Gulvafløb

Montering af gulvafløb skal ske i henhold til fabrikantens anvisning og et gulvafløb skal være godkendt til den gulvkonstruktion, et gulvafløb monteres i. Et gulvafløb skal monteres således, at vandudtrængning i gulvkonstruktionen ikke kan forekomme.

Leverandører af og viden om gulvafløb:


ACO NORDIC A/S

aco

Thorsvej 9
4100 Ringsted
Telf.: 57 66 65 00
E-mail: info.aco-nordic@aco.com

web

Kompetencer: Afløbsrender, Afløbsriste, Afløbsrør, Afløbssystemer, Boligafløb, Faldstammer, Fedtudskillere, Forsinkelsesbassiner, Gulvafløb, Højvandslukkere, Industriafløb, Nedsivningsanlæg, Rottespærrer, Rustfrie rør, Rørsystemer, Sandfang, Slidsrender, Stålrør, Udskillere, Vandlåse

Læs mere om ACO NORDIC A/S


PURUS A/S

purus logo

Ejby Industrivej 40
2600 Glostrup
Telf.: 46 16 19 19

www.purus.dk

kompetencer: PURUS Line Designgulvafløbsrender, PURUS MultiFlex Gulvafløb til smøremembran, MaxiFlex afløbsskåle, MaxiOne vandlåse, MaxiFlex gulvafløb til Klinker, PURUS afløbsskåle til Vinyl, PURUS Designafløbsrender til Vinyl, JotiFlex drejbare rørbøjninger og reduktioner, Fodbøjninger, P- & S-vandlåse, Afløbsrør & rørkoblinger, Afløbsrenovering, Vakuumventiler, Forkromede kobberrør og fittings, Industri render

Læs mere om PURUS A/S


Unidrain A/S

Ejby Industrivej 40
2600 Glostrup
Tlf.: 39 10 10 10
E-mail: info@unidrain.dk

www.unidrain.dk

Kompetencer: Afløbsriste, gulvafløb, boligafløb, designerafløb, udløbshuse, vandlås, VVS-artikler, afløbsrender, afløbsriste, afløbsskåle, linjeafløb, afløbssystemer, lineære afløb, badeværelsestilbehør

Læs mere om Unidrain A/S


mere viden om gulvafløb:

Gulvafløb betegnes i godkendelsen som beregnet til indstøbning eller til brug sammen med vandtætningsmembran med videre. Ved godkendelsen tages der ikke stilling til, om sammenbygningen er muligt i praksis, for eksempel om flangen på et gulvafløb er egnet til påklæbning af en vandtætningsmembran eller lignende. Såfremt der er vanskeligheder med på forhånd at afsætte gulvafløbets højde korrekt, anvendes et gulvafløb med højdejusteringsmulighed


Relancering af Unidrain Kvadrat – Vi har gjort det nemmere for VVS’eren


26.apr 2022


Unidrains kvadratiske afløb relanceres i fire praktiske pakkeløsninger. Det betyder, at installatøren ikke skal bruge tid på at plukke dele af sortimentet fra hylderne.

Samme høje kvalitet som pakkeløsning

Unidrain Kvadrat startede ligesom vores linjeafløb som enkeltdele, VVS’eren selv kunne sammensætte alt efter den enkelte opgave.

- Markedet har efterspurgt en mere simpel løsning, så Kvadrat er i dag skåret helt ind til benet. Det betyder, at vi nu har fire komplette Kvadrat-pakker, som giver VVS’eren markedets laveste indbygningshøjde, en elegant 10x10 fliseafslutning samt en klassisk 15x15 rist og ramme, fortæller Jonas Littau, produktingeniør og projektleder på relanceringen af Kvadrat.

Lav indbygningshøjde og 10x10 fliseløsning

To ud af de i alt fire pakkeløsninger indeholder Unidrains Custom 10x10 fliseløsning.

- Det er blandt andet med den yderst diskrete Custom 10x10 løsning, at vi adskiller os fra andre udbydere på markedet af kvadratiske afløb. Mange ser en fordel i en løsning, der skjuler afløb og kun efterlader en 6 mm synlig luftspalte i fliserne, uddyber Jonas Littau.

Den lave indbygningshøjde, som kendetegner to af de fire pakker, er en anden fordel ved Kvadrat. Den lave indbygningshøjde medfører, at monteringen bliver nemmere og hurtigere. Især renoverings- og ombygningssager kan nyde godt af en lavere afløbsinstallation, som er lettere at indbygge i et eksisterende gulv og i selve etageadskillelsen.

Det nye Kvadrat afløb lever naturligvis op til alle krav og standarder i byggelovgivningen. Kvadratpakkerne er klar til salg fra den 1. maj 2022 hos landets grossister.

Fire grunde til at vælge Unidrain Kvadrat:

  • Fire overskuelige pakker gør det nemt at vælge rette løsning
  • Lav indbygningshøjde (fra 109 mm) 
  • Eneste 10x10 fliseløsning på markedet
  • med højdejustering af ramme og armatur der kan vippes

Unidrain og eurodan-huse fortsætter det stærke samarbejde
To danske brands Unidrain og eurodan-huse er blevet enige om at fortsætte den spændende rejse, som de over en årrække har været på sammen. De har nemlig underskrevet endnu en treårig samarbejdsaftale, som betyder, at Unidrain fortsætter som fast leverandør af design linjeafløb til én af landets største producenter af typehuse.

I mere end et årti har Unidrain og eurodan-huse stået hinanden forretningsmæssigt nær. Med en forlænget aftale sikret kan de to virksomheder bygge videre på det stærke samarbejde. Hos eurodan-huse ser man frem til at udvikle partnerskabet.

- Samarbejdet med Unidrain strækker sig over mange år. Vi har fundet en god vej, og udviklingen vil vi naturligvis gerne fortsætte, fortæller administrerende direktør hos eurodan-huse Thomas Dahl.

- Nogle af de tiltag, som indgår i vores nye samarbejde, er blandt andet opgradering af showroom og her giver det rigtig god mening at tænke langsigtet, fortsætter Henrik Handschuh, administrerende direktør hos Unidrain.

Et fundament af fælles værdier

Det gode samarbejde bygger på et fundament af solide værdier, der binder både brands og store ambitioner sammen.

- Eurodan-huse er en stor og vigtig spiller på det danske typehusmarked. Deres sans for kvalitet og design matcher vores profil rigtig godt. Derudover er vi begge store virksomheder med danske rødder, og vi sætter stor pris på langsigtede relationer, siger administrerende direktør hos Unidrain Henrik Handschuh.

Velviljen og glæden over samarbejdet er gengældt hos eurodan-huse.

- Vi var faktisk de første, som anvendte Unidrain i vores branche, og set i bakspejlet var det en rigtig god beslutning. Unidrain er et stærkt brand, som i høj grad matcher vores værdier og høje standarder, siger Thomas Dahl.

Tæt og langvarigt samarbejde har stor betydning

Det går stærkt i byggebranchen. Det kan man hos både Unidrain og eurodan-huse nikke genkendende til, så der bliver nok at se til på den vækstrejse, Unidrain og eurodan-huse sammen skal på.

Hos eurodan-huse har forskellige omstændigheder været medvirkende til, at der det senest år har været en enorm efterspørgsel på typehuse.

- Særligt foråret 2021 var vildt. Nu ser vi dog ind i et mere stabilt marked, der er ved at finde et naturligt leje, som vi regner med, vil være på ca. 5.500 enfamiliehuse om året, siger administrerende direktør Thomas Dahl.

Unidrain er standard i alle eurodan-huses løsninger, så på hovedkontoret i Glostrup kan man se frem til fortsat at være med til at realisere rigtig mange familiers boligdrømme. Både Unidrains eksklusive tilbehørsserie Reframe og den elegante GlassLine vil være fremtidige tilvalg for eurodan-huses kunder.

Hos både Unidrain og eurodan-huse er man overbevist om, at det tætte samarbejde har betydet en større tryghed for eurodan-huses konsulenter i forhold til at kunne rådgive sikkert og professionelt om Unidrains løsninger.

- Vi er stolte af at være en del af eurodan-huses vækstrejse, og vi er glade for fortsat at være med til at tilføre eksklusivitet og godt design til danske badeværelser til kommende generationer, afslutter Henrik Handschuh.


Unidrain samarbejder med Wedi
Et givtigt samarbejde med Wedi, der er producent af vådrumsplader, har ført til, at vores linjeafløb nu er blevet TGA-godkendt som en del af Wedis bruseelementunivers. Det giver gode muligheder for Unidrain-afløb i projekter, hvor betongulve erstattes med vådrumspladerne fra Wedi.

Du kender måske producenten Wedi for deres vådrumsplader, som er fordelagtige i byggerier, hvor betongulvet af den ene eller anden årsag erstattes af en let trækonstruktion, hvor der ovenpå lægges vådrumsplader.

Nu kan du kæde Wedi sammen med Unidrain. Vores ClassicLine- og HighLine-rammer og -afløb kan nemlig tilvælges, når du vælger Wedis bruselementer i fremtiden. Den nye, integrerede løsning går under navnet Riolita og er et præfabrikeret, speciallavet gulvpladesystem med integreret fald.

Løsningen er især velegnet til træbjælkekonstruktioner og giver garanti for et vandtæt resultat. Det sætter TGA-godkendelsen, som systemet netop har fået, en tyk streg under. 

Med andre ord kan du være sikker på, at du får en både godkendt, sikker og visuelt pæn løsning med vores klassiske linjeafløb hvor du samtidig sparer på installationstiden og minimerer risikoen for indbygningsfejl.


Unidrain vinder international prestigepris
Tilbehørsserien Reframe Collection fra Unidrain tildeles endnu en international og ganske eftertragtet pris: German Design Award 2019. Prisen går til to af seriens produkter, som er med til at skabe en elegant designlinje på badeværelset

For lidt over et år siden lancerede designvirksomheden Unidrain en eksklusiv tilbehørsserie til badeværelset: Reframe Collection. Sidenhen er serien ikke gået helt ubemærket hen. Den er nemlig blevet belønnet med designpriserne Good Design Award og iF Design Award. Og nu kan endnu en international designpris føjes til samlingen.

En velrenommeret dommerkomité, bestående af det Tyske Designråds 48 jurymedlemmer, tildeler to af seriens innovative produkter den prestigefyldte German Design Award 2019 under kategorien ’Bathroom Accessories’. Prisen bliver uddelt under den internationale fagmesse Ambiente i Frankfurt den 8. februar.

En anerkendelse på rejsen
German Design Award 2019 går mere specifikt til Unidrains sæbehylde med tilhørende bruseskraber og toiletbørste i Reframe Collection-serien.

- Vi er meget beærede over at modtage prisen og få anerkendelse for en serie, som vi har lagt mange ressourcer i. Unidrain befinder sig i øjeblikket på en rejse, hvor vi ønsker at udbrede kendskabet til os globalt og være firstmovers i branchen, fortæller Birgitte Arendsdorf Olsen, marketingchef hos Unidrain.

Derfor løber Unidrain med prisen
Ifølge juryen belønnes produkterne for deres på én gang innovative og funktionelle design kombineret med et elegant materialevalg. Om Reframe-sæbehylden fortæller komitéen:

- Produktet kombinerer to funktioner – en sæbehylde og en bruseskraber – i et strømlinet design med elegante materialer. Resultatet: En yderst stilfuld og kvalitetssikker løsning.

Toiletbørsten, som både fås i en væghængt og stående udgave, udmærker sig ved at være en æstetisk pæn løsning:

- Børstens metaloverflade udstråler både nøjagtighed og høj kvalitet. Det gør løsningen til en elegant accessory, som ikke behøver blive gemt af vejen. Et meget elegant produkt, hvis funktionalitet også imponerer.

Reframe Collection består desuden af en toiletrulleholder, håndklædekroge og håndklædestang. Samtlige produkter fås i en række forskellige overfladefarver.


Gulvafløb – en kilde til fejl i vådrum
Fejl i vådrum er særligt alvorlige, fordi de kan forårsage store vandskader, fugt og svamp. Hertil kommer, at fejlene ofte er meget dyre at udbedre, og at regningen kan ende hos installatørvirksomheden, hvis det kan påvises, at reglerne ikke er overholdt.

De mest typiske problemer i vådrum relaterer sig til gulvafløbet. Afløb

Det er erfaringen hos Leon Buhl, der er vand- og afløbsekspert hos Teknologisk Institut.

- Det gælder råd, svamp og generelle vandskader, der kan ende som dyre forsikringssager. Men det er altså problemer, som man kan undgå. Udfordringen er, at det af og til går for hurtigt, eller at man laver remaljering, hvor det ikke er hensigtsmæssigt, siger Leon Buhl.

Han understreger, at man som installatør altid skal stå fast på at udføre en opgave lovligt og korrekt, selv om det ofte kan medføre flere udgifter for forbrugeren.

Han forklarer herunder de typiske fejlkilder og giver gode råd i forhold til nye installationer, reparationer og renoveringsopgaver i forbindelse med gulvafløb i vådrum.

Nye installationer:

1. Du skal altid sikre dig, at det pågældende gulvafløb passer til konstruktionen i gulvet. Hvis gulvkonstruktionen er i beton, skal afløbet altså være anvendeligt til betonkonstruktioner. Hvis ikke dette basale forhold er i orden, kan resten af installationen være nok så lovlig, og det vil alligevel gå galt.

2. Du skal altid vælge et gulvafløb, der har en VA-godkendelse, selv om ordningen er frivillig.

3. Når du installerer gulvafløbet, skal du følge Bygningsreglementet, ligesom du bør læse producentvejledningen grundigt. Det tager ikke mere end fem minutter, men der er forskelle fra produkt til produkt, som du skal være opmærksom på at efterleve.

4. Vær omhyggelig. Installationsarbejde kræver tålmodighed, og du skal efterse, at alle lukninger er vådrumssikret korrekt. Selv mikroskopiske vandmængder, der finder vej ind til konstruktionen, kan gøre stor skade over tid. Og hvis fejlen kan tilbagevises til installatøren, er det virksomhedens ansvar.

Reparationer:

1. Det er kun tilladt at udføre reparationer på gulvafløb, der er lovligt udført efter de gældende regler på udførelsestidspunktet. Det vil sige, at man skal kende sine bekendtgørelser som installatør og kunne afgøre - eller finde ud af - om en given installation er lovlig og VA-godkendt. Hvis installationen ikke er lovlig, skal den udskiftes. Hvis en autoriseret virksomhed udfører reparationer på ulovlige installationer, kan det i værste fald koste autorisationen, ligesom virksomhedens forsikring kan nægte at dække skadesudgifterne.

2. Gamle afløb med skader skal som udgangspunkt ikke repareres med remaljering. Du skal som installatør tjekke, om det i det enkelte tilfælde er en godkendt metode, ellers skal du udskifte hele gulvafløbet.

Renovering:

1. Du må generelt ikke bruge forhøjelsesringe på gulvafløb. Du må kun anvende forhøjelsesringe i det tilfælde, hvor de er VA-godkendt til det eksakte afløb.

2. I de fleste tilfælde vil det være nødvendigt at udskifte hele afløbet med et nyt