Dansk Energirådgivning – Mangel på energirådgivere koster besparelser

Det betyder store urealiserede energibesparelser i erhvervslivet.

Det politiske mål om energibesparelser i erhvervslivet blev kun realiseret i 2015 som følge af, at overskydende besparelser fra tidligere år blev forbrugt i 2015.

Sådan lyder vurderingen fra Michael Kamstrup Søndergaard, adm. direktør i Dansk Energirådgivning, hvis kunder har gennemført omkring 14 procent af alle tilskudsberettigede energibesparelser i Danmark i 2015. Dermed er Dansk Energirådgivning den virksomhed, som genererer flest energibesparelser, hvilket bl.a. sker i konkurrence med Danmarks største energiselskaber. Dansk Energirådgivnings kunder fik tilsammen tilskud på et trecifret millionbeløb i 2015. I alt arbejdede Dansk Energirådgivning med energispareprojekter svarende til 634 GWH i 2015. Af disse projekter tilhørte de 471 GWH udelukkende 2015 – hvilket skal ses i forhold til det overordnede mål på ca. 3.400 GWH (12,2 PJ) i realiserede besparelser.
»Vores vurdering er, at markedet for energibesparelser kunne være endnu større, men der er en flaskehals, når det gælder energirådgivere. Vi lykkes selv med at tiltrække kvalificerede energirådgivere, men vi må samtidig konstatere, at der er et stort urealiseret besparelsespotentiale hos mange virksomheder. Derfor ser vi gerne, at energiselskaberne ansætter og uddanner flere rådgivere, så vi som branche kan få gennemført flere besparelser,« siger Michael Kamstrup Søndergaard.

Uafhængig partner tilbyder “No Cure – No Pay”
Dansk Energirådgivnings forretningskoncept bygger som hidtil på ”No Cure – No Pay”-princippet. Kunderne tilbydes en gratis, indledende energi-screening af deres virksomhed. Kun hvis kunden beslutter sig for at gennemføre et af de foreslåede energibesparende projekter, laves en aftale med kunden om honorar.
»Vi forpligter os til, at de realiserede besparelser ligger inden for plus/minus 15 procent i forhold til de beregnede besparelser. Kunderne kan godt lide, at vi lægger hovedet på blokken, fordi det giver dem en høj grad af sikkerhed for, at de ønskede besparelser rent faktisk bliver til noget. I værste fald kan det koste os penge, hvis vi regner forkert, så der er tale om et meget forpligtende samarbejde, når en virksomhed vælger Dansk Energirådgivning til at identificere og realisere energibesparelser. Vi er uafhængige rådgivere og har sammenfaldende interesser med kunderne – nemlig at gennemføre projekter med en så kort tilbagebetalingstid som muligt,« siger Michael Kamstrup Søndergaard.

I 2015 steg Dansk Energirådgivnings omsætning med 24 procent, og med medarbejderne i datterselskabet Dansk Biogasrådgivning har virksomheden i alt 25 medarbejdere med ekspertviden og knowhow fra flere brancher: Industri, landbrug, biogas og fiskeri.

»Vi har i flere år haft en målrettet strategi om at kunne levere rådgivning og service på højt niveau. Det kræver dygtige medarbejdere, og dem har vi. Vores ambition er, at virksomheder altid spørger os, når de skal i gang med større energibesparelsesprojekter. Vores erfaring er ofte, at vi kan sammensætte bedre energispareprojekter end konkurrenterne med baggrund i vores brede knowhow. Vi er den energirådgiver i Danmark, som skaffer flest energibesparelser og tilskud til kunderne. Men for kunderne er det ikke kun tilskuddet, som er interessant. Det er i endnu højere grad tilbagebetalingstiden af deres investering, og her ligger vores projekter typisk på 1-3 års tilbagebetaling. Vores forretningskoncept sikrer, at vi har samme interesse som kunderne – nemlig de størst mulige energigevinster hurtigst muligt,« siger Michael Kamstrup Søndergaard.

Yderligere oplysninger: Adm. direktør Michael Kamstrup Søndergaard, tlf. 22 50 05 82

LÆS også: Dansk Halbyggeri AS genopfører nedbrændt lagerhal
Dansk Energirådgivning – Mangel på energirådgivere koster besparelser's Firmaprofil
Cookie-indstillinger