Chillere

Chillere fungerer ved at kompressoren komprimerer de indkomne kølemiddeldampe, hvorefter disse sendes videre med højt tryk og temperatur, til kondensatoren. Leverandører af chillere finder du i listen på denne side

Leverandører af og viden om chillere:


2K Klima- og Køle Distributøren

Odensevej 128
4700 Næstved
Tlf. 28 88 66 74
E-mail: jens@2k.dk

www.2k.dk

Kompetencer: Vandkølingsanlæg, køleanlæg, varmepumper, fancoil & fancoils, chillere, Downflow & Upflow & Inrow & bagdørskøle & EDB fancoil, affugtere, lufttæpperKølebaffel & kølebafler, Tørkølere (frikølere), Kondensatorer (Luft- & Vandkølede), On-Rak (EDB Køling), Luftkølere (Køle- & Frostrum), Ventilationscentraler (AHU), Rooftop, Pladevarmevekslere (Loddede og pakninger), varmevekslere, Kølekompressorer, SABIANA fancoils, Kalorifere

Læs mere om 2K Klima- og Køle Distributøren


Dansk Køl & Klima ApS

Lundeborgvej 16
9220 Aalborg Øst
Tlf.: +45 70 20 38 00
E-mail: info@dkk-cool.dk

www.danskkoel.dk

Kompetencer: Køleteknik, Airconditionanlæg, Chillere, Chiller køleanlæg, Klimaanlæg, Fancoils, 4-vejs loftkassetter, Køleanlæg, Fryseanlæg, Frostanlæg, Køletårne, Vandkøleanlæg, Varmepumper, Frikøling, Tørkøling, Kondensatorer, Industrielle fordampere, Kølerum, Fryserum, Frostrum, Kompressorer, CO2 Køleanlæg, ismaskiner til industri, Proces køling, Komfortkøling, Indeklima, Kølemontør, Køletekniker

Læs mere om Dansk Køl & Klima ApS


Ny cirkulationskøler fra SMC sparer plads
Den nye rack-monterede cirkulationskøler, HRR, fra SMC er designet til brugere, der oplever et pladsproblem. Vedligeholdelse og opsætning er også nemt, da chilleren kan justeres og vedligeholdes, mens den allerede er installeret i racket.

Med den rackmonterede cirkulationskøler imødekommer SMC markedets efterspørgsel efter kompakte chillere, der leverer rigeligt med fremragende funktioner.

Et alt-i-et system giver nem installering
HRR kan monteres i et 19” rack og sparer plads ved at have flere systemer i samme kabinet. Det reducerer opsætningstiden. Indbyggede funktioner som et partikelfilter, bypass-kredsløb, en bypass-ventil og flow-sensor gør installeringen endnu nemmere. Ud over standard er der endda mulighed for at tilvælge et filter, der ioniserer kølevandet.

Vedligeholdelse af HRR er nemt takket være designet med frontadgang. Derved er det muligt at udskifte og justere nøglekomponenter uden at fjerne chilleren fra racket. Selvdiagnostisering lader sig gøre ved visning af op til 23 alarmkoder og tilstande.

Henrik Bonde Jespersen, salg- og marketingchef hos SMC Danmark A/S, fortæller: ”Hos SMC kigger vi altid efter måder, der kan hjælpe vores kunder til en mere optimeret drift. HRR er et godt eksempel på, hvordan fremragende design giver fremragende kvalitet med hensyn til produktivitet og driftssikkerhed.”

Ekstremt driftssikker
HRR er ekstremt driftssikker med en temperaturstabilitet på ±0,1° C. Chilleren har også kapacitet til at generere varme uden behov for et varmeapparat, og tilbyder derved konstant temperaturstabilitet. Dette giver en mere ensartet proces og forbedret kvalitet i slutproduktet.

Cirkulationskøleren fås i en lang række modeller med kølekapacitet i området fra 1000W til 2500W (50Hz) og varmekapacitet på fra 450W til 550W (50 Hz). HRR er ideel til en række applikationer, herunder lasersvejsere, laserbearbejdning, lasermarkører, digitale røntgenapparater og elektroniske mikroskoper.


Rittal – Intelligent køling med mindre kølemedium
Med 40 procent mindre kølemedium yder de nye Blue e chillere et vigtigt bidrag til bæredygtig miljøbeskyttelse

Nye Blue e chillere fra 11 til 25 kW 
Rittal har markant forbedret sin køleteknik til maskiner og kabinetter med de nye Blue e væskekølere i effektklassen 11 til 25 kW. Ved at bruge 40 procent mindre kølemedium yder enhederne et vigtigt bidrag til bæredygtig miljøbeskyttelse. Samtidig får brugerne fordel af præcis temperaturregulering, forenklet drift og installation samt nye sikkerhedsfunktioner. Forkonfigurerede tilvalgspakker, som er hurtigt tilgængelige fra lager, kan opfylde næsten ethvert behov: til præcisionsregulerende systemer, højere trykkrav eller til robuste udendørs applikationer i kolde zoner.

Returkøling af væsker med chillere er et af de grundlæggende krav til smidig drift i mange industrielle fremstillingsprocesser. For eksempel skal kapslinger og specielle værktøjsmaskiner have en nøjagtig temperaturstyringsfunktion for præcis bearbejdning af metal. Desuden kræves der løsninger, som er enkle at anvende og installere, og som yder maksimal sikkerhed. Brugerne er ikke længere villige til at acceptere lange leveringstider. Tilpassede tekniske løsninger skal være hurtigt tilgængelige som hyldevarer og som standard. Og endelig stiger kundernes fokus på bæredygtighed og miljøvenlighed.

Bæredygtig og miljøvenlig køling
Med de nye Blue e chillere kan Rittal tilbyde en avanceret løsningspakke, der opfylder alle disse behov. Ud over Blue e+ chillere fra 1,5 til 6 kW fås væskekølerne i den robuste industristandard (IP 44, elektrisk) nu også i fire effekter fra 11 til 25 kW og i to kapslingsstørrelser på 660 x 1265 x 1315 mm og 760 x 1265 x 1515 mm (BxHxD). Takket være anvendelsen af mikrokanaler og den deraf følgende meget høje effektivitet ved varmevekslerne (ekstruderet aluminiumprofil med små kanaler og en diameter på cirka 1 mm) kræver enhederne 40 procent mindre kølemedium end førhen. Eftersom varmevekslerne er 100 procent fremstillet af aluminium, kan der ikke opstå galvanisk korrosion.

Regulering efter behov
Ventilatoren og kompressoren styres centralt via en digital styreenhed. På denne måde kan kølemediets temperatur reguleres helt præcist. Som standard er hysteresen ± 2 K; imidlertid er der også mulighed for ekstra præcis styring (varmgas-bypass) på ± 0,25 K. Det forhindrer temperatursvingninger, som forårsager fejl i det bearbejdede arbejdsemne og sikrer en ensartet kvalitet.

Let at anvende
Den flersprogede og industrielle touchscreen på forsiden af chilleren samt de intelligente kommunikationsgrænseflader gør både drift og analyse enkel. På denne måde udføres parameterisering af enhederne samt aflæsning af data og systemmeddelelser tydeligt og hurtigt og vises i almindelig tekst. Fejlmeddelelser prioriteres og vises i tre eskaleringsniveauer (OBS, fejl og vedligeholdelse).

Hurtig montage 
Blue e chillere er klar til tilslutning og kan hurtigt tages i brug takket være plug-and-play. Løfteøjer gør transporten enkel, og det samme gælder foden/soklen, som er velegnet til transport med gaffeltruck. Ensartede vandtilslutninger, en justerbar overløbsventil (bypass-ventil) og suveræn tilgængelighed for alle komponenter gør arbejdet lettere for montører og servicepersonale.

Gennemtænkt sikkerhed
Integrerede overløbsventiler sikrer en konstant cirkulation af kølevand for at beskytte kølevæskepumpen mod overbelastning. Ventilen er forindstillet til den anvendte pumpe og 50 Hz drift, men den kan også indstilles til 60 Hz drift. Et overvågningssystem for fyldningsniveau garanterer maksimal pålidelighed og øget tilgængelighed. Desuden kan der tilvælges alarm fra flowovervågningsenhederne, hvis flowhastigheden er for lav, og de kan opdage hydraulikfejl som forureninger og blokeringer i systemet i en tidlig fase.

Tilvalgspakker hurtigt tilgængelige
Som en ekstra service tilbyder Rittal endvidere forkonfigurerede tilvalgspakker, der er hurtigt tilgængelige fra lager, og som tilbyder en passende løsning til næsten ethvert behov. For eksempel er ydelsesforbedrende pumper (4 og 6 bar) tilgængelige til multikredsløbssystemer. Om nødvendigt kan et præcisionsregulerende system (varmgas-bypass) anvendes for at forbedre reguleringsnøjagtigheden fra ± 2 K til ± 0,25 K. Desuden kan Blue e chillere forberedes til kolde zoner ned til -20 °C samt til laserapplikationer. Endvidere kan de udstyres med en vandkølet kondensator eller med varme samt tilpasses i specialfarver.


Rittal lancerer ny effektiv køleenhed
Blue e + køleenheder er i øjeblikket de mest energieffektive af deres art på markedet. Rittal udvider nu sin produktportefølje med en 1,6 kW enhed, der supplerer tidligere enheder fra 2 til 6 kW

Efter succesen med de energieffektive Blue e + køleenheder, præsenterer Rittal nu et nyt medlem af familien. Tidligere fandtes køleenhederne fra 2 til 6 kW, men med udvidelsen fås nu en køleenhed med køleeffekt på 1,6 kW.
– Denne udvikling gør det muligt for os at imødekomme markedets efterspørgsel efter kompakte køleenheder til effektiv klimakontrol, forklarer Göran Bjelk, produktchef Klimakontrol hos Rittal A/S.

Op til 75 procent energibesparelse
Rittal Blue e+ er i øjeblikket den mest effektive køleenhed af sin slgs på markedet. I gennemsnit er Blue e+ 75% mere energieffektive end tidligere køleløsninger.

Blue e + køleenhederne er baseret på en innovativ, patenteret hybridteknologi, der kombinerer en kompressor og heat pipe for maksimal passiv køling. Frekvensomformere justerer jævnstrømsmotorens hastighed for ventilatorer og kompressorer, for at opnå den nøjagtige afkøling. Dette reducerer energiforbruget betydeligt.
Præcisionskøling minimerer også termisk belastning på komponenter. Dette øger ikke kun kølesystemets og indkapslingens levetid, det betyder også højere proces pålidelighed.

I første kvartal af 2018 vil de nye kompakte køleenheder være 1,6 kW være på markedet. Som de større modeller, tilbyder enheden multispænding, hvilket gør den anvendelig til tilslutning i hele verden. Tilladt indgangsspænding varierer fra 110 V (enkeltfase) til 480 V (trefase) i kombination med en 50 Hz eller 60 Hz strømfrekvens.

Godkendelser, der forenkler
Udover at være cULus-mærket, har Rittal køleenheder, ventilator- og filterenheder også en UL-liste i den nye "FTTA" kategori, som sikrer, at indkapslingen er certificeret af UL, hvilket forenkler godkendelsesprocessen.

Nye grænseflader sikrer integration med styringssystemer
Standardiserede kommunikationsgrænseflader sikrer en jævn integration i produktionsstyringssystemet. Med det nye IoT-grænsefladeinterface giver Rittal også mulighed for at forbinde Blue e + -enheder med kundens overvågnings- og strømstyringssystemer samt overliggende systemer via OPC-UA, Profinet, SNMP, Modbus TCP og CAN open, som muliggør forebyggende vedligeholdelse og dataanalyse.

Den nye grafiske touchskærm viser alle vigtige oplysninger. Systemmeddelelser vises som almindelig tekst og er flersprogede


Johnson Controls – York absorptionschillere og varmepumper
- til forskellige energikilder introduceres i Europa - Særdeles bæredygtige og effektive enheder helt uden ozonpåvirkning

Johnson Controls, en global leder indenfor levering af løsninger til energieffektive bygninger, introducerer en ny serie af York absorptionschillere (YHAU) og varmepumper (YHAP), med det bredeste produktprogram til det europæiske marked. Disse units kan anvende flere forskellige varmekilder såsom varmt vand, damp, gas, letolie eller udstødsgas. Både YHAU-chillere og YHAP-varmepumperne anvender vand som kølemiddel, hvilket resulterer i ingen ozon påvirkning og gør dem meget bæredygtige og effektive. Absorptionschillerne kan anvendes indenfor industrielle processer, kraftvarme (CHP), kommercielle bygninger, køling af turbineluft og fjernvarme og fjernkøling.

YHAU-chillere
YHAU-absorptionschillere er konstrueret med et avanceret to-trins fordampnings- og absorptionssystem. To-trins systemet er unikt og sikrer høj driftssikkerhed og lave vedligeholdelsesomkostninger samt høj energieffektivitet.
De fungerer på den måde, at det løft der sker i temperaturen fordeler arbejdet mellem to kølere. YHAU-konstruktionen har to trykniveauer som på unik vis opdeler absorptionsprocessen i to faser. Det kølede vand flyder gennem rørerne i serie via de to fordampere, mens den koncentrerede lithium-brom-opløsning fordeles i modsat retning. Dette forstærker kølemidlets effektivitet/absorption i den koncentrerede opløsning, hvilket mindsker opløsningens koncentration og totale tryk. Det gør chillerne mere effektive og pålidelige end de andre produkter på markedet.

YHAP-varmepumper
YHAP-varmepumperne anvender forskellige slags spildvarme fra en række varmekilder til at skabe brugbar energi. YHAP-varmepumperne er langt mere effektive end en kedel, fordi de kræver langt mindre ekstra varme (energi). Varmepumperne bidrager til at mindske det primære energi- og vandforbrug samt CO2-udledningen. Varmepumperne arbejder ved undertryk og har et lavt støj- og vibrationsniveau, og anvender det samme unikke to-trins system for fordampning og absorption som chillerne.

Demonstreres på den internationale branchemesse Chillventa i oktober
Under Chillventa vil Johnson Controls demonstrere YHAU-CL, absorptionschiller hvor drivvarmen er varmt vand. Denne internationale branchemesse for køleaggregater, luftkonditionering og varmepumper finder sted fra 11. oktober 2016 til 13. oktober 2016 i Nürnberg, Tyskland. Johnson Controls har to stande på messen, en i hal 6 (nummer 146) og en i hal 7 (nummer 423), hvor du er hjertelig velkommen.

Få mere information om YORK YHAU-chillere og YHAP-varmepumper på www.johnsoncontrols.com


Hyperchill Plus fra Parker
Nye chillere designet til køling af vand og olie. Hyperchill Plus fra Parker Hiross er en ny serie af højtydende chillere, som er udviklet til alle industrielle præcisionsapplikationer indenfor vand- og olie-køling – såsom lasere, maskinværktøjer, alternative energikilder m.m.

Hyperchill Plus fås i en version til henholdsvis olie og vand. Begge versioner dækker en kølekapacitet på nominelle betingelser mellem 2 og 24 kW. Enhederne er yderst konfigurerbare og kompakte.

Det ikke-jernholdige hydrauliske kredsløb bevarer kvaliteten af kølingen og sikrer derved stabile arbejdsforhold såvel som forbedret produktivitet og reducerede vedligeholdelsesomkostninger.

En differenstrykspressostat (version til vand) og en termostat (version til olie) sikrer, at dit system lukker ned, hvis kredsløbet løber tør. På den måde er din investering beskyttet.

Hyperchill Plus chillere er lette at installere og har kun brug for lidt plads pga. det kompakte design.

Hyperchill Plus fungerer pålideligt selv under ekstreme forhold. Standard-enheder tillader maksimale omgivelsestemperaturer op til 48 °C, tropesikre enheder op til 53 °C og enheder til lave temperaturer ned til -20 °C.

Kontakt Parker specialist:
Territory Manager Cliff Jeppesen
M: 2273 0642
E: cliff.jeppesen@parker.com