Gulvafløb

Montering af gulvafløb skal ske i henhold til fabrikantens anvisning og et gulvafløb skal være godkendt til den gulvkonstruktion, et gulvafløb monteres i. Et gulvafløb skal monteres således, at vandudtrængning i gulvkonstruktionen ikke kan forekomme.

Leverandører af og viden om gulvafløb:


ACO NORDIC A/S

aco

Thorsvej 9
4100 Ringsted
Telf.: 57 66 65 00
E-mail: info.aco-nordic@aco.com

www.aco.dk

Kompetencer: Afløbsrender, Afløbsriste, Afløbsrør, Afløbssystemer, Boligafløb, Faldstammer, Fedtudskillere, Forsinkelsesbassiner, Gulvafløb, Højvandslukkere, Industriafløb, Nedsivningsanlæg, Rottespærrer, Rustfrie rør, Rørsystemer, Sandfang, Slidsrender, Stålrør, Udskillere, Vandlåse

Læs mere om ACO NORDIC A/S


BLÜCHER Metal A/S

Pugdalvej 1
7480 Vildbjerg
Tlf.: +45 99 92 08 00
E-mail: mail@blucher.dk

www.blucher.dk

Kompetencer: Afløbsriste, gulvafløb, Tagafvanding, BLÜCHER® Drain Marine, BLÜCHER® Drain Industrial, BLÜCHER® Drain Domestic, VVS-artikler, Stålrør, BLÜCHER® EuroPipe, BLÜCHER® Channel, BLÜCHER Industrial, BLÜCHER® Drain, MEA MEISINGER Stahl und Kunststoff GMBH, Mea, BLÜCHER®, BM, MEA-Polymerbeton, Afløbssystemer i rustfrit stål, Slidsrender, Rør, syrefast, Rustfrie rør, Industriafløb, Skibsafløb, Gulvafløb, Boligafløb, Afløbsrender, Faldstammer, Vaskerender, Afløbsrør, Fittings, Rustfrit stålarbejde, Afløbssystemer, Afløbsrender, Afløbsrør

Læs mere om BLÜCHER Metal A/S


PURUS A/S

purus logo

Ejby Industrivej 40
2600 Glostrup
Telf.: 46 16 19 19

www.purus.dk

kompetencer: PURUS Line Designgulvafløbsrender, PURUS MultiFlex Gulvafløb til smøremembran, MaxiFlex afløbsskåle, MaxiOne vandlåse, MaxiFlex gulvafløb til Klinker, PURUS afløbsskåle til Vinyl, PURUS Designafløbsrender til Vinyl, JotiFlex drejbare rørbøjninger og reduktioner, Fodbøjninger, P- & S-vandlåse, Afløbsrør & rørkoblinger, Afløbsrenovering, Vakuumventiler, Forkromede kobberrør og fittings, Industri render

Læs mere om PURUS A/S


Unidrain A/S

Ejby Industrivej 40
2600 Glostrup
Tlf.: 39 10 10 10
E-mail: info@unidrain.dk

www.unidrain.dk

Kompetencer: Afløbsriste, gulvafløb, boligafløb, designerafløb, udløbshuse, vandlås, VVS-artikler, afløbsrender, afløbsriste, afløbsskåle, linjeafløb, afløbssystemer, lineære afløb, badeværelsestilbehør

Læs mere om Unidrain A/S


mere viden om gulvafløb:

Gulvafløb betegnes i godkendelsen som beregnet til indstøbning eller til brug sammen med vandtætningsmembran med videre. Ved godkendelsen tages der ikke stilling til, om sammenbygningen er muligt i praksis, for eksempel om flangen på et gulvafløb er egnet til påklæbning af en vandtætningsmembran eller lignende. Såfremt der er vanskeligheder med på forhånd at afsætte gulvafløbets højde korrekt, anvendes et gulvafløb med højdejusteringsmulighed


Unidrain samarbejder med Wedi


04.feb 2021


Et givtigt samarbejde med Wedi, der er producent af vådrumsplader, har ført til, at vores linjeafløb nu er blevet TGA-godkendt som en del af Wedis bruseelementunivers. Det giver gode muligheder for Unidrain-afløb i projekter, hvor betongulve erstattes med vådrumspladerne fra Wedi.

Du kender måske producenten Wedi for deres vådrumsplader, som er fordelagtige i byggerier, hvor betongulvet af den ene eller anden årsag erstattes af en let trækonstruktion, hvor der ovenpå lægges vådrumsplader.

Nu kan du kæde Wedi sammen med Unidrain. Vores ClassicLine- og HighLine-rammer og -afløb kan nemlig tilvælges, når du vælger Wedis bruselementer i fremtiden. Den nye, integrerede løsning går under navnet Riolita og er et præfabrikeret, speciallavet gulvpladesystem med integreret fald.

Løsningen er især velegnet til træbjælkekonstruktioner og giver garanti for et vandtæt resultat. Det sætter TGA-godkendelsen, som systemet netop har fået, en tyk streg under. 

Med andre ord kan du være sikker på, at du får en både godkendt, sikker og visuelt pæn løsning med vores klassiske linjeafløb hvor du samtidig sparer på installationstiden og minimerer risikoen for indbygningsfejl.


Unidrain vinder international prestigepris
Tilbehørsserien Reframe Collection fra Unidrain tildeles endnu en international og ganske eftertragtet pris: German Design Award 2019. Prisen går til to af seriens produkter, som er med til at skabe en elegant designlinje på badeværelset

For lidt over et år siden lancerede designvirksomheden Unidrain en eksklusiv tilbehørsserie til badeværelset: Reframe Collection. Sidenhen er serien ikke gået helt ubemærket hen. Den er nemlig blevet belønnet med designpriserne Good Design Award og iF Design Award. Og nu kan endnu en international designpris føjes til samlingen.

En velrenommeret dommerkomité, bestående af det Tyske Designråds 48 jurymedlemmer, tildeler to af seriens innovative produkter den prestigefyldte German Design Award 2019 under kategorien ’Bathroom Accessories’. Prisen bliver uddelt under den internationale fagmesse Ambiente i Frankfurt den 8. februar.

En anerkendelse på rejsen
German Design Award 2019 går mere specifikt til Unidrains sæbehylde med tilhørende bruseskraber og toiletbørste i Reframe Collection-serien.

- Vi er meget beærede over at modtage prisen og få anerkendelse for en serie, som vi har lagt mange ressourcer i. Unidrain befinder sig i øjeblikket på en rejse, hvor vi ønsker at udbrede kendskabet til os globalt og være firstmovers i branchen, fortæller Birgitte Arendsdorf Olsen, marketingchef hos Unidrain.

Derfor løber Unidrain med prisen
Ifølge juryen belønnes produkterne for deres på én gang innovative og funktionelle design kombineret med et elegant materialevalg. Om Reframe-sæbehylden fortæller komitéen:

- Produktet kombinerer to funktioner – en sæbehylde og en bruseskraber – i et strømlinet design med elegante materialer. Resultatet: En yderst stilfuld og kvalitetssikker løsning.

Toiletbørsten, som både fås i en væghængt og stående udgave, udmærker sig ved at være en æstetisk pæn løsning:

- Børstens metaloverflade udstråler både nøjagtighed og høj kvalitet. Det gør løsningen til en elegant accessory, som ikke behøver blive gemt af vejen. Et meget elegant produkt, hvis funktionalitet også imponerer.

Reframe Collection består desuden af en toiletrulleholder, håndklædekroge og håndklædestang. Samtlige produkter fås i en række forskellige overfladefarver.


Gulvafløb – en kilde til fejl i vådrum
Fejl i vådrum er særligt alvorlige, fordi de kan forårsage store vandskader, fugt og svamp. Hertil kommer, at fejlene ofte er meget dyre at udbedre, og at regningen kan ende hos installatørvirksomheden, hvis det kan påvises, at reglerne ikke er overholdt.

De mest typiske problemer i vådrum relaterer sig til gulvafløbet. Afløb

Det er erfaringen hos Leon Buhl, der er vand- og afløbsekspert hos Teknologisk Institut.

- Det gælder råd, svamp og generelle vandskader, der kan ende som dyre forsikringssager. Men det er altså problemer, som man kan undgå. Udfordringen er, at det af og til går for hurtigt, eller at man laver remaljering, hvor det ikke er hensigtsmæssigt, siger Leon Buhl.

Han understreger, at man som installatør altid skal stå fast på at udføre en opgave lovligt og korrekt, selv om det ofte kan medføre flere udgifter for forbrugeren.

Han forklarer herunder de typiske fejlkilder og giver gode råd i forhold til nye installationer, reparationer og renoveringsopgaver i forbindelse med gulvafløb i vådrum.

Nye installationer:

1. Du skal altid sikre dig, at det pågældende gulvafløb passer til konstruktionen i gulvet. Hvis gulvkonstruktionen er i beton, skal afløbet altså være anvendeligt til betonkonstruktioner. Hvis ikke dette basale forhold er i orden, kan resten af installationen være nok så lovlig, og det vil alligevel gå galt.

2. Du skal altid vælge et gulvafløb, der har en VA-godkendelse, selv om ordningen er frivillig.

3. Når du installerer gulvafløbet, skal du følge Bygningsreglementet, ligesom du bør læse producentvejledningen grundigt. Det tager ikke mere end fem minutter, men der er forskelle fra produkt til produkt, som du skal være opmærksom på at efterleve.

4. Vær omhyggelig. Installationsarbejde kræver tålmodighed, og du skal efterse, at alle lukninger er vådrumssikret korrekt. Selv mikroskopiske vandmængder, der finder vej ind til konstruktionen, kan gøre stor skade over tid. Og hvis fejlen kan tilbagevises til installatøren, er det virksomhedens ansvar.

Reparationer:

1. Det er kun tilladt at udføre reparationer på gulvafløb, der er lovligt udført efter de gældende regler på udførelsestidspunktet. Det vil sige, at man skal kende sine bekendtgørelser som installatør og kunne afgøre - eller finde ud af - om en given installation er lovlig og VA-godkendt. Hvis installationen ikke er lovlig, skal den udskiftes. Hvis en autoriseret virksomhed udfører reparationer på ulovlige installationer, kan det i værste fald koste autorisationen, ligesom virksomhedens forsikring kan nægte at dække skadesudgifterne.

2. Gamle afløb med skader skal som udgangspunkt ikke repareres med remaljering. Du skal som installatør tjekke, om det i det enkelte tilfælde er en godkendt metode, ellers skal du udskifte hele gulvafløbet.

Renovering:

1. Du må generelt ikke bruge forhøjelsesringe på gulvafløb. Du må kun anvende forhøjelsesringe i det tilfælde, hvor de er VA-godkendt til det eksakte afløb.

2. I de fleste tilfælde vil det være nødvendigt at udskifte hele afløbet med et nyt