

Læs mere om Skaks A/S


Holtec Automatic – Ingeniørhus er ombejlet af kunder og nye talenter efter flytning
Ingeniørvirksomheden Holtec Automatic har samlet to af deres afdelinger i Ikast. Den centrale placering nær midtjyske virksomheder tiltrækker kompetencer på højt niveau, uddannelsesparate unge og potentielle kunder efter flytning.

I foråret blev Holtec Automatic-koncernens afdelinger i Lem og Herning samlet under et tag på en adresse i Ikast, der er placeret i den nordlige del af Ikast-Brande Kommune. En kommune, der senest i 2019 blev kåret som erhvervslivets yndlingskommune af Dansk Industri.

Og placeringen i virksomhedernes favoritkommune har ifølge Søren Skytte Jensen, der er koncernchef og hovedaktionær i Holtec-gruppen, allerede båret frugt.

– Med det nye kontor har vi allerede udvidet vores kundekreds i flere jyske storbyer, hvilket blandt andet hænger sammen med, at afstanden mellem os og kunderne, er blevet væsentligt mindre.

Koncernen styrker derved sin position i et af Jyllands vigtige forretningsområder inden for automation, software- og hardwareudvikling til maskiner og industri, samt ressourcer på konsulentbasis.

Nærhed til kunderne er afgørende

Netop fysisk nærhed er essentielt i branchen, og det er derfor ikke tilfældigt, at valget faldt på Ikast.

– Ikast er placeret mellem mange jyske byer, og vi lever derfor op til vores strategi om at operere med en radius på maksimalt 60 kilometer til kunderne per afdeling, så vi altid kan stå til rådighed og yde den bedste service, siger han.

At ingeniørhuset er kommet tættere på de midtjyske kunder falder i god jord hos værkfører Bjarke Østergaard fra A.P. Auto og Maskinværksted i Ikast, der får bygget styringstavler til deres markvandingsprojekter af den lokale Ikast-afdeling.

 Den minimale afstand er klart et plus. Blandt andet fordi vi har vores styringstavler opbevaret hos Holtec, og vi kan derfor hurtigt hente dem eller få hjælp, hvis vi får en hasteopgave ind ad døren, siger han og tilføjer:

– Og hertil vil vi gerne støtte de lokale virksomheder i området.

Udover Ikastafdelingen har Holtec Automatics også kontorer i Esbjerg, Ringkøbing, Hobro, Aalborg, Kolding og Sønderborg samt en produktionsafdeling i Kroatien.

Geografien tiltrækker nye kompetencer

Med den geografiske placering i Ikast er ingeniørhuset kommet tættere på både virksomheder og uddannelsesinstitutioner, og det har gjort virksomheden mere attraktiv blandt uddannelsesparate unge og erfarne kompetencer i branchen.

– Vi er altid interesseret i at udvide vores kompetencer og tiltrække nye talenter såvel som mere erfaren arbejdskraft. Tidligere gjorde geografien det udfordrende at tiltrække nye folk, men efter vi samlede de to afdelinger på den nye adresse, er interessen steget markant, udtaler Søren Skytte Jensen.


Intego – Flytning af 35 tons ovne øger sikkerheden
Hydro i Tønder stod over for et massivt planlægningsarbejde, da produktionens fem udglødningsovne skulle flyttes for at optimere produktionens flow og sikkerhed. Ovnene, som forarbejder aluminium, blev nemlig bygget på stedet for 20 år siden

Hos Hydro, der er verdens største leverandør af aluminiumsløsninger til bl.a. bilindustrien, spiller udglødningsovnene en afgørende rolle. Det er nemlig her, hvor metallet bliver varmebehandlet, så det bliver klar til næste led i produktionen. Derfor var det også vigtigt, at flytningen skete hurtigt og effektivt, så nedetiden blev holdt på et minimum:

”Det krævede en del planlægningsarbejde og maskinflytningskompetencer at finde en god løsning til at flytte ovnene over i den nye produktionshal. Ovnene er nemlig så høje, at de går op mellem spærene i den gamle bygnings tag,” forklarer Preben Nicolajsen, projektleder hos Hydro, der tog Intego med på råd.

Et stort planlægningsarbejde blev igangsat

Hver ovn vejer syv tons, er seks meter høj, tre meter bred og treenhalv meter dyb. Ikke nok med det, så er de bygget sådan, at to og tre ovne hænger sammen i en lang ovn.

”Derfor var det også en speciel opgave, som krævede ekstra planlægning. Løsningen blev, at vi afmonterede ovnenes ben, så vi nemmere kunne flytte dem. Vi kom i mål med opgaven på ni dage med op mod otte teknikere på opgaven fra vores maskinflytnings- og el-afdeling, hvor vi har et stærk internt samarbejde på tværs af vores fagområder,” siger Bo Poulsgaard Hansen, projektleder hos Integos maskinflytningsafdeling.

Sikkerheden er et centralt parameter

Udbyttet af flytningen er ikke til at tage fejl af hos Hydro, ifølge Preben Nicolajsen: ”Nu har ovnene fået en optimal placering i produktionen, og det øger vores sikkerhed. Vi undgår nemlig unødvendig truckkørsel og de farer, som det skaber for vores ansatte. Flytningen forløb planmæssigt, og Intego har den erfaring, som det kræver at planlægge en maskinflytning af den her størrelse – samtidig med, at sikkerheden er i centrum.”

Med flytningen sagde ovnene farvel til den produktionshal, som de har stået i de sidste 20 år alt i mens, at produktionen er mere end fordoblet.


Cookie-indstillinger