Loftventilatorer

Loft ventilatorer er oftest en HVLS (High Volume Low Speed) ventilator, udviklet til at cirkulere store mængder luft, og skabe en effektiv luftcirkulation i bygninger.

Leverandører af og viden om Loftventilatorer:


Air-Flow Ventilation A/S

Nybrovej 65
2820 Gentofte
Tlf.: 45 88 16 88
E-mail: info@air-flow.dk

www.air-flow.dk

Kompetencer: Ventilatorer, indeklima, affugtere, befugtere, bordventilatorer, emfang, gulvventilatorer, kanalventilatorer, klimaanlæg, loftventilatorer, murventilatorer, regulatorer, svanehalse, tagventilatorer, vægventilatorer, varmegenvinding, ventilations fittings, vinduesventilatorer, Air-flow

Læs mere om Air-Flow Ventilation A/S


Anteco Mobile Units A/S / Anteco Thermo Trade A/S

Lucernemarken 7-9
5260 Odense S
Tel. 70 26 83 26
Fax. 70 26 84 26
E-mail: info@anteco.dk

www.anteco.dk

Kompetencer: Affugtning, Affugtningsanlæg, Centralstøvsuger, Decentral ventilation, Energioptimering, HVAC, Industristøvsuger, Kalorifere, Loftventilatorer, Lufttæpper, Stålskorstene, Varmegenvinding, Varmekanoner, Varmesparere, Varmluftaggregater, Varmeventilatorer, Ventilationsanlæg

Læs mere om Anteco Mobile Units A/S / Anteco Thermo Trade A/S


Elektror airsystems ApS

Industrivænget 7
3320 Skævinge
Tlf.: 44 22 63 00
E-mail: brian.christensen@elektror.dk

www.elektror.dk

Kompetencer: Ventilatorer, Centrifugal ventilatorer, Axial ventilatorer, Rustfrie/syrefaste ventilatorer, Atex ventilatorer, Sidekanalsblæsere, Tagventilatorer, Transportventilatorer, Kundespecifikke løsninger, Lyddæmpning, Luftknive, Tilbehør

Læs mere om Elektror airsystems ApS


MovAir

Gammel Køgegaard 9
4600 Køge
Tlf.: 53 53 00 06
E-mail: movair@movair.dk

www.movair.dk

Kompetencer: Lufttæpper, Ventilatorer, Boligventilation, Industriaggregater, Industriventilatorer og Luftrensere

Læs mere om MovAir


Toico Ventilation A/S

Toico

Stæremosen 55
3250 Gilleleje
Tlf. +45 3262 2001
E-mail: kontakt@toico.dk

www.toico.dk

Kompetencer: Ventilatorer, Sugearme, Arbejdskabine med sug, Hvirvelsug, Ristsug, Slibemaskine med udsugningskåber, Styring og regulering, Ventilationsfiltre, Spjæld, Trykluftkompressorer, Stinkskabe, Renrumsarmaturer, Laboratorieventilation, Indeklima, Punktsug, Ventilationsmontage

Læs mere om Toico Ventilation A/S


Frico – Loftventilatorer der giver dig et bedre indeklima
Hos Frico finder du loftsventilatorer til industri og erhverv, der effektivt køler luften og giver et godt indeklima, uden at skabe en høj lufthastighed og larm. Nedenfor kan du læse mere om hvad vores professionelle ventilatorer i høj kvalitet og med lang levetid kan benyttes til.

Ventilator til lager, sport, industri og butikker

Hvis du leder efter en loftsventilator der egner sig godt til større rum med højt til loftet, er vores ICF ventilator helt sikkert en løsning der passer til jer. Denne model er utrolig fleksibel, og kan både bruges i butikker, men også i produktionslokaler, i sportshaller og fitnesscentre og mange andre steder. En stor fordel ved ICF er at den er meget støjsvag, og derfor egner den sig godt til en stor variation af rum og bygninger, da den ikke fungerer som et forstyrrende element.

Modellen fungerer ved at den bryder den varmepude, der kan lægge sig under loftet, i bygninger hvor der er højt til loftet og hvor luften ellers står stille. De lange paneler bryder puden, og sikrer at den varme luft trykkes ned, så varmen kan fordele sig. I større rum og haller kan man ofte opleve at de er svage at varme op, og det er fordi varmen lægger sig oppe under loftet, og har svært at trænge ned.

Den lange levetid på produktet er understøttet af kuglelejer der er permanent smurte, ligesom af selve blæserbladet og andre dele er belagt zink. Der er desuden en høj beskyttelsesklasse, IP55, der sikrer sikkerhed for både produktet, omgivelserne og mennesker og dyr i nærheden af produktet. Der er desuden muligt at få andre ventilatorblade, der passer endnu bedre til jeres lokaler.

Loftsventilator til industri, værksted og stalde

Hvis du leder efter en loftsventilator på industriniveau, er ICFX, der blandt andet er godkendt til produktionsfaciliteter også hvor der produceres fødevarer, dyrebrug, for eksempel i hestestalde og kostalde, og mange andre industrier. Den har flere forskellige godkendelser og klassificeringer inden for vedligehold og korrosion, så den forbliver sikker og ren, og kan let betjenes med en fjernbetjening.

Ligesom den anden model, sørger denne ventilator for at bryde den varmepude der kan lægge sig øverst i rummet og som er med til at give tung luft og dårligt indeklima for medarbejdere eller dyrehold. Den trykker den varme luft nedaf, så der skabes en stabil temperatur i hele rummet.

Denne loftsventilator kan egentlig passe sig selv det meste af tiden, og fri for vibrationer, hvilket gør den meget lydsvag.


The Nordic Fan Company – Lintex udnytter varmen under loftet
Værd at vide om loftventilatorerne hos Lintex
  • Har 2 NORDIC™ loftventilatorer installeret
  • Begge er 3 meter i diameter
  • Fik ophængt 1 i marts og 1 i maj 2019
  • Benyttes i 2 lagerhaller med hver 5m til loftet
  • Er lydløse og skaber ikke træk
  • Er lydløse og skaber ikke træk
  • Blev anbefalet til Lintex af installationsfirmaet Trap+

”Jeg havde ikke regnet med, at den (loftventilatoren) kunne gøre det, som den gør. Den kører ved en ganske lav hastighed, men alligevel så flytter den rigtig meget luft rundt.”

– Henrik Lillelund, Partner/Produktchef hos Lintex A/S

Om Lintex

Lintex blev grundlagt i 1983 af Carl Af Ekenstam i Sverige. Lintex samarbejder med førende arkitekter og indretningsarkitekter og er en af nordens største aktører på markedet for glastavler, whiteboards, skrivetavler, vægpaneler og skærmvægge.

Lintex opererer internationalt og har deres primære markeder i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og Storbritannien. I 2008 blev Lintex A/S stiftet i Danmark af Bo Harpsøe og Henrik Lillelund.

Startede med én – Udvidede til to

Til trods for deres kaloriferer, der kørte i døgndrift, havde Lintex udfordringer med at udnytte deres varme optimalt. Især vinterperioden var en udfordring for medarbejderne, der syntes, det var for koldt i lagerhallen. Lintex søgte derfor en løsning, der kunne forbedre deres indeklima om vinteren og samtidig reducere deres varmeforbrug. I den forbindelse fik de anbefalet HVLS loftventilatorer af deres installationsfirma Trap+.

Trap+ forklarede dem, at en HVLS loftventilator kunne løse deres problemer ved langsomt at fordele luften og derved varmen i deres haller. Ved at blande luften ville de få udlignet temperaturforskellen mellem gulv og loft og få udnyttet al varmen, der lå under loftet. En løsning, som Partner/Produktchef Henrik Lillelund næsten syntes, lød for god til at være sand.

I marts installerede Lintex en NORDIC™ loftventilator i den ene sektion af deres lagerhal, for at teste løsningen. Lige fra starten kunne der mærkes en forskel og der var begejstring at spore hos Henrik: ”Jeg havde ikke regnet med, at den (loftventilatoren) kunne gøre det, som den gør. Den kører ved en ganske lav hastighed, men alligevel så flytter den rigtig meget luft rundt.”

Henrik var ikke alene. Den installerede NORDIC™ loftventilator fik rigtig god feedback fra medarbejderne. I maj besluttede Lintex derfor, at de også skulle have en loftventilator installeret i den anden sektion af deres lagerhal. De to store loftventilatorer er nu med til at sikre både en bedre udnyttelse af varmen samt et bedre indeklima for medarbejderne.

Bedre udnyttelse af varmen
– Lavere varmeforbrug

Opvarmning af Lintex’ lagerhal foregår ved hjælp af traditionelle kaloriferer, monteret nær loftet. Termostaterne til at registrere hallernes temperatur sidder derimod i arbejdshøjde og registrerer derfor ikke varmen, der ligger fanget under loftet. Ligesom mange andre virksomheder oplevede Lintex den klassiske udfordring med at fordele varmen om vinteren. Deres kaloriferer kørte stort set uafbrudt i vintersæsonen, hvilket betød et højt varmeforbrug og et kæmpe potentiale for forbedringer.

MEN. Mindre end én time efter installation af den første NORDIC™ loftventilator, stoppede kaloriferen automatisk i denne sektion af lagerhallen. Varmen var blevet fordelt i rummet og flyttet ned, hvor den gjorde gavn.
Udover at reducere presset på (varme)kalorifererne, løste ventilatoren også problemet med generende baggrundsstøj fra kalorifererne. Især Jette Harpsøe, medarbejder hos Lintex, er glad for, at hun nu har mulighed for rent faktisk at høre radio og musik uden baggrundslarm fra varmeanlægget. Hun tilføjer: ”Jeg lægger ikke mærke til, at de (loftventilatorerne,red.) kører rundt. Jeg vil hellere have, at de kører rundt og at man så kan høre musikken, end at man kun kan høre kaloriferer larme i baggrunden.”

“Fordelen er, at den kan sætte gang i luftcirkulationen om sommeren og sørge for, at vi får fordelt alt vores varme i rummet om vinteren. Det har gjort den forskel, at vi har fået en konstant temperatur i rummet og et godt, varmt og fornuftigt indeklima.”
– Henrik Lillelund, Partner/Produktchef hos Lintex A/S

Bedre indeklima – Fra kulde til komfort¨

”Er det sådan, at vi kan få en flyverdragt? Det er mega koldt!” blev der sagt med et smil på læben af Jette, der tidligere syntes, at vinterperioden var hård, fordi det var så koldt i deres lagerhal. Men med deres nye loftventilatorer har Jette ikke længere en længsel efter at komme ned i en flyverdragt.

Generelt har de opsatte loftventilatorer skabt en positiv stemning blandt medarbejderne, der tydeligt kan mærke, at de gør en forskel på indeklimaet. Ud over en øget medarbejdertilfredshed om vinteren, har de nye loftventilatorer bidraget til en energirigtig optimering af varmeforbruget – eller på almindeligt dansk: en bedre udnyttelse af varmen. Optimeringen af varmeforbruget giver anledning til både lavere energiomkostninger og et lavere CO2 aftryk.