Akku værktøj

Akku-værktøj, også kendt som batteridrevet værktøj, refererer til værktøjer, der bruger genopladelige batterier til at generere strøm til deres drift. Disse værktøjer eliminerer behovet for et permanent strømkilde eller ledning, hvilket giver brugeren større mobilitet og fleksibilitet under arbejdet. Akku værktøj - Akku er en forkortelsen af akkumulator, der er en enhed der oplagrer energi. Med andre ord et batteri. For eksempel er en akku boremaskiner en batteridrevet boremaskine.

Leverandører af og viden om Akku værktøj:


3K Værktøj A/S

Meteorvej 6
DK-8700 Horsens
Tlf.: 75 62 41 44
E-mail: info@3ktools.dk

web

Kompetencer: Personlige værnemidler, arbejdstøj, arbejdsbeklædning, værktøj, olie og kemi, tekniske artikler, personligt udstyr, måleværktøj, svejseudstyr, skærende værktøj, befæstigelse

Læs mere om 3K Værktøj A/S


LUUPO

Tlf.: Poul 20 69 46 71/E-mail: pj@luupo.dk
Tlf.: Allan 65 38 27 57/E-mail: ap@luupo.dk
Tlf.: Casper 28 29 01 28/E-mail: cb@luupo.dk

www.luupo.dk

Kompetencer: Slibeprodukter, Slibematerialer, Skæring, Savning & Spåntagning, Polering, Slibeprodukter, Børstning, Håndværktøj, Elværktøj, Luftværktøj, Kemi, Personlige Værnemidler, Tilsatsmaterialer

Læs mere om LUUPO


Scherers Elektro ApS

Valhøjs Alle 171
2610 Rødovre
Tlf.: 44 84 37 38
E-mail: steffen@scel.dk

www.scherers-elektro.dk

Kompetencer: Elværktøj, håndværktøj, Reparation af el-værktøj og el-hydraulisk, udlejning, diverse test, måling og afprøvning, kalibrering, salg af værktøj og pumper

Læs mere om Scherers Elektro ApS


Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS

Avedøreholmen 62-64
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 24408770
E-mail: info@sbm.dk

www.sbm.dk

Kompetencer: Værktøjsmaskiner, CNC Værktøjsmaskiner, Automatdrejebænke, Boremaskiner, Båndslibere, CNC Bearbejdningscentre, CNC Fræsemaskiner, CNC Drejebænke, CNC Maskiner, CNC Rørbukkemaskiner, Drejeborde, Drejebænke, Fleroperationsmaskiner, Fræsere, Højhastighedsmaskiner, Kantbukkere, Kantpresser, Pladevalser, Planslibemaskiner, Rundborde, Rundslibemaskiner, Rørbukkemaskiner, Save, Skæremaskiner, Stangautomater, Stangfremføringsmagasiner, Svejsemaskiner

Læs mere om Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS


Teknidan Handelsselskab ApS

Lundsbjerg Industrivej 29
6200 Aabenraa
Telf.: 74 61 36 36
E-mail: salg@teknidan.dk

www.teknidan.dk

kompetencer: Værktøj, Skær-Slib, Svejs-Gas, Teknik, Indretning og Inventar, Beklædning og Værnemidler, Befæstelse, Lejer, Transmission, Forbrug-Kemi

Læs mere om Teknidan Handelsselskab ApS


Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Kompetencer: Slibning, slibeværktøj, slibeprodukter, slibeskiver, slibemaskiner, vinkelslibere, båndslibere, poleringsmaskiner, core boreudstyr, dual action sander, gulvstander kværne, håndslibning og superfinishing, fugeskærere, benzinskæresave, præcisionsslibemaskiner, stationære skæremaskiner, ligeslibere, bordsave slibeplader, skæreskiver, boresystemer, vægsave, wiresave

Læs mere om Tyrolit A/S


Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Kompetencer: befæstelse, befæstigelse, nitter, blindnitter, Lean, produktionsoptimering, indkøbsoptimering, besparelser, reduktion i tidsforbrug, reduktion i vareforbrug, reduktion i spend, konsolidering, vending, kanban, automatisering, six sigma, kaizen, SCM, supply chain management, partnerskab, international partner, global leverandør, international leverandør, VMI, leverandørstyret lager, genbestilling, full service, tegningsvarer, special-befæstelse, duplex, super-duplex, Zinkflake, HDG, A2, A4, rustfri, DIN, NORM, ISO, PPE, værnemidler, forbrugsartikler, standardartikler, automatisk genopfyldning, Skruer, Bolte, møtrikker, skiver, handsker, sikkerhedsbriller, høreværn, masker, PPE

Læs mere om Würth Industri Danmark A/S


Mere viden om Akku værktøj:

Akku-værktøj findes i forskellige typer og varianter, der passer til forskellige anvendelser og brancher. Nogle almindelige eksempler på akku-værktøj inkluderer:

  1. Bore-/skruemaskiner: Akku-bore-/skruemaskiner bruges til at bore huller i materialer og fastgøre skruer. De er praktiske til både lette og tunge bore- og skrueopgaver og giver mulighed for øget bevægelsesfrihed uden behov for en stikkontakt i nærheden.
  2. Savværktøj: Akku-savværktøj inkluderer cirkelsave, stiksav, bajonet-/savklinger og motorsave, der bruger batteridrift. Disse værktøjer er ideelle til at skære gennem forskellige materialer som træ, metal eller plast uden behov for en strømkilde i nærheden.
  3. Slagnøgler: Akku-slagnøgler bruges til at stramme eller løsne bolte og møtrikker med kraftfulde slag. De er nyttige inden for automotive- og byggebranchen, hvor der er behov for høj drejningsmoment og mobilitet.
  4. Slibemaskiner: Akku-slibemaskiner såsom vinkelslibere, excenterslibere eller slibemaskiner anvendes til slibning, polering eller afslibning af materialer. De giver fleksibilitet og nem håndtering uden at være begrænset af en ledning.

Fordelene ved akku-værktøj inkluderer øget mobilitet, trådløs drift, bekvemmelighed, hurtig opstartstid og effektiv ydeevne. Dog skal batteriet oplades, og der er en begrænset driftstid, afhængigt af batterikapaciteten. Derfor er det vigtigt at have ekstra batterier og opladere klar til længerevarende eller intensive arbejdsopgaver.


Makita – Nu bliver stærkt akku-værktøj endnu mere kompakt
Makitas 10.8 / 12V CXT-serie med flere nyheder i batteri maskiner og arbejdstøj med varme

Akku-værktøjets fordele, når arbejdet skal klares hurtigt og professionelt, får nu Makita
til at introducere flere nyheder i sin mest kompakte serie CXT – Compact eXtreme Techology.
Lithium-ion 10.8 / 12 V ’slide’ batterierne er både lettere og mindre end andre til ledningsfrit værktøj. Kapaciteten varierer fra 2.0 til 4.0 Ampere-timer, med en ladetid på 30 til 60minutter.
 
Nyheder med styrke og varme
Nyhederne i CXT-serien overbeviser med deres styrke. For eksempel skærer stiksaven JV102DZ i 90 mm tykt træ og 10 mm stål. Boreham-meren HR140DZ arbejder i beton med en boreradius på op til 14 mm. Og fugepistolen CG100DZA kan levere et tryk på 500 kg.

Samtidig udnyttes de små, lette 10.8 / 12 V batterier nu til at ’lægge varme ind’ i arbejdstøj, så efterårs- og vinterkulde i det fri ikke længere er et problem. Såvel Makitas nye varmejakke CJ100DZL som varmevesten CV101DZXL har elektriske tråde indvævet, så de danner tre varmezoner – en på ryggen og to foran på brystkassen. Alt efter den valgte temperatur varmer tøjet i op til 14 timer på et 4.0 Ah batteri.


Makita – Stærke akku-maskiner klarer alle opgaver i have og skov
Der er klare fordele ved Makitas komplette maskinprogram til 2x18 V Li-ion batterier

Nu er der godt nyt for arbejdsmiljøet, naturen og omgivelserne, når man arbejder med maskiner i have og skov.
Kraftig støj og ubehagelig lugt af benzin og udstødning hører fortiden til med akku-maskinerne fra Makita, der løser opgaverne med samme styrke.

Kraftfuldt program
Med den seneste introduktion af kædesaven DUC353Z har Makita nu et komplet program af batteridrevne maskiner til udendørs arbejde. Det omfatter også 2 plæneklippere, 2 løvblæsere, 1 topkapper, 2 hækkeklippere, 1 grensaks, 3 græstrimmer og 1 buskrydder. Motorkraften matcher traditionelle maskiner, og produktiviteten er høj, da 2x18 V batterierne skiftes på sekunder i stedet for, at man skal påfylde brændstof.

Stærke batteripakker og bedre økonomi
Makitas batteripakker fås med 3.0, 4.0 eller 5.0 Amperetimers kapacitet, og med dobbeltopladeren kan 2 batterier ’tankes op’ på mellem 22 og 45 minutter. Samtidig forbedres den daglige økonomi, fordi der ikke længere skal købes brændstof, og vedligeholdelsen er minimal.

Se mere om det store akku-maskinprogram på www.makita.dk – der henviser til nærmeste forhandler.

 


Jens Linde – Verdens første vandtætte batteri-værktøj
Strøm og fugt er en skidt kombination. Når fagfolk kommer ud i fugtige miljøer må de bruge værktøj med ledning eller slange, ELLER, endnu værre, manuelt værktøj.

En akku-maskine vil simpelthen gå i stykker. Derfor har Jens Linde A/S hentet en vandtæt nyhed hjem fra USA.

Verdens første vandtætte batteri-værktøj er kommet til Danmark og der er julelys i øjnene på Daniel, som står bag "fundet" fra USA (selvfølgelig med navnet NEMO). "Når jeg taler med kunder om fugt-udfordringer med værktøj, har det ofte irriteret mig at vi ikke kunne tilbyde en batteri-drevet værktøjsløsning. Med de nye NEMO boremaskiner og snart vinkelsliberen (til januar), slipper brugeren for at bøvle med slanger og kabler, hvilket giver hurtigere løsning af deres opgaver og der er allerede STOR interesse", siger Daniel Cohr Lützen, indkøber hos Jens Linde A/S.

En vandtæt boremaskine på batteri er velkommen i mange brancher: Selvfølgelig blandt erhvervsdykkerne, men også inden for VVS, offshore, fiskeri, auto-hjælp… listen er (næsten) lige så lang som de kabler og trykluftslanger, det ikke længere er nødvendigt at håndtere.

Boremaskinerne fås i to versioner. Den blå som er til "vådt arbejde", ned til 5 meters dybde og den røde som dykkeren kan tage med på 50 meter vand. Til januar kommer også en vinkelsliber, som kan gå på dybden.

Jens Linde A/S er meget begejstrede over at få forhandlingen af NEMO-værktøjet, som er en lille revolution inden for batteridrevet værktøj. Firmaet forhandler allerede en del undervands- og andet specialværktøj, så NEMO passer strålende ind i udvalget.

Se f.eks. detaljer og video på jenslinde.dk/produkt/vandtaet-akku-boremaskine-50m


Metabo udvikler et særdeles kraftigt batteri
og åbner op for helt nye muligheder… Metabo ønsker at blive i spidsen for den teknologiske udvikling hvad angår akku-maskiner. Efter at være de første på markedet med 4,0 og 5,2 Ah batterier, er et nyt højeffektivt 6,0 Ah. batteri og dermed også nye maskintyper i sigte for 2015.

Metabo holder fast ved deres vision om trin for trin også at kunne tilbyde alle større elværktøjer på batteri, og således gøre håndværkerne uafhængige af stikkontakter. Efter at Metabo i de sidste 2 år som verdens første producent har øget batteriernes        kapacitet til i første omgang 4,0 Ah og aktuelt til 5,2 Ah, vil det næste store spring ske i 2015. Næste år vil en ny celletype være tilgængelig, som ikke kun muliggør højere kapaciteter, men også har en 30% højere ydeevne end de hidtil anvendte celler. 6,0 Ah. bliver næste spring og Metabo ved allerede i dag, at dette bliver muligt takket være deres   Ultra-M-teknologis avancerede elektronik. Man kan med den fremtidige generation af batterier, udvikle elværktøj, der med et 18 volt-batteri kan yde, hvad der med ledning på svarer til 1300 watt. I dag taler vi lidt   under 1000 watt.

Nye batterier - Nye muligheder…
1000 W. er allerede nok til mange akku-maskiner. Vores batteridrevne boremaskiner eller stiksave for eksempel er fuldt på højde med dem med ledning. Men ved særligt krævende typer som f.eks. vinkelslibere forlanges der af og til endnu mere, især i kontinuerligt brug, end de  batteridrevne maskiner markedet kender idag. Med den nye celletype vil dette ændre sig. Vi kan opnå helt nye anvendelsesmuligheder i forbindelse med batteridrevne maskiner. Med en kontinuerlig afgiven effekt på 64 i stedet for de nuværende maksimale 50 ampere kan et 18 volt batteri levere en effekt på ca. 1300 watt, hvis der sammenlignes med en maskine med ledning. Ved et 36 volt-batteri er det 2600 watt - hvilket åbner nye muligheder som f.eks. en 5 kg borehammer, en stor rundsav eller en stærk tohånds-vinkelsliber, som vi for øvrigt allerede er i gang med at udvikle.

Udviklingen af batteripakker til de nye celler er ligeledes allerede    påbegyndt. Takket være Metabos avancerede Ultra-M-teknologi, er det muligt at benytte de nye celler i alle Metabo-maskiner.
Vi garanterer også, at alle nye batterier i fremtiden vil være 100%    kompatible med alle elværktøjer og opladere fra Metabo - alt passer sammen...